rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău a inaugurat o nouă creșă: 'Acesta nu este business, aceasta este investiție în viitorul copiilor noștri'

Pentru prima dată după 30 de ani, în municipiul Constanța s-a deschis o nouă creșă. Inaugurarea a avut loc marți, 19 februarie 2019, în prezența primarului Decebal Făgădău, a directorului Direcției Generale de Asistență Socială, Emil Mereuță și a Georgianei Zainea, directorul Direcției Administrare Creșe. Edilul a precizat ın cadrul insugurării că preferă să ınchirieze spații, ca ın cazul acestei creşe, decât să construască, dând exemplul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a abandonat lucrările.

Noua creşă, Licurici, deschisă pe bulevardul I.C. Brătianu numărul 16, are o capacitate de o sută de locuri aferente unui număr de cinci grupe, fiind a șasea creșă din municipiu. Șeful autorității locale a precizat la momentul inaugurării celei de-a șasea creșe că trei dintre cele cinci creșe deja existente sunt incluse într-un program de extindere și modernizare.“Când a venit Mereuţă să mă convingă să închiriem o creşă, am zis că nu mai vreau să mai închiriem câte o cămăruţă pe la parter de bloc, că mai avem două creşe pe care nu le putem extinde că sunt la parter de bloc şi mai avem încă trei creşe pe care le avem în programe de extindere, adică supraetajare, modernizare, schimbat minim la standardul acesta. Acolo facem practic de la zero investiţia. În schimb, tot nu este suficient şi să vedem anul acesta cum stăm cu bugetul. Am făcut o analiză şi am văzut că anul trecut s-au născut mai mulţi copii ca în 2017, în anul 2017 mai mulţi ca în 2016, ceea ce este un lucru foarte bun, să ne întinerească oraşul”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Cifrele noii investiții

Edilul a precizat că are de gând să mai deschidă creşe la Constanţa și a dat detalii privind costul chiriei . "Vreau să ştie toată lumea cât ne costă acest spaţiu. Mai puţin de 6 euro pe metru pătrat închiriabil, fără scări, fără spaţii tehnice, fără nimic, mai puţin de 6 euro/lună/metru pătrat. Dacă găsiţi mai ieftin, vă rog să-mi spuneţi că am de gând să mai deschid creşe", a precizat Decebal Făgădău.

Edilul a afirmat că își dorește ca anul acesta să închirieze încă minim o creșă. "Trebuie să avem o aranjare pe cartiere. Sunt aici, în această creșă, părinți care își aduc copiii din toate colțurile orașului. De ce? Pentru că creșa din proximitate fie este plină, iar pe altă parte nu există o alternativă reală. Noi trebuie să mergem în cartierele tinere ale Constanței și dacă toată lumea se bate cu cărămida în piept și spune - vrem să ne rămână tinerii în țară, cam de aici trebuie să începem", a mai subliniat Făgădău.

Deja pentru noua creșă, cu o capacitate de o sută de locuri, au fost depuse 120-130 de cereri, întrucât foarte mulți părinți vor să se întoarcă cât mai repede la muncă.”Majoritatea părinților, dincolo de mame care beneficiază de concediu legal, e o povară și pentru tați, dar unii preferă să se angreneze în muncă. Eu știu ce am pățit cu nevasta mea, care la o lună după ce a născut a zis că vrea la serviciu”, a afirmat Făgădău.

Spațiu modern cu meniu făcut de nutriționist

Prichindeii vor avea parte de tot confortul, iar meniul s-a făcut în acord cu sfaturile unui nutriționist. “Ca să înțelegeți aici beneficiem de un spațiu cu vestiare, dormitoare, grupuri sanitare individuale, sale de mese pe fiecare etaj, bucătărie, centrală, adică poți să-ți reglezi temperatura în funcție de sezon și știm cât de important este acest lucru. Sunt 900 de metri pătrați, noi doar pentru 900 metri pătrați utili plătim mai puțin de 6 euro/metru pătrat/lună. Oricine are o ofertă mai bună, să ne caute. Pentru că acesta nu este business, aceastea este investiție în viitorul copiilor noștri. Pentru că echipa Primăriei lucrează direct cu copiii comunității și pun suflet în ceea ce fac, tocmai de la ei a venit ideea ca menurile să fie făcute de nutriționist, ca alimentele să fie bio, totul să fie certificat și părinții să fie informați în fiecare zi despre ce mănâncă copii. Ba mai mult, pot vedea unde se gătește, cine e doamna care gătește”, a precizat Decebal Făgădău.

