rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!

Firma soțului directoarei din Primăria Constanța, Ani Merlă, poate începe construcția imobilului cu 5 etaje din Parcul Tăbăcărie, zona Luna Park. Culmea, PUZ-ul care stă la baza proiectului a fost anulat de judecători, pe fond, însă acest aspect pare să nu intereseze pe investitor, și nici pe șeful Direcției de Urbanism, Radu Vânturache, care i-a dat avizul.

Luni, 10 august a.c., firma familiei Merlă, SC Oil Depol Service SRL, a primit undă verde, de la Direcția de Urbanism pentru construire imobil locuințe colective D+P+5E+terasa circulabilă, împrejmuire teren și organizare de șantier. Asta, în timp ce ”fraierii” se zbat să-i anuleze proiectul. De fapt, n-ar fi prima investiție de acest gen a societății lui Merlă, în Parcul Tăbăcărie.

Ce dacă judecătorii au anulat PUZ-ul care stă la baza construcției! Familia Merlă face ce vrea… cu sprijinul lui Vânturache, șeful Direcției Urbanism

Curios este că hotărârea de Consiliu Local 168/25.04.2018, prin intermediul căreia a fost aprobat PUZ-ul, în baza căruia ar urma să se realizeze construcția, a fost anulată anul trecut de judecătorii constănțeni, la cererea Asociațiilor Constanța Altfel şi Verde Urban. Mai mult, magistrații au dispus aducerea terenului în faza inițială. Ce-i drept, decizia nu e definitivă și a fost atacată, în prezent aflându-se pe rolul Curții de Apel Constanța. Ca efect al aprobării PUZ-ului, pe suprafața reglementată de acesta vor putea fi edificate imobile având destinația de locuințe, mai precis, vor putea fi edificate blocuri de locuințe, parcări, construcții administrative, servicii comerț etc. Hotărârea este nelegală, spun contestatarii, întrucât terenul ce urmează a fi afectat de imobile cu destinația de locuințe, birouri, servicii, parcări etc face parte integrantă din Parcul Tăbăcăriei. Parcurile sunt spatii verzi în înțelesul Legii nr. 24/ 2007 9 (art. 3 si 4), iar destinația spațiilor verzi nu poate fi schimbată, chiar daca acestea au ajuns în proprietate privată și independent de întocmirea sau nu a registrului local al spațiilor verzi. Aspecte constatate și de magistrații constănțeni, de altfel.

Potrivit avocaților, societatea are voie să continue demersurile în vederea construcției, atâta timp cât hotărârea nu este definitivă, și nici executorie.

Terenul este situat în spatele Vilei Verde

Terenul care a inițiat PUZ-ul, situat în bulevardul Mamaia, zona Luna Parc, în suprafață de 693 mp, identificat cu nr. cadastral 241777, înscris în cartea funciară a UAT Constanța și este proprietate SC Oil Depol Service SRL din ianuarie 2016. De precizat faptul că HCLM 168 a fost adoptată în CL cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere. Blocul ar urma să fie construit în spatele imobilului Casa Verde, zona Luna Parc. Terenul a fost achiziționat de societatea Oil Depol în ianuarie 2016. PUZ-ul a fost aprobat de Consiliul Local pe 25 aprilie a.c., cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Când ești soțul lui Ani Merlă, ai avantaje…

S.C. Oil Depol Service S.RL. îl are ca și acționar pe Radu Merlă, nimeni altul decât soțul lui Ani Merlă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Printre acţionari se mai află Dănuț Florescu, care deține 50 % din acțiuni, în momentul acesta fiind și administrator unic la SC Envirotech SRL, firmă parteneră de afaceri cu Primăria Constanța privind serviciul de instalare și întreținere al cabinelor de toalete ecologice în municipiul Constanţa, și care l-a avut ca acţionar pe Radu Merlă până în 2010.

Aceeași firmă construiește deja un bloc cu șase etaje pe malul lacului Tăbăcărie, zona Lake View, pe un teren cumpărat în 2013, în baza unui PUZ aprobat de consilierii locali în 2016. După câteva luni, firma a obținut și autorizația de construire, aceasta fiind eliberată în august 2017, în condițiile în care alții, care nu au soți, soții prin Primăria Constanța, așteaptă mult și bine pentru eliberarea autorizațiilor.

