rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FĂGĂDĂU se LAUDĂ cu proiectul imobiliar FIN.CO.GE.RO - o pierdere de 14 miioane de euro pentru Primăria Constanța

În ultima emisiune televizată din campania electorală, primarul Decebal Făgădău s-a lăudat pe un post local cu investițiile străine pe care le-a atras în oraș. El s-a lăudat cu cartierul Santa Marina Bay construit de compania italiană Fincogero în zona Faleză nord. În același context Făgădău a explicat că afacerea a generat fost multe litigii cu Primăria dar el ar fi rezolvat situația. Afacerea Fincogero-Santa Maria Bay este de fapt o rușine pentru administrația constănțeană care în prezent plătește 14 milioane de euro către Fincogero după ce avocații primăriei au pierdut un proces din prostie sau incompetență cu investitorul italian. Cel mai elegant cartier de pe faleza constănțeană este fără doar și poate Santa Maria Bay.

Pierdere de peste 14 milioane de euro la bugetul local

În anul 1999, Romeo Nunzio, împuternicit al firmei italiene Fincogero, a ajuns la Constanța și în împrejurări necunoscute l-a cunoscut pe fostul primar Gheorghe Mihăieși. Din această relație a rezultat un lung litigiu cu Primăria Constanța și un cartier de vile construit, în final, pe banii primăriei de italieni. Inițial era vorba de un proiect de dezvoltare a unor zone cu deschidere la mare (Faleza Nord și Strada Mihai Eminescu). În PUG- ul de atunci, care încă este valabil, nu era prevăzut un astfel de cartier, se puteau face doar câteva vile, iar în rest era vorba de parcuri și alei. La începutul anului 2000, prin două Hotărâri de consiliu local respectiv 75 și 76 au fost aprobate concesionarile a două terenuri, unul de 10650,05 mp în zona Mihai Eminescu (mai exact între Spitalul Militar și capătul Nordic al Străzii Mihai Eminescu) și o altă suprafață de 51870,79 mp în zona unde a fost construit Santa Marina Bay, către firma Fincogero.

Gheorghe Mihăieși

Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului, fostul primar Gheorghe Mihaieși a încheiat contractele de concesiune nr. 38134, din 15.06.2000 având ca obiect suprafața de 51870,79 mp în zona Faleză Nord și Contractul de concesiune nr. 38133, din 15.06.2000 având ca obiect suprafața de 10620,05 mp în zona Mihai Eminescu. Contractele de concesiune aveau drept scop amenajarea terenurilor și nu construirea de blocuri ori vile. Noua conducere a administrației locale, condusă de Radu Mazăre, a refuzat să predea amplasamentele și implicit să emită autorizații de construire, motiv pentru care FINCOGERO s-a adresat instanțelor de judecată.

Autoritatea locală, în loc să-și decline competența, întrucât terenul constituia domeniul public al statului, și-a arogat dreptul de proprietate privată, încălcând astfel prevederile Constituției ROMANIEI, ale Legii 107/1996 (legea apelor), Legea 213/1998 privind proprietatea publică, Legea 18/1991 a fondului funciar, Legea 597/2001 și multe alte acte normative. Mai concis, falezele aparțin doar domeniului public al statului, iar primăria nu putea nici măcar concesiona acest teren. Astfel terenul cuprins în contractul de concesiune nr. 38133/2000 în suprafață de 10620,05 mp (terenul avea destinația de FALEZĂ) a fost atribuit în compensare unor persone deși făcea obiectul unei concesiuni.

