REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Făgădău, ce discurs de candidat la premierea pensionarilor!

Făgădău, ce discurs de candidat la premierea pensionarilor!

Replica API 8 octombrie 2015 | 00:00 117

Vârstnicii din Constanţa, aniversați

Vârstnicii din Constanţa, aniversați

Mulți vârstnici din România sunt nevoiţi să trăiască din pensii mizerabile, nedemne pentru un stat aflat în Uniunea Europeană. Chiar şi aşa, au puterea de a merge mai departe, cu fruntea sus, dar ruşinându-se de faptul statul român îi batjocoreşte la bătrâneţe cu pensii de doi lei, în ciuda faptul că au trudit o viaţă întreagă. Aşa explică Primăria municipiului Constanţa faptul că îi răsplăteşte în fiecare lună cu suma de 300 de lei pe bătrânii care au împlinit 80 de ani, dar şi pe cuplurile care şi-au serbat „nunta de aur”.

Aşa s-a întâmplat şi miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Primăria a premiat 152 de octogenari şi 44 de cupluri care aniversează 50 de ani de căsătorie. Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, le-a mulţumit pentru munca depusă în aceşti ani şi le-a promis sprijinul pe mai departe. „Când merg prin oraş şi suprapun harta de astăzi a oraşului nostru peste ceea ce a fost acum 50 de ani, 100 de ani, stau şi mă gândesc câtă muncă este în spate şi câte mâini trebuie să fi fost atunci când aţi construit oraşul nostru, un oraş care a plecat de la aproape 8000 de familii şi a ajuns la aproape 400 000 de locuitorii!

Ambiţia mea este ca, la rândul meu, cu toate dificultăţile pe care le trecem în zilele noastre, pentru că procedurile s-au complicat destul de mult, să facem un oraş din ce în ce mai frumos, să creăm un rost copiilor noştri şi mi-aş dori ca peste aproape 40 de ani, să fiu şi eu ca dumneavoastră şi să aştept ca cineva din partea municipiului să-mi mulţumească pentru trudă. În viaţă sunt lucruri nepreţuite, iar printre acestea sunt munca, înţelegerea în cadrul familiei, respectul, faţă de concetăţenii tăi, sunt lucruri fără de care nu există comunicare. Dacă eu apreciez ceva cu adevărat, apreciez valorile dumneavoastră pe le-aţi transmis din generaţie în generaţie copiilor şi nepoţilor.

Vă mulţumesc din inimă, în numele municipiului Constanţa şi a colegilor mei şi a Consiliului Local, pentru ceea ce aţi făcut pentru noi şi vă asigur că mâine va fi mai bine. Cu toate riscurile naţionale şi internaţionale, Constanţa, datorită dumneavoastră, în primul rând, este un oraş puternic, un oraş în care, uşor, uşor, respectul, valoarea, cultura, vor fi aşezate acolo unde le este locul“, a transmis Decebal Făgădău. „Pentru mine, prezenţa în rândul dumneavoastră este un lucru extrem de important. Vă doresc “La mulţi ani“, viaţă lungă, şi cred că împreună vom trece peste momentele de cumpănă ce apar în viaţa noastră!“, a conchis Făgădău.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272