Mirela PASCAL

marţi, 11 august 20205933
Comentarii

06Aura(11 aug 23:25)
Ce dracu pazeste DNA ul ???Vanzarea leusteanului fara bon fiscal???
03Murphy(11 aug 23:24)
WC-uri ca la Cluj Napoca si apoi discutam despre ecologie si wc-uri in Constanta. Prietenul lui Fagadau, don' primar al Clujului, Emil Boc, a investit in wc-uri cu adevarat ecologice si functionale la nivel occidental, dati cautare pe Google wc publice Cluj Napoca si va minunati ce grad de civilizatie au clujenii. La noi montam roti de 32 metri inaltime sa ne dam in vant la Cusu in fata poate, poate intra turisitii la el in cocina de restaurant. Makedoni liberi care trebuie sa intre la parnaie in haita.
26Fagabou Vanturache(11 aug 23:19)
Astia de mai sus au luat spaga de sotul lui Merla , patronul Oyl Terminal cu profit de milioane de euro anual, din contracte cu statul.
19Hohaele(11 aug 21:51)
Vanturache asta, ar trebui tras in teapa...
111Dan(11 aug 18:06)
O scursura de om aceasta Merla
111Constantean(11 aug 16:19)
Nici un partid nu merita sa conduca acest oras ! Toti politicienii sunt intr-o "cardasie continua" si isi cresc averile , fara sa se gandeasca la oras si locuitori. Un candidat INDEPENDENT , un bun "gospodar" cu experienta ,care sa stie sa administreze eficient fondurile orasului si sa a aduca stralucire Constantei , ca odinioara ! Am ajuns sa fim nostalgici ! Puteti compara imaginile orasului in anii '70 cu cele de astazi ! Incomparabil ! Drept e , ca si constantenii si turistii erau EDUCATI !
216Oarecareoarecine(11 aug 15:55)
Latra cate unul ca dc suntem suparati ca, ca se fac...se construiesc ... se ... oligofrenule, se fac din banii tai, din banii nostri. EI se imbogatesc iar TU traiesti ca un sclav. Muncesti ca robul sa-ti platesti datoriile bucurandu-te cand mananci o pizza iar EI traiesc ca nababii. Prostia din capul tau inavuteste smecherii. TU si neamul tau sunteti sclavii acestor hoti, tacerea ta intareste glasul lor, nepasarea TA anima puterea lor, bogatia lor este cladita pe spatele tau. Fii sclav, apleaca fruntea si atinge pamantul si ridica osanale acestor lichele. Fii sclav pe viata !!!!
010Ion(11 aug 15:23)
Cei care le dau voturile nu citesc nici ziarele si nici nu se uita aici , primesc tichetele de masa si sunt fff multumiti.
115Stelu(11 aug 15:11)
..pe-asta, prietena eterna a Mascariciului si a acrualului elev repetent nu o mai verifica nimeni ?
513ilie(11 aug 14:06)
merla o excroaca universala.Bravo fagadau..
212cezara(11 aug 13:40)
sa nu credeti ca nu va veni si timpul cand va trebui sa dea socoteala, atunci o sa piarda totul
112Trist(11 aug 13:31)
Din pacate, alegatorii nu se mobilizeaza la vot si cu o prezenta scazuta tot hotii raman la primarie
364Hshxhz(11 aug 10:07)
Dupa ce ca se face investi in oras voi tot comentati
235Mooie la toate merlele jegoase(11 aug 09:40)
Pe zdrentele si scursurile de consilieri care au facut posibila cumpararea terenurilor si constructia de imobile in Parcul Tabacarie nu-i ancheteaza nimeni ? Voi, jurnalistii poolii, de ce nu investigati matrapaslacurile si modalitatea intrarii in posesie a acestor loturi de teren ? Faceti doar articole de 2 lei, la comanda politica sau jurnalism obiectiv ?
129Nyco(11 aug 09:38)
Votati cu capul, dragi Constanteni . S a dispara Mierla si clica lor ordinara ! Dar pe cine votam ?
223ss900(11 aug 09:34)
legi ca in koreea de nord si nu mai are nimeni tupeu jegos
230Escu pt.8.20(11 aug 09:29)
