rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău a inaugurat o nouă creșă: 'Acesta nu este business, aceasta este investiție în viitorul copiilor noștri'

Pentru prima dată după 30 de ani, în municipiul Constanța s-a deschis o nouă creșă. Inaugurarea a avut loc marți, 19 februarie 2019, în prezența primarului Decebal Făgădău, a directorului Direcției Generale de Asistență Socială, Emil Mereuță și a Georgianei Zainea, directorul Direcției Administrare Creșe. Edilul a precizat ın cadrul insugurării că preferă să ınchirieze spații, ca ın cazul acestei creşe, decât să construască, dând exemplul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a abandonat lucrările.

Noua creşă, Licurici, deschisă pe bulevardul I.C. Brătianu numărul 16, are o capacitate de o sută de locuri aferente unui număr de cinci grupe, fiind a șasea creșă din municipiu. Șeful autorității locale a precizat la momentul inaugurării celei de-a șasea creșe că trei dintre cele cinci creșe deja existente sunt incluse într-un program de extindere și modernizare.“Când a venit Mereuţă să mă convingă să închiriem o creşă, am zis că nu mai vreau să mai închiriem câte o cămăruţă pe la parter de bloc, că mai avem două creşe pe care nu le putem extinde că sunt la parter de bloc şi mai avem încă trei creşe pe care le avem în programe de extindere, adică supraetajare, modernizare, schimbat minim la standardul acesta. Acolo facem practic de la zero investiţia. În schimb, tot nu este suficient şi să vedem anul acesta cum stăm cu bugetul. Am făcut o analiză şi am văzut că anul trecut s-au născut mai mulţi copii ca în 2017, în anul 2017 mai mulţi ca în 2016, ceea ce este un lucru foarte bun, să ne întinerească oraşul”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Cifrele noii investiții

Edilul a precizat că are de gând să mai deschidă creşe la Constanţa și a dat detalii privind costul chiriei . "Vreau să ştie toată lumea cât ne costă acest spaţiu. Mai puţin de 6 euro pe metru pătrat închiriabil, fără scări, fără spaţii tehnice, fără nimic, mai puţin de 6 euro/lună/metru pătrat. Dacă găsiţi mai ieftin, vă rog să-mi spuneţi că am de gând să mai deschid creşe", a precizat Decebal Făgădău.

Edilul a afirmat că își dorește ca anul acesta să închirieze încă minim o creșă. "Trebuie să avem o aranjare pe cartiere. Sunt aici, în această creșă, părinți care își aduc copiii din toate colțurile orașului. De ce? Pentru că creșa din proximitate fie este plină, iar pe altă parte nu există o alternativă reală. Noi trebuie să mergem în cartierele tinere ale Constanței și dacă toată lumea se bate cu cărămida în piept și spune - vrem să ne rămână tinerii în țară, cam de aici trebuie să începem", a mai subliniat Făgădău.

Deja pentru noua creșă, cu o capacitate de o sută de locuri, au fost depuse 120-130 de cereri, întrucât foarte mulți părinți vor să se întoarcă cât mai repede la muncă.”Majoritatea părinților, dincolo de mame care beneficiază de concediu legal, e o povară și pentru tați, dar unii preferă să se angreneze în muncă. Eu știu ce am pățit cu nevasta mea, care la o lună după ce a născut a zis că vrea la serviciu”, a afirmat Făgădău.

Spațiu modern cu meniu făcut de nutriționist

Prichindeii vor avea parte de tot confortul, iar meniul s-a făcut în acord cu sfaturile unui nutriționist. “Ca să înțelegeți aici beneficiem de un spațiu cu vestiare, dormitoare, grupuri sanitare individuale, sale de mese pe fiecare etaj, bucătărie, centrală, adică poți să-ți reglezi temperatura în funcție de sezon și știm cât de important este acest lucru. Sunt 900 de metri pătrați, noi doar pentru 900 metri pătrați utili plătim mai puțin de 6 euro/metru pătrat/lună. Oricine are o ofertă mai bună, să ne caute. Pentru că acesta nu este business, aceastea este investiție în viitorul copiilor noștri. Pentru că echipa Primăriei lucrează direct cu copiii comunității și pun suflet în ceea ce fac, tocmai de la ei a venit ideea ca menurile să fie făcute de nutriționist, ca alimentele să fie bio, totul să fie certificat și părinții să fie informați în fiecare zi despre ce mănâncă copii. Ba mai mult, pot vedea unde se gătește, cine e doamna care gătește”, a precizat Decebal Făgădău.

