rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău a inaugurat o nouă creșă: 'Acesta nu este business, aceasta este investiție în viitorul copiilor noștri'

Pentru prima dată după 30 de ani, în municipiul Constanța s-a deschis o nouă creșă. Inaugurarea a avut loc marți, 19 februarie 2019, în prezența primarului Decebal Făgădău, a directorului Direcției Generale de Asistență Socială, Emil Mereuță și a Georgianei Zainea, directorul Direcției Administrare Creșe. Edilul a precizat ın cadrul insugurării că preferă să ınchirieze spații, ca ın cazul acestei creşe, decât să construască, dând exemplul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a abandonat lucrările.

Noua creşă, Licurici, deschisă pe bulevardul I.C. Brătianu numărul 16, are o capacitate de o sută de locuri aferente unui număr de cinci grupe, fiind a șasea creșă din municipiu. Șeful autorității locale a precizat la momentul inaugurării celei de-a șasea creșe că trei dintre cele cinci creșe deja existente sunt incluse într-un program de extindere și modernizare.“Când a venit Mereuţă să mă convingă să închiriem o creşă, am zis că nu mai vreau să mai închiriem câte o cămăruţă pe la parter de bloc, că mai avem două creşe pe care nu le putem extinde că sunt la parter de bloc şi mai avem încă trei creşe pe care le avem în programe de extindere, adică supraetajare, modernizare, schimbat minim la standardul acesta. Acolo facem practic de la zero investiţia. În schimb, tot nu este suficient şi să vedem anul acesta cum stăm cu bugetul. Am făcut o analiză şi am văzut că anul trecut s-au născut mai mulţi copii ca în 2017, în anul 2017 mai mulţi ca în 2016, ceea ce este un lucru foarte bun, să ne întinerească oraşul”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Cifrele noii investiții

Edilul a precizat că are de gând să mai deschidă creşe la Constanţa și a dat detalii privind costul chiriei . "Vreau să ştie toată lumea cât ne costă acest spaţiu. Mai puţin de 6 euro pe metru pătrat închiriabil, fără scări, fără spaţii tehnice, fără nimic, mai puţin de 6 euro/lună/metru pătrat. Dacă găsiţi mai ieftin, vă rog să-mi spuneţi că am de gând să mai deschid creşe", a precizat Decebal Făgădău.

Edilul a afirmat că își dorește ca anul acesta să închirieze încă minim o creșă. "Trebuie să avem o aranjare pe cartiere. Sunt aici, în această creșă, părinți care își aduc copiii din toate colțurile orașului. De ce? Pentru că creșa din proximitate fie este plină, iar pe altă parte nu există o alternativă reală. Noi trebuie să mergem în cartierele tinere ale Constanței și dacă toată lumea se bate cu cărămida în piept și spune - vrem să ne rămână tinerii în țară, cam de aici trebuie să începem", a mai subliniat Făgădău.

Deja pentru noua creșă, cu o capacitate de o sută de locuri, au fost depuse 120-130 de cereri, întrucât foarte mulți părinți vor să se întoarcă cât mai repede la muncă.”Majoritatea părinților, dincolo de mame care beneficiază de concediu legal, e o povară și pentru tați, dar unii preferă să se angreneze în muncă. Eu știu ce am pățit cu nevasta mea, care la o lună după ce a născut a zis că vrea la serviciu”, a afirmat Făgădău.

Spațiu modern cu meniu făcut de nutriționist

Prichindeii vor avea parte de tot confortul, iar meniul s-a făcut în acord cu sfaturile unui nutriționist. “Ca să înțelegeți aici beneficiem de un spațiu cu vestiare, dormitoare, grupuri sanitare individuale, sale de mese pe fiecare etaj, bucătărie, centrală, adică poți să-ți reglezi temperatura în funcție de sezon și știm cât de important este acest lucru. Sunt 900 de metri pătrați, noi doar pentru 900 metri pătrați utili plătim mai puțin de 6 euro/metru pătrat/lună. Oricine are o ofertă mai bună, să ne caute. Pentru că acesta nu este business, aceastea este investiție în viitorul copiilor noștri. Pentru că echipa Primăriei lucrează direct cu copiii comunității și pun suflet în ceea ce fac, tocmai de la ei a venit ideea ca menurile să fie făcute de nutriționist, ca alimentele să fie bio, totul să fie certificat și părinții să fie informați în fiecare zi despre ce mănâncă copii. Ba mai mult, pot vedea unde se gătește, cine e doamna care gătește”, a precizat Decebal Făgădău.