Ai dreptate ma mocanelule,uni romani care sunt neam de hoti si zdrente",de exemplu R.Mazare,A.Merla sunt linsi in cwr de machidoni D.Fagadau,Babu si alti,pentru ca romani astia nu ajungeau atat de hoti daca nu se gaseau si niste machidoni lingai care sa ii sustina in furaciunile lor,bineinteles ca mache nu au dat limbi degeaba.
226trist(11 aug 09:25)
frate, nu le mai ajunge? Familia asta este foarte bogata
127Ion(11 aug 09:22)
asta e Constanta, sub domnia psd ! sacosi cu pomeni pt tigani si pensionari, iar ei trag tunuri ! ii intreaba cineva ceva ?se autosesizeaza dna, diicot, etc?
228fani(11 aug 09:08)
Toate s-au petrecut si cu ajutorul media ! Indrazneai sa te referi la afaceri Merla ,erau cuvinte nepermise !Scarba
129curiozitati(11 aug 08:35)
Cind te gindesti ca a lucrat in domeniul mediului, nu iti vine sa crezi.Oare nu o doare constiinta?
129Florescu(11 aug 08:34)
Imi aduc aminte cand personajul din imagine, a falimentat un cetatean care avea un bar, doar ca sa ii ia spatiul sa isi faca fiisu bar. Dar fiind atat de priceputi, au falimentat si ei. Pacat ca acel cetatean chiar facea treaba. Trist ca inca ii mai suportam.
132Merla O turnatoare(11 aug 08:22)
Ordinara varata in primarie. Intrebati-o pe javra cat cacat a mancat din turnatorii la secu.
712Mokanel.ro(11 aug 08:20)
Mokanel.ro HUO NEAM DE ZDRENTE SI SECATURI
717pentru @Vasile(11 aug 08:15)
nepotii lui Chitac sunt in australia. Fiica lui s a mutat acolo cu multi ani in urma din cauza PSD si a distrugerii tarii. Asa ca omul este motivat. Stelica ipocrica de la uSeRI a zis ca sa trezit el intr o dimineata cu gandul de a face bine si asa s a hotarat sa candideze. Evident nu noua sa ne faca bine ci lui Dusu de la Celco care a imprumutat USRI cu 200 000 lei.
238Constantean(11 aug 08:07)
Axa Vanturache-Babu-Fagadau. In timp ce un muritor sta ani de zile dupa o autoriatie, unii smecheri o optin intr-o luna. Inca din mafia imobiliara se sug multi bani
140Vali(11 aug 07:22)
Asta fiindca votam ca prostii partide. Nu mai trebuie partide. Trebuie oameni devotati si seriosi
046Gelu(11 aug 07:13)
Mazare si fagadau au distrus constanta si Mamaia.Mamaia nu mai este statiune, este localitate.
050Golanie(11 aug 07:12)
Tara de lumea a 3a, conduc interlopii din administratie. Furt si hotie pe fata. Cum dracu sa construiesti in parc? Trupe de comando sa darame betoanele si sa ii puna pe fuga ca pe ceausesti
1528@Vasile 00:52(11 aug 07:08)
Din acelasi motiv pentru care pensionarul de lux Chitac vrea si el la primarie. Sau crezi ca aluia nu-i ajunge pensia sa-si scoata linistit nepotii la o inghtata?
194Demolare(11 aug 06:35)
Dar cine sa o faca?VOTATI FAGADAU!
167O nemernica!(11 aug 02:01)
Avem un oras urat,plin de constructii hidoase din beton,fara pic de gust si rafinament.Dupa 30 de ani in Constanta avem numai mafie.Un oras corupt incepand de la primarie la toate autoritatile.Toti iau spaga,toti fac ce vor,construiesc pe terenuri furate.Constanta orasul hotilor cu cele mai urate constructii in ultimii 30 de ani.Constanta nu are nimic frumos.Lasati copiilor vostri bani si betoane.Cand o sa muriti sa va luati constructiile,betoanele,banii si terenurile furate, cu voi in mormanat,cat mai curand.Afara de bani,furturi,spagi si averi nu aveti nimic.Scursuri umane.
179vasi(11 aug 01:21)
unde este DNA ?
177Vasile(11 aug 00:52)
De ce sta functionar in primarie madam Merla din 2000 adusa de Mazare si nu pleaca desi firmele sotului aduc anual venituri din dividende milioane de euro? Explicatia este lacomia fara de margini a acestor oameni care si-au pierdut umanitatea.
mai mult...Replica
19 sep 00:02ReplicaUn FOTBALIST de la 'U' Craiova RIDICĂ un BLOC în CAMPUS

