REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Făgădău află, astăzi, dacă scapă de dosarul terenurilor din Portul Tomis

Făgădău află, astăzi, dacă scapă de dosarul terenurilor din Portul Tomis

Mirela PASCAL 18 aprilie 2024 | 00:00 1912

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a avut pe 15 februarie termen în dosarul în care e acuzat că a încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. În august 2023, Tribunalul l-a achitat, la fel și pe Marcela Enache, și ea inculpat în dosar, în prezent judecându-se apelul. Magistratul căruia îi fusese repartizat dosarul a ieșit la pensie, fiind stabilit un nou termen pentru 18 aprilie. Așadar, astăzi va face act de prezență în fața instanței și tot astăzi ar putea afla verdictul final, dacă nu se amâna pronunțarea. Iar dacă soluția va fi în favoarea sa, atunci își va vedea liniștit de treburile... politice și va putea candida pentru un loc în Camera Deputaților.

Fagadau afla, astazi, daca scapa de dosarul terenurilor din Portul Tomis Decebal Făgădău

Magistrații Tribunalului Constanța au tranșat, pe 1 august 2023, dosarul în care Decebal Făgădău și fostul secretar al orașului, Marcela Enache, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Judecătorii i-au achitat pe cei doi inculpați, în dosarul ce vizează vânzarea a trei terenuri, ilegal, spun procurorii, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting.  

Potrivit DNA, în 2015, cei doi ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu de peste 130.000 de euro.

Fagadau afla, astazi, daca scapa de dosarul terenurilor din Portul Tomis scheletul din Portul Tomis, construit pe unul din terenurile vizate

Judecătorul lui Făgădău s-a pensionat... dosarul amânat

Cum era de așteptat, DNA a formulat apel, iar pe 15 februarie a fost stabilit al doilea termen. Primul, cel din 12 decembrie 2023, a fost amânat din cauza protestului grefierilor. Între timp, judecătorul căruia i-a revenit sarcina să judece apelul lui Făgădău își pregătea pensionarea iar, în final, Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare, pe 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre Coadă Ciprian, unul dintre cei mai cunoscuți magistrați de la malul mării, care a judecat „nume grele“ din Constanța, precum Sorin Strutinski, pe care l-a condamnat la peste 10 ani de închisoare, pentru infracțiuni de corupție, ori Nicușor Constantinescu.

Fagadau afla, astazi, daca scapa de dosarul terenurilor din Portul Tomis Ciprian Coadă, magistratul care trebuia să judece dosarul lui Făgădău, proaspăt pensionat

18 aprilie, un nou termen

Revenind la Făgădău, în contextul pensionarii lui Coadă, termenul a fost amânat pentru 18 aprilie, în vederea asigurării continuității membrilor titulari ai completului... adică pentru ca speța să fie repartizată altui magistrat.

Fagadau afla, astazi, daca scapa de dosarul terenurilor din Portul Tomis facsimil portalul instanței de judecată, cu decizia de amânare a judecății

N-ar fi exclus ca dosarul să suporte o nouă amânare... sau mai multe însă, în același timp, judecătorul de caz ar putea da soluția finală.

Având în vedere că Făgădău, proaspăt întors în PSD, și-a manifestat dorința de a candida pentru un loc în Camera Deputaților, o soluție în favoarea lui i-ar stabili traiectoria politică.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DLE. FAGADAU....TE ROG..FAGADUESTE CA TE VAEI ...BARBIERI...ARATI EXACT CA DRACUL NOAPTEA IN CIMITIR..DE AVETI BARBI???SUNTETI IN DOLIU???SAU DATI CU BARBILE IN LOCURI INTIME...???CE RUSINE...O TARA DE BARBOSI...
4
1
Ce faci mai Fagadau cu sotia pe care ai abandonat-o cu doi copii ?... Nu-i mai vrei ?... Te-ai cuplat cu alta cu care ai copil de 3 luni ?... Tu esti omul moral care vrea sa reprezinte judetul Constanta in Parlament ?
5
0
E ca la loto dacă trage biletul câștigător Dacă sa vândut terenuri și nu iese la bani să meargă după mazăre
7
0
Votari PSD …. O sa ne fu ta Horia si Dumitrache pe toti, ne intoarcem in evul mediu. Rep lica niste comunisti infecti, da ti drumu la comenturi in postarile cu Constantinescu
8
1
Pe Dul p******r Coada Ciprian se spunea ca a fost demis! Acum l-au pensionat sa nu apuce sa-l judece si pe Fagadau ca, sigur nu era a bine pentru el. Procurorii care aplica legea intocmai sunt dati la oparte.
5
2
Ce stiti de Picu carciumaru? Vine viceprimar? Rusule, gata nene? Tara de c***t
5
0
speram ca nu v-a scapa!
11
1
Scapa daca vrea boss-ul felli!
5
4
Clanul bodean, conortus, faceau dosare la comanda penelistilori!! Se si vede au acaparat cta.
9
4
Va scapa si de acest dosar.Omul este super ok si cu știința de lege.Vergil nu te speria Omul ii pașnic nu atentează la scaunul tau.
7
13
coada asta ??? 35 sau 36 de ani ???
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272