REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Făgădău, VDT Construct Impex şi un BLOC cu 10 ETAJE, între CASE

Făgădău, VDT Construct Impex şi un BLOC cu 10 ETAJE, între CASE

Replica API 17 august 2020 | 15:19 8373

Constanţa continuă să fie atracție pentru dezvoltatorii imobiliari, indiferent de zonă. Nu există cartier din oraş unde să nu se fi dat undă verde pentru construcţie. Şi, nu vorbim de viluţe sau case locuit, ci de adevăraţi mastodonţi, ridicaţi chiar şi între case. VDT Construct Impex, de exemplu, investeşte într-un astfel de imobil. Municipalitatea a emis, anul trecut, aviz de construire a unui bloc cu 10 etaje, între case, la intersecţia bulevardului Tomis, cu strada Dumbrăveni. De fapt, documentaţia aferentă proiectului viza realizarea unui imobil cu 8 etaje, aspect constatat, ulterior, în urma controluluidesfăşurat de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Inspectorii au mai constatat că, în momentul în care PUD-ul a fost aprobat de consilieri, certificatul de urbanism nu mai era valabil.

Potrivit ISC, sunt nereguli pe bandă rulantă

În 2019, investitorul a solicitat emiterea avizului arhitectului șef al orașului - pentru realizarea PUD-ului în vederea construirii imobilului locuințe colective D+P+8E, situat pe strada Lucian Blaga. Investitorul a primit aprobarea, numai că, de la 8 etaje, a ajuns la 10. Pe 25 iunie 2019 a fost aprobat PUD-ul în şedinţa de Consiliu, prin HCLM. 237/2019. La acea dată, în sala de şedinţă au fost şi locuitorii din zonă care au cerut edilului şi consilierilor să nu voteze PUD-ul ce permitea construcţia blocului între case. Făgădău le-a răspuns, atunci, oamenilor. „Conform reglementărilor urbanistice aprobate şi aflate în vigoare, constructorul avea posibilitatea să construiască direct. Am amânat acest proiect pentru că mi s-a adus la cunoştinţă că investitorul nu a stat de vorbă cu proprietarii. M-am interesat ca oamnii să fie informaţi, în loc să se trezească cu o autorizaţie de P+6 (n. red. iniţial, proiectul era prevăzut cu 6 etaje) să aibă posibilitatea să vorbească. Le-am dat voie tuturor în şedinţă să vorbească, am vrut să-i ascult pe toţi”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Anul trecut, în şedinţa de consiliu, vecinii au ripostat

În cele din urmă, proiectul a fost votat de PSD, PMP, nu şi de PNL. Deşi, proiectul a primit aviz negativ în comisia de specialitate.

De ce zic inspectorii că e neconform PUD-ul

PUD-ul care a stat la baza construcţiei este neconform, spun reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii, întrucât la data aprobării acestuia, prin HCL nr. 237/2019, certificatul de urbanism nu ar mai fi fost valabil. ISC a mai constatat în acte că PUD este neconform, întrucât Avizul arhitectului şef tratează un imobil cu un alt regim de înălțime, respectiv D+P+8E, față de cel solicitat de către beneficiar, respectiv D+P+10E.

Iar studiul geotehnic a fost întocmit pentru un imobil D+P+8E, iar nu pentru un imobil D+P+10 E, așa cum a fost aprobat prin HCL nr. 237/2019. Totodată, inspectorii au mai realizat în documentele verificate că HCL nr. 237/2019 nu a fost emisă în termen de maximum 45 de zile de la data finalizării dezbaterii publice.