Apel către investitori să se implice: “Ne-a fost greu să găsim o creșă”

Șeful autorității locale a subliniat că trebuie să intrăm într-o stare de normalitate. A ținut să scoată la iveală și câteva minusuri privind locația actuală a noii creșe. Deși nu se află la parterul vreunui bloc, îi lipsesc totuși locurile de parcare și spațiul de joacă în aer liber pentru copii. În acest sens, edilul a făcut un apel către agenții economici interesați să sprijine demersul Primăriei privind înființarea de noi creșe. “Nu mi-aș dori o eventuală bătălie politică, pentru că urmează doi ani cu două rânduri de alegeri. Nu voi face niciodată lucrurile acestea pentru voturi, nici rechizitele pentru copii, nici creșele, nici modernizările, nici cabinetele stomatologice, anul acesta de medicină generală, ci le fac pentru că eu am încredere că cei care vor veni și vor conduce orașul, vor lua aceste lucruri ca pe o normalitate. Astăzi ni se pare ciudat ca vreme de 30 de ani să nu se fi făcut o creșă în Constanța. Ba mai mult, orașul este destul de sărăcăcios în oferte. Ne-a fost greu să găsim o creșă și aceasta are lipsuri, nu are locuri de parcare, nu avem un loc suficient să-i scoatem pe copii în curte, să se joace în aer liber. Căutăm și chiar fac un apel la investitorii privați să se implice dacă au de gând să-și planficice o investiție, care să corepundă tuturor exigenților. Da, municipiul Constanța va închiria în continuare în condiții de transparență, legale, creșe”, a afirmat Făgădău.

Nu este rentabil și nu este timp să mai construiești

Nu se dorește construirea de noi creșe, dat fiind că foarte greu se reușește adjudecarea unei licitații, edilul dând în acest sens exemplul cu reabilitarea Cazioului sau cu reabilitarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru. “Ca să construim, procedurile de astăzi sunt identice cu procedurile de la Cazino și cred că v-am spus tot. La Cazion am avut 3 licitații anulate. Legislația care se tot modifică, ne aduce în situația în care suntem la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a părăsit șantierul. Domne, eu nu pot să lucrez la prețurile pe care eu le-am licitat, că între timp au crescut salariile, așa ne-a spus constructorul, și ne-au lăsat cu șantierul descoperit, acolo unde s-a format pepiniera de campioni a Constanței. Unde au fost Halep, Andrei Pavel, Horia Tecău, astăzi este un șantier părăsit de constructori. Suntem într-un ciclu din acesta de contestații, de bătălii. Cum pot să recuperez 3-4 ani cât durează o investiție la noi? Ce fac dânșii timp de 3-4 ani? Deja copilul se duce la grădiniță. Tocmai de aceea pentru a câștiga timp apelăm la piața privată”, a explicat Făgădău.

„Mâine, poimânine, toți părinții din Constanța vor aprecia dacă angajatorul lui are lângă locul de muncă și o creșă sau o grădiniță”, a adăugat primarul Municipiului Constanța.

Meniu bio în toate creșele

Creșa Licuricii dispune de bucătărie proprie, la fel ca și celelalte 5 unități din oraș. În toate creșele aflate în administrarea DGAS Constanța, meniul conține alimente bio precum lapte, ouă, unt, smântână, brânză și sucuri din fructe autohtone și exotice (ananas, grapefruit, avocado). La fiecare nivel al clădirii există câte o sală de clasă și un dormitor, dotate cu grup sanitar propriu.

