REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Făgădău, despre CRIZA APEI CALDE: „Voi informa premierul! Primăria nu are nici o datorie către CET sau RADET!”

Făgădău, despre CRIZA APEI CALDE: „Voi informa premierul! Primăria nu are nici o datorie către CET sau RADET!”

Replica API 27 septembrie 2018 | 23:54 720

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, s-a arătat indignat de acțiunea celor de la CET, care au oprit furnizarea apei calde către constănțeni, invocând existența unor „datorii istorice” ale RADET.

„CET e o societate nouă, înfiintată prin reorganizarea ELCEN, în 2014.Deci, nu are cum sa vorbeasca de "datorii istorice. Am avut datorie la ei 573 milioane lei, noi am plătit 584 milioane lei. După ce că n-au investit nimic, au aruncat către autoritatea locală aceasta problemă, a datoriilor, a penalizărilor. Acum ne amenința în prag de iarnă că vor închide robinetul. Mi-am dat seama, la un moment dat, că vorbesc singur. M-am săturat de adrese. RADET nu recunoaște nici o datorie către CET. Primăria Constanța nu are nicio datorie către CET sau RADET. Din contră, avem bani dați în avans. Electrocentrale nu are nicio vină pentru că este în această situație, de vină este ministrul Energiei. CET are datorii către toată lumea, către distribuitorul de gaz, către salariați. Sistemul afalat în proprietatea Ministerul Energiei este falimentar”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

„Știe cineva cine este acest ministru? L-a văzut cineva, a vorbit vreodată despre ceva ce are legătură cu oamenii? CET e al Ministerului Energiei. Noi nu avem alte datorii, în afară de cele 21 milioane de lei pe care constănțenii le au către RADET. Dar RADET a început să pună presiune și să recupereze banii de la asociații. Să ne spună, nouă, constănțenilor, ce să facem mai mult decât să le dăm pielea de pe noi. Tare îmi este că se încearcă de la centru să scape de cartoful fierbinte și să dea totul pe mână fraierilor de primari. Fac apel către Ministerului Energiei, și către CA al Electrocentrale Constanța SA, care transmite doar adrese, să-și asume calitatea de acționar la CET.

