Familia arh. Vânturache, unul din vinovații haosului din Constanța, s-a umplut de bani din contracte cu statul
Familia arh. Vânturache, unul din vinovații haosului din Constanța, s-a umplut de bani din contracte cu statul
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestÎn 2020, imediat după ce administrația PNL a preluat conducerea urbei, a venit și cea mai așteptată demisie de la acea vreme din Primăria Constanța! Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului Constanța, a renunțat și la funcția de conducere de la Serviciul Strategii și Planificare Urbană, după ce anterior fusese demis din funcția de arhitect șef, plecând definitiv din administrația publică locală Constanța. De atunci, Vânturache și-a ocupat timpul cu diferite activități de arhitectură, pe care le-a derulat inclusiv la firma soției, REDV Birou de Arhitectură și Urbanism SRL, societate care „înghite” sute de mii de lei de la instituțiile statului. Iată că Radu Vânturache a ajuns tot la mâna statului. Unde? La Ministerul Dezvoltării, unde e mare expert.
Nu de puține ori, constănțenii și oamenii de afaceri au acuzat modul haotic în care s-a construit în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Principalele nemulțumiri au fost adresate fostei administrații locale, care nu a găsit o linie unitară pe care să o stabilească antreprenorilor, nemaivorbind că orașul de la malul mării nu are nici măcar până în acest moment Planul Urbanistic General actualizat. Unul dintre vinovații pentru haosul creat este chiar Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului. În noiembrie 2020, Radu Vânturache și-a dat demisia din funcția de arhitect la municipiului Constanța, pe care o ocupa din august 2016, ajungând pe o funcție inferioară, în cadrul Serviciului de Strategii și Planificare Urbană. În momentul în care Vergil Chițac a ajuns la primărie, una dintre priorități a fost analizarea documentelor și a contractului privind actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Constanța. Iar ceea ce a constatat, nu l-a mulțumit, fapt pentru care l-a băgat pe Vânturache în ședință și i-a cerut demisia. Nu a stat mult aici, pentru că și-a dat demisia definitiv din primărie. A plecat, așadar, din administrația publică locală, ocupându-și timpul cu chestiuni urbanistice și despre politica urbană a României.
Ei bine, a stat cea a stat, până în vara anului 2023, când a ajuns din nou funcționar public. Și nu oriunde, ci la Ministerul Dezvoltării, pe funcția de expert.
Și, dacă ne-am lămurit cu noile preocupări ale lui Vânturache, haideți să aflăm ce face soția lui, Eugenia Vânturache. Și ea supraviețuiește din banii statului. Aceasta are o firmă care se ocupă cu activități de arhitectură, REDV Birou de Arhitectură și Urbanism SRL, care încasează milioane de lei de la stat, prin prisma contractelor pe care le încheie cu instituțiile. Numai în luna februarie a încheiat trei contracte cu primăriile din țară, Primăria Putna, Primăria Hațeg și Primăria Mușenița.
contractele obținute de firma soției
Anterior, în decembrie 2023, a mai prins contracte la Primăria Solca, Suceava, de 510.000 lei, pentru elaborare de planificare urbană în format digital pentru orașul Solca, județul Suceava – PUG SLOC.
contractele obținute de firma soției
În 2022, firma lui Vânturache a încasat de la stat 579.000 lei
Înainte de asta, atât în decursul anului 2023, cât și în decursul anului 2022, firma familiei Vânturache s-a umplut de bani și de la alte primării. De exemplu, în anul 2022, a încasat, în total, de la stat suma de 579.000 lei.
contractele obținute de firma soției
Revenind la Radu Vânturache, precizăm că face parte și din echipa UrbanizeHub, o organizație care reunește experți din urbanism, arhitectură, peisagistică, geografie, dezvoltare sustenabilă, preocupată să realizeze documentare despre cum ar putea să arate marile orașe din țară și despre cum ar trebui ele dezvoltate și transformarea lor în locuri cu adevărat prietenoase pentru locuitorii lor. Cu alte cuvinte, dacă a creat haos în Constanța, să facă praf și alte orașe!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News