REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Familia Darie rămâne și fără imobilele de pe Atelierelor, din cauza datoriilor. Video

Familia Darie rămâne și fără imobilele de pe Atelierelor, din cauza datoriilor. Video

Mirela PASCAL 12 octombrie 2022 | 00:00 7629

Probleme financiare l-au înghesuit rău pe fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristian Darie, și nu mai reușește să scape de ele. Acesta s-a băgat în datorii, atât la bănci, cât și la persoane juridice, iar din pricina faptului că nu a reușit să le achite, a rămas, încet dar sigur, fără proprietăți. Mai nou, familia Darie a rămas fără terenuri și construcții din buricul Constanței, situate pe strada Atelierelor, după ce a girat cu ele un împrumutat de peste 300.000 de lei. Degeaba a încercat Cristian Darie să-și pună bunurile la adăpost, trecându-le pe numele fiului Alexandru… Pe 20 octombrie se vor vinde la licitație publică.


Executorul judecătoresc Ionika Srakis are în lucru mai multe dosare de executare silită prin intermediul cărora a dispus scoaterea la licitaţie a bunurilor familiei Dariei, mai multe terenuri şi imobile. Deși soţii Darie au încercat să fie vigilenţi, pentru a-și salva ce a mai rămas din avere, trecând pe numele fiului anumite imobile, acest lucru nu i-a ajutat foarte mult.  Executorul anunță vânzarea, prin licitație publică, a unor terenuri de pe strada Atelierelor numărul 11 și 13. Executarea a fost cerută de persoana fizică Gheorghe Tănase.


Prin cererea formulată de executor, în mai a.c., s-a solicitat, și admis, încuviințarea executării silite, în toate modalităţile de executare prevăzute de lege, în vederea realizării drepturilor creditorului, a titlului executoriu reprezentat de un contract de împrumut din iunie 2018, cu act adiţional semnat în iulie 2020, și un contract de ipotecă imobiliară din 2018.

Cum a  pierdut Darie terenurile

Între familia Darie și societatea lui Tănase Gheorghe s-a încheiat un contractul de împrumut. Darie a garantat împrumutul cu imobilele de pe strada Atelierelor până la concurenţa sumei de 340.000 lei, constituind în favoarea creditorului ipoteca asupra imobilului.


Concret, vorbim despre un teren de pe strada. Atelierelor nr. 13, în suprafaţă totală de 197 mp – în acte, respectiv teren în suprafaţă totală de 184 mp – la măsurătorile actualizate, categoria de folosinţă curţi construcţii; teren situat pe  str. Atelierelor nr. 11-13, în suprafaţă de 203 mp, categoria de folosinţă curţi construcţii, notat și teren pe strada Atelierelor nr. 11, în suprafaţă de 198 mp, categoria de folosinţă curţi construcţii, dar şi spaţiul comercial situat la parterul construcţiei S+P+1E cu beci, construcţie C1.

Nu e prima executare pe numele familiei Darie

În trecut, tot pe strada Atelierelor, executorii au scos la licitație un imobil în suprafaţă utilă de 73,92 mp, proprietatea lui Darie și a soției sale, Luminița, precum și dreptul de folosință asupra terenului în suprafață de 29 mp., proprietatea lui Cristian Darie, imobil dobândi în baza Contractului de vânzare-cumpărare din1997, încheiat cu RAEDPP Constanța, și în baza a două certificate de moștenitor din 2012, emise de BNP Ruxandra­ Luminița Darie. Debitorii au fost Valentin Darie, fratele vicepreședintele CJC (Garant ipotecar), soția acestuia Ștefania (garant ipotecar), Gheorghe Cristian și Ruxandra Luminița Darie, care datorau către Volksbank suma de 962.310,69 euro, reprezentând debit plus cheltuieli de executare silită. Sumă pe care familia Darie nu a reușit s-o returneze băncii, conform contractului încheiat în 2008.

Valoarea imobilului scos la licitație era de 154.942 lei. Executorul judecătoresc Ionica Sarkis a cerut Judecătoriei Constanța, în iulie 2014, executarea silită, iar instanța a admis, pe 1 august 2014, cererea.

Același executor judecătoresc anunța executarea silită a unui imobilul situat în Satul de Vacanţă, aparţinând debitorilor Cristian și Luminița Darie, terenul în suprafaţă de 1560 mp situat în Constanţa, B-dul Aurel Vlaicu, proprietatea debitorilor Valentin și Ștefania Darie, terenul în suprafaţă de 3440 mp situat în Constanţa, B-dul Aurel Vlaicu proprietatea debitorilor Valentin și Ștefania Darie, în temeiul titlurilor executorii, pentru realizarea creanţei în sumă de 956.508,61 euro. Și un teren din Agigea a ajuns în atenția executorilor, tot din pricina datoriilor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
F bine, care este problema? Cand s-au imbogatit nu a zis nimeni, nimic.
0
0
asta facuse institutul de marina, dar a navigat pe snago, are si o crama, pe langa dunare, are bani la greu la blat, acum vreo 7 ani la prins politia beat cui la colonadele ,facusera adunare de ceva ani de la terminarea marinei. hotz de meserie,trebuia de mult sa fie la zdup..asti se fac nu vad? militia ...parketu
2
1
si ar trebui sa mor de grija lor? au bani pt inca 3 generatii de cheltuit din spaga, dar, da, daca vreti, le plasng de mila. saracii, nu mai au bani de revelion i seychelles anul asta. chir plang.
5
1
tu vrei sa fii mwit !!!
4
3
Ionute, esti suparat? Ti a paradit o pe nevasta ta , cristian? Sunteti multi! Impaca te, a trecut!
4
5
darie cristian si gambuteanu adrian erau cei mai mari hoti de la regia de drumuri , au furat tot , acum s a intors roata pentru amandoi , au ajuns rau amandoi .
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272