În zona Campus se va mai construi un nou imobil. Investitorul este Alexandru Măţel, un fotbalist constănțean care...1729

19 sep 01:00ReplicaAncuța BELU: Mihail Kogălniceanu NU mai are niciun TEREN intravilan, că le-a dat Iosif MUREŞAN pe toate1158
19 sep 00:35ReplicaCum şi-a ÎNSUŞIT o femeie PORTOFELUL doldora de BANI găsit pe stradă! VIDEO5073
19 sep 00:11ReplicaTELENOVELĂ de `CONSTANGELES`! Colegi de INFRACŢIUNI, RELAŢII AMOROASE pe ASCUNS şi MAŞINI DISTRUSE!

Au fost colegi de infracţiuni, dar au ajuns duşmani, în cele din urmă. Cel pe care l-a adus în casă a început o...1997

19 sep 00:35ReplicaAdolf Bâclea CUMPĂRĂ trei terenuri în zona Casa Căsătoriilor2111
19 sep 00:12ReplicaUn CRIMINAL feroce susţine că e NEVINOVAT şi stă în PUŞCĂRIE degeaba962
19 sep 00:42ReplicaIORGUŞ şi MURAD îşi dau mâna pentru RENAŞTEREA Mangaliei!

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, a organizat o dezbatere la care au fost invitați toți...1587

19 sep 00:33ReplicaMIRCEA DOBRE: Oamenii lui FĂGĂDĂU merg prin comunitate doar la inaugurări! VIDEO468
19 sep 09:06ReplicaBogdan BOARCĂ propune o ALTFEL de POLITICĂ, la Cernavodă608
19 sep 00:27ReplicaPSD-istul Adrian Condari are ŞANSE să CÂŞTIGE Primăria Costineşti

În Costineşti, un candidat de 35 de ani de la PSD, cel mai tânăr aspirant la un post de primar din judeţul...678

19 sep 00:00ReplicaRăzvan Filipescu VREA să MODERNIZEZE târgurile şi oboarele! VIDEO378
19 sep 00:00ReplicaÎn Mangalia, copiii se ÎNGHESUIE, ca SARDINELE, în MICROBUZ474
Vremea
18.6°17.9° - 18.6° sâmbătă, 19 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 44%
Vânt: 5.41 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 sep 00:00SportCFR Cluj a învins, cu scorul de 2-0, Astra Giurgiu, în Liga I

Formaţia CFR Cluj a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Astra Giurgiu, în etapa a IV-a a...302

19 sep 00:00SportSlavia Praga a învins Teplice, scor 5-1, în campionatul Cehiei: Nicolae Stanciu a marcat în minutul 13

Jucătorul Nicolae Stanciu a marcat pentru Slavia Praga în meciul cu Teplice, scor 5-1, din etapa a patra a...263

19 sep 00:00SportNovak Djokovic s-a calificat în sferturile turneului de la Roma

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, nr. 1 ATP şi principal favorit, s-a calificat în sferturile turneului ATP...266

19 sep 00:00SportNaţionala de fotbal feminin a României a fost învinsă de Belgia, scor 6-1, în preliminariile CE-2022

Naţionala de fotbal feminin a României a fost învinsă, vineri seară, de selecţionata Belgiei, scor 6-1, în...251

Local
19 sep 23:19LocalRAZII în JUDEŢ!

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, la data de 17 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-16.00,...607

19 sep 23:20LocalCamion RĂSTURNAT în judeţ: Şoferul NU avea PERMIS; o persoană GRAV rănită!