Voi căuta o soluție pentru lunile noiembrie, decembrie, banii pentru perioada ianuarie – martie. Voi prezenta situația premierului Viorica Dăncilă, sunt convins că ministrul Energiei nu a informat-o de această situație. Voi face ce ține de mine ca această criză a apei calde să dureze cât mai puțin și să găsesc o soluție pentru căldură, iar după ce voi informa prefectul și premierului, sper să am o veste bună pentru constănțeni”, a mai subliniat Decebal Făgădău.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce respect mai asteptati de la asemenea specimene??
2
0
Domnule Fagadau va rog sa aveti putin respect, daca mai aveti si sa va inaintati demisia! Pur si simplu nu puteti gestiona orasul, nici dumneavoastra nici cei 2 asa numiti viceprimari, unul Babuin si celalalt un prost Rasauteanu. Daca nu trebuie iesit in strada si fortat psd ul sa va dea afara, pentru ca sunteti cel mai prost primar al orasului asta. Nu inteleg in ce alta perioada inistorie a mai ramas Constanta fara apa calda , ca nu stiu ce datorie care nu ne priveste pe noi cei care platim. Demisia !!!
7
1
Nimeni nu-ti va lua locul pe care cu lejeritate te-ai asezat- CEL MAI PROST PRIMAR al oraului Constanta ever . Ai o gasca de incompetenti in jurul tau : Eugen , Dragos, Babu & Co Narcis etc cu care nu ratezi nici o ocazie sa te faci de cacat. Tu te faci de cacat iar noi suferim. Daca maine nu vom avea apa calda ar fi bine sa ti-l anexezi pe Dogaru de la Pol locala ca bodyguard alt individ competent din echipa ta . Prostimea s-a cam saturat de derapajele tale pe banii lor.
11
0
Acum de ce nu iesim in strada sa le dam foc. Suntem exact ca n evul mediu. In toamna mai nenorocitilor ne anuntati? De altfel daca vrei sa te debransezi faceti scandal si vreti bani. Bagav as pula in inimile voastre de isteti. Iar tu fagadau...toate astea ti se vor intoarce. O sa vezi
13
0
RADET e controlat de primariw...
8
0
Ba fagadau si babu meritati sa va blesteme toata constanta, ce plm stai pe scaunul ala ba ciorditorule, daca nu ai ce face in constanta, pleaca frate acasa. GOLANULE
15
0
Jigodie tu esti administratorul orasului, acuma sesizezi pe mata, dar ce ai facut pana acuma, tu si vicecacatii tau. Sunt oameni cu copii mici ba nenorocitule. SA DEA CANCERUL IN TINE DE JIGODIE CARE NU ITI PASA DE OAMENI
15
0
Mai Jean Hrean cred ca tu esti unul dintre pitipoi. Nu cred ca ai habar ce oameni locuiesc in 4-5 si poarta 6. Eu unul as tace din gura, decat sa scot asemenea perle.
5
1
O fost viata la radet ! Trai neneaca
6
0
Ai toate parghiile legale sa poti rezolva acest lucru!DAR POTI?
8
1
Are atributii legale. Si puteri conferite de lege. Legea 325 pe 2006. Dar el e tufa. Si consilierii la fel. Inclusiv juristii primariei
13
0
vrei''sa informezi''?Ia dati-va mai nene demisia de sus in jos si lasati mai fratilor Romania sa-si revina.pe bune,tu iei toti cetatenii de prosti.aveti bafta maxima,ca nu locuiti in tari unde detinerea armelor letale e posibila doar sa ai buletin.erati plumbuiti de mult mai baieti pe timpul lui Ceausescu pentru subminarea economiei nationale si tradare sau luati 2000 de ani de puscarie cumulati toata guvernarea in SUA
13
0
Idiotilor, cam ce sa faca primarul la o societate care nu este in subordinea lui si la care nu are nici o datorie?
3
22
i-au lasat pe prosti, adica pe cetateni, 5 zile fara apa rece in tot orasul. In Mangalia au stat o iarna intreaga fara caldura subpt tiganul te Tusac. De ce sa ne miram de Fagabou ?
11
3
Eu am demolat hotel Continental acum 20 de ani si uite ce frumos e in locul lui. Fagarici lasa si tu o amprenta orasului ca doar nu esti mai prost ca mine ori Neagoe.
9
5
Mai bine ar informa DNA ca nu stie ca CETul e pe Aurel Vlaicu, bulevard din constanta, de cateva zeci de ani. Totodata nu am auzit ca guvernele lui pesediste sa anuleze datoriile catre CET. Ori e incompetenta economica ori intentionat zice prostii demne de hotii prinsi la furat.
13
1
In km 4-5 , poarta 6 si henri coanda, oricum nu se spala...cu incalzirea se descurca la teracota, femeile fac muie, barbatii la aparate, copiii la cioarda prin autobuze..trece iarna
15
9
RADET trebuie desfiintat....de ce nu ne lasa sa ne punem gaze....si nu vrea sa ne debranseze de la retea.... pentru ce ne amendeaza daca ne nebransam???
22
6
Eu cred ca nici Flacadau cu freza de tablou de frizerie anii 90,nici proasta de Dancila nu sunt de vina ci noi niste BOI care acceptam si spalatul la lighea si dusurile cu apa rece la 4 grade!!!HAIDETI FRATILOR TREZIREA,IN 2018 STAM SI ACCEPTAM GOLANIILE VAGABONZILOR ASTIA!!!MUIE LA TOTI CEI CARE CONDUC SATE,ORASE,TARA!!!JEGURI INFECTE DE LA UN CAP LA CELALALT!
30
2
Penibil !! Rusine mare !!!
28
2
puneti-va centrale si bucurati-va de preturi CORECTE, apa calda de la RADET pana vine tot dai drumul, practic platesti apa care nici nu o consumi, si de multe ori vine ruginita
20
6
Ditamai orasu cu port , cu statiunea Mamaia , sa nu aiba apa calda ....nu ai frate cuvinte !!
46
4
ca de obicei la primaria constanta se aplica alte legi fiind alta tara. Ori e rupt de realitate ori intentionat declara asa ceva.
30
2
Nenea FATALAU de ce nu te duci la tanti MERKEL sa ii spui sa dea drumul la apa calda in Constanta ca tu nu vrei si pana atunci tu ai centrala proprie si nu iti speli curul in lighean ca noi ; vedea-v-as inecati pe toti care distrugeti tara asta de 30 ani
38
3
orasul pe subventii e ca pacientul asistat de aparate. pana la urma moare. faliment cet, faliment radet, fiecare sa se descurce.
27
7
Care bea apa de la robinet
15
4
Trei vecee 150.000 de euro adica pe un veceu frecadau a dat 50.000 de euro !!! Trei dosare penale bai panaramo !
32
4
Dati drumul la apa calda incompetentilor
31
5
E nevoie de prim-ministru sa dati drumul la apa calda in Cta, oras european si turistic???De ce nu iese lumea in strada pentru asta??
50
5
Demisia mafioti PSD-ALDE-sa va ia DNA-unde sunt banii poporului platiti la intretinere?
34
4
fatalau daca citesti aceste comentarii sa vi sa ma speli la coaie ca n am apa calda
26
8
Nimeni nu vb de datorii iatorice mai fatalu...datoriile pe 2018
34
10
te-ai saturat, ia-ti idiotii din subordine si parasiti incinta. nu crezi ca e mai bine? se pare ca nu sunteti capabili sa gestionati nimic dobitocilor
46
5
Dar ca esti prost si incompetent nu ti-ai dat seama?
47
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108