rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău, mesaj pentru firma care a contestat licitaţia pentru restaurarea Cazinoului

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a comentat pe larg situaţia Cazinoului, mai exact a contestaţiei care a fost depusă vineri, 13 septembrie, după anunţarea câştigătorului licitaţiei privind restaurarea acestei clădiri. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, edilul a vorbit şi despre spaţiile verzi, despre faptul că Lild amenajează un parc în zona plajei Modern, pentru a respecta astfel norma de spaţiu verde aferent construcţiei realizate pe bulevardul Aurel Vlaicu. La fel, primarul a comentat şi situaţia aşa-ziselor dale înierbate de la City Park Mall.

Reporter: Domnule primar, ce se va întâmpla cu Cazinoul, având în vedere că, din nou, a fost contestată licitaţia de atribuire a lucrărilor pentru refacerea acestei clădiri?

Decebal Făgădău: În primul rând, vreau să clarific statutul Cazinoului, pentru că, deşi s-a vorbit foarte mult în spaţiul public, în continuare sunt oameni care fie nu ştiu, fie nu înţeleg. Cazinoul este al municipiului Constanţa, este al nostru, al tuturor, deci el se află în proprietatea oraşului şi a fost transmis în administrare Companiei Naţionale de Investiţii, aşa cum au hotărât constănţenii într-un sondaj pe care l-am făcut anul trecut, în primele trei luni ale anului. Atunci am întrebat constănţenii, după primele trei licitaţii anulate, ce ar trebui să fac eu, în calitate de primar, astfel încât procesul de restaurare. (...)

Constănţenii au hotărât să mergem în continuare cu acest parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi cu Compania Naţională de Investiţii. După ce-a de a treia licitaţie anulată, întrucât trecuseră 3 ani de zile de la studiile de fezabilitate, CNI a reactualizat toate studiile astfel încât să avem o documentaţie gata pentru cea de a patra licitaţie. Zis şi făcut. Anul acesta au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici. Ministerul şi CNI s-au mişcat foarte repede şi a fost demarată cea de a patra licitaţie. De la momentul martie 2018 şi până în prezent, noi nu am stat cu mîâinile în sân şi ne-am asumat conservarea Cazinoului şi punerea lui în siguranţă. După cum aţi văzut, am obturat toate geamurile pe unde ar fi putut intemperiile să degradeze şi mai mult ceea ce este în Cazinoul; am reparat acoperişul; am pus în siguranţă toate ornamentele şi toate elementele de decor; am împrejmuit clădirea şi este, în momentul de faţă, pregătită pentru restaurare. Am sperat, până în ultima zi, vineri, 13, că nu se va depune contestaţie. La cea de a patra licitaţie au participat trei consorţii şi a fost declarat câştigător unul dintre aceste consorţii. Vineri, în jurul prânzului, deja număram orele până la finele programului, când am primit vestea că s-a depus contestaţie. Din ce am înţeles, contestaţia s-a depus atât la Compania Naţională de Investiţii şi acolo comisia de soluţionare a contestaţiilor deja lucrează în formularea unui răspuns (...), şi, de asemenea, aceeaşi contestaţie a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Colegii de la CNI, cu care am vorbit şi vineri, şi astăzi, au pregătit deja toată documentaţia astfel încât să fie transmisă la CNSC. Vă daţi seama că nu m-a bucurat deloc, ba chiar m-a întristat mult această veste a unei contestaţii, dar de data asta sper ca atât comisia din cadrul CNI, cât şi CNSC să răspundă cât mai repede contestaţiei. Dacă ea este întemeiată, să o admită şi să facă ceea ce spune legea, iar dacă ea nu este întemeiată, să o repingă. Din acel moment, în situaţia în care contestaţia este respinsă, eu merg pe raţiunea şi pe bunul simţ al contestatarului, pentru că eu înţeleg că are dreptul să îşi apere interesul economic, să depună contestaţia, dar pe de altă parte vreau să înţeleagă foarte clar că şi noi avem dreptul să avem un Cazinou restaurat. Aşteptăm de 4 ani de zile, din februarie 2015, de când s-au probat indicatorii tehnico-economici prima dată, aşteptăm de 4 ani de zile o licitaţie. Eu sper ca această problemă a contestaţiei să fie tranşată până în prima decadă a lunii octombrie. Din acel moment, sper să se semneze contractul de finanţare, contractul pentru proiectare şi execuţie şi să mergem mai departe (...). Ar fi trist, ar fi păcat să mai treacă încă o iarnă peste Cazinoul nostru (...).