Apel către investitori să se implice: “Ne-a fost greu să găsim o creșă”

Șeful autorității locale a subliniat că trebuie să intrăm într-o stare de normalitate. A ținut să scoată la iveală și câteva minusuri privind locația actuală a noii creșe. Deși nu se află la parterul vreunui bloc, îi lipsesc totuși locurile de parcare și spațiul de joacă în aer liber pentru copii. În acest sens, edilul a făcut un apel către agenții economici interesați să sprijine demersul Primăriei privind înființarea de noi creșe. “Nu mi-aș dori o eventuală bătălie politică, pentru că urmează doi ani cu două rânduri de alegeri. Nu voi face niciodată lucrurile acestea pentru voturi, nici rechizitele pentru copii, nici creșele, nici modernizările, nici cabinetele stomatologice, anul acesta de medicină generală, ci le fac pentru că eu am încredere că cei care vor veni și vor conduce orașul, vor lua aceste lucruri ca pe o normalitate. Astăzi ni se pare ciudat ca vreme de 30 de ani să nu se fi făcut o creșă în Constanța. Ba mai mult, orașul este destul de sărăcăcios în oferte. Ne-a fost greu să găsim o creșă și aceasta are lipsuri, nu are locuri de parcare, nu avem un loc suficient să-i scoatem pe copii în curte, să se joace în aer liber. Căutăm și chiar fac un apel la investitorii privați să se implice dacă au de gând să-și planficice o investiție, care să corepundă tuturor exigenților. Da, municipiul Constanța va închiria în continuare în condiții de transparență, legale, creșe”, a afirmat Făgădău.

Nu este rentabil și nu este timp să mai construiești

Nu se dorește construirea de noi creșe, dat fiind că foarte greu se reușește adjudecarea unei licitații, edilul dând în acest sens exemplul cu reabilitarea Cazioului sau cu reabilitarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru. “Ca să construim, procedurile de astăzi sunt identice cu procedurile de la Cazino și cred că v-am spus tot. La Cazion am avut 3 licitații anulate. Legislația care se tot modifică, ne aduce în situația în care suntem la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a părăsit șantierul. Domne, eu nu pot să lucrez la prețurile pe care eu le-am licitat, că între timp au crescut salariile, așa ne-a spus constructorul, și ne-au lăsat cu șantierul descoperit, acolo unde s-a format pepiniera de campioni a Constanței. Unde au fost Halep, Andrei Pavel, Horia Tecău, astăzi este un șantier părăsit de constructori. Suntem într-un ciclu din acesta de contestații, de bătălii. Cum pot să recuperez 3-4 ani cât durează o investiție la noi? Ce fac dânșii timp de 3-4 ani? Deja copilul se duce la grădiniță. Tocmai de aceea pentru a câștiga timp apelăm la piața privată”, a explicat Făgădău.

„Mâine, poimânine, toți părinții din Constanța vor aprecia dacă angajatorul lui are lângă locul de muncă și o creșă sau o grădiniță”, a adăugat primarul Municipiului Constanța.

Meniu bio în toate creșele

Creșa Licuricii dispune de bucătărie proprie, la fel ca și celelalte 5 unități din oraș. În toate creșele aflate în administrarea DGAS Constanța, meniul conține alimente bio precum lapte, ouă, unt, smântână, brânză și sucuri din fructe autohtone și exotice (ananas, grapefruit, avocado). La fiecare nivel al clădirii există câte o sală de clasă și un dormitor, dotate cu grup sanitar propriu.

