REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Făgădău, despre greva spontană a CT BUS SA: Voi face PLÂNGERE PENALĂ și voi cere DESPĂGUBIRI! VIDEO

Făgădău, despre greva spontană a CT BUS SA: Voi face PLÂNGERE PENALĂ și voi cere DESPĂGUBIRI! VIDEO

Replica API 20 decembrie 2019 | 00:11 1034

SABOTAJ! ACUZAȚII la adresa PNL

SABOTAJ! ACUZAȚII la adresa PNL

Șoferii de pe autobuzele CT Bus SA, fosta RATC, au paralizat Constanța, în cursul zilei de vineri, 20 decembrie! Reprezentanții firmei a informat publicul călător, încă de la primele ore ale dimineții, că, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieși pe trasee, fiind nemulțumiți de primele primite, nu poate asigura transportul în comun în Constanța. S-a creat o adevărată nebunie în oraș, cetățenii așteptând, fără să știe că este grevă, în stații pentru a merge la serviciu, alții au luat-o pe jos, în timp ce unii au apelat la cunoștințe pentru a-i transporta la serviciu cu mașina sau cu taximetrele. Decebal Făgădău, primarul Constanței, a declarat că a avut nervii întinși la maxim și a anunțat că a formulat plângere penală și va cere despăgubiri celor care au paralizat Constanța. Totodată, edilul a precizat și faptul că totul ar avea un iz politic.

În cele din urmă, angajații au primit prime în valoare de 500 de lei, iar de la ora 13.30 autobuzele au reintrat pe traseu!

Primarul Decebal Făgădău a susținut o conferință de presă, vineri dimineață, 20 decembrie, prin intermediul căreia a anunțat: ”Sunt foarte scârbit de această situație pe care o face o mână de oameni cu scop politic. În doi ani, li s-au dublat salariile. Cu ce sunt vinovați cetățenii că n-au cu ce ajunge la serviciu? Când ei au investit în autobuzele lor! Voi depune plângere penală și voi cere răspunderea în solidar a celor vinovați, voi cere despăgubiri în civil a celor care au creat acest prejudiciu. Nu a vorbit nimeni cu primarul și Consiliul Local, nu au cerut o întrevedere pentru a-și exprima nemulțumirile. Am vorbit cu președintele de sindicat cu 10 minute înainte de conferință”, a spus Făgădău. În afară de salarii, șoferii mai sunt nemulțumiți de noile autobuze, despre care spun că se simt ca într-o cușcă, dacă autobuzele pățesc ceva, ei trebuie să plătească. ”Nu știam că un șofer a devenit specialist, în ceea ce privește autobuzele pe care noi le-am plătit. Mi se pare firesc ca, dacă un accident se produce, conducătorul auto să răspunde. Nu așa facem cu toții?”, a precizat edilul.

Supărați că au primit PRIME în valoare de 330 de lei! Dar au tichete de vacanță, sporuri și salarii DUBLATE!

