REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Familia șefului de la ARR Constanța a scăpat, printre degete, un contract la Negru Vodă

Familia șefului de la ARR Constanța a scăpat, printre degete, un contract la Negru Vodă

Andreea VLAICU 25 aprilie 2024 | 00:00 3030

Hermes SRL, firma deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța, are probleme, după ce a câștigat contractul pentru prestarea serviciilor de catering, de la Primăria Negru Vodă. Licitația a fost contestată de EP City Division SRL, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat procedura, obligând UAT Negru Vodă să modifice caietul de sarcini, respectând prevederile legale în vigoare.

Familia sefului de la ARR Constanta a scapat, printre degete, un contract la Negru VodaMarian Butnaru

La Negru Vodă se joacă alba neagra cu atribuirea contractelor?! Recent, Hermes SRL, deținută de familia lui Marian Butnaru, fost consilier din Medgidia și șeful Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța, a câștigat contractul pentru serviciile de catering. Concret, este vorba despre acordarea unui suport alimentar – tip sandvici, inclusiv fruct pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului teoretic Negru Vodă, județul Constanța în cadrul Programului național „Masa Sănătoasă”. Numai că atribuirea contractului nu a fost făcută în conformitate cu prevederile legale, aspect constatat de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în urma unei contestații formulată de firma EP City Division SRL, care a obținut eliminarea unor clauze restrictive din anunțul de participare și din caietul de sarcini al licitației.

Familia sefului de la ARR Constanta a scapat, printre degete, un contract la Negru Vodadecizia CNSC

Prin această decizie, autoritatea contractantă trebuie ca, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale și a celor evocate în motivare să modifice anunțul de participare și caietul de sarcini și să aducă remedierile adoptate la cunoștința operatorilor economici interesați de participarea la procedura de atribuire, cu stabilirea unei noi date limită de depunere a ofertelor. Mai pe scurt, se va organiza o nouă licitație. Contractul, câștigat de familia Butnaru și apoi pierdut, avea valoarea estimată de 402.617,60 lei, fără TVA.

Familia sefului de la ARR Constanta a scapat, printre degete, un contract la Negru Vodadecizia CNSC

Primăria Negru Vodă atribuie contracte pe ochi frumoși?

Din moment ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis cererea de contestație a firmei EP City Division SRL, există două variante: ori documentația a fost făcută astfel încât să câștige cine trebuie ori e vorba de o... eroare umană?

Familia sefului de la ARR Constanta a scapat, printre degete, un contract la Negru Voda

Familia lui Butnaru deține Autogara Sud

Autogara este deținută de firma Herli Sof, ce are ca acționari: Marcon Star SRL, cu 50% din acțiuni, și Anagnoste Diana Florentina, Motoc Sofia Maria, Motoc Marius Cosmin, fiecare cu câte 17% din acțiuni. Diana Anagnoste este și administrator.  La rândul ei, Marcon Star SRL e controlată de Hermes SRL, cu 95%  și Marigen Prod SRL cu 5%. Firma Hermes SRL e deținută, în proporție de 100% de Marigen Prod SRL, unde acționar majoritar, cu 91% din acțiuni, e soția lui Butnaru Marian, șeful ARR. Copiii acestora, Butnaru Bianca Elena și Butnaru Dragoș Marian, dețin fiecare câte 5% din acțiuni. În anul 2021, firma Herli Sof a raportat o cifră de afaceri în valoare de 707.671 RON.

Familia sefului de la ARR Constanta a scapat, printre degete, un contract la Negru Voda

Hermes SRL a înregistrat în anul fiscal 2023 o cifră de afaceri de 11.399.165 lei, profituri în valoare de5.253.776 lei, datorii ce se ridică la suma de 2.250.284 lei și 45 de angajați.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă aveți cumva o tigară,pentru domnul... că s-au scumpit.
2
4
Butnarul este un hootz calificat care lucreaza ca sageta pentru niste procurori care au la sertar dosarele lui. Coruptia face evaziunea fiscala si delapidare de fonduri de la bugetul de stat.daca procurorii fura cine sa mai cerceteze?
2
4
La medidia la sarit actuala directoare economica RAMONA TUDOR ,ofi bine ,bine firm e pe Postaliu adica pepino sclvu liu TUDOR
3
0
SPITAL MEDGIDIA CANTINA CONDUSA DE DIRECTOAREA ECONOMICA RAMONA TUDOR TRAIASCA VRABIE ,FIRMA E A LUI POSTALIU CA DE ACTELE VORBESC ASTA E APA CALDA NU SAMD VIS
4
0
La medidia la sarit actuala directoare economica RAMONA TUDOR ,ofi bine ,bine firm e pe Postaliu adica pepino sclvu liu TUDOR
1
0
Cel mai simplu sa prinzi spagarii este la ARR CONSTANTA, am uitat voi mai aveti putin si i prindeti pe aia cu patrunjel:))
2
2
De un plm l-ai scos si pe-asta m******n.Nu mai exista romani hoti in Cta?:))))))
4
2
Doctorului Ciarstoiu care incasa si el niste consultatii,la firma sotiei lui care detinea o clinica,era un mare hot !!??? Ce zici de machedonii astia imputiti care sunt sefi,dar au in spate o retea de firme cu care controleaza tot !!!!!!!!ANI, pai asta nu-i conflict de interese mai ??? La doctor era dar la mafiotul asta nu???
1
2
Asta nu era ala care voia sa vanda autogara sud la LIDL??? A facut din autogara aia o imchisoare plina de ratati cu cate un microbuz care fac si ei o cursa spre nicaieri
4
1
Stie Pinochita,primarul de la n***u Voda cui sa atribuie contrctul....are mana buna la ciordeala din contracte...contract de atribuire pt Liceul n***u voda nefinalizat de vreo trei ani.Mai nou este si mesterul Manole ce se construieste ziua noaptea ia vantul.Are nevoie de Ana sa o zideasca in ziduri ca sa poata termina lucrarea.Mai are 40 de zile si se va tot duce la ale lyi.
1
0
De autogara se bucura mostenitorii, cei ce au facut schemele sa puna mana pe ea, sunt istorie.
5
1
Mafia, cum au pus mana p autogara aia
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272