rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău a inaugurat o nouă creșă: 'Acesta nu este business, aceasta este investiție în viitorul copiilor noștri'

Pentru prima dată după 30 de ani, în municipiul Constanța s-a deschis o nouă creșă. Inaugurarea a avut loc marți, 19 februarie 2019, în prezența primarului Decebal Făgădău, a directorului Direcției Generale de Asistență Socială, Emil Mereuță și a Georgianei Zainea, directorul Direcției Administrare Creșe. Edilul a precizat ın cadrul insugurării că preferă să ınchirieze spații, ca ın cazul acestei creşe, decât să construască, dând exemplul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a abandonat lucrările.

Noua creşă, Licurici, deschisă pe bulevardul I.C. Brătianu numărul 16, are o capacitate de o sută de locuri aferente unui număr de cinci grupe, fiind a șasea creșă din municipiu. Șeful autorității locale a precizat la momentul inaugurării celei de-a șasea creșe că trei dintre cele cinci creșe deja existente sunt incluse într-un program de extindere și modernizare.“Când a venit Mereuţă să mă convingă să închiriem o creşă, am zis că nu mai vreau să mai închiriem câte o cămăruţă pe la parter de bloc, că mai avem două creşe pe care nu le putem extinde că sunt la parter de bloc şi mai avem încă trei creşe pe care le avem în programe de extindere, adică supraetajare, modernizare, schimbat minim la standardul acesta. Acolo facem practic de la zero investiţia. În schimb, tot nu este suficient şi să vedem anul acesta cum stăm cu bugetul. Am făcut o analiză şi am văzut că anul trecut s-au născut mai mulţi copii ca în 2017, în anul 2017 mai mulţi ca în 2016, ceea ce este un lucru foarte bun, să ne întinerească oraşul”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Cifrele noii investiții

Edilul a precizat că are de gând să mai deschidă creşe la Constanţa și a dat detalii privind costul chiriei . "Vreau să ştie toată lumea cât ne costă acest spaţiu. Mai puţin de 6 euro pe metru pătrat închiriabil, fără scări, fără spaţii tehnice, fără nimic, mai puţin de 6 euro/lună/metru pătrat. Dacă găsiţi mai ieftin, vă rog să-mi spuneţi că am de gând să mai deschid creşe", a precizat Decebal Făgădău.

Edilul a afirmat că își dorește ca anul acesta să închirieze încă minim o creșă. "Trebuie să avem o aranjare pe cartiere. Sunt aici, în această creșă, părinți care își aduc copiii din toate colțurile orașului. De ce? Pentru că creșa din proximitate fie este plină, iar pe altă parte nu există o alternativă reală. Noi trebuie să mergem în cartierele tinere ale Constanței și dacă toată lumea se bate cu cărămida în piept și spune - vrem să ne rămână tinerii în țară, cam de aici trebuie să începem", a mai subliniat Făgădău.

Deja pentru noua creșă, cu o capacitate de o sută de locuri, au fost depuse 120-130 de cereri, întrucât foarte mulți părinți vor să se întoarcă cât mai repede la muncă.”Majoritatea părinților, dincolo de mame care beneficiază de concediu legal, e o povară și pentru tați, dar unii preferă să se angreneze în muncă. Eu știu ce am pățit cu nevasta mea, care la o lună după ce a născut a zis că vrea la serviciu”, a afirmat Făgădău.

Spațiu modern cu meniu făcut de nutriționist

Prichindeii vor avea parte de tot confortul, iar meniul s-a făcut în acord cu sfaturile unui nutriționist. “Ca să înțelegeți aici beneficiem de un spațiu cu vestiare, dormitoare, grupuri sanitare individuale, sale de mese pe fiecare etaj, bucătărie, centrală, adică poți să-ți reglezi temperatura în funcție de sezon și știm cât de important este acest lucru. Sunt 900 de metri pătrați, noi doar pentru 900 metri pătrați utili plătim mai puțin de 6 euro/metru pătrat/lună. Oricine are o ofertă mai bună, să ne caute. Pentru că acesta nu este business, aceastea este investiție în viitorul copiilor noștri. Pentru că echipa Primăriei lucrează direct cu copiii comunității și pun suflet în ceea ce fac, tocmai de la ei a venit ideea ca menurile să fie făcute de nutriționist, ca alimentele să fie bio, totul să fie certificat și părinții să fie informați în fiecare zi despre ce mănâncă copii. Ba mai mult, pot vedea unde se gătește, cine e doamna care gătește”, a precizat Decebal Făgădău.

