REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Făgădău, către PNL-iști: cine spune așa ceva e analfabet!

Făgădău, către PNL-iști: cine spune așa ceva e analfabet!

Replica API 6 martie 2020 | 00:00 1508

Ședința extraordinară de Consiliu Local, convocată de primarul Constanței, Decebal Făgădău, joi, 5 martie a fost din nou una încinsă, având ca de obicei cele două partide părtașe la fiecare dezbatere: PSD și PNL. „Mărul discordiei” a fost de data aceasta proiectul privind oferirea gratuității elevilor din municipiul Constanța pe transportul în comun. „Începând de astăzi, de la cea mai fragedă vârstă până la liceu, inclusiv școala profesională, toții elevii au gratuitate pe transportul în comun. Oricine este din municipiul Constanța sau învață la o unitate de învățământ din oraș, chiar dacă nu are domiciliul în localitate, va beneficia de gratuitate. Nu este nevoie de nici o cerere sau formular completat, ci doar de legitimarea în mijlocul de transport în comun pe baza carnetului de elev vizat la zi sau a unei adeverințe de școlarizare în care sunt înscrise datele de identificare ale posesorului”, a spus primarul Constanței, Decebal Făgădău în conferința de presă susținută după ședința extraordinară.

Consilierii locali din partea PNL au fost nemulțumiți de acest proiect de hotărâre implementat de actualul primar și au făcut un amendament în acest sens, prin vocea consilierului local, Cristina Văsii. Aceștia doreau să ofere această gratuitate și studenților până la vârsta de 26 de ani, care învață în municipiul Constanța. Amendamentul nu a trecut în cele din urmă. „Proiectul nostru pe care l-am depus acum trei ani de zile prevedea și acordarea gratuității studenților”, a specificat Cristina Văsii. Decebal Făgădău a dorit să argumenteze această decizie, de nu a acorda și studenților gratuitate pe transportul în comun. „Studenții au în acest moment reducere de 50% la abonamente. Soluția pentru oferirea de gratuitate pentru studenți este prin lege, la fel cum a făcut și guvernul PSD, în legătură cu oferirea gratuității la CFR. Să își asume cei de la PNL să dea bani cum a făcut și PSD”, a spus primarul Constanței. Edilul a specificat și faptul că numărul abonamentelor achiziționat de către studenții din Constanța este unul destul de redus. „Studenții nu încheie mai mult de 300 de abonamente pe CT Bus”, a mai declarat Decebal Făgădău. Astfel, cei din PNL au considerat că este vorba de o decizie politică. ”Cine crede așa ceva e analfabet”, a răspuns Făgădău.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aoleu, dar de ce jigniti?pai, de, ce nevoie avem de studenti?noua ne plac doar muncitorii, sa indeplineasca si nu sa gandeasca.
2
1
cu muirea hotului fagadau ! Cu cacat mult !!!
4
0
Facultatea nu e obligatorie ----o face cine are posibilitati
5
4
Campanie electorala ieftina
12
1
Nu votez pomeni dupa pomeni. De fapt sunt sponsorizati parintii care voteaza. Peste tot gratuitati , prime, scutiri pe banii mei care nu cresc. Cand se termina cu pomenile electorale care adancesc criza economica? Vreau si eu care muncesc o sponsorizare.
11
2
Domnule primar, tocmai pt faptul ca nu ai facut nimic 4 ani, si acum in preajma campaniei ai inceput sa misti lucrurile, eu nu te mai votez. Si sper si constantenii sa vada smecheria ta si sa procedeze la fel. Esti un nemernic.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212