Polițiști din cadrul cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, au...802

19 sep 23:20LocalPrins BEAT la VOLAN, pe Lăpuşneanu

600

19 sep 23:21LocalTrei URMĂRIŢI internaţional, DEPISTAŢI la CONSTANŢA: trafic de fiinţe umane şi furturi

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat trei bărbaţi care erau urmăriţi...643

19 sep 23:20LocalDoi bărbaţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni la regimul rutier

Polițiști de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 17 septembrie a.c., au depistat un...556

19 sep 23:21LocalMaşină SPARTĂ pe timpul nopţii, la Constanţa! Hoţul, prins pe Lăpuşneanu

816

Politică
19 sep 00:00PoliticăVioleta Alexandru: Funcţionarii publici trebuie să fie în slujba celor care au nevoie de serviciile lor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a discutat vineri, la sediul Prefecturii Hunedoara, mai...297

19 sep 00:00PoliticăVictor Ponta se aşteaptă la un grad mare de absenteism

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, că se...292

19 sep 00:00PoliticăBode: Vom reuşi să cheltuim în acest an cei 6 miliarde de lei alocaţi pentru proiecte din fonduri UE

271

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1385

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2168

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1324

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...2968

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2273

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3188

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...4946

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3114

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2403

Monden
19 sep 00:00MondenMarilyn Monroe o suna pe Jackie şi îi povestea cum face sex cu John F. Kennedy

Viaţa personală a celui de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, a atras mai multă atenţie...368

19 sep 00:00MondenActorul care l-a jucat pe Darth Vader se face spălător de geamuri: "Trebuie să câştig bani"

Incredibil, dar adevărat! Starul galez Spencer Wilding, care a jucat în filme de succes şi a deţinut rolul lui Darth...352

19 sep 00:00MondenRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a retras titlul onorific acordat lui Harvey Weinstein

283

19 sep 00:00MondenCeremonia de decernare a premiilor Emmy din acest an va fi transmisă în direct, dar se va desfăşura doar online

Fără covor roşu, fără celebrităţi în ţinute de gală şi fără "Game of Thrones": cea de-a 72-a ediţie a...256

19 sep 00:00MondenA murit autorul romanului 'Forrest Gump', Winston Groom

Winston Groom, autorul romanului ''Forrest Gump'', care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom...253

19 sep 00:00MondenVan Morrison lansează trei piese împotriva restricţiilor impuse de coronavirus şi în favoarea „libertăţii de alegere“

244

Mapamond
19 sep 00:00MapamondCoronavirus: Cehia înregistrează pentru prima dată peste 3.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în ritm accelerat în Republica Cehă, care a raportat vineri...263

19 sep 21:27MapamondCoronavirus: Franţa a înregistrat un nou record de peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore

Franţa a înregistrat 13.215 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară...645

19 sep 10:14MapamondMexicul cere Statelor Unite informaţii despre presupuse abuzuri împotriva migranţilor

487

Sănătate
19 sep 00:00SănătateCum scăpăm de afte cu tratamente naturiste

Aftele bucale sunt leziuni minore care se vindecă de la sine în cel mult 10 zile. Disconfortul pe care ni-l generează...301

19 sep 00:00SănătateCe poți face înainte de culcare pentru prevenirea bruxismului nocturn

Bruxismul este termenul medical care descrie scrâșnitul din dinți. De regulă, medicul stomatolog este cel care...268

19 sep 00:00SănătateRemedii pentru durerile cauzate de aparatul dentar

262

19 sep 00:00SănătateCare este legătura dintre sindromul burnout și bătăile neregulate ale inimii

Te simți foarte obosit, lipsit de energie, demoralizat și iritabil? Este posibil să suferi de burnout, un sindrom...268

19 sep 00:00SănătateConjunctivita alergică: simptome, cauze, tratament

Conjunctiva reprezintă o membrană fină de țesut aproape transparent, traversat de vase de sânge, care tapetează...270

19 sep 00:00SănătateEcografia glandei tiroide: când se recomandă și ce presupune

Ecografia glandei tiroide folosește ultrasunetele pentru a obține imagini în detaliu ale glandei pacientului, cu...271

19 sep 00:00SănătateTratament naturist pentru respirația urât mirositoare

Respirația urat mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă ori halitoză, apare de cele mai multe ori din...289

19 sep 00:00Sănătate7 semne că te suprasoliciți la sală

Atunci când începi o rutină de sport nouă, poate fi tentant să te suprasoliciţi, din mai multe motive: poate fi...254

19 sep 10:14SănătateCoronavirus: Vaccinul chinez Sinovac, testat pe copii şi adolescenţi la sfârşitul lunii septembrie

523

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT