rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău, mesaj pentru firma care a contestat licitaţia pentru restaurarea Cazinoului

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a comentat pe larg situaţia Cazinoului, mai exact a contestaţiei care a fost depusă vineri, 13 septembrie, după anunţarea câştigătorului licitaţiei privind restaurarea acestei clădiri. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, edilul a vorbit şi despre spaţiile verzi, despre faptul că Lild amenajează un parc în zona plajei Modern, pentru a respecta astfel norma de spaţiu verde aferent construcţiei realizate pe bulevardul Aurel Vlaicu. La fel, primarul a comentat şi situaţia aşa-ziselor dale înierbate de la City Park Mall.

Reporter: Domnule primar, ce se va întâmpla cu Cazinoul, având în vedere că, din nou, a fost contestată licitaţia de atribuire a lucrărilor pentru refacerea acestei clădiri?

Decebal Făgădău: În primul rând, vreau să clarific statutul Cazinoului, pentru că, deşi s-a vorbit foarte mult în spaţiul public, în continuare sunt oameni care fie nu ştiu, fie nu înţeleg. Cazinoul este al municipiului Constanţa, este al nostru, al tuturor, deci el se află în proprietatea oraşului şi a fost transmis în administrare Companiei Naţionale de Investiţii, aşa cum au hotărât constănţenii într-un sondaj pe care l-am făcut anul trecut, în primele trei luni ale anului. Atunci am întrebat constănţenii, după primele trei licitaţii anulate, ce ar trebui să fac eu, în calitate de primar, astfel încât procesul de restaurare. (...)

Constănţenii au hotărât să mergem în continuare cu acest parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi cu Compania Naţională de Investiţii. După ce-a de a treia licitaţie anulată, întrucât trecuseră 3 ani de zile de la studiile de fezabilitate, CNI a reactualizat toate studiile astfel încât să avem o documentaţie gata pentru cea de a patra licitaţie. Zis şi făcut. Anul acesta au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici. Ministerul şi CNI s-au mişcat foarte repede şi a fost demarată cea de a patra licitaţie. De la momentul martie 2018 şi până în prezent, noi nu am stat cu mîâinile în sân şi ne-am asumat conservarea Cazinoului şi punerea lui în siguranţă. După cum aţi văzut, am obturat toate geamurile pe unde ar fi putut intemperiile să degradeze şi mai mult ceea ce este în Cazinoul; am reparat acoperişul; am pus în siguranţă toate ornamentele şi toate elementele de decor; am împrejmuit clădirea şi este, în momentul de faţă, pregătită pentru restaurare. Am sperat, până în ultima zi, vineri, 13, că nu se va depune contestaţie. La cea de a patra licitaţie au participat trei consorţii şi a fost declarat câştigător unul dintre aceste consorţii. Vineri, în jurul prânzului, deja număram orele până la finele programului, când am primit vestea că s-a depus contestaţie. Din ce am înţeles, contestaţia s-a depus atât la Compania Naţională de Investiţii şi acolo comisia de soluţionare a contestaţiilor deja lucrează în formularea unui răspuns (...), şi, de asemenea, aceeaşi contestaţie a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Colegii de la CNI, cu care am vorbit şi vineri, şi astăzi, au pregătit deja toată documentaţia astfel încât să fie transmisă la CNSC. Vă daţi seama că nu m-a bucurat deloc, ba chiar m-a întristat mult această veste a unei contestaţii, dar de data asta sper ca atât comisia din cadrul CNI, cât şi CNSC să răspundă cât mai repede contestaţiei. Dacă ea este întemeiată, să o admită şi să facă ceea ce spune legea, iar dacă ea nu este întemeiată, să o repingă. Din acel moment, în situaţia în care contestaţia este respinsă, eu merg pe raţiunea şi pe bunul simţ al contestatarului, pentru că eu înţeleg că are dreptul să îşi apere interesul economic, să depună contestaţia, dar pe de altă parte vreau să înţeleagă foarte clar că şi noi avem dreptul să avem un Cazinou restaurat. Aşteptăm de 4 ani de zile, din februarie 2015, de când s-au probat indicatorii tehnico-economici prima dată, aşteptăm de 4 ani de zile o licitaţie. Eu sper ca această problemă a contestaţiei să fie tranşată până în prima decadă a lunii octombrie. Din acel moment, sper să se semneze contractul de finanţare, contractul pentru proiectare şi execuţie şi să mergem mai departe (...). Ar fi trist, ar fi păcat să mai treacă încă o iarnă peste Cazinoul nostru (...).

Rep.: Dumneavoastră faceţi un apel către cel care a contestat, să nu mai meagă şi în instanţă? Ştiţi că are şi această posibilitate...