Acesta făcea obiectul cercetărilor din dosarul Retrocedărilor. Autoritatea locală și FINCOGERO nu ajunseseră la nici o înțelegere nici pentru terenul de 5 hectare, însă după luna octombrie 2008, când DOSARUL RETROCEDĂRILOR a fost trimis în judecată de procurorii DNA, s-a ajuns la o înțelegere deoarece la data de 28.05.2009 FINCOGERO a amenajat terenul și a purces la construirea de fundații pentru vilele ce aveau să fie ridicate. În contractul semnat de Primăria Constanța cu Fincogero, autoritatea locală se angaja să realizeze toate lucrările de infrastructură din zonă cu tragerea utilităților, iar italienii să consolideze coasta și să construiască câteva vile și un parc. Contractul cu numărul 38.133 avea ca obiect concesionarea terenului din suprafaţă de 51.870,79 mp, în zona Faleză Nord, iar contractul cu numărul 38.134 avea ca obiect concesionarea unui teren în suprafaţă de 10.620,05 mp, în zona Mihai Eminescu, așa cum am mai arătat, doar că ultimul dintre terenuri avea deja probleme.

Litigiu din care municipalitatea plătește 15 milioane de euro către Fincogero

Contractul inițial de Concesiunea se poate pune în sarcină lui Mihăeși, dar a fost continuat de administrația ulterioară. Ca să dreagă busuiocul, Primăria condusă la acea vreme de Radu Mazăre, a făcut ulterior o alipire. Terenul care a intrat efectiv în posesia FINCOGERO este de 81348 mp, cu 29378 mp mai mult față de suprafața concesionată inițial pe primul amplasament (51870,79 mp). Suprafața în plus reprezintă o compensare pentru litigiul generat pentru concesiunea din 2000 din Mihai Eminescu (care oricum nu putea fi retrocedat deoarece fusese deja atribuit prin alte metode tot ilicite). Alipirea s-a făcut prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 258/23.04.2009.

Ulterior, prin încălcarea tuturor legilor cu referire la emiterea de autorizații, primăria a emis mai multe autorizații de construire, unele fiind atacate în contencios chiar de către Prefectura Constanța. Pentru a merge și mai departe cu abuzul, PRIMĂRIA CONSTANȚA a înscris o suprafață de 98182 mp (9,82 ha) care constituia Domeniul public al Statului . Pentru pierderea urmelor au procedat ulterior la alipirea nr. cadastrale atribuite în anul 2000, și apoi au procedat la dezmembrarea imobilelor pentru tot atâtea vile câte au construit. Pentru a duce în derizoriu problema de fond și anume aceea de intrarea în posesie a unui teren care constituia domeniul public al statului, autoritatea locală, probabil la înțelegere cu FINCOGERO, a intrat înt-un joc interesant atacându-se reciproc în instanță.

Sentințe judecătorești pe bandă rulantă

Dovada acestei afirmații sunt SENTINȚELE date de instanțele de judecată. Fincogero a generat o serie de procese civile care s-au încheiat în 2006 cu o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în favoarea italienilor. Primăria Constanța trebuie să plătească acum peste 14 milioane de euro. De fapt itaienii au construit un cartier pe banii constănțenilor pe care acum il vând cu milioane de euro. Cam cu asta se laudă Decebal Făgădău! Cum s-a ajuns aici. În 2008 cei de la Fin.Co.Ge.R.O. s-au apucat de construit, iar primăria nu a reușit să-și onoreze obligațiile, adică nu au asigurat utilitățile și căile de acces. Italienii le-au construit pe banii lor și după s-au îndreptat împotriva primăriei. În cei aproape zece ani de procese au avut loc mai multe negocieri între cele două părți dar nu s-a ajuns la nicio soluție de compromis. După realizarea mai multor expertize și a altei hotărâri a judecătorilor, Primăria Constanța are să plătească ca despăgubiri firmei Fincogero. În 2012, Curtea de Apel Constanţa a dispus „eşalonarea plăţii din titlul executoriu” pe o perioadă de 15 ani, în rate anuale egale, începând cu anul 2013, până cel târziu 30 decembrie ale fiecărui an, fiind vorba de suma de 14.255.558,817 euro, sumă ce va fi achitată la cursul BNR din data plăţi. Ulterior italienii au concesionat creanța către societatea House 3000 Real Estate Investment SRL. Între timp și-au mai încercat norocul în instanță solicitând despăgubiri de ordinal sutelor de milioane de euro dar pe acestea le-au pierdut. Prinzând gustul construcțiilor în zone foarte bune, italienii au intrat și în posesia parcării situate pe maulul lacului Siutghiol, în zona Cazino din Mamaia unde urmează să construiască un complexul tursitic Le rose de Lago P+8-9E! Autorizația le-a fost emisă în 2019, de Decebal Făgădău.