Însă, principalul motiv al grevei șoferilor a fost legat de primele de sărbători. ”Vorbim de o mișcare neasumată nici de Sindicatul majoritar, nici de sindicatul minoritar. Vreau să precizez încă de la început că nici un lider de sindicat sau membru al City Bus nu a cerut o întâlnire cu primarul în prealabil. Nu a cerut o întâlnire cu comisiile de specialitate ale Consiliului Local. Așa că, astăzi (vineri – nr.r) la ora 5.05 am fost sunat de directorul Bogdan Niță care mi-a adus la cunoștință că refuză șoferii să iasă pe traseu și refuză în nume personal, nu asumat ca o grevă generată de sindicate. L-am rugat să ia toate măsurile conform dispozițiilor legale. Vreau să vă spun că sunt extrem de revoltat de această mizerie pe care o face o mână de oameni, care-și bate joc de toți constănțenii. O mână de oameni care face acest lucru cu scop politic. Anul trecut, angajații au primit 450 de lei brut primă de Crăciun. 450 de lei brut se adaugă la venitul pe care îl realizează fiecare dintre angajații fostului RATC. Cu alte cuvinte, ce rămânea net fiecăruia depindea de cât aveau veniturile. Pentru că, cu cât aveai venitul mai mare, cu atât mai mult se plăteau către stat toate dările. Pot să vă spun că, dacă ar fi avut un venit de 300 de lei și se adăuga acest venit de 450 de lei, este aberant pentru că acest lucru nu există, pentru că știm cu toții cât erau salariile minime.., dar, repet, ar fi rămas în mână cu 325 de lei. Acum, gândiți-vă că această bonificație de Crăciun era variabilă de la angajat, la angajat. Tocmai pentru a nu mai fi această situație, anul acesta s-a luat hotărârea să se acorde un tichet valoric, unitar, în valoare de 330 de lei, pentru că atât își permite compania anul acesta. Dar la ce se adăugă această primă de Crăciun? În anul 2017, șoferii aveau un salariu brut de 1.600 de lei. În 2018 – 2.400 de lei. În 2019: 3.200 de lei. În doi ani de zile, salariul brut al unui șofer s-a dublat. Pe lângă salariu, primesc tichete de masă, sporuri: ore suplimentare, vechime, ore de noapte, de fidelitate. Au 31 de zile de concediu. Zile lucrătoare! De când RATC s-a transformat în City Bus, există o prevedere care spune că vor primi tichete de vacanță de 1.450 de lei. Ca să ne înțelegem care e gâlceava: că în loc de 325 de lei net cât ar fi primit cel mai mult în trecut, au primit acum 330 de lei. Condițiile de muncă s-au îmbunătățit mult, scaun ergonomic, senzori etc.”, a spus primarul.

Făgădău: ”Nu vi se pare un sabotaj? Este cu iz politic!” Acuzații la adresa PNL

”Nu vi se pare că prea miroase a sabotaj? Este cu iz politic. Pentru că ieri (joi, 19 decembrie – n.r.), întâmplător, două doamne consilieri locali de la PNL care foloseau doar transportul în comun au sunat îngrijorate, chiar înainte să se întâmple ceva, au sunat să întrebe: Ce se întâmplă la City Bus? Vi se pare o coincidență? Ieri nu a fost validat, tocmai pentru că există o suspiciune de fals, un posibil consilier PNL, care lucrează la Electrocentrale, care tocmai a încheiat o avarie în uzină. Nu vi se pare că prea miroase a sabotaj?”, a declarat Decebal Făgădău, continuând: ”Aștept să se depună la Tribunal și să se judece de urgență acțiunea din care să se constate că greva e nelegală. Acțiunea în civil de cuantificarea prejudiciului astăzi o voi face, până deseară va fi dezamorsată situația. Pentru litigiile acestea avem un avocat specializat. Activează clauza de forță majoră. Nu negociez. După ce au făcut șantaj la adresa constănțenilor, la adresa mea. La 11 mă voi întâlni cu sindicatul, dar până azi nu am primit o listă de solicitări. Voi merge până la propunerea companiei de desființare a acestei companii! Nu vrem o companie care să șantajeze Constanța în prag de sărbători. Despre conducere, am o părere foarte bună”, a mai spus Făgădău. ”Dacă nu ajungem să umplem organigrama pentru tură, vom apela la firme specializate, fără probleme. Credeți că nu sunt oameni care vor să muncească. O parte din cei 128 de angajați s-au lăsat instigați de o mână de nemernici, dar vor plăti cu toții. De azi dimineață de la ora 5 sunt în discuții cu avocații ”, a completat edilul.