Camelia MATEI

miercuri, 20 februarie 20192391
Comentarii

03martinez(28 apr 09:39)
nu a plecat, au dat-o afara, dar nu e nimic ca aluat o dinica sub haripa protectoaresi e tot director acum la un centru de plasament...nu ca ar fi murit de foame, are milioanelede euroi de la srl de hingheri puppy vet
050Parinte(20 feb 20:39)
Cum a plecat spagara de Cezara de la directia crese ???????? nu pot sa cred
055anca(20 feb 14:57)
Bine ca a plecat de acolo directorasa Cezara, ca si-a luat masina de lux noua si vila, probabil din economiile de directoras bugetar.
09Inchiriere si par@ndarat(20 feb 14:40)
...acesta este modelul...se inchiriaza de la prietenii afaceristi...asa cum a facut cu toate spatiile in care functioneaza sedii de primarie...inchirierea se face pe bani grei...nu gluma...
015fagabou hotul satului(20 feb 12:33)
Dece mai primare inchiriezi cand ai spatiu destul in scoli desafectate precum sc 9?in spatele scolii 39 ai o cladire neterminata din 2015 cu destinatie cresa,de ce nu o finalizezi?pai nu vine spaga paraindarat nu? langa brick desfiintezi o parcare sa dai liber la supermarket penny,te plangeai ca nu sunt parcari si desfiintezi garaje dar tu de fapt spaguiesti terenuri ca sefu pastaie,ca el ajungi sipoate inaugurezi o cresa si la poarta alba,te asteapta nicusor acolo.
182Bravo Fagadau(20 feb 11:59)
Bravo Fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
311Troscotel(20 feb 11:44)
Mai avem putin de munca la noua cresa de la POARTA ALBA. Se primesc proaspati condamnati de la un an la sapte ani. Fagabou e cap de lista il urmeaza Teo dosie.
25Edilule(20 feb 11:35)
Nu ai zis cat costa daca duc copilu acolo ai zis ca este o investitie in viitorul copiilor inv.facuta de parinti banuiesc deci how mach sau nu tiai facut toate socotelile.
215Eminescu prostiilor(20 feb 10:13)
Ne cacam in gura ta fagabou
314muie pesede !(20 feb 09:24)
de la cine ai inchiriat hotule ? Cat primesti pe luna para-ndarat ? Muie cu cacat hotul fagadau, muie dragnea vitamina d olteneasca, muie pesede !!!
217Zimbru(20 feb 08:33)
A inceput campania electorala? S-a dat fasole cu ciolan?
208Emi(20 feb 08:10)
Rau ca face, rau ca nu face...toata lumea se plange ca nu exista crese unde sa isi duca copii,ca dau bani la privati si atunci blamam daca omul deschide crese.Constanteni idioti,nu ne mai facem bine...
218gradi kiamuricii(20 feb 07:55)
corect este: a inaugurat o chirie..mai inchiriaza, bai baiete, risipeste banii comunitatii pe amici ai primariei, ca te vor intreba si pe tine de sanatate cum l-au intrebat pe mazare.. vezi,ce afaceristi falimentari posesori de maserati mai au vile,baga anunt d asta misto cu dedicatie gen Directia crese inchiriaza vila pe strada x si rezolva problema..
315Pt Mereuta(20 feb 07:45)
Emile, cu parandaratul de la cresa asta ai mai facut cascaval de un BMW ! Eu zic sa-ti iei din timp bilet de Mazagascar. Doar dus !
211bad wolf(20 feb 03:25)
astia mici trebuie crescuti cu ce e mai bun, asa ne spuse domnul primar Fagadau. Au ramas poate singura Marfa de export si tre sa fie de o calitate decenta. Iaurtel, avocado, apa de la robinet samd.
mai mult...Replica
20 ian 00:00ReplicaSITURILE ARHEOLOGICE din Constanţa DISTRUSE, rând pe rând, de proiectele imobiliare! VIDEO

Oraşul Tomis, astăzi Constanța, a fost fondat acum mai bine de 2500 de ani de navigatorii și negustorii greci veniti...280

20 ian 00:00ReplicaCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!356
20 ian 00:00ReplicaCV de administrator: de la sampling de țigări și vânzări de medicamente, la șefia aeroportului371
20 ian 00:00ReplicaTEROARE pe DRUMURILE din Constanţa şi Tulcea! Gură CASCĂ la VOLAN sau BEŢI, implicaţi în ACCIDENTE!