Cam astea sunt afacerile imobiliare girate de Decebal Făgădău. În loc să facă plângeri penale pentru ultimile abuzuri ale lui Mazăre în această speță și să oprească acțiunile civile a preferat să închidă ochii și să continue afacerile imobiliere cu firma care face profituri de milioane din combinațiile lui Radu Mazăre.

Andreea POPA

vineri, 25 septembrie 20206385
Comentarii

02Victima colaterala(27 sep 09:43)
Pacat ca nu s a decis italianul sa candideze la primarie ca va lua fata de ne nu va vedeati . Pateticilor care sunteti! Voi sunteti niste victime cu totii! Sunteti niste incapabili si cand sunteti in joc si cand sunteti pe margine. Tot timpul e altul de vina. Cand sunteti pe margine blamati, cand sunteti in joc sunteti inutili si ineficienti. Norocul nostru ca mai gasim niste nebuni care sa se puna de a curmezisul si sa mai ramanem naibii si noi cu ceva. Suntem la circ, nu alta !!!
04Cat adevar(26 sep 12:09)
Fagadau - pierde , i se confisca averea ascunsa , merge la mentorul lui Mazarica !
23Mutat la Constanta(26 sep 11:07)
Singurul loc din oras care arata civilizat. Toata lumea din toate cartierel vine aici sa se plimbe, lasa mizerie si gunoaie. Masinile merg cu viteza. Poate ar trebuii sa ne civilizam , dupa sa cerem locuri civilizate. Asa conducere, asa si cetatenii.
16Fix(26 sep 08:46)
Sunteti niste muieri! Cat va consumati energia si va pierdeti timpul voi cu mocirla asta poate ii mai lasati niste zone in grija italianului sa ne aranjeze si noua cineva orasul, ca am avea nevoie . Macar de ar arata asa tot orasul
31PTA 32 Ages(26 sep 07:39)
Amice :Fergus Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!
04Xxx(26 sep 00:15)
sa-l pis in freza
05D aia e bine sa furi(25 sep 23:08)
Intotdeauna vor exista idioti sa se bucure de banii furati, d aia suntem saracii EU, ce bine ar fi daca ae exista Iad, pai, Mihaiesi asta a dat terenul la italieni de parca era a lui ma sa iar primaria au pierdut prosele pentru ca s a luat spaga mare, de ce tu firma privata sa construiesti pe banii tai? Constantenii ce fac cu banii lor? Italienii sunt oameni de stepti nu idioti ca romanii iar cei care va laudati cu acel cartier ridicat din furaciune sa va duceti dracului, Covid sa va ia rapid, prostii naibii
310Ana(25 sep 21:04)
Cred ca am inteles cu totii ca manipularea asta este josnica. Faptele dovedesc mai mult decat o fac o mie de cuvinte. Astazi italienii au facut pentru Constanta mai mult decat au facut o romanii care ar fi avut ocazia. Penibil pentru noi dar ne au cam dat o lectie ! Pana la urma am ajuns sa ne bucuram cu totii de un loc civilizat si decent .....nu ne au lasat toti primarii la un loc ce ne lasa ei . Suntem surzi dar suntem si orbi ???!!!?
36Replica(25 sep 20:32)
Lasa ne sa comentam si la Murad! Ne dorim sa i aratam cat de mult il iubim, dar si unde vrem sa l iubim!
91Catavencu(25 sep 20:25)
Votati SRI la Cons Jud, votati Mihai Lupu !
32Primarul(25 sep 20:21)
Laudaros dar fara realizari! DEMN DE MILA SI INTELEGERE! ATATA POATE!
215Constanta noastra(25 sep 19:43)
In ultimi ani in presa au fost publicate sute de articole pe aceasta tema, trebuie sa deschidem ochii si sa vedem ca ceea ce au resuit sa faca cei de la Fincogero nu a resuit nimic . Dintr-o paragina a reusit sa construiasca acest Cartier minuant de care astazi se bucura toti Constantenii si nu numai. Este cel mai curat si decent loc din oras apreciat si vizitat zilnic de sute de familii cu copii care se plimba de placere . Un alt aspect important este acela ca lucrarile facute de italieni dupa mai bine de 10 ani sunt intacte spre diferenta de alte lucrari realizate in oras.
36Constanta pentru Viata(25 sep 19:20)
Este bine cunoscut cazul de fata pentru toata lumea: aceasta poveste a fost vehiculata de mult prea multe ori in presa si a facut obiectul a sute de dosare civile si penale care au validat contractele, lucrarile, persoanele etc. Este ridicol ca in anul 2020, opinia publica sa primeasca astfel de informatii ... care printre altele sunt si eronate!