VIDEO COMPLET AICI:

Mirela PASCAL, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
20 iunie 2020 ... gata baietel vei spune adio primariei Cta si speram DNA sa te ia ptr manevrele tale , si asa ai un dosarel deschis ... si asa montezi pari prin Constanta iti uram sa stai printre pari dupa primarie pardon GRATII!!! Doamne Ajuta !
1
0
Cand faci plangerea penala , adu.le aminte si de ma.ta cand a fost prinsa la urna , si adu.le aminte si de retrocedarile din zona peninsulara de pe arhiepiscopiei 13 .
0
0
Bai machidoane mult mai vorbesti!
1
0
Esti arogant ca si directoarea adjuncta de la patrimoniu care urla la toata lumea
3
1
Gurita mica si freza de ginere mort
1
1
Am fost Fagadau cand m am nascut... acum sunt Falconetii - mafiotu si spagaru care a speriat o lume intreaga !
3
1
aviz cl desfiintati politia lui fagadau aia locala
6
0
ce fata de prost are!!
7
1
BUZE MICI UN IMITATOR SLAB!FATALAU
6
1
Coiciu ii asmute
2
3
Ce privire de mafiot - Falconeti !
7
1
Vei suge pula ,dar vei avea buzele atat de reci , incat pana si tu vei f convins ca esti mort . Jet in mortii ma.tii de gunoi !!
7
1
lasa ca dupa ce vei pierde alegerile la anul iti vor face plangere DNA si o sa te cheme sa mergi langa amicul tau Raducu ...
8
1
Lu' stoarfa aia de ma-ta nu-i faci plangere penala ca a votat de doua ori? BOULE!
16
4
Daca oamenii aia au facut greva pentru 170 de lei in plus inseamna ca sunt disperati. Cu tot cu democratia si uniunea voastra de rahat si partenerii strategici. Oamenii au ajuns la limita
15
2
S-au dublat salariile, dar 60% din crestere nu exista, sunt contributiile care s-au mutat de la angajator la angajat. Fatalau manipuleaza cu nerusinare. Nu circul cu ratc-ul, nu ma intereseaza, dar asta cu dublarea e o minciuna cat casa.
13
2
Fmm , iar nu e caldura
12
1
Salariile soferilor nu sunt mici , sunt ok pt ceea ce fac.Ok, este loc de mai bine dar sa nu uitam ca acum au masini bune si nu mai trag de toacele ale vechi. Primele se dau prin tichete, f bine , isi pot lua orice de la majoritatea magazinelor. Sunt "numai 300 lei",hai lasati-o mai usor, asta-i deja tupeu.Altii, nu primesc nici pe, asa ca-ciocu mic! Soferii mai bine ar urmarii manglele liderilor de sindicat, cardasia lor cu sefii mari si cu psdul. Vor bani mai multi, atunci sa ceara eliminarea gratuitatilor sau taxarea abomanentelor cu sume simbolice.Vedeti cati bani vin si din publicitate...
8
4
Ma Fagabou ai facut cumva o lista publica prin care sa ne spui lista producatorilor,ofertantii ,produse,preturi? Mai hoitule cum ai ales gunoaiele turcesti cumparate cu 80.000 euro si cumparate de PMC cu 200.000 euro bucata? de ce nu ai ales ceva de la noi de la Roman? De ce nu ceva fabricat in UE? Esti un cretin corupt si imi doresc foarte tare sa te vad langa Mazare,dar, cu inchisoare pe viata si cu toata averea facuta ilicit CONFISCATA SA TE IA DNA-ul
18
3
Bravo d-nule Primar, taieti in carne vie, li s-au dublat salariile si tot sant nemultumiti. Atunci dati-i afara .
9
26
Ptr tiganii din HC si nu numai ,pensionarii sa aiba gratuit dupa ora 9 si dupa 17.Doar copiii ce merg la scoala sa aiba gratuitate.De ce umbla tiganimea mica?de ce fura safari motorina si de ce accepta leul?camere in autobuz,dati afara daca iau leul de la oameni si desfiintati atatia controlori daca puneti taxarea pe la sofer.
