REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Fântâna Dragonului, cea mai mare fântână arteziană din țară, își plânge de milă! Video

Fântâna Dragonului, cea mai mare fântână arteziană din țară, își plânge de milă! Video

Virgil STOIAN 21 octombrie 2022 | 00:00 4169

În spatele stadionului Farul, care urmează a fi demolat, se află o fântână arteziană imensă, numită Fântâna Dragonului, cea mai mare din țara noastră, având 41 de metri lungime și 17 metri lățime. Cunoscută drept loc de întâlnire pentru suporterii echipei de fotbal Farul Constanța, fântâna a fost pictată în culorile clubului, la începutul anului 2020. Reporterii Replica au încercat să afle ce se va întâmpla cu fântâna, având în vedere că stadionul urmează să fie demolat pentru a fi înlocuit cu altul ”mai trainic, și mai frumos”.

Fântâna Dragonului a fost construită în 1953 cu ajutorul deținuților din lagărele comuniste. Fântâna Dragonului are 41 de metri lungime și 17 metri lățime și face parte din același proiect dedicat Stadionului Farul. Reprezentarea delfinilor sunt în stil aztec fiind lucrați în localitatea Lumina. Acești delfini seamănă a dragoni, probabil și de aici denumirea de Fântâna Dragonilor. Pentru construirea Fântânii Dragonului a fost nevoie de 10.000 de blocuri imense de piatră, iar la fiecare 1.000 de bucăți finisate și zidite, muncitorii primeau o sumă care se ridica la 47 de lei.

Fântâna este mobilier urban

La ora actuală, Fântâna Dragonului este încadrată în evidența Primăriei Constanța,  ca „mobilier urban”. Totuși, „se așteaptă rezultatele expertizei tehnice pentru a se vedea ce se poate face în acest caz” au declarat reprezentanții Primăriei, pentru Replica de Constanța.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fantana asta nu a fost functionala niciodata . Daca bate vantul le intra apa la oameni prin balcon sau fereastra
0
7
Dati-o ,la machidoni sa faca un citet din ala de bloc.
4
5
Cand eram copil aici la aceasta fantana, lucrau "dusmanii poporului". Aici venem cu sora mea mai mica sa-l vedem pe tata, care era "cazat" la Peninsula. Dar era pe timpul anilor "60 un fel de piscina pentru cei din cartier(str. I.Ratiu,Maramures, I. Adam samd). Pacat ca municipalitatea nu o ingrijeste.Una peste alta este o lucrare de arta.
16
0
"Cucultura" neamului lui "varzare" si "lulu" se vede!!! "Buradatii" cheltuie bani pentru "buric" pe strada!
6
0
"Cucultura" neamului lui "varzare" si "lulu" se vede!!!
3
0
chiar daca a fost construita in comunism, aceasta fantana nu are egal, este una dintre cele mai frumoase fantani.pacat k nici unprimar nu sa ocupat de , re novarea ei, nici lu popey marinarul,nui pasa de ea. rusineee primaria constanta , copiii sar juca cu mare drag langa ea . pana studiaza astia, deja se fuara paratii pe studii..
14
1
Pacat ca a fost lasata in paragina nimeni nu mai poate construi asa ceva, in marile orase fantanile arteziene au fost puse inn valoare
22
0
Aibperfecta dreptate. Lupta surda politica a adus orasul in pragul dezastrului.clasa politica a esuat in Constanta iar noi privim cum acest oras sub o haita de hiene il duce spre pieire.
18
0
Orașul nostru istoric este abandonat de autorități și de politicieni.
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272