24mario(25 sep 18:20)
foarte bun , profesionist, la dat limbi
110atentie(25 sep 18:01)
Daca ne intoarcem putin in timp si ne reamintim bine , dna avocat OVANESIAN a fost in trecuta avocata celor de FINCOGERO , dansa a facut actiunile in instanta prin care FINCOGERO a castigat si Primaria a fost obligata in baza unei sentinte sa efectueze lucrarile de insfrastructura in caz contrar instanta a autorizat pe Fincogero sa le faca in numele si pe seama primariei si tot odata obliga Primaria la predarea terenurilor.
610pffff(25 sep 17:52)
Ati fost sa vedeti ce este acolo? Mergeti si pe urma sa spuneti daca este o pierdere sau un castig pentru orasul asta. S-au pierdut ori s-au furat sute de milioane dar in cazul asta Constanta a ramas cu ceva. Nu degeaba sute de oameni merg in fiecare zi sa se plimbe pe acolo. Nici nu ai impresia ca te afli in romania si voi vorbiti de gauri. SI NU, ASTA NU ESTE MERITUL LUI FAGADAU! Ei s-au opus tot timpul ca nu isi luase Mazare spaga de rigoare iar acum se lauda cu ce nu a facut.
57din pacate ...(25 sep 17:36)
avocati iprimariei au fost de partea lupului. Nu ma mira ca au pierdut. cercetati cu atentie dosarele pierdute in istanta. Oare si acolo si-o fi bagat coada cineva?
29wow!(25 sep 17:11)
Nu stiu daca acest informatiile din acest articol ma minuneaza sau nu! Zi de zi, ceas de ceas, asta fac baietii destepti. Combinatii! Ei nu se gandesc ce sa faca pentru oras, pentru cetateni ci de unde sa le iasa ceva; nu zeci, sute de mii de euro ci milioane. Primii 15 ani in Romania dupa revolutie a fost ca un sat fara caini. Justitia mana in mana cu infractorii. Normal ca primarii, consilierii nu aveau frice de nimeni si nimic. Nu ca acum ar fi altfel. Simplii cetateni sunt niste fraieruti. Iesiti la VOT duminica pe 27! Nu mai fiti fraierii acestor nenorociti!
155Bah(25 sep 16:37)
ovanesian mana dreapta a lu chitac a fost avocata italienilor Asa ca muie replica muue chitac
625PSD,FAGADAU,MAZARE-HOTII(25 sep 16:25)
PSD,FAGADAU,MAZARE SINT CLANURILE CARE AU FURAT BANII PUBLICI AI CONSTANTENILOR PRIN TAXE SI IMPOZITE FOARTE MARI STIM FOARTE BINE CA FIN-CO-GE-RO A FOST UN PION DE JOC LA MANEVRAREA LUI MAZARE O FOSILA VECHE CARE A DECAPITAT BANUL PUBLIC SI A CUMPARAT TERENURI FACINDUSI BUNGALOURI IN MADAGASCAR BRAZILIA IN ANTANANARIVO IAR FIN-CO-GE-RO CARE A JUCAT FOARTE IN INSTANTA A DEVENIT LIPITOAREA BANULUI PUBLIC AL CONSTANTENILOR DIN CARE SI FAGADAU SA INFRUPTAT FOARTE BINE VEDETI SI GINDITI CONSTANTENI CUM AU FOST BATJOCORIT BANII NOSTRI DE PSD 20 DE ANI LA PRIMARIE PSD VA RUGAM SA PARASITI PRIMARIA.
416Fergus(25 sep 16:19)
Deci Mihaesi si Fagadau au luat spagile, Mazare a blocat un timp si italianu a construit si pe banii primariei, adica pe banii constantenilor. Muie psd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
85Asa ceva(25 sep 16:13)
De nu l-ati tocat pe fagadau cum a-ti vrut voi despre paralelul si marioneta Chitac nu spine-ti nimic ce avere are de cinstit ce este a divortat si de nevasta-sa e tare cult mananca administratie pe paine e priceput omu fi-v-ar marioneta de ras.
416Fagadau(25 sep 15:25)
Este pe alta planeta! Se lauda si mimte in acelas timp. A mai facut o.
418gica(25 sep 15:21)
in afara de fagadau si stoe felix, care ne da cea mai scumpa apa din Romania, PSD mai are alti candidati deghizati prin alte partide cum ar fi : stelian ion, mircea dobre, murad mohamed, corina martin, horia constantinescu, muscina si mai nu stiu cum si cine mai stie, dar sunt al naibi de multi.
78faga dau placute(25 sep 15:12)
sunteti cam disprati... vorba cantecului, ne vedem la nivelul -mandatul- urmator.
316Alooo(25 sep 14:38)
De aici si a luat spaga Fisagau ! Oare BMWul din ce bani ? Rusine fatagau !
mai mult...Replica
24 oct 09:35ReplicaMedicul Octavian UNC a DECEDAT