11
3
toti soferii care sunt implicati in greva,concediati.Nu lasi sute de oameni aiurea in strada cerandu-ti drepturile.Ai un creier soferule ,nu doar sa invarti un volan.Trebuie sa gandesti de 10 ori inainte de a face un pas ca asta.Eu unul,te-as scuipa in ochi daca te-as vedea.Eu daca am un castig de 2000 de lei si expus la riscuri mai mari decat tine,trebuie sa las un copil sa inghete in statie?Creiere de malai ce aveti voi...
12
16
Taxati o data si tiganii....ne.am saturat sa.i tinem in spate!!!!
20
0
de euro profit? ce ai facut cu ele? Borduri?
11
5
Registrul spatilor verzi.....ce debiteaza primarul asta.....nu a vazut sau nu vede ce face cu spatiul verde pomacostul?! Simplu pune pomi pe bani grei primavara si ii arunca toamna ca sunt uscati sau ii lasa cioturi...vezi fasia dedeman.metro nord au pus pomi in fiecare primavara ani la randul...acum i-au scos ,a lasat gropile asa si i-au aruncat ca erau uscati....vezi in poarta 6.vezi spre intersectia cu cumpana....adica toata COnstanta
15
3
Pe tine te deranjeaza soferii de autobuz in trafic? Intelegi tu cu mintea ta cum se conduce un autobuz, tir etc, cata vizibilitate are soferul? Dar esti experta si in condus . Desteapta mica
8
3
Nu va convine cautati alt angajator. Ce dracu tot urlati ca nu va convin "premele". Dobitocilor, permis de conducere are toata populatia. Sunt destui care asteapta sa va dati demisia
10
8
vrem maxi-taxi gms
1
16
Faceti popularizarea statutului autobuzului pe traseu ! In rest TOVARASE daca nu desfiintezti paracrea prin SMS prin care iti bati joc gras de cetateni pune la dracu sa te ia cate un aparat de parcat in fiecare parcare !Ai auzit TOVARASU ?
9
5
Dreptul la greva e garantat!
12
10
Nu, d-le Fagadau! Nu are iz politic! Pute a politic. Din fericire ptr orasul acesta sunteti un om echilibrat, calculat si cu un iq ridicat. Spor in al doilea mandat.
7
37
Ai vrut sa zici spaga in loc de despagubiri nu?
4
2
Poate o sa invete si soferii ca autobuzul are prioritate la iesirea din statie. Daca opreste in statie prevazuta cu alveola trebuie sa ii acorzi prioritate autobuzului. Dar majoritatea uita de reguli dupa ce au luat permisul. Pentru ei codul rutier e ca Jules Verne pentru Dancila.
6
3
Foarte bine ca platesc conducatorii in caz de accident poate asa nu se mai baga peste celalalte masini, mai invata si ei ce e un sens giratoriu, cum sa iti tii banda etc.
11
4
De aia este necesar sa fie mai multe firme de transport. Sa nu isibpermita sa isi bata joc de noi. Nu avem transport, nu avem caldura, nici apa calda, masinile ne sunt ridicate ca nu au loc de noi maharii din PSD. Bravo Fagadau, nici dracu nu te mai alege!
8
5
Pai nu ti se pare normal sa se dubleze? Sau v-ati obisnuit sa ii sclavagiti mr FAGADAU
7
5
Daca luau 40.000 erau pe traseu.Dar cei scoliti cu2 facultati de ce nu se duc iei sa se angajeze?
5
2
Fagabou e baiat de baiat.votati steaua
3
5
PEntru 4 clase cat au toti soferii e chiar prea mult ! Sa zica mersi jegurile imputite de la volan !
5
13
Fara FAGADAU O SA INFLOREASCA!
20
6
.Mutumim si vom.plati taxe in continuare ca de'avem borduri scumpe iar ct este un oras bogat.Iresponsabilitatea ,administrarea se va vedea in luna mai!!!
19
2