Rep.: Dumneavoastră faceţi un apel către cel care a contestat, să nu mai meagă şi în instanţă? Ştiţi că are şi această posibilitate...

Decebal Făgădău: Bineînţeles. Dacă îi va fi respinsă contestaţia, da!, atunci fac apel către cel care a contestat să nu meargă în instanţă. Dacă CNSC îi respinge contestaţia – eu vorbesc acum ipotetic –, pentru că există şi varianta ca omului să îi fie acceptată contestaţia. Din ce ştiu eu, pentru că nu am avut acces la documentaţie, consorţiul care a contestat are preţul mai mare decât cel care a câştigat. De asemenea, tot din ceea ce ştiu, şi ştiu din spaţiul public, firma care conduce asocierea care a câştigat licitaţia are o experienţă mult mai mare în restaurarea monmentelor, spre comparaţie cu cei care contestă astăzi. Nu vreau ca apelul meu să fie interpretat ca o presiune asupra comisiilor de evaluare sau care soluţionează contestaţia sau ca o presiune asupra celui care a depus contestaţia. Azi avem un cadru legal care reglementează situaţia în care ne află. Dar, dincolo de acest cadru, cred că trebuie să primeze interesul nostru comun, şi atunci când spun comun, nu mă refer doar la constănţeni, ci la români: să avem un Cazinou restaurat (...).

Rep.: Municipiul Constanţa ar fi avut bani să facă această lucrare?

Decebal Făgădău: Bineînţeles că da, am fi putut să atragem fonduri. Nu neapărat fonduri europene.

INTERVIU COMPLET - VIDEO:

Alexandra CUCU

marţi, 17 septembrie 20192801
Comentarii

02Fagadau(17 sep 18:54)
Are fisetul plin la DNA - Fagadau la puscarie ai inselat increderea tuturor ! Ti ai cultivat egoul si setea de bani din spagi si fatarnicia ! Pacat ptr ca esti tanar si n ai invatat nimic , chiar daca te mai baga unu si altu in seama ! Cati n au fost ca tine si acum zac cu bratari la maini !
30olga(17 sep 12:57)
pt . se poate ,Basescu consideri ca este cel mai bun exemplu ?????s-a priceput la multe altele
28se poate(17 sep 11:00)
Basescu a fost de doua ori primar la Capitala. nu a avut nici-o licitatie contestata. Trebuie sa te si pricepi sa faci ceva daca vrei daca poti.
33Ptr 22, 29(17 sep 10:30)
Vegetarianule sugi pola!
26Grig(17 sep 09:59)
Aceste proceduri idioate puteau fimodificate de PSD daca se vroia. Dar asa se tot contesta, nu se fac sau se amana investitiile si raman bani de pensii si salarii. Asta este smecheria. Lor le convin aceste contestatii. Noi vrem dar altii nu ne lasa. Nu vedeti ca ei nu aveau bani de Cazinou?
24Palaz(17 sep 09:41)
exista o lege data de curand care permite sa inceapa lucrarile , chiar daca s-a contestat.. praf in ochii prostilor foarte multi din acest oras mizerabil...
211DUMITRU(17 sep 08:24)
Patronii firmei care au contestat licitatia, ar trebui refuzati de acum inainte de la toate licitatiile din Constanta. Niste nemernici.
63Aici sunt(17 sep 08:01)
Numai comentatori de doi lei, care habar nu au ce inseamna administratie publica si proceduri birocratice idioate, care trebuie respectate deoarece, in caz contrar, te ridica DNA ul!
25Iul(16 sep 23:36)
Sa vorbeasca cei care au lucrat in admministratie vreodata. Si care au avut raspundere. Si care stiu ce inseamna sa derulezi o licitatie si un contract.
47vegetarian(16 sep 22:29)
fasole, esti mai prost decit ma-ta care te-a facut la betie dupa ce s-a prostituat in biafra
114Fagadau(16 sep 22:28)
Esti un dobitoc pacat de orasul asta dar suntem condusi de handicapati votati de mumiile comuniste care nu au fost in stare sa faca nimic Vai steaua voastra va pleaca copiii si nepotii cretinii dracului
410Cta(16 sep 22:03)
Ii place sa s3 aduda vorbind, asta-i clar. Numai ca filozofia ieftina nu tine in fata celor care stiu ca primarul este angajatul lor, platit f bine ca sa faca treaba, nu sa se justifice. Fagadau stie ca trebuie sa il vada lumea, sa il vada cum face contoale prin piete, pr8n cartiere, printre blocuri, pe alei si pe la locurile de joaca la care se tot lucreaza si nu se mai termina. Si prin parcurile din care au ramas cateva tufe, niste boacheti uscati dar care colcaie de tiganime. Cum insa ii este frica sa nu fie scuipat de constantenii scarbiti de ifosele sale, se ascunde. Ca un sobolan!
316Mihai(16 sep 21:54)
Fagadau un prost
215Fasole(16 sep 21:10)
Demolati ruina odata!
921nu numai ca e prost(16 sep 20:46)
dar are un tupeu fantastic !!! Acest pielea pulii analfabet. Sluga machidonilor, muie cu cacat !!!
mai mult...Replica
28 ian 00:00ReplicaCând politicul îşi bagă coada: Cine e constănțeanca interimară de doi ani la șefia BTT