Dr. Octavian Dumitru Unc, profesor universitar, medic chirurg, internat în spital, în stare gravă, a decedat în...5083

24 oct 00:53ReplicaPSD-ista Mariana Soceanu, de la CT BUS, s-a LEPĂDAT de FĂGĂDĂU în drum spre PNL3385
24 oct 00:00ReplicaAsistent medical, DEALER de droguri la SUNWAVES1532
24 oct 00:00ReplicaANCHETĂ a POLIȚIEI la LICEUL 'George Călinescu' din CONSTANȚA

Ziarul Replica trăgea zilele trecute un semnal de alarmă în legătură cu situația de la liceul George Călinescu,...1787

24 oct 00:00ReplicaVIDEO! Tot mai mulți ȘOFERI constănțeni VOR să rămână FĂRĂ PERMIS1601
24 oct 00:00Replica20 de CADRE MEDICALE INFECTATE în ultimele 48 de ore, la CONSTANȚA!2246
24 oct 00:10ReplicaPUȘLAMAUA care ATACA FEMEI pe STRĂZILE din CONSTANȚA, IDENTIFICATĂ după TATUAJE

Remus Dinu a ajuns, din nou, în atenția oamenilor legii. Acesta a atacat două femei pe stradă, în aceeași zi,...2076

24 oct 00:00ReplicaO altă localitate din județul Constanța se îndreaptă spre CARANTINĂ. Primarul, DAT DISPĂRUT3584
24 oct 00:00ReplicaEste lacul TECHIRGHIOL în PERICOL de SECARE?1013
24 oct 00:27ReplicaÎn loc de ALCOOL, consumă PARFUMURILE soției și ale copiilor

Un bărbat domiciliat în localitatea Mihail Kogălniceanu este acuzat de către familie că bea şi are un comportament...935