Bai muistule de fagadau, plateste oamenii jegule.numai tu sa furi si cu toti machedonii aia ai tai.sa va stea sarmalele in gat jegurilor
25
3
La 3200 brut ramane cu 1850 net...bai cacanarilor , asta e salariu ?
32
5
Pai la acasta situatie nu sta in spate fostul director Coiciu? Nu el i-a intaratat? Hmmm....
24
1
Dle Primar sunteti total pe dinafara. Cum puteti spune ca li s-au dublat salariile cand de fapt s-au marit un pic diferenta fiind din trecerea contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului? Care prima de vacanta dle primar? Care s-a smuls de 2 luni de la conducere si pe care inca nu a luat-o nimeni? Ce ati spus dle primar cand ati venit la discutii cu salariatii? Vi s-au adus la cunostiinta nemultumiri si ati aratat usa acelor persoane! Cum indraznesti mitocanule sa le spui ,,nemernici"celor care s-au saturat sa fie dispretuiti de jigodia de Nita si de pupaza de Soceanu?
36
5
In 2015 cand a fost greva la RATC in ziua deschiderii anului scolar, primul demis a fost directorul Coiciu ca n a manageriat bine conflictul..tu ai sange sa l demiti pe Nita ? Sau nu ti da voie Babu??
34
5
cercopiteaco, daca vrei sa te faci mare militianca, du-te la scoala de subofiteri sau la academie nu sub biroul primarului
15
1
Este dreptu lor , la greva . Pe mine ma apuca toti nervii , cum conduc soferii de pe autobuze . Frate , pleaca brusc de pe loc si mai ales pun frane incredibile . Trebuie sa te ti de barile alea , ca un nebun. Daca esti batran sau cu un carucior cu copil , ti-ai pupat norocu . Apoi se intampla , sa nu dea drumu la aer conditionat !!!! Aer statut , amestecat cu mirodenii , de-ti cade paru din nas . Am asistat la un scandal pe tema asta , intre calatori si sofer . Ar trebui suplimentat , numaru de autobuze . Sunt total neancapatoare , pentru ditamai orasu .
21
3
Ce dracu tot ai ma cacatule cu politia locala?????? Muncim de ne ia dracu......
8
24
Corect spune domnul Primar: Cu ce sunt de vina constantenii? Aceste autobuze si CT BUS apartin constantenilor nu soferilor imbuibati de salarii. Caror soferi nu le convine, pot sa si dea demisia ca nu i opreste nimeni.
13
22
dar scrie undeva valoarea fixa a primelor de craciun ? altii la privat nici 300 lei nu au luat si muncesc mai mult ca soferii de autobuz. si daca e adevarat ce a spus fagadau ca nu a anuntat nimeni de greva , soferii aia ar cam trebui calcati pe cap.
13
8
Domnule Primar....ce ai sadit aia culegi acum.vezi ca si primaria sta pe un butoi de pulbere!!
21
4
Tov. Fagadau plange ca ia stricat morisca in care a investit sentimente , cumetri, neamuri pe posturi ce au savarsit nelegiuiri.
14
6
Tot respectul! Sincer!
5
6
Nu nu, mamica lui nu poate primi plangeri, e ocupata, tipareste buletine de vot
15
4
Primare, acum iar ti-ai dovedit calitatile de administrator public. Greva aceea nu este spontana. Ai semnale de cand ai infiintat CT Bus nu are cum sa functioneze. E un mare kkt ce ai facut in primaria aia si cu orasul. Caldura nu, transport nu, mai du-te dracu cu basinile tale de domnisoara. Lui ma-ta sa-i faci plangere.
25
6
De data asta Fagadau are dreptate,dovada este si modul de gandire al soferilor:"cei din primarie isi fac plinul",adica dece sa toace bani Constantenilor doar aia si noi nu,noi nu suntem tot amgajati primariei Constanta?,si daca sutem dece sa nu luam parte la furtul din banul public!!, nu cat aia din primarie dar ceva sa avem si noi.