Camelia MATEI

miercuri, 20 februarie 20192214
Comentarii

02martinez(28 apr 09:39)
nu a plecat, au dat-o afara, dar nu e nimic ca aluat o dinica sub haripa protectoaresi e tot director acum la un centru de plasament...nu ca ar fi murit de foame, are milioanelede euroi de la srl de hingheri puppy vet
049Parinte(20 feb 20:39)
Cum a plecat spagara de Cezara de la directia crese ???????? nu pot sa cred
054anca(20 feb 14:57)
Bine ca a plecat de acolo directorasa Cezara, ca si-a luat masina de lux noua si vila, probabil din economiile de directoras bugetar.
08Inchiriere si par@ndarat(20 feb 14:40)
...acesta este modelul...se inchiriaza de la prietenii afaceristi...asa cum a facut cu toate spatiile in care functioneaza sedii de primarie...inchirierea se face pe bani grei...nu gluma...
014fagabou hotul satului(20 feb 12:33)
Dece mai primare inchiriezi cand ai spatiu destul in scoli desafectate precum sc 9?in spatele scolii 39 ai o cladire neterminata din 2015 cu destinatie cresa,de ce nu o finalizezi?pai nu vine spaga paraindarat nu? langa brick desfiintezi o parcare sa dai liber la supermarket penny,te plangeai ca nu sunt parcari si desfiintezi garaje dar tu de fapt spaguiesti terenuri ca sefu pastaie,ca el ajungi sipoate inaugurezi o cresa si la poarta alba,te asteapta nicusor acolo.
172Bravo Fagadau(20 feb 11:59)
Bravo Fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
39Troscotel(20 feb 11:44)
Mai avem putin de munca la noua cresa de la POARTA ALBA. Se primesc proaspati condamnati de la un an la sapte ani. Fagabou e cap de lista il urmeaza Teo dosie.
25Edilule(20 feb 11:35)
Nu ai zis cat costa daca duc copilu acolo ai zis ca este o investitie in viitorul copiilor inv.facuta de parinti banuiesc deci how mach sau nu tiai facut toate socotelile.
214Eminescu prostiilor(20 feb 10:13)
Ne cacam in gura ta fagabou
312muie pesede !(20 feb 09:24)
de la cine ai inchiriat hotule ? Cat primesti pe luna para-ndarat ? Muie cu cacat hotul fagadau, muie dragnea vitamina d olteneasca, muie pesede !!!
217Zimbru(20 feb 08:33)
A inceput campania electorala? S-a dat fasole cu ciolan?
198Emi(20 feb 08:10)
Rau ca face, rau ca nu face...toata lumea se plange ca nu exista crese unde sa isi duca copii,ca dau bani la privati si atunci blamam daca omul deschide crese.Constanteni idioti,nu ne mai facem bine...
216gradi kiamuricii(20 feb 07:55)
corect este: a inaugurat o chirie..mai inchiriaza, bai baiete, risipeste banii comunitatii pe amici ai primariei, ca te vor intreba si pe tine de sanatate cum l-au intrebat pe mazare.. vezi,ce afaceristi falimentari posesori de maserati mai au vile,baga anunt d asta misto cu dedicatie gen Directia crese inchiriaza vila pe strada x si rezolva problema..
313Pt Mereuta(20 feb 07:45)
Emile, cu parandaratul de la cresa asta ai mai facut cascaval de un BMW ! Eu zic sa-ti iei din timp bilet de Mazagascar. Doar dus !
210bad wolf(20 feb 03:25)
astia mici trebuie crescuti cu ce e mai bun, asa ne spuse domnul primar Fagadau. Au ramas poate singura Marfa de export si tre sa fie de o calitate decenta. Iaurtel, avocado, apa de la robinet samd.
mai mult...Replica
19 iul 16:32ReplicaAlexandra Stan, IMPLICATĂ într-un accident rutier!