24 oct 00:00ReplicaSediul ANAF din TOMIS 3 a luat foc din cauza oamenilor STRĂZII787
24 oct 00:00ReplicaMoarte SUSPECTĂ: ANGAJATUL unei firme de construcții a fost găsit DECEDAT1229
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 oct 00:00SportUniversitatea Craiova a fost învinsă acasă de Academica Clinceni, scor 1-0, în Liga I

Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Academica...367

24 oct 00:00SportFC Botoşani a învins în deplasare Gaz Metan Mediaş, scor 2-1, în Liga I: Gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 58, oaspeţii au ratat un penalti

Formaţia FC Botoşani a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din...249

24 oct 00:00SportDinamo a câştigat clar derby-ul cu CSM Bucureşti, în Liga Naţională

Dinamo a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 32-24, vineri, în derby-ul etapei a 10-a a Ligii Naţionale de...271

24 oct 00:00SportChiricheş a marcat primul său gol pentru Sassuolo

Fundaşul român Vlad Chiricheş a marcat primul său gol în tricoul echipei Sassuolo, care a remizat cu Torino FC,...279

Local
24 oct 00:09LocalLansare de carte a profesorului Volumia Sîngeorzan, la Hârșova

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 11.00, la Casa de Cultură „Carsium” va avea loc lansarea cărții...487

24 oct 00:06LocalConcurs de INFRACȚIUNI RUTIERE, la Constanța

O patrulă mixtă, formată dintr-un polițist al Secției 4 și un jandarm din cadrul G.J.M. Tomis, a identificat joi,...678

24 oct 00:06LocalBărbat încarcerat la Poarta Albă pentru infracțiuni la regimul rutier

779

24 oct 00:05LocalACCIDENT RUTIER în județul Constanța: o MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 23 octombrie, la intrare în Nicolae...1416

24 oct 00:05LocalPERCHEZIȚII inclusiv la CONSTANȚA: La o FARMACIE se vindeau MEDICAMENTE cu STUPEFIANTE

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, într-o cauză...1128

24 oct 00:05LocalSală de sport modernă, la o școală din Cernavodă

Administrația Publică Locală Cernavodă a întreprins numeroase demersuri în vederea obținerii de fonduri...553

24 oct 00:07LocalCOVID-19: ROMÂNIA trece de pragul de 5000 de infectări, RECORD de 129 de CAZURI la Constanţa

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul...1250

24 oct 00:07LocalSute de SANCȚIUNI pentru constănțenii din gări, supermarket-uri și autobuze

În perioada 16-23 octombrie, peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi...805

24 oct 00:07LocalPERICOL de EXPLOZIE! Un branşament de gaz a luat foc, în Constanţa

1020

Politică
24 oct 00:00PoliticăMJ: Proiectul privind instituirea EPPO în România va fi trimis pentru dezbatere în Parlament

Proiectul Ministerului Justiţiei privind instituirea Parchetului European (EPPO) în România va fi trimis pentru...233

24 oct 20:55PoliticăVictor Ponta, pe aceeaşi lungime de undă cu Marcel Ciolacu

Victor Ponta reacţionează la depăşirea în premieră a 5000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore în România....576

24 oct 20:56PoliticăCorina Martin candidează ca independent pentru Parlament

678

24 oct 20:57PoliticăKlaus Iohannis a trimis la REEXAMINARE legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, vineri, legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor...555

23 oct 00:00PoliticăGabriel Oprea, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

Generalul Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de...657

23 oct 00:00PoliticăCiolacu: Nu sunt adeptul suspendării preşedintelui. E o măsură mult prea bruscă într-o situaţie de pandemie

573

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2446

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6943

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2854

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2672

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2363

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2874

Monden
24 oct 00:00MondenJackie Chan, dezamăgit de copii. Fiica actorului e lesbiană, iar fiul a ajuns în pușcărie

Jackie Chan este unul dintre cei mai recunoscuţi şi de succes actori din lume. A jucat în nenumărate filme de...390

