REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Familia tinerilor uciși de Vlad Pascu organizează, sâmbătă seară, un manifest în memoria lor

Familia tinerilor uciși de Vlad Pascu organizează, sâmbătă seară, un manifest în memoria lor

Andreea VLAICU 13 aprilie 2024 | 10:39 503

Protest uriaș în Piața Victoriei din Capitală! Rudele și prietenii celor doi tineri uciși de Vlad Pascu in localitatea 2 Mai, organizează, în această seară, un manifest în memoria lor. Și asta din cauza modului în care este judecat dosarul beizadelei, dar si după aroganță făcută de șoferul drogat: a susținut un interviu telefonic din penitenciar, în care a sfidat din nou pe toată lumea. 

Familia tinerilor ucisi de Vlad Pascu organizeaza, sambata seara, un manifest in memoria lorimagini de la protestul din octombrie 2023

Evenimentul programat să înceapă la ora 19:00 în Piaţa Victoriei din Capitală și este organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”. Acţiunea este un protest faţă de modul în care este judecat procesul în care este inculpat Vlad Pascu.

„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat «prima victorie» pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. (...) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”, este mesajul organizatorilor.

Rudele și prietenii celor doi tineri uciși de șoferul drogat susţin că statul trebuie să ofere cetăţenilor săi siguranţă pe străzi „Cum aceasta nu există, facem apel la toţi cetăţenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul şi pentru a le face dreptate lui Sebi şi Robertei”, mai spun organizatorii protestului.

Vlad Pascu, cercetat disciplinar după interviul acordat din spatele gratiilor

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat procedură disciplinară în cazul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, după ce acesta a acordat un interviu telefonic. Dacă va fi găsit vinovat de încălcarea prevederilor legale, Pascu junior riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi.

“Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. - privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar. În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a declarat Nicoleta Baraitaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, scrie realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272