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la BTT SA...2779

28 ian 00:00ReplicaFirma moştenitorilor lui Gheorghe Oancea DEMOLEAZĂ clădiri în regim de urgenţă!2283
28 ian 00:00ReplicaSpitalul de Boli Infecțioase NU ARE TESTE pentru a IDENTIFICA CORONAVIRUSUL!554
28 ian 00:00ReplicaMașina unui PROXENET, cuprinsă de FLĂCĂRI, la Mangalia! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați luni, 27 ianuarie, în jurul orei 4.00, să intervină la un...3732

28 ian 07:17ReplicaDETALII despre CONSTĂNȚENII care au CONCERTAT în CHINA! Ce spune directorul Teatrului Oleg Danovski1101
28 ian 22:53ReplicaȚEPE pe INTERNET în numele unui PREOT CONSTĂNȚEAN! ACUZAȚII GRAVE!984
28 ian 00:00ReplicaSituaţia BUNCĂRELOR din CONSTANŢA! Iată unde sunt AMPLASATE!

Suntem oare pregătiți în eventualitatea unei dezastru de orice fel? Municipiul Constanţa “găzduieşte“ 72 de...1707

28 ian 23:27ReplicaCadrele medicale din SPITALUL JUDEȚEAN, sub TEROARE: ameninţări frecvente!754
28 ian 22:43ReplicaALERTĂ în contextul GRIPEI MORTALE! Ce se întâmplă cu produsele din China ajunse în Portul Constanța??768
28 ian 23:28ReplicaBărbatul CARE a AMENINȚAT cu PISTOLUL în SPITAL: Pentru copilul meu fac MOARTE de OM!

Intervenție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în noaptea de duminică spre luni! Un individ care...1247

28 ian 00:00Replica`RĂZBOI` la Constanţa: BIZON pe 4 roți contra cărucior!1372
28 ian 00:00ReplicaPrefectul Niculescu vrea să redea comunităţii sala pe care Gurgu o transformase în loc de fitness!1184
Vremea
9.4°9.4° - 9.6° marţi, 28 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 5.52 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4991823283545
5/4071420222330
joker10202831456
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 ian 00:00SportSimona Halep, sigură de locul 2 WTA la finalul Australian Open. Cum arată clasamentul acum

...546

28 ian 00:00SportItalienii anunță că Răzvan Marin este dorit de Fiorentina, cea care oferă 12 milioane de euro

...276

28 ian 00:00SportBorussia Dortmund este aproape de o nouă mutare importantă, după Haaland: Emre Can, de la Juventus

Emre Can a fost dorit și de către Manchester United în această iarnă, însă a refuzat deoarece a jucat în trecut...219

28 ian 00:00SportIlie Năstase, sfaturi înțelepte pentru Simona Halep: 'Trebuie să fie foarte concentrată la turneele de Mare Șlem, nu la locul 1'

Ilie Năstase spune că i-a oferit un sfat Simonei Halep, transmițându-i sportivei din Constanța să se concentreze...269

Local
28 ian 00:09LocalLucrările de consolidare a malului din zona localităţii Cumpăna, la un pas să fie SISTATE?

