REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

FĂGĂDĂU NU PRIMEŞTE BANI DE LA CJC PENTRU PASAJUL CUMPENEI! Proiectul privind alocările pentru primării, 'trântit' de PNL, PMP şi ALDE!

FĂGĂDĂU NU PRIMEŞTE BANI DE LA CJC PENTRU PASAJUL CUMPENEI! Proiectul privind alocările pentru primării, 'trântit' de PNL, PMP şi ALDE!

Replica API 25 iulie 2019 | 00:15 623

Consilierii judeţeni au fost convocaţi miercuri, 24 iulie, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi un proiect privind alocarea unor sume către primării. Situaţia a scăpat de sub control, liberalii, prin vocea consilierului Marian Cruşoveanu, acuzând că banii se duc preponderant spre primăriile PSD! Prin urmare, liberalii au votat împotrivă. Surprinzător, şi PMP-ul condus de vicepreşedintele Claudiu Palaz s-a abţinut, prin urmare banii destinaţi primăriilor, pentru proiecte care vizau drumuri comunale, nu a trecut! Alocarea bugetară avea în vedere şi Primăria municipiului Constanţa, care solicita de la Consiliul Judeţean Constanţa o sumă de bani pentru lucrări la veşnicul pod în reparaţii: Pasajul Cumpenei!

De precizat că sumele pe care CJC ar fi trebuit să le distribuie primăriilor provin din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 care se repartizează unităților administrativ-teritoriale pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Situaţia aduce în atenţie mai multe detalii: PMP nu a votat alături de PSD, deşi există o colaborare între cele două partide (colaborare în baza căreia Claudiu Palaz a devenit vicepreşedinte al CJC); un alt detaliu, asupra căruia nu a dorit să dea prea multe explicaţii preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu: Pasajul Cumpenei! De fapt, în privinţa acestui pasaj aşteptăm explicaţii de la primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, în condiţiile îm care finalizarea lucrărilor au tot fost amânate, însă se ştia că bani pentru lucrare există! „Podul merge mai departe, se finalizează”, a precizat, pentru „Replica”, Făgădău.

Un alt aspect legat de acest proiect: unul dintre primarii PSD care ar fi trebuit să primească bani cu ocazia alocărilor, edilul de la Agigea, Cristian Cârjaliu, s-a declarat extrem de nemulţumit, el făcând referire inclusiv la „aliaţii din ALDE”, care nu le-au fost alături în privinţa acestui subiect.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia uite! Nu se mai inteleg astia cu imparteala! Nu au terminat podul in atatia ani pentru ca el trebuia facut pe bucati. Fiecare lucrare supraevaluata si alocata pe rand, firmelor care trebuie. Daca aduni toate sumele alocate reparatiei unui cacat de pod, iti ajung sa construiesti 5 poduri noi, de 5 ori mai mari. Ce tara, ce caractere! La vot! Este un inceput!
0
0
Ce teatru ieftin! Noi vrem, aia nu ne lasa! Animalele astea sunt mana in mana. Nu mai au bani si fac scenete ca sa prosteasca un oras in paragina! Bai mizeriilor, nu sunteti in stare sa reparati un pod in atatia ani! Vai de capul vostru! Sunteti praf in frunte cu primarul papitoi! Si orasul arata execrabil! Totul este in paragina! Si in Fetesti este mai frumos! RUSINE PSD! Hai la vot!
0
0
bai ginere mort,parca Constanta era un oras bogat,ce_ai facut cu banii ?
4
1
pai mai primare, au ajuns astia sa faca misto de tine?
5
2
muie cu cacat hotii fagadau si stroe !!! Cu mult cacat !!!
3
4
bine ca sunt bani pt INTRETZINUTZII din coanda
4
2
Sa ceara bani de la aia carora lea dat terenuri! Mu13 primarului popic!!
5
3
Amenajati cabinete medicale in cluburile pt pensionari. Asa ajutati si oamenii si medicii.
2
3
S-a rupt lantul de iubire si-a inceput a ruginii... asa ma bucur ! Asa curva-i politica asta!
5
1
Vlaiescu Daniel de la confort urban spaga.
3
1
Unde sunt banii din impozitele pe care le platim? La firma de penali Confort urban?
15
2
javrele pesediste nu mai termina podul ala odata?
15
7
la ce fata are normal ca nu primeste nimic. asa primar prost nu a avut orasul asta niciodata
17
4
Javrele peneliste lovesc din nou
9
15
incep sa se canibalizeze..
15
1
hotul striga, hotul!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108