Primăria, amendată de ISC

Fiind amendată pentru aceste ilegalităţi, primăria se chinuie în instanţă să-şi facă dreptate. Învederează faptul că etapa elaborării PUD a fost încheiată la momentul la care a fost emis avizul arhitectului şef, respectiv data de 08.04.2019, moment la care certificatul de urbanism încă se afla în perioada de valabilitate de 12 luni, care s-a împlinit la data de 30.05.2019. Prin urmare, spune primăria, nu prezintă nicio relevanță faptul ca PUD a fost aprobat în ședința Consiliului Local în data de 25.06.2019, cât timp elaborarea PUD s-a finalizat la data de 08.04.2019, adică în perioada de valabilitate a certificatului de urbanism. Cât despre regimul de înălţime, municipalitatea spune că este respectat, întrucât, prin PUZ aprobat prin HCLM 121/2011, regimul maxim acceptat este de P+14E, rezultând, astfel, că PUD-ul aferent proiectului firmei VDT Construct Impex respectă acest regim maxim de înălțime. Primăria Constanţa şi Consiliul Local au contestat procesul verbal de contravenţie, însă Tribunalul le-au respins acţiunea. Curtea de Apel va avea ultimul cuvânt, deoarece pârâtele au formulat recurs, pe 14 august.

