REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

FĂGĂDĂU continuă JOCUL de-a plata PARCĂRII prin SMS

FĂGĂDĂU continuă JOCUL de-a plata PARCĂRII prin SMS

Replica API 29 august 2020 | 00:00 7239

Telenovela în ce privește plata parcărilor continuă la Constanța. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis anularea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului, în data de 25 martie, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mai existe plata prin sms.

Cu toate acestea, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local din data de 30 iulie 2020 , „utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul Local prin hotărâre, punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi, precum şi ocuparea unui loc de parcare destinat parcării sau încărcării autovehiculelor electrice ori hybrid, cu un alt autovehicul, constituie contravenţie.

Cu toate că prin această hotărâre Primăria are cadru legal pentru a încasa taxa de parcare, nu există încă nici un cadru legal prin care să se specifice modalitatea de plată a acestei taxe, dat fiind că plata prin sms a fost declarată deja discriminatorie. Iar dacă pentru locurile de parcare rezidenţiale există şi alte modalităţi de a plăti, pentru cele publice singura variantă ar fi prin sms, adică o metodă deja declarată ilegală. Astfel, jocul acesta de-a plata parcărilor publice rămâne încă o necunoscută pentru Primărie, singura declaraţie a primarului Decebal Făgădau fiind: “La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!”. Cum se va plăti… rămâne încă o nebuloasă.

"Primăria nu are cum să încaseze plata parcării prin SMS"

”Primăria nu are cum să încaseze plata parcării prin sms. Ei nu au rezolvat nimic din ce a zis instanța când a anulat regulamentul pentru că nu era numai asta, erau mult mai multe, au fost 36 de nelegalități. Ei nu au modificat tot ce a zis instanța că nu e legal, așa că degeaba bagă parcagii sau parcometre pentru că oricine ar ataca în instanțĂ o amendă... ar câștiga. În momentul de față nu există obligația de plată reglementată, nu există o hotărâre de consiliu local care să spună că trebuie plătită parcarea. Ei în amendă fac trimitere la o reglementare prin care Confort Urban are dreptul de a încasa parcarea, dar nu se arată nicăieri obligativitatea plății.” a declarat pentru ziarul Replica, Felicia Ovanesian, avocatul care s-a ocupat de anularea regulamentul de organizare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu fi prost, terenul orasului este proprietatea comuna a cetatenilor lui, nu mosia primarului. Altfel o sa ajunga sa ia taxa si ca sa treci pe zebra...
0
0
Parcarea cu plata e normala, ca doar nu e terenul tau sa iti lasi masina unde vrei, cat vrei. Ce nu e normal insa, e ca in afara de sms sau card nu poti plati cash. Pana se rezolva ar trebui desfiintata parcarea cu plata.
1
0
Daca, fara sa stii ca e anulat regulamentul, platesti parcarea prin SMS, unde se duc banii si cine ii foloseste? E legal sa ii incaseze?
4
0
Au batut palma. Lupu e ajutat de pesede sa obtina sefia CJC, iar Fagadau ramane edilul zero barat
8
1
Pai cine il amendeaza pe Fagadau ca incalca legea ? Daca era un amarat il executa silit primaria. Daca nu platea amenzi alte debite catre primarie ii ia casa,masina.Fagadau cand o sa fie executat? Toti hotii si sarlatanii cu Fagadau in frunte executati silit si confiscarea averilor.
14
0
asa felicia , pare logic , dar propune ceva , ptr ca ai pierdut la fel ca toate prostiile tale de actiuni in instanta...!?! mai studiaza , mai invata si de la alti avocati renumiti , iar pana te pui la punct poti sa i-o sugi in semn de respect ca va castiga alegerile individul cu fatza de ginere mort si freza aranjata la casa albastra...
10
12
Nu ma intereseaza ce face Fagadau acum in ultima luna de mandat pentru ca toata lumea a vazut ce poate si ce a facut in 4 ani cat a fost primar.
13
2
Si daca vin cu troaca de Opel tot trebuie sa platesc?
4
0
Avocata pwulilor sa se duca si prin tara acolo unde lafel ca la constanta parcarea se plateste numai prin sms dar ce plm e campanie si trebuie sa fie anti fagabou
7
25
laur, ia ti l acasa daca il iubesti asa mult!
15
2
In sate nu se plateste parcare. Si toate partidele, dansu-si mainile asta au facut. Au facut din Constanta un sat amarat. Nu e vinovat nici mazare nici fagadau. Constantenii prosti care voteaza mereu partide in loc sa deschida ochii si sa aleaga cu grija. Nu un amiral de carton, nu o sluga pentru o garsoniera, nu un profesionist spagar, nu nebuni care promit. Deschideti ochii si alegeti un om, un gospodar care a demonstrat ca iubeste orasul asta altfel o beliti si va lamentati ca prostii ca si pana acum
19
8
De regula, parcarea se plateste IN ORASELE MARI, in care sistemul de transport public este f bine pus la punct. La Constanta NU AVEM NICI TRAMVAI NICI METROU NICI PARCARI SUPRAETAJATE. Doar o japca permanenta in care Fagadau si Babu gasesc noi si noi modalitati sa ne umfle banii ca sa cumpere stalpisori si borduri de la firmele prietenilor lor pe banii nostri. Adica sa se imbogateasca. Ei sa se imbogateasca si noi sa saracim
37
4
Incercati sa dezinformati lumea cu articole de doi bani! Par area se plateste in orice tara. Voi credeti ca daca bine Chitac sau altul Primar, o sa aveti parcari moca?
17
18
Nici macar Mazare in toata nebunia si hotia lui nu a avut tupeul sa faca asa japca 3 lei 5 lei 10 lei ora de parcare. La Mazare maximul a fost bariera in Mamaia si plateau DOAR TURISTII 10 RON intrarea si de banii astia parcau unde vroiau ei. Asta e dovada cat de hapsan e Fagaboul. Iar Banii de parcare se duc pe stalpii lui Babu cu care ne-a umplut orasul, nu pe spitale, nu pe parcari supraetajate, nu pe curatenie in orasul asta imputit. Huoooo
29
6
Platim bai, dar nu numai prin sms, cum vrea primarul ! E asa de greu sa puna niste parcometre in dreptul parcarilor publice? Sau a dat toti banii pe stalpisori si nu mai are..
36
1
Sa iti ofere alrernative de plata oierule de la Tulcea
22
3
Duceti-va la Bulgari sa vedeti cum se plateste Parcarea ! Cu ora ! daca a.i depasit cu 5 min , platesti ora intreaga !
11
14
cretlnllor,babu este tatal parcarilor sensurlor si stilpilor machedon tmpit
20
4
SICTIR FAGADAU. Haide, lasa-ne in pace. Mergi la Mazare in vizita, sluga ce ai fost si esti!
28
6
Bombardierilor..cand va plimbati saveica pe europa...nu stiti cum sa platiti parcarea mai repede...doar aici vreti moca..dinsa urcati masinile sinpe scari ...ca e greu sa facib10 pasi...
14
20
Ziaristi de doi bani, terminati cu minciunile! Spuneti cititorilor ca daca nu platiti parcarea veti primi amenda, acesta este regula peste tot in lume!
13
24
Printr-un calcul simplu platim fiecare 300-400 ron pe luna numai parcare, mai mult decat intretinerea si curentul, se poate asa ceva? Jecmanire pe fata
29
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108