Apel către investitori să se implice: “Ne-a fost greu să găsim o creșă”

Șeful autorității locale a subliniat că trebuie să intrăm într-o stare de normalitate. A ținut să scoată la iveală și câteva minusuri privind locația actuală a noii creșe. Deși nu se află la parterul vreunui bloc, îi lipsesc totuși locurile de parcare și spațiul de joacă în aer liber pentru copii. În acest sens, edilul a făcut un apel către agenții economici interesați să sprijine demersul Primăriei privind înființarea de noi creșe. “Nu mi-aș dori o eventuală bătălie politică, pentru că urmează doi ani cu două rânduri de alegeri. Nu voi face niciodată lucrurile acestea pentru voturi, nici rechizitele pentru copii, nici creșele, nici modernizările, nici cabinetele stomatologice, anul acesta de medicină generală, ci le fac pentru că eu am încredere că cei care vor veni și vor conduce orașul, vor lua aceste lucruri ca pe o normalitate. Astăzi ni se pare ciudat ca vreme de 30 de ani să nu se fi făcut o creșă în Constanța. Ba mai mult, orașul este destul de sărăcăcios în oferte. Ne-a fost greu să găsim o creșă și aceasta are lipsuri, nu are locuri de parcare, nu avem un loc suficient să-i scoatem pe copii în curte, să se joace în aer liber. Căutăm și chiar fac un apel la investitorii privați să se implice dacă au de gând să-și planficice o investiție, care să corepundă tuturor exigenților. Da, municipiul Constanța va închiria în continuare în condiții de transparență, legale, creșe”, a afirmat Făgădău.

Nu este rentabil și nu este timp să mai construiești

Nu se dorește construirea de noi creșe, dat fiind că foarte greu se reușește adjudecarea unei licitații, edilul dând în acest sens exemplul cu reabilitarea Cazioului sau cu reabilitarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru. “Ca să construim, procedurile de astăzi sunt identice cu procedurile de la Cazino și cred că v-am spus tot. La Cazion am avut 3 licitații anulate. Legislația care se tot modifică, ne aduce în situația în care suntem la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, unde constructorul a părăsit șantierul. Domne, eu nu pot să lucrez la prețurile pe care eu le-am licitat, că între timp au crescut salariile, așa ne-a spus constructorul, și ne-au lăsat cu șantierul descoperit, acolo unde s-a format pepiniera de campioni a Constanței. Unde au fost Halep, Andrei Pavel, Horia Tecău, astăzi este un șantier părăsit de constructori. Suntem într-un ciclu din acesta de contestații, de bătălii. Cum pot să recuperez 3-4 ani cât durează o investiție la noi? Ce fac dânșii timp de 3-4 ani? Deja copilul se duce la grădiniță. Tocmai de aceea pentru a câștiga timp apelăm la piața privată”, a explicat Făgădău.

„Mâine, poimânine, toți părinții din Constanța vor aprecia dacă angajatorul lui are lângă locul de muncă și o creșă sau o grădiniță”, a adăugat primarul Municipiului Constanța.

Meniu bio în toate creșele

Creșa Licuricii dispune de bucătărie proprie, la fel ca și celelalte 5 unități din oraș. În toate creșele aflate în administrarea DGAS Constanța, meniul conține alimente bio precum lapte, ouă, unt, smântână, brânză și sucuri din fructe autohtone și exotice (ananas, grapefruit, avocado). La fiecare nivel al clădirii există câte o sală de clasă și un dormitor, dotate cu grup sanitar propriu.