Ce prevede proiectul VDT Construct Impex

Terenul, achiziționat de VDT Construct Impex în 2016, este amplasat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Dumbrăveni. La demisol se vor asigura 75 locuri de parcare, în sistem supraetajat, cu trei nivele. Se vor realiza 59 de apartamente, din care 13 cu trei camere, 42 cu două camere și 4 studiouri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu ii promovati pe arhitectul si proiectantul care au facut proiectul si sa le cereti un drept la replica. Nu proprietarul si nici primarul nu se dac vinovati de mizeriile pe care le fac arhitectii si proiectantii. Va rog ca la articole despre constructii ilegale in Constanta sa ii promovati pe cei din spatele proiectelor. Multumesc!
0
0
Cineva, a scris in numele meu. Un labagiu se pare, daca nu sigur. Marian Iliescu sunt EU, nu cel ce se ascunde in spatele numelui meu. Sunt un om integru si cei ce au citit comentariu acelui scapete mi-au dat telefon. Deci, fara suparare, sper ca cel ce s-a dat drept eu, sa aiba parte de o boala ceva. Pentru cei ce ma cunosc, le intaresc faptul ca un troglodit scrie in numele meu. Ptietenii sti de ce!
1
0
A vandut tot fagadau stop vot ca vinde tit
3
2
Asteptam lamuriri de la arhitectul sef. Pentru ce-l platim? A uratit orasul.
8
2
Catre Amici Muie si Muie Vdt:Muie Sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stati cuminte in banca voastra :ca la amandoi De nu va dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomaci amandoi!
2
18
Promisiunile mincinoase ale lui Decebal Fagadau, fara nicio legatura cu realitatea, sunt o dovada ca este in stare de orice pentru obtinerea de voturi. Sunt convins ca la urmatoarele alegeri se bazeaza pe lipsa de disponibilitate a publicului de a verifica informatiile si pe tendinta oamenilor de a crede orice informatie. Efectiv acest om, ignora orice principiu al bunului-simt si al adevarului. Personal, ma bucur ca socializarea si informarea online au luat amploare. Doar asa putem sa ne informam unii pe altii cu privire la actiunile primarului. Daca acest individ castiga in urma intoxicarilo
20
2
in pur stil comunist, si simt de propietate corespunzator, blocuri peste blocuri peste blocuri de nu va mai saturati de atat asfalt si beton. Si stati in cutiile alea de chibrituri si suferiti toata viata certandu va cu propria constiinta care va tot zice sa va puneti streangul de gat. Personal chiar nu va invidiez.
13
1
Chiar asa animal periculos este Stroe asta ma?pentru ca la nici o stire cu el nu are voie nimeni sa comenteze de parca ar fi Ceausescu despre care daca spunea cineva ceva de rau era ca si mort. Acum ati scris ca s-a impacat cu Tutuianu la impartirea cascavalului pentru ca doar din cauza asta sa cetasera astia.
16
0
Gore !!! Taci drq de sarac si nu mai vb aiurea!! A platit Ivan la taxe si impozite la stat de nici nu poti sa calculezi tu si neamurile tale la in loc da mai sa platiti voi in toata viata voastra!! Treci la munca sarmanule!!
9
7
sa va dam muie la toata redactia psd-isti de kkt ce sunteti
9
2
Constantenii au avut de ales intre CORECTITUDINE si CORUPTIE. Au ales. Acum, sa se bucure si sa se spele pe cap cu ei. Ce e mai trist e ca iar vor avea de ales si sunt sigur ca iar vor alege cu CURul. Puteti sa va cacati in el de oras, pentru ca oricum s-a dus dracului.
11
3
Lasa ca se lanseaza STROE, o ramasita CORUPTA a regimului MAZARE, care i trage in jos pe psd isti! Ce buni strategi aveti!!! Si nu uitati sa stergeti comentariile...ce de kkt ati ajuns, nu intelegeti ca un CORUPT ramane un corupt oricat de mult vreti voi sa l albiti?
20
1
O sa va dam jos cat de curand pe toti , traficu pe care il faceti nu o sa mai tina , fagadau lasa cocaina ca nu iti face bine
15
1
MELTENILOR NU VA PISHATI MAH PE EL DE VOT?? F BINE ACUM SE PISHA EI PE VOI CU BOLTA
14
2
Sa facut multe investiti in Mamaia
5
8
A mai facut ma-ta prosti ca tine sau esti singuru? Bai idiotule, de cand Ivan e nume de machidon? Sau ai vreo comanda?
6
10
Babi si makidonu de la VDT sunt veri. Asta e combinatia. Fagadau executa ce comnada Babu si restul makidonilor. Muie PSD.
22
9
dupa aia ne miram ca s-a aglomerat orasul, ca sunt multe masini...Pai daca construim in sufletul oamenilor si ne sufocam
12
0
Si pe STR.Renasterii este aceiasi situatie si noi locatarii nu suntem luati in seama.Straduta mica ,blocuri mari, nu respecta regimul de inaltime si aglomerarea prea mare pentru zona.Si asa nu putem respira de atitea masini.Politia judeteana este tot aici si aglomerarea cu masini este mare.Strada nu permite constructia altui imobil este prea mult.Dar primarului nu ii pasa de cetateni.
17
1
La ce i buna primaria?E plin Tribunalul cu dosare in care este implicata..Daca tot da autorizatii fara sa tina cont de legi ,atunci la ce este necesara aceasta hartogaraie? Sa fie ca n jungla! fara reguli
20
1
se dau avize fara cap pe barbu lautaru o straduta mica s-a ridicat ditamai blocul str sufocata de masini fiecare apartament are cate 2-3
14
2
Ce ma bucur ca are in proiect atatea locuri de parcare, la misto, toti fac asa in proiect si in realitate ciuciu.
14
1
Votati PNL, votati Masoneria Romana, Ionut Rusu pro mare maestru, Mihai Lupu asistent personal al marelui maestru, se pare ca interesul masoneriei e mare in Constanta si in curand isi va atinge scopul. Pacat!
8
22
...elevul repetent al Saltimbancului continua opera de distrugere a orasului...doar iesind la vot vom putea scapa de cimpanzei si babuini ...
23
4
simplu, nu votati fagadau, cel mai slab primar din istoria orasului
37
6
vorbeste lumea ca la fiecare aprobare dintr-asta care o da Fagadau i se da cel putin un apartament, de ce ANI nu se implica sa vedem si noi cate apartamente a strans in felul asta, fara sa munceasca
22
4
Iar titluri sforaitoare?? "Intre case" ... Parca este la bdul Tomis, intr-o intersectie. Iar la bulevard acolo se construiesc numai blocuri. Pana si Ceausescu a contruit blocuri pe linia marilo bulevarde, in fata cartierelor de case ... sa le daram pe toate!!
9
24
De vina este coruptul SEF VANTURACHE. Fagadau nu intelege nimic si il tolereaza pe acest vierme de bucuresti , vandut firmelor din bucuresti si nu numai.
29
1
Acest investitor pe numele lui Ivan Vasilica a cotizat la greu si la Mazare, si la Fagadau. Are sute de apartamente in Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, are o pensiune la intrare in Sulina - unde isi rezolva sub acoperire protocoalele de gradul zero, samd. Si nimeni nu-l intreaba nimic ! Poate DNA?!?
43
7
Continuati si votati PSD
38
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272