În mai 2019, în localitatea Cumpăna din județul Constanța, o porțiune de aproximativ 30 de metri din strada...2088

28 ian 00:00LocalProgramul cu interferon free pentru pacienții cu hepatita C nu a fost reluat

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită Casei Naționale de Asigurări de...255

28 ian 00:00LocalȚara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, un univers al basmelor copilăriei

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine un loc din ce în ce mai atractiv pentru cei mici, iar asta au putut...315

28 ian 14:18LocalÎncă o mașină a luat foc la Năvodari, pe aceeași stradă!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 27 ianuarie, pe strada Plopilor din...298

28 ian 00:00LocalCondamnat pentru act sexual cu un minor!

Polițiștii Postului de Poliție Ceamurlia de Jos împreună cu cei ai Serviciului Investigații Criminale al IPJ...324

28 ian 00:00LocalDoi indivizi din județul Constanța, ARESTAȚI după ce au FURAT mai multe animale dintr-o fermă

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine...696

28 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni în alertă, după ce o femeie a fost dată dispărută

Poliţiştii constănțeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, de 28 de ani din localitatea...308

28 ian 00:00LocalConstănțeni, dacă aveți haine pe care nu le purtați, lăsați-le în containere

Dacă aveți haine pe care nu le mai purtați, nu le aruncați! Aduceți-le în containerele amplasate de Primăria...529

28 ian 00:00LocalLansarea cărții 'Aneta Forna Christu - Păpușarul cu suflet de copil' la Teatrul Căluțul de mare

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța se va lansa vineri, 31 ianuarie, de la ora 11.30,...204

28 ian 00:00LocalMoaștele Sfintei Matrona din Moscova, la Constanța

Biserica Ortodoxă, joi, 30 ianuarie, îi serbează pe Sfinţii Trei Ierarhi. În zilele împăratului Alexie Comnen,...282

Politică
28 ian 00:00PoliticăKlaus Iohannis: Dacă va trece moţiunea de cenzură, tot pe Ludovic Orban îl voi propune premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că, în cazul în care va fi adoptată moţiunea de cenzură, îl va...185

28 ian 00:00PoliticăPNL: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL

La solicitarea parlamentarilor PNL, Ministerul Dezvoltării va inventaria toate lucrările din teritoriu efectuate de...236

28 ian 00:00PoliticăUSR se declară împotriva propunerii PNL de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene de către consilieri

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că este împotriva iniţiativei PNL de a modifica legea de alegere a...177

28 ian 00:00PoliticăCîţu: Ordonanţa care va obliga ANAF să ridice popririle pe conturi, în şedinţa de guvern de marţi

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că marţi, cel mai probabil, va fi adoptat în şedinţa de guvern...211

28 ian 00:00PoliticăDaniel Dragoş Tănăsoiu, numit şef al Corpului de control al prim-ministrului

Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost numit în funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, printr-o decizie...200

28 ian 00:00PoliticăConducerile USR şi PLUS vor congres de fuziune în iulie. Decizia finală, pe 8 februarie

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, luni, în şedinţă comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un...155

28 ian 00:00PoliticăCîţu: Ministrul de Finanţe e evaluat de Comisia buget-finanţe; unii din Parlament nu au citit Regulamentul şi îşi bat joc

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că activitatea sa este evaluată de Comisia de buget-finanţe,...171

28 ian 00:00PoliticăPSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate

PSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este...175

28 ian 00:00PoliticăDacian Cioloş: Crimele împotriva umanităţii nu îşi au şi nu îşi vor mai avea niciodată locul în Europa

Retorica politică toxică folosită în ultimii ani de diferiţi lideri europeni, pentru a polariza societatea...167

28 ian 00:00PoliticăOrban: România rămâne activă în procesul de păstrare şi întregire a memoriei Holocaustului

România, prin ea însăşi, dar şi ca stat membru al Uniunii Europene, promovează toleranţa între oameni,...169

Monden
28 ian 00:00MondenInna l-a întrecut la bani pe Ilie Năstase. Ce avere are solista

Site-ul CelebrityNetWorth a realizat un top al celor mai bogate vedete din lume, în care intră şi câţiva dintre...379

28 ian 00:00MondenRaluca de la Bambi i-a suflat trofeul rivalei Andreea Tonciu. Blonda a câștigat prima gală „Bravo, ai stil“

Competiţia „Bravo, ai stil! Celebrities” (Kanal D) a început cu dreptul pentru telespectatori, care au parte de un...276

28 ian 00:00MondenDiana Dumitrescu și Diana Munteanu, în cursa pentru postul de prezentatoare a emisiunii „Mireasă“