Cântăreața din Constanța, Alexandra Stan, a fost implicată într-un accident rutier. Potrivit România Tv,...2403

19 iul 16:14ReplicaRestricții de circulație în Constanța! Motivul: vine Simona Halep să se vadă cu fanii!753
19 iul 12:50ReplicaDoi agenți de la penitenciarul Tulcea, 'vizitați' de DIICOT: introduceau telefoane și etnobotanice745
19 iul 11:34ReplicaAplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Plaja Zoom Beach a găzduit vineri, 19 iulie a.c., începând cu ora 11:00, lansarea oficială a Sea Status, prima...762

19 iul 12:01ReplicaALERTĂ la Constanța: un bărbat a DISPĂRUT cu copilul concubinei!1315
19 iul 12:15ReplicaÎnceput de weekend cu TRAFIC BLOCAT pe A2, în drum spre mare: dale ridicate la același kilometru!1650
19 iul 14:56ReplicaCe le mai plac traseiştii! Fostă candidată la Primăria Năvodari din partea PNL, pusă de PSD director la Mamaia SA!

PSD Constanţa are un talent deosebit în reevaluarea anumitor indivizi, pe care dacă până mai ieri îi prezenta...3712

19 iul 00:00ReplicaÎN PERICOL, pentru că se surpă malul: locuitorii unei străzi din Cumpăna vor fi EVACUAŢI!1908
19 iul 00:00ReplicaAu luat AMENZI și NU au venituri, dar NU au SCĂPAT! Iată ce pățesc mai mulți constănțeni!1275
19 iul 00:00ReplicaFostul director Liviu Pătraşcu NU se întoarce la Primăria Constanţa!

Imediat după alegerile din 2016, noul primar (şi vechiul, având în vedere perioada acestuia de interimar la...1088

19 iul 00:00ReplicaSe întâmplă la Constanța: AGRESATĂ de SOȚ pentru că a IEȘIT cu FETELE în Vamă3638
19 iul 00:00ReplicaSunwaves: dosar penal și condamnare pentru 0,1 grame MDMA!1201
Vremea
26.5°18° - 26.5° vineri, 19 iulie 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 36%
Vânt: 5.86 m/s din SSE
Presiune: 1016.29 milibari

Loto
6/4941624273741
5/4061920263028
joker151231449
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 iul 00:00SportMilsami - FCSB 1-2. Roș-albaștrii se califică fără emoții în turul II din Europa League! Eroul meciului a fost un puști de 17 ani

FCSB a învins-o pe Milsami Orhei, 2-1, și s-a calificat în turul II din preliminariilor Europa League, scor 4-1 la...393

19 iul 00:00SportSimona Halep a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române: ”Mulțumesc lui Dumnezeu, mă bucur că sunt româncă!”

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a fost decorată ieri la Patriarhia Română cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru...503

19 iul 00:00SportU Craiova - Sabail 3-2. Oltenii și scorul lor preferat! Craiova se califică în turul II preliminar al Europa League

U Craiova a câștigat returul cu Sabail din preliminariile Europa League, scor 3-2, după același rezultat obținut...253

19 iul 00:00SportIanis Hagi a ales-o pe Genk pentru proiectul său şi pentru Liga Campionilor

Fotbalistul român Ianis Hagi a dezvăluit joi, la prezentarea sa oficială la Racing Genk, că a ales să vină aici...310

Local
19 iul 01:04LocalReguli pentru eliberarea actelor de identitate

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa vă reaminteşte: în baza dispoziţiilor Ordonanţei de...549

19 iul 03:21LocalDoi minori au furat bunuri din curtea unei biserici

Polițiștii Postului de Poliție Niculițel, la data de 17 iulie a.c., au fost sesizați cu privire la furtul mai...394

19 iul 03:04LocalTrei autori constănțeni invită iubitorii de lectură pe plaja culturală a târgului VALURI DE CARTE

În cadrul târgului VALURI DE CARTE care este în plină desfășurare pe faleza Cazino din Constanța între Acvariu...427

19 iul 03:20LocalMai mulți șoferi din județul Constanța au rămas pietoni!

