REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Făgădău a PIERDUT procesul cu PANDELE de la DORALY MALL

Făgădău a PIERDUT procesul cu PANDELE de la DORALY MALL

Replica API 5 decembrie 2020 | 00:00 5997

Daniel Pandele și-a făcut dreptate, după ce, la inițiativa lui Decebal Făgădău, consilierii locali municipali din mandatul trecut au aprobat modificarea clauzelor contractului de concesiune asupra terenului pe care funcționează complexul Dorally, în suprafață de 19.337,70 mp. Prin intermediul documentului administrativ a fost stabilită valoarea redevenței contractuale pentru terenul cu funcțiunea de spațiu comercial P+1, și anume 74.718,27 euro/an. Proprietarul Dorally Mall a demonstrat că hotărârea este nelegală și abuzivă, că a fost adoptată cu nerespectarea dispozițiilor contractuale dintre părți, fără a exista o dispoziție legală care să permită modificarea unilaterală a contractului de concesiune.

Patronul complexului consideră că nu s-au respectat dispozițiile art.42 din Legea nr.215/2001 în sensul că nu există nicio mențiune în procesul verbal al ședinței referitoare la modul dezbaterii proiectului de hotărâre, ce anume s-a votat și nici nu e semnat acest proces verbal.

Magistrații au reținut faptul că redevența anuală, deși este determinată prin contractul de concesiune și nu există nicio clauză privind modificarea unilaterală a acesteia, așa că HCL nr.337/2018 s-a modificat în mod nelegal contrar clauzelor contractuale redevența anuală.

Prețul concesiunii(redevența anuală) nu poate fi decât cel stabilit prin contractul de concesiune adiționat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a pierdut fagadau procesul..ziaristii pulii...a pierdut primaria implicit cinstanta. Asa cum o sa piarda si chitac..mai ales procesele in care e ovanesian avocat..care nu sunt putine. Slugilor
2
0
Pandele este dovada vie ca ne tragem din maimute.
2
0
Gibonul asta de Pandele a inceput cu contrabanda cu tigari apoi s-a asociat la Doraly cu cine trebuia si i-a mers bine iar acum s-a extins pe cnstructii. In afara blocului de pe str Eroilor contrabandistul si-a facut si o vila pentru el si consoarta pe doua loturi de pamant pe str V Parvan dar ce sa vezi... unul din loturi era al liberalilor. Acolo era sediul ciumei galbene pe care gibonul l-a cumparat pe nimic. Palatul are si un garaj in care se odihnesc doua auto in valoare de 120000 de euro fiecare. Despre ce vorbiti ? Un idiot analfabet ca toti machedonii care a stiut sa vanda tigari.
6
0
Are 5 copii
3
0
ba asta plateste chirie pe ditamai terenul ala mai putin decat plateste un cetatean la o garsoniera! ba da nu va ema rusine? nu va e mai rusine sclavilor ce sunteti
13
1
A fost intelegere intre ei sa faca gresit Fagadau-neamuri
10
0
Pai nici nu avea cum sa castige primaria procesul pentru ca juristi primarululi intentionat au facut contractul pagubos pentru primaria Cta care incaseza mai nimic"omul de afaceri"da spaga mai mult decat plateste legal si toata lumea este multumita si"afacerisul"si primarul.O metoda simpla de furt cu acte al banilor primariei prin subevaluare,tot asa a facut si R.Mazare cu terenurile din Constanta si Mamaia si atunci"cinstiti cumparatori"au declarat ca nu aveau de unde sa stie ca fostul primar era un mafiot;ca doar nu erau idioti sa spuna ca i-au dat spaga lui R.Mazare.
9
0
Are bloc cu 5 etaje intre case pe eroilor. Nu darama primaria 2 etaje asa de disciplina in constructii ?
8
0
Adica asta plateste 75k euro pe an ptr apoape 20.ooo m patrati ?? Si un spatiu comercial de 30m p la el in complex pleaca de la 400e pe luna... pai cum vine asta
11
0
Deci nu pot sa cred, au blocat comentariile la articolul cu comisia de urbanism
10
1
Makidonii imputiti plecati in inapoi in tigania voastra. Babu abincasat spaga si Fatalau a luat parte. Makidonii jegosi au distrus orasul. Stelica de la Bueno si Anturaj incaseaza in locul lui Babu. Muie neamului makidonesc.
34
4
Primaria a concesiunat la fel ca la cel care pune 2 cepe. pe un lot.In fond, daca vrea mai multi banuti ,mai poate mari impozitul pe proprietati .Aici sunt multi platitori si nu se cunoaste o suta n plus.
9
1
trebuie a fii retard tare ca sa cumperi ceva de la doraly,dar nu e prost cine cere....
14
2
Muye Fagabou muye psd muye mokanes tzigoina. Neam de zdrente si secaturi
18
6
nu Fatalau a pierdut, ci Primaria. Esti o anume tip de proasta, nu la toti prostii le iese ca tie!
23
1
Procese simulate - tot este un circ pus la cale de Fagadau ... acest Corupt ia spagile fara nici o jena !
22
5
Gibonul ia o gramada de bani chirie la toti buticarii dar sa plateasca si catre primaria care-l suporta nu poate . Chitra de machidon nu stie decat aoa
31
3
Machedonii intre ei....probabil,unul este cipan,unul este farsilot...rupeti-va intre voi ca tig...
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212