REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.3° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
7.3° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

FAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!

FAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!

Replica API 11 august 2020 | 09:37 7808

Firma soțului directoarei din Primăria Constanța, Ani Merlă, poate începe construcția imobilului cu 5 etaje din Parcul Tăbăcărie, zona Luna Park. Culmea, PUZ-ul care stă la baza proiectului a fost anulat de judecători, pe fond, însă acest aspect pare să nu intereseze pe investitor, și nici pe șeful Direcției de Urbanism, Radu Vânturache, care i-a dat avizul.

Luni, 10 august a.c., firma familiei Merlă, SC Oil Depol Service SRL, a primit undă verde, de la Direcția de Urbanism pentru construire imobil locuințe colective D+P+5E+terasa circulabilă, împrejmuire teren și organizare de șantier. Asta, în timp ce ”fraierii” se zbat să-i anuleze proiectul. De fapt, n-ar fi prima investiție de acest gen a societății lui Merlă, în Parcul Tăbăcărie.

Ce dacă judecătorii au anulat PUZ-ul care stă la baza construcției! Familia Merlă face ce vrea… cu sprijinul lui Vânturache, șeful Direcției Urbanism

Curios este că hotărârea de Consiliu Local 168/25.04.2018, prin intermediul căreia a fost aprobat PUZ-ul, în baza căruia ar urma să se realizeze construcția, a fost anulată anul trecut de judecătorii constănțeni, la cererea Asociațiilor Constanța Altfel şi Verde Urban. Mai mult, magistrații au dispus aducerea terenului în faza inițială. Ce-i drept, decizia nu e definitivă și a fost atacată, în prezent aflându-se pe rolul Curții de Apel Constanța. Ca efect al aprobării PUZ-ului, pe suprafața reglementată de acesta vor putea fi edificate imobile având destinația de locuințe, mai precis, vor putea fi edificate blocuri de locuințe, parcări, construcții administrative, servicii comerț etc. Hotărârea este nelegală, spun contestatarii, întrucât terenul ce urmează a fi afectat de imobile cu destinația de locuințe, birouri, servicii, parcări etc face parte integrantă din Parcul Tăbăcăriei. Parcurile sunt spatii verzi în înțelesul Legii nr. 24/ 2007 9 (art. 3 si 4), iar destinația spațiilor verzi nu poate fi schimbată, chiar daca acestea au ajuns în proprietate privată și independent de întocmirea sau nu a registrului local al spațiilor verzi. Aspecte constatate și de magistrații constănțeni, de altfel.

Potrivit avocaților, societatea are voie să continue demersurile în vederea construcției, atâta timp cât hotărârea nu este definitivă, și nici executorie.

Terenul este situat în spatele Vilei Verde

Terenul care a inițiat PUZ-ul, situat în bulevardul Mamaia, zona Luna Parc, în suprafață de 693 mp, identificat cu nr. cadastral 241777, înscris în cartea funciară a UAT Constanța și este proprietate SC Oil Depol Service SRL din ianuarie 2016. De precizat faptul că HCLM 168 a fost adoptată în CL cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere. Blocul ar urma să fie construit în spatele imobilului Casa Verde, zona Luna Parc. Terenul a fost achiziționat de societatea Oil Depol în ianuarie 2016. PUZ-ul a fost aprobat de Consiliul Local pe 25 aprilie a.c., cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Când ești soțul lui Ani Merlă, ai avantaje…

S.C. Oil Depol Service S.RL. îl are ca și acționar pe Radu Merlă, nimeni altul decât soțul lui Ani Merlă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Printre acţionari se mai află Dănuț Florescu, care deține 50 % din acțiuni, în momentul acesta fiind și administrator unic la SC Envirotech SRL, firmă parteneră de afaceri cu Primăria Constanța privind serviciul de instalare și întreținere al cabinelor de toalete ecologice în municipiul Constanţa, și care l-a avut ca acţionar pe Radu Merlă până în 2010.

