REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
6.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

FĂGĂDĂU a SCĂPAT de AMENDA pentru NERESPECTAREA unei hotărâri judecătorești

FĂGĂDĂU a SCĂPAT de AMENDA pentru NERESPECTAREA unei hotărâri judecătorești

Replica API 23 decembrie 2020 | 23:26 2013

Decebal Făgădău a scăpat, definitiv, de executarea silită pornită împotriva sa de către ANAF. Instituția de control a demarat, împotriva lui Decebal Făgădău, procedura de executare silită în temeiul unui titlului executoriu reprezentat de o sentință pronunțată de Tribunalul Constanța pentru suma de peste 35.000 lei, ce provine din amenzi. Amenda a survenit după ce fostul primar al Constanței nu a pus în executare două hotărâri judecătorești, într-o speță ce vizează aprobarea unui PUZ. Făgădău a contestat măsura, solicitând, în primă fază, suspendarea actelor de executare, și a și câștigat. Ulterior,a solicitat și anularea titlului executoriu. Deși, prima instanță, în speță Judecătoria Constanța, i-a respins contestația, iată că la recurs, Tribunalul i-a dat câștig de cauză. Soluția a fost pronunțată marți, 22 decembrie, și este definitivă. Motivând pentru care instanța i-a dat câștig de cauză este acela că Făgădău nu are calitate de debitor ca persoana fizică, ci autoritatea publica locală.

Instanța: obligația de plată a amenzilor, stabilită în sarcina primarului municipiului Constanta, ca autoritate, și nu numitului Decebal Făgădău

Magistrații Tribunalului au apreciat faptul că obligația de plată a amenzilor a fost stabilită în sarcina primarului municipiului Constanța, ca autoritate a administrației publice locale, și nu numitului Decebal Făgădău, persoana fizică, ce exercita la momentul sancționării funcția de primar. Cu alte cuvinte, rezultă ca suma pusă în executare reprezintă amenda aplicată instituției Primarului municipiului Constanta, și nu persoanei fizice, considerat debitor.

Totul a pornit de la PUZ-ul din Faleză Nord

Precizăm că s-a început executarea silită în dosarul în care Mihai Florin Valentin a obținut, definitiv, în instanță, obligarea administrației locale la elaborarea PUZ-ului din Faleză Nord, acolo unde investitorul vrea să ridice un bloc, în zona Universității Spiru Haret, spre plajă.

Făgădău a mai scăpat de o executare silită demarată pe numele său de ANAF, după ce nu ar fi pus în aplicarea deciziile instanței, adică nu ar fi votat, alături de consilieri, în ședință, un PUZ pentru un teren din cartierul Faleză Nord, necesar pentru construirea unui bloc cu 4 etaje, elaborat de Geta și Puiu Nicolae, în calitate de proprietari ai terenului situat în Mr. Şofran nr. 24B-24C, în suprafață de 352 mp.

Chițac va moșteni amenzile?

În condițiile acestea, întrebarea este cine le va plăti amenzile? Actualul primar, Vergil Chițac?!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadau spagaru nu lasa lumea sa contrueasca vroia spaga.Un cetatean normal nu putea sa construiasca nici un cosciug il trimitea repede pe Encica si Serban zisi pic si poc au terorizat oameni cu spagile.Acum le dau eu grstuit cate un cosciug.
1
0
Amenda era 10 lei
0
0
Sunt multe spete - spagi prin Parandarat si sume imense primite de acest Fagabou ! Trebuie anchetat ! Averea confiscata !
8
2
Ne KISAM PE TINE!ESTI UN NIMENI!
9
1
Dupa ce a stricat si toata circulatia in Constanta.Si vad ca Primarul acesta de acum nu face nimic ca sa indrepte stricaciunile lui Fagadau.Prima lui masura a fost sa nu mai puna luminite pe strazi...mare economie. Vedem ca nu misca nimic. Nimic. vizibil.Bun.
3
3
majoritatea judecatorilor sunt de la el din neam .E normal sa-l faca scapat .
8
1
Astia sunt judecatori? Hai sa fim seriosi...
8
2
cat o sa m ai scapi oare javra!?
9
3
din cauza judecatorilor muisti si super corupti isi fac mendrele hoti precum fagadau !!! Muie cu cacat la toti !!!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407