24 oct 20:20MondenKatie Holmes se împarte între Suri și iubitul bucătar

E în al nouălea cer de fericire! Katie Holmes se simte foarte bine ca mamă şi ca iubită. Ea şi fiica sa, Suri, au...250

24 oct 00:00MondenSoția lui Phil Collins vrea 20 de milioane de dolari ca să plece din casa lui

232

24 oct 00:00MondenAnna Wintour şi Shelby Bryan s-au depărţit după o relaţie de peste 20 de ani

Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, şi partenerul ei de viaţă Shelby Bryan, un...250

24 oct 00:00MondenScarlett Johansson şi regizorul Sebastian Lelio vor colabora la filmul ''Bride'', produs de Apple TV+

Actriţa americană Scarlett Johansson va fi protagonista şi unul dintre producătorii filmului ''Bride'', pe care...241

24 oct 00:00MondenChicago Tribune: Filmele Marvel au pregătit o întreagă generaţie să aştepte eroul salvator

240

Mapamond
24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Restricţii locale înăsprite în Regatul Unit. Se vorbeşte despre un „Crăciun online“

Milioane de britanici trebuie să respecte începând de vineri restricţii locale înăsprite pentru combaterea noului...256

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: SUA au atins cifra de 8.399.689 de infectări cu SARS-CoV-2

Statele Unite au atins joi cifra de 8.399.689 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2 şi de 222.965 de decese de COVID-19,...229

24 oct 00:00MapamondIrlanda: Poliţia a arestat 11 persoane care manifestau împotriva noilor măsuri de izolare la domiciliu

231

24 oct 00:00MapamondCoronavirus - ECDC: 23 de ţări din UE şi Regatul Unit provoacă o „gravă preocupare“

Evoluţia epidemiei de COVID-19 provoacă de acum o ''îngrijorare serioasă'' în 23 de ţări ale Uniunii Europene,...233

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Nou record de infectări zilnice în Iran - 6.134

Ministerul iranian al Sănătăţii a raportat vineri un număr record de 6.134 de cazuri noi de infectare cu virusul...246

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Slovacia a început să-şi testeze toţi locuitorii cu vârsta peste 10 ani

240

Sănătate
24 oct 19:08SănătateDe ce e importantă apa pentru slăbire

Cu toții știm că apa este extrem de importantă pentru organism: nimic nu funcționează fără o hidratare...235

24 oct 00:00SănătateCe să ronțăi la birou pentru un plus de energie

Te confrunți deseori cu o lipsa de energie în timpul programului de lucru, mai ales după-amiază? Iată câteva idei...249

24 oct 00:00SănătateSunt bune pastele pentru dietă?

234

24 oct 00:00SănătateTrecerea la ora de iarnă și cum facem față tulburărilor de somn

Toamna, în luna octombrie, are loc trecerea la ora de iarnă, un proces care dă peste cap ritmul de somn și...275

24 oct 00:00SănătateCe trebuie să știi despre colostru, primul lapte matern

Colostrul este un precursor al laptelui matern. Bebelușii se nasc cu un sistem digestiv foarte mic, așadar colostrul...232

24 oct 00:00SănătateCele mai bune suplimente pentru imunitate

Medicii nutriționiști subliniază că ar trebui să încercăm să consumăm o varietate largă de alimente și să...262

24 oct 00:00SănătateDe ce este uleiul din tărâțe de orez mai sănătos decât cel de măsline

Uleiul de măsline este renumit pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, însă acum uleiul din tărâțe de...230

24 oct 18:55SănătateCeaiurile, ideale pentru detoxifiere. Află care sunt cele mai bune ceaiuri care curăţă ficatul

Dacă obiectivul tău este să îți detoxifici organismul, nu îți irosi timpul sau banii, spun specialiștii. Corpul...301

24 oct 00:00SănătatePregătește-ți un sistem imunitar puternic pentru toamnă

232

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT