REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Facebook va folosi un browser propriu pe Android

Facebook va folosi un browser propriu pe Android

Redacție 4 octombrie 2022 | 00:00 191

Aplicaţia Facebook de Android va înlocui componenta oferită de sistemului de operare pentru deschiderea link-urilor, folosită până acum, cu un browser web propriu, bazat pe Chromium, informează news.ro.

Meta anunţă o modificare a modului în care sunt gestionate link-urile deschise de utilizatorii smartphone-urilor cu Android în aplicaţia Facebook, modificare ce are toate şansele să stârnească numeroase controverse, citează stiripesurse.ro.

Până acum, aplicaţia Facebook deschidea link-urile folosind WebView. Aceasta este o componentă a sistemului de operare pe care dezvoltatorii o pot folosi pentru deschiderea link-urilor web, în loc să-şi dezvolte propriile browsere.

În curând, însă, Facebook va renunţa la WebView în favoarea un browser propriu. Acesta va fi construit pe baza motorului Chromium, dezvoltat tot de Google.

Meta spune că face această schimbare pentru securitatea utilizatorilor săi. Compania ar fi observat că utilizatorii nu actualizează la fel de frecvent componentele sistemului de operare, precum WebView, ceea ce-i lasă vulnerabili în faţa atacurilor cibernetice.

Prin această mutare, însă, Meta va dobândi şi mai mult control asupra datelor utilizatorilor, pe care-i va putea urmări mai îndeaproape, în scopul unei targetări cât mai eficiente cu reclame.

Gigantul american a fost acuzat chiar recent că injectează cod JavaScript în browser-ele integrate în Facebook şi Instagram, pentru a urmări pas cu pas ce fac utilizatorii după ce deschid un link din aceste platforme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102