REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Făgădău a tratat REAMENAJAREA zonei pietonale din CENTRUL VECHI la MIŞTO

Făgădău a tratat REAMENAJAREA zonei pietonale din CENTRUL VECHI la MIŞTO

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:00 3742

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Est cere lămuriri Primăriei Constanţa cu privire la reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric, proiect ce se va realiza pe fonduri europene, realizat de Decebal Făgădău. Mai exact, trebuie să aducă o serie de actualizări documentaţiei tehnico-economice, din cauză că au fost omise chestiuni importante. Amintim că proiectul a mai fost actualizat şi în anul 2019.

Ce lămuriri are de dat Primăria Constanţa

ADR SE a impus Primăriei Constanţa actualizarea documentaţiei tehnico-economice, fiind solicitate clarificări, din partea organismului intermediar, legate de actualizarea secţiunilor din cererea de finanţare cu privire la activităţile eligibile vizate de proiect. Astfel, Primăria are de clarificat următoarele aspecte: cum va fi gestionată problema parcărilor în cazul riveranilor; cum va fi respectată cerinţa raţionalizării utilizării traseelor din zonele semipietonale; cum răspund investiţiile proiectului la cerinţa de construire/modernizare/extindere de zone exclusiv pietonale; zonele cu caracter prioritar pietonal nu trebuie să fie vizate de activităţi de sine stătătoare, ci trebuie să fie integrate cu alte activităţi care să descurajeze utilizarea autoturismelor.

Solicitarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est, către Primăria Constanţa

Având în vedere că solicitantul şi experţii susţin că prin proiect se vizează realizarea unei zone exclusiv pietonale, se va clarifica utilitatea şi locul de amplasare a trecerilor de pietoni; cum se va asigura caracterul exclusiv de zonă pietonală şi cum se va asigura accesul vehiculelor permise.

Ce înseamnă reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric

Obiectivul de investiţii “Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa-etapa a-II-a” prevede reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa. Proiectul face parte din planul de acţiune pe termen scurt al PMUD şi va fi dispus spre finanţare prin intermediul Axei prioritare 4-Sprijnirea dezvoltării urbane durabile, a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Printre obiectivele proiectului se numără reamenajarea străzilor ca spaţii semipietonale, dedicate pietonilor şi bicicliştilor, amenajarea de trasee pietonale, trafic rutier mult diminuat, refacerea reţelei de canalizare pluvială, instalarea mobilierului urban, instalarea de componente de accesibilizare. Durata estimată de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mars in puscarie Fagaboule , corupt !
3
1
sclavilor,tot de fagadau va luati...
2
3
fagadau nu mai e primar, asteptam sa ne spui de proiectele amiralului ca deocamdata e liniste si nci in campania electorala nu a spus nimic.
4
2
Ce facem cu luminitele de craciun ?
0
1
La cate am citit despre D.Fagadau asta trebuia trimis la puscarie si sa i se confiste toata averea imediat dupa predarea functiei de primar dupa care vineau basculantele cu tone de probe la judecatorie,bineinteles ca spun asta in gluma dar totusi am spus pentru ca se pare ca viata pe care o traiesc Constanteni seamana cu o comedie neagra.
5
0
pacat totusi ca nu se face soseaua costiera Am vazut ca toate orasele riverane au asa ceva Asta ca a vrut sa fie facuta de mazare si acum ne jeam ?
0
3
fatalau un prostanac increzut si excroc. cel mai prost primar a fost Babu. ca fatalau a fost musafir in primarie.
9
1
Nu se vrea doar sa incaseze bani nu calitate si durabilitate....
7
0
intre cele mai urate orase ale Romaniei. Tin minte ca in trecut erea un primar poreclit "Floricel". Atunci primaria avea propria sera. Aveau si oamenii de lucru iar florile costau 10%, fata de cele la care se cumpara on prezent. Revenind da zona peninsulara, te crucesti: cum este posibil sa pavezi strazile cu dale de beton de 3cm grosime? Arhitectul care a facut asta, trebuie condamnat si averea confiscata. Cat despre constructor, un sfat, sa se retraga la meseria de baza, branza si urda. In jud. Tulcea avem granit, sute de milioane de tone. De ce nu facem pavele, ca astea rezista mii de ani!
11
0
lasa ca face amiralul. ca e el destept. fatalau si babuinul au fost sclavii makidonilor.
7
0
Daca Fatalau era un prost si s-a demonstrat asta, stati sa vedeti ce jale o sa fie cu amiralul. Felicia e deja stapana in primarie si din pacate nu stie nici cum se beleste o pula. In curand o sa fie atat de jale ca o sa-l regretam pe idiotul de Fagadau
8
6
Ca vor fi schimbari o sa vedeti ca nu vor fi.Pana cand nu dispare hotia din cultura romanilor nu apar imbunatatiri.Si hotia dispare cand legea e aspra si se aplica imediat indiferent de statutul faptuitorului,ba dimpotriva cu spor de pedeapsa in cazul celor care fiind in conducerea institutiilor organizeaza prejudicii si furt in stil mafiot.
8
0
Astia sunt istorie de acum sa rezolve chitac si gasca lui tot ce au stricat astia da se pare ca nu se pricepe .a plecat Stroe de la raja pe alba Iulia au ramas 2 gropi semnalizare de o luna....hai pnl rezolva problema
7
4
Fatalau si Babu au fost cele mai nefaste experimente politice. Doi makidoni jegosi sa ne pisham in frezele voastre.
15
2
Incompetent si prostanac este FATALAU. Un excroc spagar si mincinos. Cel mai prost primar ai fost si vei ramane prost Fatalaule.
19
2
proiecte fara cap si coada marca merla. individa asta este de o incompetenta crasa
19
1
Acest fost primar fatalau a creat o brambureala in oras prin asa ziza sistematizare cu sens unic. Asa de prost a fost ca nu a tinut cont de anumite probleme. Ca sa ajungi dintr-un punct in altul trebuie sa ocolesti citiva km. Bine ca am scapat de el. Parcurile sunt cele mai mizerabile din tara la fel si orasul care arata ca dupa bombardament. Ce sa mai zic de zona cuprinsa intre lupoaica si cazino cu dalele pe care mergi cu masina o faci praf.
18
2
ba mirletzilor de la primarii,uitati.vA dreq cind mai va duceti pe afara,vedeti copacii mari si grija fata de ei.Mirlania aia de piata ovidiu betonata,camsi in mangalia,arata ca in zabrauti,taranilor! arhitectii melcilor,cit de incompetenti puteti fi?ascultati demorice primar taran incult ?
9
1
A fost cel mai slab primar al Constantei!
26
4
Amice :Moka. RO. Multa Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!!
6
15
Mai e in libertate?
14
4
Muye Fagabou muye psd muye in loc de luminitze de craciun. Draq de zdrente si secaturi
17
8
Sunt convinsa ca Fagadau era o solutie pentru orasul acesta.Lucrurile se miscau,poate nu asa rapid cum ne asteptam noi,dar tipul asta avea viziune! Sunt atat de convinsa,incat regret ca multi nu au inteles.Asta pt ca isi doreau totul mai rapid.La fel de convinsa sunt,si ca un militar,nu va reusi sa faca nimic,mai ales sa colaboreze cu cineva!
10
41
Primele dezamagiri vor veni inca din luna Decembrie , luminite de Craciun ve-ti vedea doar acasa ....in bradul din sufragerie !
9
27

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108