Apel către investitori să se implice: “Ne-a fost greu să găsim o creșă”

Șeful autorității locale a subliniat că trebuie să intrăm într-o stare de normalitate. A ținut să scoată la iveală și câteva minusuri privind locația actuală a noii creșe. Deși nu se află la parterul vreunui bloc, îi lipsesc totuși locurile de parcare și spațiul de joacă în aer liber pentru copii. În acest sens, edilul a făcut un apel către agenții economici interesați să sprijine demersul Primăriei privind înființarea de noi creșe. “Nu mi-aș dori o eventuală bătălie politică, pentru că urmează doi ani cu două rânduri de alegeri. Nu voi face niciodată lucrurile acestea pentru voturi, nici rechizitele pentru copii, nici creșele, nici modernizările, nici cabinetele stomatologice, anul acesta de medicină generală, ci le fac pentru că eu am încredere că cei care vor veni și vor conduce orașul, vor lua aceste lucruri ca pe o normalitate. Astăzi ni se pare ciudat ca vreme de 30 de ani să nu se fi făcut o creșă în Constanța. Ba mai mult, orașul este destul de sărăcăcios în oferte. Ne-a fost greu să găsim o creșă și aceasta are lipsuri, nu are locuri de parcare, nu avem un loc suficient să-i scoatem pe copii în curte, să se joace în aer liber. Căutăm și chiar fac un apel la investitorii privați să se implice dacă au de gând să-și planficice o investiție, care să corepundă tuturor exigenților. Da, municipiul Constanța va închiria în continuare în condiții de transparență, legale, creșe”, a afirmat Făgădău.

Nu este rentabil și nu este timp să mai construiești

Nu se dorește construirea de noi creșe, dat fiind că foarte greu se reușește adjudecarea unei licitații, edilul dând în acest sens exemplul cu reabilitarea Cazioului sau cu reabilitarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru. “Ca să construim, procedurile de astăzi sunt identice cu procedurile de la Cazino și cred că v-am spus tot. La Cazion am avut 3 licitații anulate. Legislația care se tot modifică, ne aduce în situația în care suntem la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a părăsit șantierul. Domne, eu nu pot să lucrez la prețurile pe care eu le-am licitat, că între timp au crescut salariile, așa ne-a spus constructorul, și ne-au lăsat cu șantierul descoperit, acolo unde s-a format pepiniera de campioni a Constanței. Unde au fost Halep, Andrei Pavel, Horia Tecău, astăzi este un șantier părăsit de constructori. Suntem într-un ciclu din acesta de contestații, de bătălii. Cum pot să recuperez 3-4 ani cât durează o investiție la noi? Ce fac dânșii timp de 3-4 ani? Deja copilul se duce la grădiniță. Tocmai de aceea pentru a câștiga timp apelăm la piața privată”, a explicat Făgădău.

„Mâine, poimânine, toți părinții din Constanța vor aprecia dacă angajatorul lui are lângă locul de muncă și o creșă sau o grădiniță”, a adăugat primarul Municipiului Constanța.

Meniu bio în toate creșele

Creșa Licuricii dispune de bucătărie proprie, la fel ca și celelalte 5 unități din oraș. În toate creșele aflate în administrarea DGAS Constanța, meniul conține alimente bio precum lapte, ouă, unt, smântână, brânză și sucuri din fructe autohtone și exotice (ananas, grapefruit, avocado). La fiecare nivel al clădirii există câte o sală de clasă și un dormitor, dotate cu grup sanitar propriu.

