REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Familia Erbașu s-a asociat cu o firmă din Fântânele pentru a moderniza drumurile din comună

Familia Erbașu s-a asociat cu o firmă din Fântânele pentru a moderniza drumurile din comună

Replica API 30 septembrie 2019 | 00:07 845

Contract de peste 9 milioane de lei

Contract de peste 9 milioane de lei

Peste 9 milioane de lei vor încasa două firme din grupul Erbașu și una din Fântânele pentru modernizarea drumurilor din comună. Societatea locală este deținută de fratele unui politician PNL, iar anul trecut a primit 4,5 milioane de lei de la Primăria Fântânele pentru a asfalta chiar strada pe care își are sediul. La rândul lor, firmele familiei Erbașu sunt celebre pentru contractele de sute de milioane de euro primite de la stat. Construcții Erbașu SA este înscrisă și în cursa pentru reabilitarea Cazinoului Constanța.

Primăria Fântânele a atribuit pe 23 septembrie 2019 un contract pentru modernizarea a 6.475 metri de străzi din comună, în urma unei procedure simplificate de achiziție în care au depus oferte două asocieri de firme. Câștigătoare a fost desemnată asocierea formată din Construcții Erbașu SA Buucrești (lider, reprezentată de Romeo Cristian Erbașu), Eraos SRL din Fântânele (reprezentată de Costinel Savin) și Erbașu Total Construct SA București (reprezentată de Ion Erbașu), care va încasa de la Primăria Fântânele suma de 9.098.851,78 lei, fără TVA.

Circuite fictive pentru a nu plăti taxe la stat

Construcții Erbașu SA este și liderul unei asocieri care a depus oferte pentru reabilitarea Cazinoului Constanța, fiind una din cele mai cunoscute firme de construcții din România. Patronii Alex și Cristian Erbașu, fiii fondatorului Mihai Erbașu, care s-a sinucis în 2004, sunt deosebit de vocali pe piața construcțiilor, iar firma lor este una răsfățată de banii publici. Peste 300 de milioane de euro a încasat Construcții Erbașu SA de la stat numai în ultimii ani, în principal de la CNI, aceeași companie de stat care organizează și licitația pentru restaurarea Cazinoului Constanța. Construcții Erbașu SA este cercetată de DNA, care suspectează firma că a creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate bugetului de stat.

A luat bani de la primărie să asfalteze strada pe care are sediul

În martie 2018, Eraos SA a încasat peste 4,5 milioane de lei de la Primăria Fântânele pentru reabilitarea unor străzi din localitate, inclusiv cea pe care își are sediul. Compania este controlată de Aurelian Soare, administrator și președinte al Consiliului de Administrație, în timp ce director general este Costinel Savin. Patronul Eraos este fratele politicianului Ion Soare, fostul primar PNL din Cogealac. Firma nu se află la prima experiență cu bani publici. În octombrie 2015, Primăria Murfatlar i-a plătit peste 7,2 milioane de lei pentru repararea a 13 străzi din oraș.

R.C.

sursa foto: erbasu.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Secu este in floare!
4
0
Pai eraos vine soare invers
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272