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 15.40, au depistat un...475

19 iul 03:20LocalBURSE şi cazare gratuită pentru ELITE, la Universitatea „Ovidius” Constanţa

Universitatea „Ovidius” Constanţa va implementa din această sesiune a admiterii un program de susținere a...523

19 iul 03:11LocalAMENZI DE ZECI DE MII DE LEI şi MAŞINI RIDICATE, pe străzile Constanţei

Zilnic, poliţiştii locali sunt pe străzile din Constanţa pentru a depista şi sancţiona şoferii care opresc sau...1004

19 iul 03:11LocalAMENZI PE RATC! Zeci de călători prinşi de Poliţia Locală fără bilete, în transportul public

Miercuri, 17 iulie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare...1494

19 iul 03:09LocalAccident rutier: femeie lovită pe trotuar. Șoferul era băut și fără permis

Un accident rutier a avut loc marți, 16 iulie a.c., în județul Tulcea. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, în...482

19 iul 03:08LocalTânără de 18 ani din Brăila, dată DISPĂRUTĂ

La data de 10 iulie a.c., un bărbat de 49 de ani, din oraşul Ianca, județul Brăila s-a prezentat la sediul...668

19 iul 03:06LocalUn șofer BEAT a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a RĂSTURNAT: mai multe victime

Un bărbat de 47 de ani, joi, 18 iulie, în jurul orei 6.20, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice,...3019

Politică
19 iul 00:11PoliticăÎncepe asfaltarea pe străzile din orașul Cernavodă

Administrația publică locală a demarat joi, 18 iulie, programul de asfaltare pe mai multe străzi din Cernavodă. În...324

19 iul 03:22PoliticăTăriceanu: Preşedintele Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie, având în vedere decizia...565

19 iul 03:02PoliticăOrban: Decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai

Decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depuse de PNL alături de...299

19 iul 03:23PoliticăRaluca Turcan: Decizia CCR, ciudată şi aparent în favoarea infractorilor

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei...325

19 iul 03:22PoliticăLoc de joacă modern, amenajat la creșa „Licuricii”

Locurile de joacă au o importanță majoră pentru copiii de vârste mici, iar implicarea micuților în activități...325

19 iul 03:21PoliticăGabriel Leș: Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care...494

19 iul 02:20PoliticăAndronescu, despre remaniere: Niciodată nu am cerut un scaun; dacă nu mai sunt aici, nu am o problemă, am o meserie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, referitor la posibilitatea remanierii sale, că...305

19 iul 02:20PoliticăStrăzile care fac legătura între Şcoala Veche, Cetatea Carsium şi centrul Hârşovei, REABILITATE!

Mai multe străzi din oraşul Hârşova, mai precis cele care fac legătura între Şcoala Veche „Vasile Cotovu”,...262

19 iul 00:10PoliticăCCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate...1195

19 iul 03:04PoliticăLICITAŢIE la Tuzla pentru spaţii comerciale din Piaţa Agroalimentară

...259

Monden
19 iul 00:00MondenTuriștii au stat la coadă la Liviu Vârciu. Artistul a creat delir în stațiunea Jupiter

Orice poți spune despre Liviu Vârciu (38 de ani), numai că nu ar avea carismă nu. Iar asta se vede și în...366

19 iul 00:00MondenKanal D intră în lupta pentru audiențe cu un nou serial de comedie

Kanal D pregătește pentru grila de toamnă un serial de comedie și a semnat pentru realizarea acestui proiect cu...220

19 iul 00:00MondenAndre, ghinion la concertul de la Arenele Romane. Microfonul și hainele au încurcat-o pe Andreea Antonescu

Marţi şi miercuri seară, 16 și 17 iulie, Arenele Romane din Bucureşti au fost arhipline, căci proiectul „La...310

19 iul 00:00MondenDrama Corneliei Catanga: a cântărit 850 de grame la naștere și a fost aruncată sub pat

