REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Făinărea din gruparea vameșilor jonglează cu apartamentele, la Costinești

Făinărea din gruparea vameșilor jonglează cu apartamentele, la Costinești

Replica API 1 mai 2020 | 10:40 3698

Un bărbat din Bucureşti aşteaptă de 10 ani să intre în posesia unui apartament de vacanţă din Costineşti, deoarece firma care a realizat construcţia a refuzat să-i predea cheile şi să încheie contractul de vânzare cumpărare pentru apartamentul cu privelişte panoramică de neuitat la Marea Neagră. Bărbatul speră să-şi facă dreptatea în instanţă. Dosarul a fost suspendat, în contextul pandemiei de coronavirus.

Iulian C. este beneficiarul contractului ce a debutat în anul 2007, act ce i-a fost cesionat de către o altă persoană. Aceasta din urmă a încheiat cu societatea SC Romdeals Property SRL, executantul complexului Costineşti Sea View Residence însă, din varii motive, a renunţat la apartamentul ce urma să-l achiziţioneze în favoarea lui Iulian C. Suma totală pusă la bătaie a fost de 286.906 lei plus TVA, din care 48.143 lei contravaloare teren. Societatea s-a obligat să realizeze și să predea o construcție tip apartament cu 2 camere, cu o suprafață construită de 81,80 mp, în cadrul Complexului Costinești Sea View Residence. A fost achitată doar suma de 279.597 lei, restul de bani urmând să fie achitaţi la recepţia lucrărilor. Potrivit autorizației de construcție, construcția trebuia terminată în termen de 19 luni de la obținerea autorizației, adică până la data de 20.06.2009.

SC Romdeals Property SRL a cesionat dreptul de a continua construcţia altei societăţi

Firma a intrat între timp în faliment şi a cesionat dreptul de a continua construcţia către SC Romar Property Development SRL. În 2011, s-a realizat vânzarea construcției la roșu între cele două societăți. Lucrările de construire au fost finalizate în vara anului 2011, iar un an mai târziu, complexul a fost inaugurat. Însă, Iulian C. nu a intrat în posesia apartamentului. Potrivit unor surse, acesta a fost notificat în iulie 2011 pentru a se prezenta în vederea efectuării recepției la finalizarea lucrărilor de construire a apartamentului. Dar şi pentru a achita un rest de plată de de 35.000. Cu ocazia recepției imobilului, a fost constatată necesitatea efectuării unor remedieri ale finisajelor, în sarcina constructorului, aspecte soluționate ulterior. Însă, beneficiarul spune că societatea a refuzat să încheie contractul de vânzare cumpărare a apartamentului, motiv pentru care s-a adresat instanţei de judecată.

Instanţa i-a dat câştig de cauză

În iulie 2019, Tribunalul a admis acţiunea. “Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu pârâta Romar Property Development S.R.L. Constată intervenită vânzarea – cumpărarea între pârâta Romar Property Development S.R.L., în calitate de vânzătoare, şi reclamant, în calitate de cumpărător, asupra imobilului situat în Costineşti. Prezenta hotărâre ţine loc de contract de vânzare – cumpărare pentru imobilul sus menţionat”, se arată în soluţia instanţei. Societatea a formulat recurs, dosarula flându-se pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Pe 4 mai a fost termen în dosar, dar cauza a fost suspendată, în contextual pandemiei de coronavirus şi a stării de urgenţă.

Sea View Residence este un ansamblu condominium de apartamente premium de lux, situat pe primul rând de mare în Marina Costinesti. Toate apartamentele oferă o privelişte panoramica de neuitat la Marea Neagră, fiind pozitionată la nivel superior faţă de nivelul mării.

Societatea condusă de un fost vameş celebru

SC Romar Property Development SRL este deţinută de un fost vameş celebru, Marius Făinărea, membru al celebrei grupări a vameșilor din Constanța, o grupare cu afaceri de zeci de milioane de euro la malul mării, din care mai fac parte personaje la fel de celebre, precum precum Iulian Teșeleanu, Aurelian Pilcă, Eugen Bogatu și Dan Florin Prisăcariu. Firma mai este deţinută de Lenuţa Pilcă şi Stone Grup.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti sunt oameni de afaceri cu gulere albe. Toti sunt niste viermi ordinari, jeguri ale societatii, hoti si spagari. Au proprietati fara numar in tara si strainatate, vezi Teseleanu, au intrata in afaceri cu vin si detin crame, detin km de plaja, vezi Bogatu, s-au infiltarat in consiliile de administratie de la diferite societati vezi Pilca de unde mai rontaie cate ceva.
2
0
am o incredere in jjustitieeee
5
1
Mamalor de vamesi ! Pentru spagile bagate in buzunar au lasat sa intre in tara droguri, armament, deseuri, etc.
12
1
Fainarea? Nume predestinat, nu are cum sa fie poama buna.
14
2
toti sunt retati in viata de famile, teleseanu r despartit ,copii niste golani ratai,..o sa dea banii la spitale ..are probleme de sanatate..
11
1
Mai mult ca sigur afaceri machidonesti.
12
3
o s ai calce coro, asa ca poate peste inca zece ani se va muta in apartament daca ordonantele vor dispare!
9
2
Elefantii astia umflati cu putele ingropate in slanina se pisa pe toata Romania, au la mana pe toata lumea, si-au pus sefi de-ai lor peste tot si nu reusesc in zece vieti sa cheltuiasca tot ce au furat in cativa ani de serviciu in vama. Au fost prinsi la furat dar degeaba, legea-i pedepseste doar pe saraci si pe cei care muncesc. Pacat dar asta este tristul adevar. Uitati-va la figurile lor de porci imbuibati si veti intelege tot.
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212