Camelia MATEI

miercuri, 20 februarie 20191969
Comentarii

024Parinte(20 feb 20:39)
Cum a plecat spagara de Cezara de la directia crese ???????? nu pot sa cred
029anca(20 feb 14:57)
Bine ca a plecat de acolo directorasa Cezara, ca si-a luat masina de lux noua si vila, probabil din economiile de directoras bugetar.
06Inchiriere si par@ndarat(20 feb 14:40)
...acesta este modelul...se inchiriaza de la prietenii afaceristi...asa cum a facut cu toate spatiile in care functioneaza sedii de primarie...inchirierea se face pe bani grei...nu gluma...
012fagabou hotul satului(20 feb 12:33)
Dece mai primare inchiriezi cand ai spatiu destul in scoli desafectate precum sc 9?in spatele scolii 39 ai o cladire neterminata din 2015 cu destinatie cresa,de ce nu o finalizezi?pai nu vine spaga paraindarat nu? langa brick desfiintezi o parcare sa dai liber la supermarket penny,te plangeai ca nu sunt parcari si desfiintezi garaje dar tu de fapt spaguiesti terenuri ca sefu pastaie,ca el ajungi sipoate inaugurezi o cresa si la poarta alba,te asteapta nicusor acolo.
152Bravo Fagadau(20 feb 11:59)
Bravo Fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
37Troscotel(20 feb 11:44)
Mai avem putin de munca la noua cresa de la POARTA ALBA. Se primesc proaspati condamnati de la un an la sapte ani. Fagabou e cap de lista il urmeaza Teo dosie.
25Edilule(20 feb 11:35)
Nu ai zis cat costa daca duc copilu acolo ai zis ca este o investitie in viitorul copiilor inv.facuta de parinti banuiesc deci how mach sau nu tiai facut toate socotelile.
213Eminescu prostiilor(20 feb 10:13)
Ne cacam in gura ta fagabou
310muie pesede !(20 feb 09:24)
de la cine ai inchiriat hotule ? Cat primesti pe luna para-ndarat ? Muie cu cacat hotul fagadau, muie dragnea vitamina d olteneasca, muie pesede !!!
216Zimbru(20 feb 08:33)
A inceput campania electorala? S-a dat fasole cu ciolan?
178Emi(20 feb 08:10)
Rau ca face, rau ca nu face...toata lumea se plange ca nu exista crese unde sa isi duca copii,ca dau bani la privati si atunci blamam daca omul deschide crese.Constanteni idioti,nu ne mai facem bine...
214gradi kiamuricii(20 feb 07:55)
corect este: a inaugurat o chirie..mai inchiriaza, bai baiete, risipeste banii comunitatii pe amici ai primariei, ca te vor intreba si pe tine de sanatate cum l-au intrebat pe mazare.. vezi,ce afaceristi falimentari posesori de maserati mai au vile,baga anunt d asta misto cu dedicatie gen Directia crese inchiriaza vila pe strada x si rezolva problema..
311Pt Mereuta(20 feb 07:45)
Emile, cu parandaratul de la cresa asta ai mai facut cascaval de un BMW ! Eu zic sa-ti iei din timp bilet de Mazagascar. Doar dus !
29bad wolf(20 feb 03:25)
astia mici trebuie crescuti cu ce e mai bun, asa ne spuse domnul primar Fagadau. Au ramas poate singura Marfa de export si tre sa fie de o calitate decenta. Iaurtel, avocado, apa de la robinet samd.
mai mult...Replica
23 mar 12:10ReplicaAccident rutier în Mamaia, în zona restaurantului On Plonge. O persoană este rănită! VIDEO

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la intrare în stațiunea Mamaia, în zona restaurantului On...679

23 mar 00:00ReplicaCIRCULAȚIA PE STRADA PANDURULUI, BLOCATĂ: CE I-AU REPROȘAT CONSTĂNȚENII LUI FĂGĂDĂU! VIDEO2738
23 mar 00:00ReplicaContractul pentru construirea blocului ANL din Cumpăna, oferit unui politician din Vrancea962
23 mar 00:00ReplicaVEȘTI PENTRU PĂRINȚI! Spitalul Județean Constanța va avea NEUROLOGIE PEDIATRICĂ!

Aprobarea consilierilor județeni este singurul element care mai lipsește pentru înființarea Compartimentului de...1092

23 mar 00:00ReplicaCondamnat! Agentul de pază al unui supermarket a luat la bătaie un liceean1015
23 mar 00:00ReplicaÎncă o LICITAȚIE PUBLICĂ pentru tonetele de înghețată și pop-corn din oraș!509
23 mar 00:00ReplicaConsiliul Judeţean Constanţa a împărțit bani localităţilor!

Consilierii judeţeni constănţeni au fost convocaţi, vineri, 22 martie a.c., într-o şedinţă extraordinară a...819

23 mar 03:20ReplicaFirma din doarul ȘPĂGII fostului manager Dănuț Căpățână vrea din nou în afaceri cu unitatea medicală602
23 mar 00:00ReplicaIată cine se ocupă de lucrările de reparații ale jardinierelor din Constanța413
23 mar 00:00ReplicaESTE NEVOIE DE SÂNGE! Apel pentru salvarea vieții fostului administrator al Campusului Universității 'Ovidius'

Fostul administrator al Campusului A al Universității „Ovidius” Constanța, Nicolae Tocia, este internat în...541

23 mar 01:57ReplicaȘofer al RATC agresat pe bulevardul 1 Mai de mai mulți romi! DETALII IMPORTANTE3065
23 mar 01:59ReplicaSIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Câți elevi de 10 are Constanța!2497
Vremea
13.9°8° - 13.9° sâmbătă, 23 martie 2019
cer seninUmiditate: 82%
Vânt: 7.71 m/s din
Presiune: 1023.79 milibari

Loto
6/495810272830
5/4021118262923
joker4111429356
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 mar 00:00SportSimona Halep - Taylor Townsend: 6-1, 6-3. Calificare în turul trei la Miami!