Camelia MATEI

miercuri, 20 februarie 20192428
Comentarii

03martinez(28 apr 09:39)
nu a plecat, au dat-o afara, dar nu e nimic ca aluat o dinica sub haripa protectoaresi e tot director acum la un centru de plasament...nu ca ar fi murit de foame, are milioanelede euroi de la srl de hingheri puppy vet
050Parinte(20 feb 20:39)
Cum a plecat spagara de Cezara de la directia crese ???????? nu pot sa cred
055anca(20 feb 14:57)
Bine ca a plecat de acolo directorasa Cezara, ca si-a luat masina de lux noua si vila, probabil din economiile de directoras bugetar.
09Inchiriere si par@ndarat(20 feb 14:40)
...acesta este modelul...se inchiriaza de la prietenii afaceristi...asa cum a facut cu toate spatiile in care functioneaza sedii de primarie...inchirierea se face pe bani grei...nu gluma...
015fagabou hotul satului(20 feb 12:33)
Dece mai primare inchiriezi cand ai spatiu destul in scoli desafectate precum sc 9?in spatele scolii 39 ai o cladire neterminata din 2015 cu destinatie cresa,de ce nu o finalizezi?pai nu vine spaga paraindarat nu? langa brick desfiintezi o parcare sa dai liber la supermarket penny,te plangeai ca nu sunt parcari si desfiintezi garaje dar tu de fapt spaguiesti terenuri ca sefu pastaie,ca el ajungi sipoate inaugurezi o cresa si la poarta alba,te asteapta nicusor acolo.
182Bravo Fagadau(20 feb 11:59)
Bravo Fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
311Troscotel(20 feb 11:44)
Mai avem putin de munca la noua cresa de la POARTA ALBA. Se primesc proaspati condamnati de la un an la sapte ani. Fagabou e cap de lista il urmeaza Teo dosie.
25Edilule(20 feb 11:35)
Nu ai zis cat costa daca duc copilu acolo ai zis ca este o investitie in viitorul copiilor inv.facuta de parinti banuiesc deci how mach sau nu tiai facut toate socotelile.
215Eminescu prostiilor(20 feb 10:13)
Ne cacam in gura ta fagabou
314muie pesede !(20 feb 09:24)
de la cine ai inchiriat hotule ? Cat primesti pe luna para-ndarat ? Muie cu cacat hotul fagadau, muie dragnea vitamina d olteneasca, muie pesede !!!
217Zimbru(20 feb 08:33)
A inceput campania electorala? S-a dat fasole cu ciolan?
208Emi(20 feb 08:10)
Rau ca face, rau ca nu face...toata lumea se plange ca nu exista crese unde sa isi duca copii,ca dau bani la privati si atunci blamam daca omul deschide crese.Constanteni idioti,nu ne mai facem bine...
218gradi kiamuricii(20 feb 07:55)
corect este: a inaugurat o chirie..mai inchiriaza, bai baiete, risipeste banii comunitatii pe amici ai primariei, ca te vor intreba si pe tine de sanatate cum l-au intrebat pe mazare.. vezi,ce afaceristi falimentari posesori de maserati mai au vile,baga anunt d asta misto cu dedicatie gen Directia crese inchiriaza vila pe strada x si rezolva problema..
315Pt Mereuta(20 feb 07:45)
Emile, cu parandaratul de la cresa asta ai mai facut cascaval de un BMW ! Eu zic sa-ti iei din timp bilet de Mazagascar. Doar dus !
211bad wolf(20 feb 03:25)
astia mici trebuie crescuti cu ce e mai bun, asa ne spuse domnul primar Fagadau. Au ramas poate singura Marfa de export si tre sa fie de o calitate decenta. Iaurtel, avocado, apa de la robinet samd.
mai mult...Replica
29 mar 13:54ReplicaCovid-19: Încă doi oameni au murit în România, bilanțul ajunge la 40

...520

29 mar 13:43ReplicaBilanț OFICIAL: 308 cazuri noi de coronavirus în România549
29 mar 13:57ReplicaMinistrul Transporturilor vorbește despre o măsură RADICALĂ: am putea interzice taxiurile și transportul între localități1036
29 mar 12:26ReplicaUn individ fără PERMIS a provocat un accident MORTAL în Constanţa. A avariat 6 maşini

Şase dintr-o lovitură! La data de 29 martie a.c, în jurul orei 00.40, un bărbat, de 50 de ani, a condus un...4012

29 mar 12:02ReplicaCoronavirus: Al 38-lea DECES înregistrat în România1836
29 mar 12:27ReplicaSuspiciune de Covid-19 în orașul Hârșova2362
29 mar 09:11ReplicaMedic rezident: Am simptome de coronavirus, dar nu mă pot testa. Situația este scăpată de sub control!

