REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Făgădău și Mazăre au VÂNDUT 13 TERENURI din MAMAIA, pe malul Lacului Siutghiol şi în TĂBĂCĂRIE, fără LICITAŢIE

Făgădău și Mazăre au VÂNDUT 13 TERENURI din MAMAIA, pe malul Lacului Siutghiol şi în TĂBĂCĂRIE, fără LICITAŢIE

Replica API 31 decembrie 2020 | 23:16 4427

DNA Constanța

1. în stare de detenție, a inculpatului Mazăre Radu Ștefan, la data faptei primar al municipiului Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și în stare de libertate, a inculpatei Enache Marcela, la data faptei secretar al municipiului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

2. în stare de libertate, a inculpaților: Făgădău Decebal, la data faptei viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Enache Marcela la data faptei secretar al municipiului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Radu Mazăre

În rechizitoriile întocmite, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

1. În perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

Decebal Făgădău

2. În cursul anului 2015, în aceeași manieră ar fi acționat și inculpații Făgădău Decebal și Enache Marcela, care, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Primăria municipiului Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus.

În cele două cauze au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cele două cauze.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Nu miar trebui Teren pe Malu acelui lac unde apa este murdara si pute nici pe degeaba ,nu stiu cine naiba ar Plati sa stea acolo.
0
0
Bai, voi ori sunteti chiori ori idioti. Au vandut de au rupt, chiar si cu licitatie, tot ai lot licitau. Stai sal vedem si pe asta, ca nea promis marea cu satea. Sa darame asa cum a inceput cu barurile. Apropo, am un buldozer de inchiriat
2
0
Corupt , golan , hot ...
6
0
S a vandut din greu din strazi cu concursul CL care vota pe banda in devalmasie indiferent de culoarea politica..La politica romaneasca se cheama reciprocitate.Sanse mici sa se schimbe ceva.Doar sa inceapa constructiile pe Luna.Este ciudat ca au cazut baietii astia,erau de fel marinimosi pt a si acoperi spatele .
1
0
Toate blocurile de pe malul lacului siutghiol ar trebui demolate, si lasate terenurile cum erau,ca toate autorizatiile de constructie au fost scrise pe genunchi!!! Mai aveau putin si construiau si in mijlocul lacului,mortii mami lor de asa zisi dezvoltatori!!
7
1
Cipani sau alt neam makidonesc, tot makidoni spurcati sunt. Makidonii Babu si Fatalau sa plateasca pentru tot ce au furat.
9
2
Mazare este mokanes romanes tzigoina . La fel Fagabou mokanel tzigoina. huo fi miar scarba de zdrente
5
1
Si cei care benefecieaza de legea 10 , nu au primt terenuri, deoarece Primaria ,, NU ,, are terenuri!!!!!!
2
2
Haide si cu cipanii ciobani la instanta si apoi direct la penitenciar!
8
4
Pe fatalau cit il mai tineti in libertate?
9
0
Cum sa vinzi ma, bucati din malul unui lac sau din parc? Si din 2012 pana acum, ce ati facut, bai, organelor de drept??
9
0
Astia sunt mici copii,....sa vina la Navodari si vede ce ce inseamna sa furi terenuri de la MATEI NICOLAE ca asta a furat terenuri de la orasul Navodari in valoare de doua sute de milioane de euro si ii doare la basca....
5
1
Lasa ca si Scupra a dat fara licitatie lui Nely FUNDA SI LUI GIUMBA cumnatelu si nu i-a facut nimeni nimic.
1
0
luati.le banii borfasilor!!!
8
0
poate si cipanu Stelica stie cum a aparat hotii
6
3
Asta e doar varful icebergului
10
0
Un secret bine ascuns al biografiei.Tacsu si macsa sunt cipani amandoi.De Tulcea.Toata gruparea Mazare este alcatuita numai din cipani.
16
3
bai retardule, marcela enache nu e mache, radu mazare nu e mache, iar fagadau e 25% mache asa ca mai usor cu acuzele ..
7
12
cit a fost psd la cirma astia nu au fost deranjati de nimeni
18
1
Va rog DNA cercetati si pe prietenii lor de la UAMS Agigea ca sau facut in 2011 reclamatii si directorul Preda Ovidiu cu asistenta sefa Aura care maltratau bolnavii psihic si ii puneau la munci grele fortati si batuti acesti nemernici au musamalizat tot cu ajutorul lui Constantinescu si Mazare si astia tot in functii au ramas si fac la fel si nimeni nu ia masuri
10
2
Sa le dea cate 20 de ani. Machedoanca infractoare Enache Marcela si machedonii infractori Fagadau si Madzere.Cipani ciorditori.
20
7
Fagadau cate autorizati de constructii ai dat la cerere maz datea ordin ati distrus ct
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407