Decebal Făgădău: Bineînţeles. Dacă îi va fi respinsă contestaţia, da!, atunci fac apel către cel care a contestat să nu meargă în instanţă. Dacă CNSC îi respinge contestaţia – eu vorbesc acum ipotetic –, pentru că există şi varianta ca omului să îi fie acceptată contestaţia. Din ce ştiu eu, pentru că nu am avut acces la documentaţie, consorţiul care a contestat are preţul mai mare decât cel care a câştigat. De asemenea, tot din ceea ce ştiu, şi ştiu din spaţiul public, firma care conduce asocierea care a câştigat licitaţia are o experienţă mult mai mare în restaurarea monmentelor, spre comparaţie cu cei care contestă astăzi. Nu vreau ca apelul meu să fie interpretat ca o presiune asupra comisiilor de evaluare sau care soluţionează contestaţia sau ca o presiune asupra celui care a depus contestaţia. Azi avem un cadru legal care reglementează situaţia în care ne află. Dar, dincolo de acest cadru, cred că trebuie să primeze interesul nostru comun, şi atunci când spun comun, nu mă refer doar la constănţeni, ci la români: să avem un Cazinou restaurat (...).

Rep.: Municipiul Constanţa ar fi avut bani să facă această lucrare?

Decebal Făgădău: Bineînţeles că da, am fi putut să atragem fonduri. Nu neapărat fonduri europene.

INTERVIU COMPLET - VIDEO:

Alexandra CUCU

marţi, 17 septembrie 20192564
Comentarii

02Fagadau(17 sep 18:54)
Are fisetul plin la DNA - Fagadau la puscarie ai inselat increderea tuturor ! Ti ai cultivat egoul si setea de bani din spagi si fatarnicia ! Pacat ptr ca esti tanar si n ai invatat nimic , chiar daca te mai baga unu si altu in seama ! Cati n au fost ca tine si acum zac cu bratari la maini !
30olga(17 sep 12:57)
pt . se poate ,Basescu consideri ca este cel mai bun exemplu ?????s-a priceput la multe altele
28se poate(17 sep 11:00)
Basescu a fost de doua ori primar la Capitala. nu a avut nici-o licitatie contestata. Trebuie sa te si pricepi sa faci ceva daca vrei daca poti.
33Ptr 22, 29(17 sep 10:30)
Vegetarianule sugi pola!
26Grig(17 sep 09:59)
Aceste proceduri idioate puteau fimodificate de PSD daca se vroia. Dar asa se tot contesta, nu se fac sau se amana investitiile si raman bani de pensii si salarii. Asta este smecheria. Lor le convin aceste contestatii. Noi vrem dar altii nu ne lasa. Nu vedeti ca ei nu aveau bani de Cazinou?
24Palaz(17 sep 09:41)
exista o lege data de curand care permite sa inceapa lucrarile , chiar daca s-a contestat.. praf in ochii prostilor foarte multi din acest oras mizerabil...
211DUMITRU(17 sep 08:24)
Patronii firmei care au contestat licitatia, ar trebui refuzati de acum inainte de la toate licitatiile din Constanta. Niste nemernici.
63Aici sunt(17 sep 08:01)
Numai comentatori de doi lei, care habar nu au ce inseamna administratie publica si proceduri birocratice idioate, care trebuie respectate deoarece, in caz contrar, te ridica DNA ul!
25Iul(16 sep 23:36)
Sa vorbeasca cei care au lucrat in admministratie vreodata. Si care au avut raspundere. Si care stiu ce inseamna sa derulezi o licitatie si un contract.
47vegetarian(16 sep 22:29)
fasole, esti mai prost decit ma-ta care te-a facut la betie dupa ce s-a prostituat in biafra
114Fagadau(16 sep 22:28)
Esti un dobitoc pacat de orasul asta dar suntem condusi de handicapati votati de mumiile comuniste care nu au fost in stare sa faca nimic Vai steaua voastra va pleaca copiii si nepotii cretinii dracului
410Cta(16 sep 22:03)
Ii place sa s3 aduda vorbind, asta-i clar. Numai ca filozofia ieftina nu tine in fata celor care stiu ca primarul este angajatul lor, platit f bine ca sa faca treaba, nu sa se justifice. Fagadau stie ca trebuie sa il vada lumea, sa il vada cum face contoale prin piete, pr8n cartiere, printre blocuri, pe alei si pe la locurile de joaca la care se tot lucreaza si nu se mai termina. Si prin parcurile din care au ramas cateva tufe, niste boacheti uscati dar care colcaie de tiganime. Cum insa ii este frica sa nu fie scuipat de constantenii scarbiti de ifosele sale, se ascunde. Ca un sobolan!
316Mihai(16 sep 21:54)
Fagadau un prost
215Fasole(16 sep 21:10)
Demolati ruina odata!
921nu numai ca e prost(16 sep 20:46)
dar are un tupeu fantastic !!! Acest pielea pulii analfabet. Sluga machidonilor, muie cu cacat !!!
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an și 4 luni pentru furt calificat și la 6 luni de închisoare pentru...134

22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța109
22 oct 00:00Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'93
22 oct 00:00ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe bulevardul Mircea!