Mai multe accidente rutiere au avut loc pe drumurile din Constanţa şi Tulcea, în weekend. Din nefericire, mai multe...194

20 ian 00:00ReplicaUn ACTOR şi-a STRÂNS NEVASTA de GÂT, într-o BISERICĂ din CONSTANŢA!635
20 ian 00:00ReplicaS-a urcat BEAT la VOLAN și a intrat de două ori cu mașina în GARDUL BISERICII! Apoi a lovit un om203
20 ian 00:00ReplicaDin ce în ce mai MULŢI BIVOLI printre şoferii din Constanţa!

Lipsa locurilor de parcare este una dintre cele mai mari probleme ale Constanței, mai ales că în ultima vreme au...202

20 ian 00:00ReplicaTURIŞTII vin IARNA la mare să vadă CAZINOUL, iar constănţenii dau iama în centrele comerciale!242
20 ian 00:00ReplicaAsociaţia Elevilor din Constanţa, PROTEST la București pe tema transportului elevilor127
20 ian 00:00ReplicaÎnceputul de săptămână vine cu VREME RECE în Constanța!

Weekendul acesta, vremea pe litoralul constănțean s-a menținut mohorâtă, iar temperaturile nu au depășit pragul...224

20 ian 00:00ReplicaSpitalul din Hârșova oferă consultații și analize gratuite femeilor însărcinate111
20 ian 00:00ReplicaA fost PRINS individul implicat în SCANDALUL cu FOCURI de ARMĂ din MAMAIA!237
Vremea
-1.4°-1.4° - -0.9° luni, 20 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 5.6 m/s
Presiune: 1035 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 ian 00:00SportSimona Halep, la conferinţa de presă înainte de Australian Open: „Pun presiune pe mine și nu-mi place acest lucru“

Simona Halep a luat parte la conferința de presă premergătoare debutului la Australian Open. Sportiva și-a amintit...101

20 ian 00:00SportLiverpool a învins pe Manchester United, scor 2-0, în Premier League

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Manchester United, în etapa a...107

20 ian 22:07SportAtacantul umilit de MM Stoica impresionează în Turcia. Cum a picat transferul la FCSB

Anthony Nwakaeme (30 de ani) a reușit să înscrie de două ori pentru Trabzonspor în succesul cu Kasimpasa, scor 6-0....122

20 ian 00:00SportFCSB - Mihai Stoica anunță schimbări importante: „E posibil să ne vedeți cu 3 fundași centrali”

Mihai Stoica (54 de ani), directorul sportiv al celor de la FCSB, a declarat că roș-albaștrii pregătesc mai multe...104

Local
20 ian 00:00LocalSlujbă la locul unde a avut loc teribilul accident de la Topraisar

Slujbă de pomenire la locul accidentului de la Topraisar, unde şi-au pierdut viaţa două persoane! Preoţii au...141

20 ian 00:00LocalUn şofer BEAT a intrat cu maşina în stâlp!

Inconştienţa şi neatenţia l-ar fi putut costa viaţa pe un tânăr de 25 de ani! Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în...306

20 ian 00:00LocalUn şofer din Constanţa şi-a montat invers plăcuţele de înmatriculare!

