REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Facebook lansează propria criptomonedă în această lună. Angajații companiei vor putea să își primească salariile în noua monedă

Facebook lansează propria criptomonedă în această lună. Angajații companiei vor putea să își primească salariile în noua monedă

Replica API 10 iunie 2019 | 00:00 265

Gigantul social media Facebook la vansa propria criptomonedă în cursul acestei luni și va permite angajaților care lucrează la proiect să-și ia salariul în noua monedă, potrivit unui raport din The Information.

În urmă cu aproape un an, compania l-a angajat pe un fost director PayPal, David Marcus, pentru a începe să exploreze oportunitățile în utilizarea tehnologiei blockchain, suportul tehnologic pentru criptomonede. De atunci, mai multe publicații internaționale au raportat că compania își construiește propria monedă digitală, pe care utilizatorii vor putea să le stocheze, să tranzacționeze și să facă schimb valutar obișnuit, în parte prin intermediul aplicațiilor Facebook, inclusiv Messenger și WhatsApp.

De asemenea, se pare că Facebook planifică să instaleze mașini fizice asemănătoare cu ATM-urile, unde utilizatorii pot cumpăra moneda.

O altă informație care se vehiculează este că organizațiile terțe vor plăti zece milioane dolari pentru posibilitatea de a acționa ca nod în rețea adică pentru a valida tranzacțiile pentru tokenul nativ Facebook. Nodurile criptomonedelor conțin puterea de calcul necesară pentru a rezolva ecuații matematice complicate, care sunt folosite pentru validarea tranzacțiilor. Acestea sunt, de obicei, descentralizate și răspândite în rândul a mii de părți, dar Facebook creează o fundație cu parteneri numiți care să o ajute să-și gestioneze moneda, se mai spune în raport.

Facebook intenționează să cedeze controlul viitoarei sale criptomonede către alte companii, o mișcare menită să încurajeze încrederea în sistemul de plăți digitale și să liniștească autoritățile de reglementare financiară, informează The Information.

În ultimele luni, rețeaua socială a curtat zeci de instituții financiare și companii de tehnologie pentru a le convinge să se alăture unei fundații independente care va contribui la capital și va contribui la guvernarea monedei digitale, potrivit sursei citate. Criptovaluta lansată de Facebook este concepută să funcționeze ca monedă fără frontiere, fără taxe de tranzacționare și va fi comercializată agresiv în țările în curs de dezvoltare, unde monedele oficiale sunt mai volatile.

Construind o modalitate ușoară pentru ce mai mult de două miliarde de utilizatori Facebook de a plăti pentru lucrurile pe care le cumpără și să facă schimb de bani între țări ar putea ajuta compania să îți diversifice portofoliul dincolo de publicitate, care, în prezent, reprezintă sursa pentru aproape toate veniturile sale.

Modelul publicitar al Facebook s-a confruntat cu critici din partea avocaților, a parlamentarilor și a presei pentru modul în care colectează și utilizează date și informații detaliate despre utilizatori.

Reprezentanții companiilor au refuzat să comenteze informațiile apărute în presa internațională.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272