12
10
4000 de lei salariul in mana cu tot cu ore suplimentare si mana asta de oameni,domnule Fagabou,sunt cei care te-au votat pe tine si singurul care saboteaza orasul,esti tu domnule Fatalau.
13
12
Primarul se crede in PCR si a uitat ca in democratie ai dreptul sa protestezi si sindicatele au dreptul sa faca greva.
19
11
Toti spagarii din primarie isi fac plinul de sarbatori din Spagi iar soferii stau pe salarii de mizerie ! Fagadau doar la el se gandeste - nu mai face apel la Constanteni de cate ti bati joc Sistematic - i ai lasat fara lumina naturala si acum vezi Doamne de doare sufletul de ei !
26
9
Astia, care latrati, a fost bine pe jos? Cand nu iti place, ceea ce faci, iti dai demisia!!!! Lasi alti cetateni dornici de munca! Nu le convine dlor soferi ca nu mai ard apa! Nasol, foarte nasol! Si pt restu, va asteapta Fagadau, la primarie, sa ii sugeti pwla! Dati pe jos k e greva si sa nu intarziati!
6
24
soferii de autobuze sunt niste nenorociti. Eu am fost lovit de un autobuz care a trecut pe culoarea rosie! Circula pe doua benzi in acelasi timp, nu stationeaza in statie langa bordura, ocupand doua benzi de circulatie, nu intra in alveolele pentru statii, stationeaza cu semnal stanga pornit etc. Cineva trebuie sa-i mai scuture. Acum sunt nemultumiti ca au autobuze noi si ca trebuie sa aiba grija sa nu le loveasca! Daca e din culpa lor sa plateasca! Sunt soferi profesionisti!
22
14
Macane tare
6
2
HAI SA MORI TU SI POLITIA LOCALA!
18
5
In loc sa vorveasca cu oamenii si sa incerce sa rezolve problema socialistul lui peste vb cu avocatii. Si de ce nu au asigurare casco? Nu mai suntem un oras bogat? P.s. sa-i spuna cineva lui fagabou ca aia cu 100 de oameni care asteapta la usa sa se angajeze este din alt film.
29
7
O sa l sun si pe Babuinu si o sa luam fiecare cate un autobus si o sa i calcam pe toti grevistii
14
6
dar ce salariu vor?de ministru?constanta e paralizata, cu ce scop?ce vina avem noi care avem abonamente?cine va plati?
21
10
Fagadaule sa vezi cand vor incepe oamenii sa iti faca tie plangeri penale ca ai aruncat bugetul orasului adica banii nostri pe stalpi si dungi pe asfalt si un milion de politisti locali platiti regeste din banii nostri mai mult decat adevaratii politisti ai ministerului de interne. Si ca autorizezi doar la samsarii si combinatorii vostri cu care va beti cafele zilnic inainte sa ajugeti primarie
38
9
CE POZA REUSITA
18
1
Un sofer de autobuz are 4 mii salariu in mana, mai au tupeul sa ceara marire nesimtitii, la munca baaa, noile autobuze se conduc singure jegurilor
29
18
ba eu sunt prost rau de tot. pe langa mincinos sunt atat de prost incat nu am idee ce vorbesc. mai proasta ca mine e dancila. sunt bufonul orasului. un prost. prost prost prost si ce iese din mine tot prost. sper sa mor in curand. calcat de un meteorit
24
4
O mana de nemernici sunt cei care au desfiintat tramvaiele si troleibuzele .Tu ,unde erai
30
6
Idiot comunist
27
5
Cu ce sunt de vina cetatenii ca sunt cu facturile ls zi dar au apa calda si caldura cu portia?ia sa faci o plangere penala si in sensul asta....
37
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614