Un constănţean a reuşit să devină vedetă pe facebook după ce şi-a montat invers o plăcuţă de înmatriculare....159

20 ian 00:00LocalPersoane, maşini şi documente căutate, găsite de poliţişti

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 750...196

20 ian 00:00LocalS-a lansat organizația județeană Constanța a partidului Alianța pentru Unirea Românilor

Evenimentul a avut loc în municipiul Constanța, la Teatrul Elpis (str. Aristide Karatzali), începând cu ora 13:00....115

20 ian 00:00LocalÎncep manevrele pentru ranfluarea navei răsturnată. Detalii despre operaţiune. VIDEO

La aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, încep manevrele de ranfluare...129

20 ian 00:00LocalIncendiu în judeţul Constanţa: o femeie a ajuns la spital!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 19 ianuarie a.c. să intervină în localitatea Limanu....191

20 ian 00:00LocalPoliţiştii au dat iama în centrul vechi: s-a lăsat cu sancţiuni!

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la data de 19 ianuarie, începând cu...159

20 ian 00:00LocalCălăuze depistate la graniță, arestate preventiv

Operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa -...119

20 ian 00:00LocalBunuri în valoare de peste 875.000 de lei, descoperite la frontieră în 48 de ore

În urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi „frontiera verde”, în acest...123

Politică
20 ian 00:00PoliticăOrban: Dublarea alocaţiilor pentru copii se va face dacă există resurse financiare

Premierul Ludovic Orban a declarat că alocaţiile pentru copii vor fi dublate "dacă există resurse financiare", scrie...103

20 ian 00:00PoliticăMajorare pensii cu 40% din septembrie: Banii sunt prevăzuţi, depinde cum evoluează economia

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna...98

20 ian 00:00PoliticăOrban: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern pentru a oferi şansa organizării anticipatelor

Parlamentarii PNL nu vota învestirea niciunui nou Guvern, în cazul în care se va ajunge în situaţia declanşării...94

20 ian 00:00PoliticăPodaşcă (Pro România): PNL taie bani de la cele mai vulnerabile categorii

Purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podaşcă, critică politica PNL în domeniul alocaţiilor pentru copii...93

20 ian 00:00PoliticăOrban: Vrem să intervenim în cazul în care modificarea privind alegerea preşedinţilor de CJ nu va fi adoptată în Parlament

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul vrea să intervină în cazul în care "prin tergiversări procedurale"...95

20 ian 00:00PoliticăGrindeanu: Trebuie să facem o altfel de opoziţie, fără compromisuri; degeaba critici, dacă n-ai voci credibile

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, că PSD trebuie să facă o altfel de opoziţie,...99

20 ian 00:00PoliticăCioloş, despre fuziunea cu USR: Nu mai repede de un an de zile, să zicem după alegerile parlamentare

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că fuziunea dintre USR...89

20 ian 00:00PoliticăCiolacu: PSD are semnături necesare pentru moţiunea de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu afirmă că 115 parlamentari au semnat până acum pentru moţiunea de...87

20 ian 00:00PoliticăKelemen Hunor are revendicări ferme după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani,...89

20 ian 00:00PoliticăTitus Corlăţean, atac dur la adresa fostului preşedinte al PSD Dâmboviţa Rovana Plumb

Senatorul Titus Corlăţean a lansat, duminică, la Conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, un atac dur la adresa...97

Monden
20 ian 00:00MondenOana Pellea, înjurată din cauza unui mesaj despre Cristina Țopescu: „Avea dreptate să iubească mai mult câinii!“

Oana Pellea a primit mesaje extrem de urâte și violente după ce a criticat modul în care a fost mediatizat decesul...96

20 ian 00:00MondenRecordul lui Mihai Trăistariu: de 11 ori la Eurovision. „O să încerc până în pânzele albe“

Participarea de acum 14 ani la Eurovision a fost cu noroc pentru Mihai Trăis-tariu, piesa lui, ”Tornero”, fiind...92

20 ian 00:00MondenRomanița Iovan și-a dus fiul în Munții Apuseni, unde i-a murit tatăl. S-au împlinit 6 ani de la decesul pilotului

Deși s-au scurs șase ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni, unde fostul pilot Adrian Iovan și-a pierdut...95

20 ian 21:16MondenAugustin Viziru, accidentare dureroasă la Survivor România! Ce-a pățit actorul

Emisiunea Survivor România tocmai ce a avut debutul pe micile ecrane, însă acest lucru nu înseamnă că...96