Medic rezident în cadrul Spitalului Clinic de Urgență din București, Diana Anastase, explică prin ceea ce a trecut...2780

29 mar 11:23ReplicaCoronavirus: Autoritățile se așteaptă ca încă 200.000 de români să revină în țară1167
29 mar 13:57ReplicaFlorin Cîțu, replică pentru PSD: 'Acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor'870
29 mar 13:59ReplicaAcuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Un stomatolog din Dolj acuză Spitalul Calafat că profită de starea de urgenţă pentru angajarea „pilelor”....1113

29 mar 13:58ReplicaCâți români ar putea fi infectați cu COVID-19? Nelu Tătaru face primele estimări1167
28 mar 23:58ReplicaCoronavirus: Primul DECES la Constanța, 34 în România12625
Vremea
17.8°15.1° - 17.8° duminică, 29 martie 2020
ConstanțaUmiditate: 44%
Vânt: 3.17 m/s
Presiune: 1006 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 mar 00:00SportIntervenţia chirurgicală la care a fost supus Cristian Gaţu, o reuşită

Operaţia chirurgicală la care a fost supus joi Cristian Gaţu, la Spitalul Militar din Bucureşti, în urma unui...1326

27 mar 00:00SportHazard - Mi-e frică de infecţie, dar mai frică îmi este să nu o dau mai departe

Atacantul echipei Real Madrid, belgianul Eden Hazard, a afirmat joi că îi este teamă de infecţia cu coronavirus în...715

27 mar 00:00SportFotbalul european ar putea să DISPARĂ: Cluburile se confruntă cu o 'ameninţare existenţială'

Cluburile europene de fotbal se confruntă cu o "ameninţare existenţială" după ce competiţiile au fost întrerupte...1048

26 mar 00:00SportFederaţia spaniolă va ajuta cu 500 de milioane de euro cluburile profesioniste, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) va ajuta cu 500 de milioane de euro cluburile profesioniste, afectate de criza...790

Local
28 mar 00:00LocalUn nou centru pentru oamenii străzii, la Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială a amenjat un nou adăpost pentru...568

28 mar 00:00LocalElevii de Colegiul Mircea cel Bătrân și-au adjudecat primul loc în cadrul concursului NASA, Space Settlement Design Contest

Într-o perioadă de profundă tulburare a întregii societăţi, vin şi raze de lumină, reprezentate de reuşitele...700

28 mar 18:52LocalRAZII pe drumurile din Constanța: șoferi sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Adamclisi au identificat, joi, 26 martie, un bărbat, de 33 de ani, care a...537

28 mar 00:00LocalColegiul de conducere al Curţii de Apel Constanţa s-a întrunit, din nou, în şedinţă. Ce s-a decis!

Referitor la Hotărârea Colegiului de conducere al Curţii de Apel Constanţa nr. 5 din 26.03.2020, parte integrantă a...568

28 mar 00:00LocalPlouă cu sancțiuni: 17 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

În cursul zilei de ieri, 26 martie, aproape 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea...649

28 mar 00:00LocalPrimăria Constanța: Noi locuri de parcare în locul garajelor demolate

Locul viran situat în spatele blocului LT 2 de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a devenit de nerecunoscut. Zona...655

28 mar 00:00LocalÎNCĂ un mare lanț de magazine își MODIFICĂ programul: între ce ore sunt deschise unitățile Penny

În contextul Ordonanței Militare numărul 3, care limitează dreptul de circulație al românilor, Penny anunță...809

28 mar 11:13LocalRAJA este alături de comunitate în lupta cu COVID-19!

RAJA asigură comunităților în care își desfășoară activitatea servicii esențiale, de aceea, în condițiile...507

28 mar 00:00LocalDacă aţi văzut acest copil, SUNAŢI urgent la poliţie!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui GENGHIZ - BUHA REGEP, de 14 ani, din orașul Hârșova,...540

28 mar 18:39LocalPrimăria Corbu: Acțiune de dezinfecție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Primăria localității Corbu a organizat o acțiune de dezinfecție a spațiilor de interes comun, stații mijloace de...442

Politică
28 mar 00:00PoliticăLudovic Orban: Voi chema partidele politice la consultări pe tema alegerilor locale

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că va avea consultări cu partidele politice pe tema alegerilor locale,...456