Primăria Constanța a anunţat, de data recentă, că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de...128

22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!157
22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei165
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala....133

22 oct 00:00ReplicaS-A DAT ALERTA pe un grup whatsapp de părinţi: Posibilă tentativă de răpire la o şcoală din Constanţa!416
22 oct 00:45ReplicaLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO!1537
22 oct 00:45ReplicaDitamai primarul se răzbună pe secretarul unei comune, blocându-i maşina cu buldoexcavatorul!

Facem apel către Arhiepiscopia Tomisului să transmită gânduri bune, de pace şi bună înţelegere între angajaţii...1179

22 oct 00:44ReplicaPeste 1.000 de militari români şi străini participă la cel mai important exerciţiu NATO din Dobrogea471
22 oct 00:43ReplicaTuzla, reprezentată la Concursul Sibba Dance Cup!359
Vremea
12.5°12.5° - 13.2° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 91%
Vânt: 1.2 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...90

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...121

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...113

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...108

Local
22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1436

22 oct 04:35LocalARESTAT pentru că a condus cu permisul reținut și sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un...368

22 oct 04:34LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 19...307

22 oct 04:33LocalMandat de executare pus în aplicare de polițiștii tulceni

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție...230

22 oct 04:33LocalPoliția Română, acțiuni în gări, aerogări, rute navale și feroviare

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor...286

21 oct 00:00LocalSe apropie alegerile! Verificaţi dacă aveţi carte de identitate valabilă!

În luna noiembrie 2019 se va desfășura procesul electoral privind alegerea Președintelui României. Cetăţenii care...379

21 oct 02:15LocalCum s-a petrecut accidentul de la Independenţa, soldat cu 7 victime

În jurul orei 16.40, un bărbat de 22 de ani, a condus un autovehicul pe DJ 392, între localităţile Independența...1629

21 oct 00:04LocalProtest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!

Ca urmare a numărului mare de accidente rutiere ce au avut loc loc în intersecția străzii Năvodari cu șoseaua...1444

21 oct 01:38LocalIncendiu la subsolul unui bloc din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pe strada Dobrilă Eugeniu, la blocul ST 4, după...764

21 oct 01:39LocalTentativă de suicid pe strada Tunelului din Constanța

Pompierii au fost solicitați, în cursul nopții, să intervină pe strada Tunelului din Constanța, după ce o...1034

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...115

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1096

22 oct 04:25PoliticăKlaus Iohannis, aflat în Japonia, a fost primit de premierul Shizo Abe. Ce discută cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Japonia, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de...375

21 oct 02:23PoliticăDan Barna CONTRAZICE toată fosta opoziție: românii NU au plecat din țară din cauza salariilor mici

Candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat duminică, la Iaşi, că mulţi dintre...826

21 oct 01:40PoliticăBăsescu nu a mai rezistat la atacurile lui Tăriceanu: Îl invită pe fostul partener să se servească din 'tava cu ciolane pentru potăi de pripas'

Enervat de insistenţa lui Tăriceanu de a condiţiona votul pentru Guvernul Orban de excluderea din Executiv a PMP,...788

21 oct 01:40PoliticăRaluca Turcan pune presiune pe cei care au votat moțiunea: Nu cred că un vot și o semnătură pot fi negate

Mesaj de ultim moment transmis de liderul deputaților PNL, Raluca Turcan. Aceasta susține că nu crede că partidele...574

21 oct 02:17PoliticăMAE intervine în scandalul secretizării MCV: „Se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene“

Proiectul de raport MCV se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene, care îl transmite părții...428

21 oct 02:16PoliticăLudovic Orban recunoaște: Nu își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile tuturor partidelor de la moțiune

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea...543

21 oct 01:31PoliticăMihaela Andrei: Fac un apel la autorități să creeze condiții pentru colectarea gunoiului selectiv!

Consilierul local liberal Mihaela Andrei a postat pe pagina sa de socializare un mesaj alături de câteva fotografii...876

21 oct 02:19PoliticăIeșire BOMBĂ din ALDE: Ludovic Orban s-a legat la cap cu Traian Băsescu, un turnător ordinar la Securitate

Se precipită lucrurile pe scena politică. Președintele ALDE Teleorman, Florică Ică Calotă, acuză PNL că face...1120

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...96

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...91

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...97

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...96

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...90

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...95

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...85

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...95

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...90

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...100

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...101

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...101

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...88

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...90

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...92

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...84

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...86

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...94

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...90

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...95

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2899

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3685

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...649

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...846

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1761

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5214

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1056

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2322

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2798

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1198