20 ian 00:00MondenA murit Dan Andrei Aldea, liderul trupei Sfinx

Dan Andrei Aldea s-a stins din viață la 69 de ani, conform unui anunț făcut, pe pagina sa de Facebook, de Nicu...90

20 ian 00:00MondenPatrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Picard, îşi exprimă admiraţia pentru Greta Thunberg

Actorul britanic Patrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Jean-Luc Picard în seria "Star Trek: The Next...90

20 ian 00:00MondenTatăl lui Meghan Markle îşi acuză fiica de „umilirea“ familiei regale britanice

Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, şi-a acuzat fiica de ''umilirea'' familiei regale britanice, într-un interviu...95

20 ian 00:00MondenRobert De Niro, în rolul lui John D. Rockefeller, într-un nou film în regia lui David O. Russell

Robert De Niro ar putea să facă din nou echipă cu regizorul alături de care a turnat ''Silver Lining's Playbook'',...92

20 ian 00:00MondenLungmetrajul '1917', cel mai bun film la gala premiilor Sindicatului Producătorilor Americani

Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Război Mondial, în regia britanicului Sam Mendes a fost propulsat printre...97

20 ian 20:09MondenFilmul „Malmkrog“, în regia lui Cristi Puiu, inclus în secţiunea Encounters din cadrul Berlinale

Lungmetrajul ''Malmkrog'', în regia lui Cristi Puiu, coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia, Macedonia...92

Mapamond
20 ian 00:00MapamondPutin respinge ideea liderilor sovietici pe viaţă

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că nu doreşte ca Rusia să se întoarcă la practica din epoca...98

20 ian 00:00MapamondAvocaţii preşedintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

Avocaţii preşedintelui Donald Trump au prezentat sâmbătă linia de apărare cu trei zile înainte de începerea...98

20 ian 00:00MapamondVenezuela: Maduro se declară deschis dialogului cu SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a declarat deschis unui dialog cu SUA care să poată duce "la un nou tip de...100

20 ian 00:00MapamondCoreea de Nord a numit un nou ministru de externe, potrivit Seulului

Regimul nord-coreean a numit în funcţia de ministru de externe o înaltă oficialitate care se ocupa până în...98

20 ian 00:00MapamondAvion de pasageri doborât lângă Teheran: Victimele ucrainene au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a...95

20 ian 00:00MapamondIncendiu la un centru pentru persoane cu dizabilităţi mintale în Cehia: opt morţi

Opt oameni au murit şi 30 au fost răniţi într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţă devreme într-un centru...101

20 ian 00:00MapamondEvadare ca-n filme în Paraguay: O sută de deţinuţi au reuşit să scape printr-un tunel

O sută de deţinuţi, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanţi de arme şi droguri din Brazilia, au...104

20 ian 00:00MapamondProteste ale militanţilor Extinction Rebellion la salonul auto de la Bruxelles. Peste 100 de arestări

Peste o sută de persoane au fost arestate sâmbătă, la Bruxelles, în cursul unei serii de acţiuni împotriva...91

20 ian 19:48MapamondCiocniri violente între protestatari şi forţele de ordine la Beirut

Peste 160 de persoane au fost rănite sâmbătă la Beirut în confruntări ce au avut loc între protestatari şi...96

20 ian 00:00MapamondCalifornia: O adolescentă răpită a fost salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat

O adolescentă de 14 ani care fusese drogată şi răpită a fost localizată şi salvată de poliţie în San José,...98

Sănătate
20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...90

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...90

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...83

20 ian 00:00SănătateIată cum să nu mai mănânci seara târziu: trucuri și sfaturi

Obiceiul de a consuma mici gustari seara, înainte de culcare, contribuie la acumularea kilogramelor în plus. Mâncarea...94

20 ian 00:00SănătateStudiu: Care sunt locurile de muncă care afectează cel mai mult sănătatea inimii femeilor?

În funcție de specificul activității și de nivelul de stres implicat, locul de muncă poate afecta atât...89

18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...472

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...475

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...396

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...360

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...429