28 mar 00:00PoliticăDancă: Taxa clawback a fost plafonată la nivelul trimestrului IV al anului trecut, respectiv la 27,65%

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, plafonarea taxei clawback pe primul trimestru al acestui an la nivelul...385

28 mar 00:00PoliticăMituleţu-Buică: Propunem amânarea alegerilor locale; o mare parte a etapelor procesului electoral nu se pot desfăşura

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propune ca alegerile locale să fie organizate în termen de cel mult 6 luni...407

28 mar 00:00PoliticăGuvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor; se întrerup concediile de odihnă, se suspendă pensionarea anticipată

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor,...520

28 mar 00:00PoliticăDancă: Amendă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele ce nu respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului

Guvernul a decis înăsprirea amenzilor pentru persoanele care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii...503

28 mar 00:00PoliticăLegea prin care se recunoaşte Limba semnelor române ca limbă maternă a persoanelor surde şi hipoacuzice, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind recunoaşterea Limbii semnelor române ca limbă...427

28 mar 00:00PoliticăDancă: Angajatorii ce au aplicat măsura suspendării contractelor individuale de muncă se califică pentru ajutorul de şomaj tehnic

Toţi angajatorii care în această perioadă au aplicat măsura suspendării temporare a contractelor individuale de...443

28 mar 00:00PoliticăOrban, despre contractul cu firma giurgiuveană pentru măşti de protecţie: Am cerut ministrului Finanţelor o anchetă la ONAC

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, o anchetă a Corpului de control la Oficiul Naţional de Achiziţii...506

28 mar 00:00PoliticăOrban: România a luat din primul moment măsuri împotriva epidemiei; nu am fost pregătiţi iniţial

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că România a luat încă din primul moment măsuri extrem de serioase de...415

28 mar 00:00PoliticăTăriceanu vrea măsuri pentru ca Institutul Cantacuzino să producă vaccinul anticoronavirus

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pledează pentru asigurarea condiţiilor, prin măsuri luate fie de...483

Monden
28 mar 00:00MondenCum face față Smiley izolării: „Încerc să respect recomandările oficialităților. Este o situație de criză care face parte din viața noastră!”

Smiley a început anul în America, unde a avut o deplasare în scop profesional, a bifat și o vacanță alături de...414

28 mar 00:00MondenCe pensie alimentară ar putea plăti George Burcea fetițelor sale. Actorul și Andreea Bălan vor divorța în curând

Andreea Bălan și George Burcea nu mai locuiesc împreună și urmează să divorțeze. Așa cum este normal, actorul...530

28 mar 00:00MondenAlexandra Stan, show erotic pe internet. A renunțat la lenjerie intimă și la inhibiții

Alexandra Stan se află, din nou, în centrul atenției! Nu a lansat un nou hit, spre dezamăgirea fanilor, ci a luat cu...1899

28 mar 00:00MondenTily Niculae a născut un băiețel. Vedeta a devenit mamă pentru a doua oară. Imagini cu bebelușul

Tily Niculae a devenit mamă pentru a doua oară, joi, 26 martie. Actrița a născut un băiețel perfect sănătos și...444

28 mar 00:00MondenPrin ce emoții a trecut Lili Sandu cu sarcina: „Exista riscul unui avort”

Lili Sandu a dezvăluit sexul bebelușului! Viitoarea mămică, mai emoționată ca niciodată într-un filmuleț în...439

28 mar 00:00MondenWoody Allen, înşelat de Mia Farrow? Regizorul crede că fiul său este, de fapt, băiatul lui Frank Sinatra

...530

28 mar 00:00MondenJim Carrey, transformare șocantă: „Îmi las barba să crească în carantină“

Actorul Jim Carrey (58 de ani) stă şi el în casă la izolare, din cauza pandemiei de coronavirus. Starul, care este...431

28 mar 00:00MondenCoronavirus: Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au părăsit Canada şi s-au mutat în California

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au părăsit Canada şi s-au mutat în statul american California, a raportat...480

28 mar 00:00MondenPenelope Cruz şi Javier Bardem au donat mănuşi şi măşti unui spital din Madrid

Actorii spanioli Penelope Cruz şi Javier Bardem au donat 100.000 de mănuşi şi 20.000 de măşti Spitalului La Paz...386