Aceeași firmă construiește deja un bloc cu șase etaje pe malul lacului Tăbăcărie, zona Lake View, pe un teren cumpărat în 2013, în baza unui PUZ aprobat de consilierii locali în 2016. După câteva luni, firma a obținut și autorizația de construire, aceasta fiind eliberată în august 2017, în condițiile în care alții, care nu au soți, soții prin Primăria Constanța, așteaptă mult și bine pentru eliberarea autorizațiilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce dracu pazeste DNA ul ???Vanzarea leusteanului fara bon fiscal???
6
0
Astia de mai sus au luat spaga de sotul lui Merla , patronul Oyl Terminal cu profit de milioane de euro anual, din contracte cu statul.
6
2
Vanturache asta, ar trebui tras in teapa...
9
1
O scursura de om aceasta Merla
11
1
Nici un partid nu merita sa conduca acest oras ! Toti politicienii sunt intr-o "cardasie continua" si isi cresc averile , fara sa se gandeasca la oras si locuitori. Un candidat INDEPENDENT , un bun "gospodar" cu experienta ,care sa stie sa administreze eficient fondurile orasului si sa a aduca stralucire Constantei , ca odinioara ! Am ajuns sa fim nostalgici ! Puteti compara imaginile orasului in anii '70 cu cele de astazi ! Incomparabil ! Drept e , ca si constantenii si turistii erau EDUCATI !
11
1
Latra cate unul ca dc suntem suparati ca, ca se fac...se construiesc ... se ... oligofrenule, se fac din banii tai, din banii nostri. EI se imbogatesc iar TU traiesti ca un sclav. Muncesti ca robul sa-ti platesti datoriile bucurandu-te cand mananci o pizza iar EI traiesc ca nababii. Prostia din capul tau inavuteste smecherii. TU si neamul tau sunteti sclavii acestor hoti, tacerea ta intareste glasul lor, nepasarea TA anima puterea lor, bogatia lor este cladita pe spatele tau. Fii sclav, apleaca fruntea si atinge pamantul si ridica osanale acestor lichele. Fii sclav pe viata !!!!
16
2
Cei care le dau voturile nu citesc nici ziarele si nici nu se uita aici , primesc tichetele de masa si sunt fff multumiti.
10
0
..pe-asta, prietena eterna a Mascariciului si a acrualului elev repetent nu o mai verifica nimeni ?
15
1
merla o excroaca universala.Bravo fagadau..
13
5
sa nu credeti ca nu va veni si timpul cand va trebui sa dea socoteala, atunci o sa piarda totul
12
2
Din pacate, alegatorii nu se mobilizeaza la vot si cu o prezenta scazuta tot hotii raman la primarie
12
1
Dupa ce ca se face investi in oras voi tot comentati
4
36
Pe zdrentele si scursurile de consilieri care au facut posibila cumpararea terenurilor si constructia de imobile in Parcul Tabacarie nu-i ancheteaza nimeni ? Voi, jurnalistii poolii, de ce nu investigati matrapaslacurile si modalitatea intrarii in posesie a acestor loturi de teren ? Faceti doar articole de 2 lei, la comanda politica sau jurnalism obiectiv ?
35
2
Votati cu capul, dragi Constanteni . S a dispara Mierla si clica lor ordinara ! Dar pe cine votam ?
29
1
legi ca in koreea de nord si nu mai are nimeni tupeu jegos
23
2
Ai dreptate ma mocanelule,uni romani care sunt neam de hoti si zdrente",de exemplu R.Mazare,A.Merla sunt linsi in cwr de machidoni D.Fagadau,Babu si alti,pentru ca romani astia nu ajungeau atat de hoti daca nu se gaseau si niste machidoni lingai care sa ii sustina in furaciunile lor,bineinteles ca mache nu au dat limbi degeaba.
30
2
frate, nu le mai ajunge? Familia asta este foarte bogata
26
2
asta e Constanta, sub domnia psd ! sacosi cu pomeni pt tigani si pensionari, iar ei trag tunuri ! ii intreaba cineva ceva ?se autosesizeaza dna, diicot, etc?
27
1
Toate s-au petrecut si cu ajutorul media ! Indrazneai sa te referi la afaceri Merla ,erau cuvinte nepermise !Scarba
28
2
Cind te gindesti ca a lucrat in domeniul mediului, nu iti vine sa crezi.Oare nu o doare constiinta?
29
1
Imi aduc aminte cand personajul din imagine, a falimentat un cetatean care avea un bar, doar ca sa ii ia spatiul sa isi faca fiisu bar. Dar fiind atat de priceputi, au falimentat si ei. Pacat ca acel cetatean chiar facea treaba. Trist ca inca ii mai suportam.
30
1
Ordinara varata in primarie. Intrebati-o pe javra cat cacat a mancat din turnatorii la secu.
32
1
Mokanel.ro HUO NEAM DE ZDRENTE SI SECATURI
12
7
nepotii lui Chitac sunt in australia. Fiica lui s a mutat acolo cu multi ani in urma din cauza PSD si a distrugerii tarii. Asa ca omul este motivat. Stelica ipocrica de la uSeRI a zis ca sa trezit el intr o dimineata cu gandul de a face bine si asa s a hotarat sa candideze. Evident nu noua sa ne faca bine ci lui Dusu de la Celco care a imprumutat USRI cu 200 000 lei.
17
7
Axa Vanturache-Babu-Fagadau. In timp ce un muritor sta ani de zile dupa o autoriatie, unii smecheri o optin intr-o luna. Inca din mafia imobiliara se sug multi bani
38
2
Asta fiindca votam ca prostii partide. Nu mai trebuie partide. Trebuie oameni devotati si seriosi
40
1
Mazare si fagadau au distrus constanta si Mamaia.Mamaia nu mai este statiune, este localitate.
46
0
Tara de lumea a 3a, conduc interlopii din administratie. Furt si hotie pe fata. Cum dracu sa construiesti in parc? Trupe de comando sa darame betoanele si sa ii puna pe fuga ca pe ceausesti
50
0
Din acelasi motiv pentru care pensionarul de lux Chitac vrea si el la primarie. Sau crezi ca aluia nu-i ajunge pensia sa-si scoata linistit nepotii la o inghtata?
28
15
Dar cine sa o faca?VOTATI FAGADAU!
4
19
Avem un oras urat,plin de constructii hidoase din beton,fara pic de gust si rafinament.Dupa 30 de ani in Constanta avem numai mafie.Un oras corupt incepand de la primarie la toate autoritatile.Toti iau spaga,toti fac ce vor,construiesc pe terenuri furate.Constanta orasul hotilor cu cele mai urate constructii in ultimii 30 de ani.Constanta nu are nimic frumos.Lasati copiilor vostri bani si betoane.Cand o sa muriti sa va luati constructiile,betoanele,banii si terenurile furate, cu voi in mormanat,cat mai curand.Afara de bani,furturi,spagi si averi nu aveti nimic.Scursuri umane.
67
1
unde este DNA ?
79
1
De ce sta functionar in primarie madam Merla din 2000 adusa de Mazare si nu pleaca desi firmele sotului aduc anual venituri din dividende milioane de euro? Explicatia este lacomia fara de margini a acestor oameni care si-au pierdut umanitatea.
77
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407