Fostul lider WTA nu a avut nici o emoție în meciul de la Miami. Simona Halep a încheiat partida într-o oră și trei...274

23 mar 00:00SportRezultatele din preliminariile Euro-2020

Reprezentativa Angliei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, selecţionata Cehiei, în prima etapă a...276

23 mar 00:00SportMonica Niculescu, victorie mare cu Muguruza, la Miami. Românca merge în turul 3 după un meci fabulos

Monica Niculescu a reuşit una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp. Sportiva noastră s-a calificat în...309

23 mar 00:00SportBianca Andreescu s-a calificat fără emoții în turul 3 la Miami

Canadianca cu origini române nu a mai repetat thrillerul de noaptea trecută, când a fost nevoită să revină de la...305

Local
23 mar 03:45LocalSe deschide sezonul croazierelor în Portul Constanța

Nava fluvială River Adagio sosește duminică, 24 martie 2019, ora 13, în Portul Constanța, fiind prima navă de...455

23 mar 02:39LocalAccident rutier cu 3 mașini implicate!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri pe strada Aamclisi din Constanța, acolo unde a avut loc...1263

23 mar 02:18LocalVideo. ATV în FLĂCĂRI, la Corbu. Conducătorul auto, RĂNIT!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri, 22 martie, la Corbu, în fața Stației Midia, după...2027

23 mar 02:17LocalA fost găsit cadavrul tânărului care s-a aruncat de pe pod, la Cernavodă, în decembrie!

La sfârșitul anului trecut, mai exact pe 27 decembrie, un tânăr s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă, fără...5065

23 mar 03:35LocalANPC avertizează! Aveți grijă ce PEȘTE cumpărați!

Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri și a Floriilor. Având în vedere consumul...1454

23 mar 03:44LocalŞoferi băuţi, prinşi la volan de poliţiştii constănțeni

...480

23 mar 03:42LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, depistat de poliţiştii constănțeni

Urmare a comiterii unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în perioada 20 - 26 decembrie 2018, polițiștii...256

23 mar 03:41LocalHoț de meserie, la 56 de ani! Raza de acțiune: autobuze RATC

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și a unei percheziții domiciliare,...455

23 mar 03:42LocalORA PĂMÂNTULUI. Peste 200 de copii de la Cantus Mundi vor cânta în fața Casei de Cultură Constanța

Peste 200 de copii din corurile programului național Cantus Mundi vor marca, la Constanța, Ora Pământului, cântând...232

23 mar 02:27LocalDoliu la IPJ Constanța! Un polițist a încetat din viață

IPJ este în doliu! Ajutorul șefulului de post de la Poliția Ciobanu a murit. ”Cu profundă tristețe și regrete...4243

Politică
23 mar 03:48PoliticăHârşova: Primarul Viorel Ionescu organizează întâlniri cu cetăţenii

Pentru o mai bună și eficientă gospodărire a orașului Hârşova, primarul Viorel Ionescu a inițiat seria de...322

23 mar 02:27PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă! Iată ce se va discuta!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 martie 2019, ora 12.00, în...1005

23 mar 04:46PoliticăAdministraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu...262

23 mar 03:49PoliticăGuvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anuntat, vineri, ca...459

23 mar 03:46PoliticăGabriela Firea a fost OPERATĂ de urgență: Am trecut printr-un moment foarte greu

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru...652

23 mar 03:35PoliticăPNL îl SPULBERĂ pe Tudorel Toader, după ce acesta a început să CENZUREZE jurnaliștii: Așa s-au instalat dictaturile

Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, susține că decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a...271

23 mar 03:36PoliticăInfracțiuni de corupție! Fostul primar din Limanu contestă decizia de condamnare

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de secretarul...720

23 mar 03:38PoliticăLICITAȚIE pentru tonetele din stațiunea Mamaia, pentru vara lui 2019!

