REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 24 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6770
18.8° Constanța Luni, 24 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6770
 

Facultatea de Construcţii a Universităţii Ovidius, parteneriat instituţional cu compania ENGIE

Facultatea de Construcţii a Universităţii Ovidius, parteneriat instituţional cu compania ENGIE

Replica API 17 iunie 2021 | 23:55 851

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Construcții (FC), a încheiat un parteneriat instituţional cu compania ENGIE România pentru statuarea relaționării între mediul academic și cel economic în beneficiul ambelor părţi, informează decanul, şef de lucrări (Ş.L.) dr. ing. Cosmin Filip.

Potrivit sursei citate, acordul de colaborare recent ratificat cu ENGIE România prevede acțiuni și evenimente comune pentru creșterea gradului de informare și posibilităţilor de angajare a studenților, o mai bună corelare a actului educațional cu cerințele mediului de afaceri, tehnologic și economic și o dezvoltare a activității de cercetare-inovare privind diminuarea consumului energetic în mediul construit.

„Acest acord deschide perspective noi pentru evoluția învățământului superior tehnic în zona Dobrogei, în contextul actualei preocupări la scara internațională privind criza energetică, fiind cunoscut faptul că sectorul construcțiilor deține ponderea cea mai mare în ceea ce privește consumul energetic”, a declarat Ş. L. dr. ing. Cosmin Filip.

La rândul ei, Oana Grigoriu, reprezentanta Departamentului Resurse Umane și Relații Sociale ENGIE România a afirmat că noul parteneriat continuă seria colaborărilor cu universități de prestigiu din țară, prin care oferă tinerilor absolvenți oportunitatea unui start optim în carieră.

„În cadrul programelor dedicate, tinerii au posibilitatea de a aplica cunoștințele dobândite în perioada de studiu într-o companie cu expertiză internațională, unde sunt ghidați, pas cu pas, de specialiștii noștri” a declarat Oana Grigoriu.

Primul eveniment desfășurat sub auspiciile acordului de colaborare a fost o prelegere susținută de ing. Mircea Dobre, Director Operations & Implementation, pentru masteranzii programelor Ingineria si managementul proiectelor de construcții și Ingineria structurilor de construcții, pe tema utilizării resurselor energetice regenerabile în sectorul rezidențial și s-a înscris în aria de interes a disciplinei Performanța energetică a clădirilor. Pe lângă pledoaria pentru o mai eficientă utilizare a energiei primare și pentru o intensificare a acțiunii de renovare a clădirilor existente, ing. Mircea Dobre a supus atenției și posibilitatea introducerii în țara noastă a unui contract de performanță energetică, demers care în țările vestice funcționează deja. Auditoriul a primit informațiile prezentate cu mare interes, dovedit prin întrebările adresate și dezbaterile care au încheiat întâlnirea.

La întâlnire au luat parte, de asemenea, Andreea Tudorache, HR Projects Specialist ENGIE Romania și conf. dr. ing. Anca Constantin, titularul disciplinei Performanța energetică a clădirilor.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41394763044
5/49
27402873311
joker
13628161016