REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Familia care l-a reclamat pe vicele de la Mihai Viteazu, implicată în FURTURI şi SCANDALURI

Familia care l-a reclamat pe vicele de la Mihai Viteazu, implicată în FURTURI şi SCANDALURI

Replica API 22 decembrie 2015 | 00:18 869

Ciamatu s-a ales cu dosar de cercetare penală

Ciamatu s-a ales cu dosar de cercetare penală

Viceprimarul din Mihai Viteazu, Hristachi Ciamatu, s-a ales cu dosar de cercetare penală, după ce o familie din localitate l-a acuzat că a agresat-o. Oamenii legii au demarat cercetările pentru a afla împrejurările în care s-a desfăşurat evenimentul. Totodată, precizăm şi faptul că familia respectivă este una cunoscută pentru scandalurile în care a fost implicată, dar şi pentru furturi. A fost vizitată şi de mascaţi iar ultima lovitură a dat-o chiar luna aceasta.

Familia Dumitru - Lefter din Mihai Viteazu a reclamat faptul că viceprimarul Hristachi Ciamatu a dat buzna pestea ea în casă şi a agresat-o. Presupusele victime susţin că nu cunosc motivul însă ar fi auzit că vicele credea că unul dintre ei ar fi sustras de la el combustibil, ceea ce nu ar fi adevărat. „Noi NU suntem o familie de hoţi. Fratele meu nu a furat nimic, el a spus că nu face aşa ceva, că nu îi trebuie. El nici nu are maşină, ce să facă cu benzina? Acum nici ei nu mai ştiu ce să zică, spun că ba a fost benzină, ba motorină.

Doresc să specific că eu sunt singură, am doi copii, iar soţul meu este la închisoare. Mie nu îmi trebuie alţi bărbaţi”, a declarat Ana Maria Dumitru. Oamenii legii au declanşat cercetările, pentru a stabili împrejurările în care s-a desfăşurat evenimentul. Însă, ţinem să precizăm că familia Dumitru – Lefter, care este alcătuită din mai multe persoane ce convieţuiesc laolaltă, este cunoscută în localitate pentru scandalurile şi furturile în care a fost implicată. Spre exemplu, în martie 2014, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către o femeie, că a fost bătută de fiul ei.

Aceasta a menţionat că aceeaşi soartă a avut-o şi soţul ei, respectiv tatăl agresorului. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, numai că, surpriză!, au avut parte de o întâmpinare pe cinste. Tânărul agresor a ieşit din curte, mergând tărăgănat, ţinând în mână o furcă, pe care o flutura în faţa oamenilor legii. Au fost chemate întăriri, după care s-a dus o luptă acerbă pentru imobilizarea recalcitrantului. Au fost trase focuri de armă, după care tânărul a fost pus la pământ, iar când i se puneau cătuşele, s-a dezlănţuit o ploaie de pietre. Sora agresorului, alături de alţi doi prieteni, s-au înarmat cu pietroaie, pe care au început să le arunce către locul unde se aflau poliţiştii. Un om al legii a fost rănit, iar maşina s-a ales cu avarii.

Astfel, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Dumitru Lefter a fost cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de violenţă în familie, lovire sau alte violenţe şi trei infracţiuni de ultraj, Doiniţa Georgiana Lefter pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, Constantin Larion sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar Florentina Larion sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi a trei infracţiuni de ultraj.

În iunie 2014, Lefter Dumitru a fost condamnat la 4 ani de închisoare, Florentina Larion la un an de închisoare, Constantin Larion la 6 luni, Doiniţa Georgiana Lefter la măsura educativă neprivativă de libertate a suspendării sub supraveghere pe o durată de 6 luni. Ulterior, în septembrie 2014, pedeapsa în cazul lui Lefter Dumitru a fost majorată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, pe când Florentina Larion s-a ales cu 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare. Decizia a fost definitivă.

Percheziţii pentru furturi de animale

De asemenea, doi membri ai aceleiaşi familii, respectiv Ştefan Lefter şi Ionuţ Lefter, au fost vizitaţi de mascaţi în iulie anul curent. Mai exact, urmare a investigaţiilor efectuate privind 4 reclamaţii de furturi de animale, 3 din localitatea Nuntaşi şi una din Săcele, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Rurale Cogealac, respectiv Posturile de Poliţie Săcele, Istria şi Mihai Viteazu, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa au efectuat două percheziţii la domiciliile respectivilor bărbaţi, bănuiţi de comiterea faptelor.

În urma activităţilor efectuate de către poliţişti s-a documentat activitatea infracţională în patru dosare penale, înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi, fiind recuperate de oamenii legii 88 de ovine şi 7 bovine (viţei), reclamate anterior ca sustrase, animale ce au fost restituite părţilor vătămate. Prejudiciul de peste 40.000 lei a fost recuperat în totalitate. Menţionăm că indivizii sunt recidivişti, ei fiind condamnaţi la închisoare în trecut tot pentru furturi de animale, atunci când acţionau în colaborare şi cu alţi indivizi din Tulcea.

În decembrie, Ionuţ Lefter a golit grajdurile din Constanţa

Dosarele întocmite nu i-au speriat pe indivizi şi, în decembrie anul curent, Adrian Ionuţ Lefter, a ajuns iar în atenţia oamenilor legii, după ce a furat circa 83 de oi şi 9 capre din gospodăriile mai multor persoane din judeţul Constanţa. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în noaptea de 14 spre 15.09.2014, inculpatul a pătruns într-un grajd, de unde a sustras o ovină în valoare de 700 lei, iar în noaptea de 07 spre 08.11.2015, într-o manieră similară, a pătruns în grajdul aceleaşi persoane vătămate, de unde a sustras 3 ovine în valoare de 1.350 lei.

Acelaşi inculpat, în noaptea de 7 spre 08.08.2015, a pătruns în grajdul unei alte persoane vătămate, de unde a sustras 28 de ovine în valoare de 11.200 lei, iar în noaptea de 01 spre 02.12.2015, într-o manieră similară, a pătruns în grajdul aceleaşi persoane vătămate, de unde a sustras 46 de ovine şi 9 caprine în valoare de 28.000 lei. Totodată, în noaptea de 17 spre 18.10.2015, inculpatul a pătruns în grajdul persoanei vătămate S. C.A. de unde a sustras 5 ovine în valoare de 2.000 lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212