Diana Dumitrescu și Diana Munteanu se află în cursa pentru câștigarea rolului de prezentatoare a emisiunii...217

28 ian 00:00MondenFlorin Piersic împlinește 84 de ani. Marele actor face naveta în Anglia ca să joace cu casa închisă

Au trecut vremurile când Florin Piersic apărea pe bandă rulantă şi-n filme, şi în piese de teatru. Din 2007,...245

28 ian 00:00MondenCine sunt noii concurenți de la Survivor România. Doi Faimoși și un Războinic au intrat în competiție

Echipele de la Survivor România s-au îmbogățit cu trei noi concurenți. După eliminarea Cristinei Șișcanu și...200

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Lista câştigătorilor la principalele categorii

Marea şi surprinzătoarea câştigătoare a celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy este adolescenta californiană...184

28 ian 00:00Monden„Bad Boys for Life“ se menţine în fruntea box-office-ului nord-american

''Bad Boys for Life'', un film cu cascadorii şi explozii spectaculoase, îşi menţine prima poziţie în box-office-ul...169

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Billie Eilish a câştigat premiul pentru piesa anului

Adolescenta Billie Eilish a câştigat unul dintre cele mai importante premii ale galei Grammy 2020, cel pentru piesa...168

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Lizzo a câştigat 3 trofee

Solista rap Lizzo a dat startul, duminică seară, celei de-a 62-a gale a premiilor Grammy, la Staples Center din Los...160

28 ian 00:00Monden„Klaus“ şi Netflix, marii câştigători ai galei Annie Awards 2020

Filmul animat "Klaus", produs de Netflix, a dominat categoriile dedicate lungmetrajelor la gala Annie Awards 2020,...169

Mapamond
28 ian 00:00MapamondBrexit: Regatul Unit părăseşte UE, dar rămân multe semne de întrebare privind viitoarea relaţie

Zeci de mii de eurosceptici vor celebra, la Londra şi în alte oraşe britanice, 'Ziua Brexit' înaintea ieşirii...184

28 ian 00:00MapamondItalia: Lovitură dură pentru Salvini, Liga pierde în Emilia-Romagna

Liga, formaţiunea de extremă dreapta italiană condusă de Matteo Salvini, nu a reuşit să învingă Partidul...169

28 ian 00:00MapamondCroaţia: Un elicopter militar s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică, luni, în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat...172

28 ian 00:00MapamondCoronavirus - China - Numărul cazurilor ar fi depăşit 40.000, susţine o echipă de cercetători din Hong Kong

Guvernele ar trebui să ia măsuri ''draconice'' pentru restrângerea deplasărilor populaţiei dacă doresc limitarea...185

28 ian 00:00MapamondSenatorul belgian Hendrik Daems, desemnat preşedinte al APCE

Senatorul belgian Hendrik Daems a fost desemnat luni noul preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...154

28 ian 00:00MapamondTrei rachete au căzut pe ambasada americană din Bagdad

Trei dintre cinci rachete lansate duminică la Bagdad au căzut pe ambasada americană, a anunţat o sursă a...204

28 ian 00:00MapamondChina, al doilea cel mai mare producător de arme în lume

China, care în urmă cu un deceniu încă era dependentă de importurile de arme, este acum al doilea cel mai mare...212

28 ian 00:00MapamondSUA: Donald Trump neagă afirmaţiile lui John Bolton privind dosarul ucrainean

Donald Trump a negat luni că a condiţionat acordarea unui ajutor militar Ucrainei, chestiune aflată în centrul...164

28 ian 00:00MapamondUn avion de pasageri iranian a ieşit de pe pistă direct în autostradă; pasagerii sunt în siguranţă

Un avion al companiei Caspian Airlines a ieşit luni de pe pistă intrând direct pe o autostradă la aterizare, pe un...175

28 ian 00:00MapamondHong Kong - Coronavirus: Manifestanţii au atacat o clădire ce urma să devină centru de carantină

Manifestanţii din Hong Kong au lansat duminică seară cocktailuri Molotov asupra unei clădiri neocupate unde...176

Sănătate
27 ian 00:00SănătateUntul de cacao: Beneficii și proprietăți

Folosit încă din cele mai vechi timpuri, untul de cacao este astăzi un ingredient des întâlnit în creme de față,...292

27 ian 00:00SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...372

23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...605

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...666

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...666

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...535

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...717

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...508

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...772

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...482