Comercianții interesați să desfășoare activități cu caracter temporar, în sezonul estival 2019, în stațiunea...675

23 mar 03:31PoliticăConsiliul Local Valu lui Traian, convocat în ședință! Iată ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul Local Valu lui Traian este convocat în ședință ordinară, care se va desfășura miercuri, 27 martie a.c.,...462

23 mar 03:52PoliticăDupă gafa lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu vine cu soluția pentru unirea României cu Republica Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Republica Moldova se poate uni cu România pe „cale...502

Monden
23 mar 00:00MondenPhoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Marcel Iureș și Nicu Covaci, două dintre valorile noastre culturale, pregătesc o colaborare inedită. Marele actor a...204

23 mar 00:00MondenCabral a renunțat la barbă. Cum arată acum realizatorul tv

Cabral a avut parte de o transformare spectaculoasă de look. Realizatorul tv a renunțat la barbă, după mult timp și...221

23 mar 18:14MondenȚinuta purtată de Giulia Anghelescu la premiile Gopo, comentată dur de Iulia Albu. „A aterizat înfășurată într-un parasolar pentru parbriz”

Iulia Albu a criticat în termeni duri apariția pe care cântăreața Giulia Anghelescu a avut-o la Premiile Gopo 2019,...217

23 mar 00:00MondenVali Bărbulescu a fost eliminat de la Ferma 2019. S-a duelat cu Silviu Țolu

Ediția de joi, 21 martie, a emisiunii „Ferma” a adus cu sine o nouă eliminare. În urma duelului dintre Vali...206

23 mar 00:00MondenSărutări pătimaşe la Ferma 2019. Brigitte Năstase a cedat avansurilor lui Florin Pastramă

Spectacol total oferit de Brigitte Năstase la Ferma 2019. După scenele repetate în care fosta soţie a lui Ilie...281

23 mar 00:00MondenTataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii”

Tataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii. E o altă...271

23 mar 00:00MondenBarbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care-l acuză pe Michael Jackson de abuzuri sexuale

Cunoscuta actriţă şi cântăreaţă Barbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care l-au acuzat pe...189

23 mar 00:00MondenFilmul horror „Us“ se lansează în cinematografele americane cu ambiţia de a ocupa primul loc în box-office

Filmul horror „Us“, cu Lupita Nyong'o în fruntea distribuţiei, este principala lansare din cinematografele...181

23 mar 00:00Monden„The Blueprint“, albumul lui Jay-Z din 2001, inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american

Cel de-al şaselea album al lui Jay-Z, "The Blueprint" (2001), a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american...164

22 mar 00:00MondenAndreea Bălan, operată din nou de urgență. Hemoragie şi complicaţii după cezariană

Andreea Bălan (34 de ani) are în continuare probleme de sănătate, după ce pe 4 martie, în urma operaţiei de...512

Mapamond
23 mar 18:14MapamondFranţa: „Vestele galbene“ au interdicţie sâmbătă pe Champs-Elysées şi în împrejurimile sale

Manifestaţiile 'vestelor galbene' vor fi interzise sâmbătă la Paris pe bulevardul Champs-Elysées şi în...178

23 mar 00:00MapamondBrexit: O petiţie împotriva ieşirii din UE a adunat peste un milion de semnături în Regatul Unit

O petiţie online care cere guvernului britanic să renunţe la Brexit a depăşit joi cifra de un milion de semnături,...182

23 mar 00:00MapamondTrump afirmă că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului...176

23 mar 00:00MapamondErdogan cere combaterea islamofobiei la fel ca în cazul antisemitismului după Holocaust

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat vineri, la Istanbul, un apel la combaterea ''urii contra islamului''...172

23 mar 00:00MapamondFidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul...178

23 mar 00:00MapamondExplozie într-o uzină din China: bilanţul urcă la 44 de morţi

Explozia produsă joi într-o uzină chimică din estul Chinei a făcut cel puţin 44 de morţi, potrivit unui nou...163

23 mar 00:00MapamondAtacuri în Noua Zeelandă: Sute de neo-zeelandezi au contactat poliţia pentru a restitui armele

Sute de neo-zeelandezi au început demersurile pentru a restitui armele deţinute, în urma deciziei luate de...186

23 mar 00:00MapamondIncident armat la Utrecht: Suspectul de comiterea atacului soldat cu trei morţi şi-a recunoscut vinovăţia

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul...187

23 mar 00:00MapamondO grenadă a fost lansată asupra consulatului Federaţiei Ruse la Atena

O grenadă a fost lansată vineri dimineaţa în curtea consulatului Federaţiei Ruse la Atena, însă fără ca aceasta...179

23 mar 00:00MapamondNoua Zeelandă: La o săptămână de la atacul asupra moscheilor, multe femei au purtat văl în semn de solidaritate cu musulmanii

Un mare număr de femei din Noua Zeelandă, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, şi-au acoperit...186

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2471

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...463

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...580

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1321

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...634

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...780

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...955

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1654

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1181

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...916