28 mar 00:00MondenCoronavirus: Organizatorii Globurilor de Aur au relaxat regulamentul de eligibilitate

Industria de la Hollywood încearcă să se adapteze la pandemia de coronavirus - într-un context marcat de închiderea...362

Mapamond
28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Infracţionalitatea este în creştere rapidă, avertizează Europol

Numărul infracţiunilor a crescut rapid în timpul pandemiei de COVID-19, dat fiind că infractorii şi grupările de...459

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Ungaria impune restricţii de deplasare a cetăţenilor între 28 martie - 11 aprilie

Ungaria va impune restricţii de deplasare a cetăţenilor în afara locuinţelor lor în perioada 28 martie - 11...437

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv la COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi se află în autoizolare, dar va continua...380

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Papa Francisc a donat unor spitale 30 de aparate de ventilaţie mecanică

Papa Francisc a donat 30 de dispozitive de ventilaţie şi monitorizare respiratorie unor spitale aflate în regiunile...378

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Italia nu a atins încă vârful de contagiune, avertizează şeful institutului naţional de sănătate

Infecţiile cu coronavirus nu au atins încă vârful în Italia, a atras vineri atenţia şeful institutului naţional...382

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Spania anunţă încă 769 decese, un bilanţ record pe o zi

Spania a înregistrat 769 de decese din cauza epidemiei de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record pentru...387

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: SUA donează 210 milioane de dolari ţărilor cele mai afectate de COVID-19

Administraţia SUA va dona 210 milioane de dolari unui număr de 64 de ţări, cele mai afectate de pandemia de...402

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Companiile aeriene au în vedere noi reguli de igienă odată reluate zborurile

Pasagerii transporturilor aeriene vor avea de respectat măsuri suplimentare de igienă în momentul în care companiile...442

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: China raportează 55 contagieri noi şi se pregăteşte să-şi închidă frontierele pentru străini

China a raportat 55 de noi contagieri cu coronavirus şi cinci decese în ultimele 24 de ore, în contextul în care...434

28 mar 00:00MapamondCoronavirus: Cazurile de îmbolnăvire din SUA le-ar fi depăşit ca număr pe cele din China

Statele Unite au devenit joi ţara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din lume, depăşind...380

Sănătate
28 mar 00:00SănătateCNAS: Certificatele de concediu medical se pot transmite şi prin mijloace electronice către persoanele asigurate

Certificatele de concediu medical, eliberate în perioada stării de urgenţă, se pot transmite şi prin mijloace...383

28 mar 00:00SănătateGuvern: Nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilaţie sau aer condiţionat

Guvernul a precizat că nu există riscuri legate de transmiterea coronavirusului prin sisteme de ventilaţie sau aer...395

28 mar 00:00SănătateMedicii de familie vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți

Medicii de familie și medicii din ambulator vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți, a spus premierul...374

28 mar 00:00SănătateCe trebuie să faci pentru a avea plămâni puternici

Infecţia cu noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu afecţiuni pulmonare preexistente, dar...704

28 mar 00:00SănătateHipertensiunea arterială creşte riscul de a dezvolta COVID-19 în forme severe

Persoanele cu o presiune arterială crescută sunt mai expuse bolii COVID-19 în forme mult mai severe, care pot deveni...446

28 mar 00:00SănătateINSP: A fost actualizat algoritmul de testare pentru COVID-19

Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat şi publicat vineri pe site-ul Institutului Naţional de...393

27 mar 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 153 de cadre medicale şi personal auxiliar confirmate cu COVID-19

Un număr de 153 de cadre medicale şi personal auxiliar sunt confirmate cu COVID-19 la nivel naţional, conform datelor...388

27 mar 00:00SănătateGCS: Vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 este de 45 de ani. Cei mai mulţi au între 19 şi 50 de ani

Vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi, până în prezent, în România, cu noul coronavirus este de aproximativ...430

27 mar 00:00SănătateGCS: 1.482 de apeluri la 112 şi 10.024 la linia de informare pentru coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 10.024 la linia...363

27 mar 00:00SănătateNelu Tătaru: Susţin o testare pentru COVID-19 conform unor anchete epidemiologice lărgite

Ministrul propus la Sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat joi că susţine ca testările pentru depistarea infecţiilor cu...415