Cornelia Catanga ascunde în suflet o dramă imensă. Cântăreața de muzică lăutărească a fost la un pas de moarte...297

19 iul 00:00MondenCatrinel Sandu a probat rochia de mireasă! E în doliu, dar nu amână nunta

La finalul acestei luni, Catrinel Sandu pleacă din țară, urmând să revină anul viitor în vacanța de vară....269

19 iul 00:00MondenMichael Bolton, spectacole de excepție în România

Celebrul Michael Bolton revine în România. Artistul va susține două concerte în România: unul la Sala Polivalentă...176

19 iul 03:19MondenEva Mendes, 'desfigurată' de operaţiile estetice. Actriţa este de nerecunoscut

Eva Mendes a reuşit să îşi sperie admiratorii. Actriţa care contesta cu vehemenţă operaţiile estetice a postat...422

19 iul 00:00MondenVești tot mai rele despre Céline Dion. A slăbit atât de mult pentru că e bolnavă?

Céline Dion este în pericol de moarte, scrie revista “Life&Style”. A­­pro­­piaţii vedetei canadiene se tem...360

19 iul 00:00MondenProcesul de agresiune sexuală intentat actorului Kevin Spacey, anulat de procuratura din Massachusetts

Procurorii din Massachusetts au renunţat miercuri la acuzaţiile penale formulate împotriva actorului Kevin Spacey,...192

19 iul 00:00Monden50 Cent şi Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită

Rapperul american 50 Cent şi cântăreaţa Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită în cadrul unui festival la...151

Mapamond
19 iul 00:00MapamondPeter Szijjarto: SUA şi aliaţii lor europeni ar trebui să facă posibil ca Ungaria să importe gaz din România

Ungaria consideră relaţiile transatlantice drept prioritate şi salută îmbunătăţirea acestora, a declarat...174

19 iul 00:00MapamondPutin şi Macron vor „să consolideze eforturile“ pentru salvarea acordului nuclear iranian

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit joi, în cadrul unei convorbiri...152

19 iul 00:00MapamondUE: Miniştrii de interne nu au reuşit să se pună de acord asupra planului de repartizare a migranţilor

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene nu au reuşit joi să se pună de acord asupra unui...158

19 iul 00:00MapamondMaia Sandu şi-a prezentat priorităţile în faţa ambasadorilor UE acreditaţi la Chişinău

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate la...148

19 iul 19:48MapamondTurcia le cere SUA să revină asupra ''deciziei nedrepte'' de a o exclude din programul pentru avioane F-35

Turcia le-a cerut Statelor Unite, aliatul lor din cadrul NATO, să revină asupra deciziei de a exclude Ankara din...194

19 iul 00:00MapamondMoscova acuză NATO că duce o politică antirusească la presiunea SUA

Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice participă la 'efectuarea unei politici agresive antiruseşti' la presiunea...153

19 iul 00:00MapamondTurcia: 14 morţi într-un accident de microbuz care transporta migranţi

Paisprezece persoane au murit şi 28 au fost rănite joi într-un accident de microbuz care transporta migranţi în...158

19 iul 00:00MapamondAvion al companiei Lufthansa, evacuat pe aeroportul din Belgrad din cauza unei ameninţări cu bombă

Un avion al companiei Lufthansa cu destinaţia Frankfurt a fost evacuat pe aeroportul din Belgrad joi, după ce poliţia...160

19 iul 00:00MapamondPopulara aplicaţie FaceApp stârneşte îngrijorări în SUA şi Marea Britanie în legătură cu siguranţa utilizatorilor

Aplicaţia FaceApp, care le permite utilizatorilor să-şi modifice chipul în fotografii, făcându-i mai tineri, mai...186

19 iul 00:00MapamondJaponia: Cel puţin 33 de morţi în urma unui incendiu la un studio de animaţie

Cel puţin 33 de persoane au murit joi într-un incendiu la un studio de animaţie din Kyoto care a fost provocat de un...155

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...581

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1084

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1739

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1298

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...471

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...390

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2582

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...529

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1374

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1063