REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fără Lapte şi Corn în şcoli! Dobre şi Fiii a contestat licitaţia: una din firmele câştigătoare, acuzată că distribuie iaurt stricat!

Fără Lapte şi Corn în şcoli! Dobre şi Fiii a contestat licitaţia: una din firmele câştigătoare, acuzată că distribuie iaurt stricat!

Replica API 1 octombrie 2019 | 00:00 2399

De ce a admis CNSC contestația de la Constanţa

De ce a admis CNSC contestația de la Constanţa

În 2018, Consiliul Județean Constanța a organizat licitație deschisă privind atribuirea contractului de furnizare și distribuție a fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate din învățământul primar și gimnazial, precum și preșcolarii cu program normal de 4 ore, contractul având o valoare de peste 70 milioane de lei. Licitația a fost împărțită pe trei loturi, primul-fructe și legume, al doilea-lactate și produse lactate și al treilea-produse panificație. În mai a.c., licitația pentru ultimele două loturi a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de SC Dobre & Fiii, solicitând anularea adreselor de comunicare a rapoartelor procedurilor pentru loturile 2 și 3 și a tuturor actelor subsecvente. Contestația a fost admisă, pe 19 iunie, iar CNSC a dispus anularea deciziei de declarare admisibilă a ofertei depusă de ceilalți competitori, anularea raportului procedurii precum șia tuturor comunicărilor subsecvente. Însă, firma care a câștigat procedura, SC Cub SRL, nu s-a dat bătută și a deschis acțiunea în instanță, acțiunea fiind depusă pe 11 iulie a.c., numai că magistrații nu i-au dat dreptate.

Autoritatea contractantă, respectiv Consiliul Județean Constanța, a organizat procedura de achiziție publică având ca obiect “atribuirea acordului-cadru de furnizare și distribuție a fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, pentru anii 2018-2022”, pe 14 septembrie 2018, procedura fiind împărțită pe 3 loturi. Lotul 1 - Fructe și legume, Lotul 2- Legume și produse lactate și Lotul 3 - Produse de panificație.

Pentru Lotul 2 au depus oferte următorii operatori economici: Asocierea Cub SRL (lider de asociere)- Deltalact SA, Asocierea Dobre&Fii SRL (lider de asociere) -Simultan SRL (asociat 1)- Doma Lactate SA (asociat 2) -Agro Pan Star SRL (asociat 3) și Geocor Trade Imp-Exp SRL, cea din urmă fiind declarată inacceptabilă. Urmare a aplicării criteriului de atribuire și stabilirea clasamentului ofertanților, Asocierea Cub SRL - Deltalact SA a fost punctată cu 100 puncte, clasându-se pe locul I, iar cealaltă asociere a obținut un punctaj de 96,81,clasându-se pe locul II. Sc Dobre &Fiii SRL, în calitate de lider al asocierii cu Simultan SRL -Doma Lactate SA -Agro Pan Star SRL, a formulat contestație împotriva Deciziei de declarare admisibilă a ofertei depuse de asocierea desemnată câștigătoare, respectiv împotriva Raportului procedurii din 8 mai 2019 precum și împotriva tuturor actelor subsecvente.

În ceea ce privește Lotul 3 - Produse de panificație-au depus oferte următorii operatori economici: Asocierea Cub SRL (lider de asociere)- Vel Pitar - Velrom SRL, Dobre& Fiii SRL și Asocierea Megasimitis SRL, aceasta din urmă fiind declarată inacceptabilă, cele dintâi fiind declarate admisibile. Urmare a aplicării criteriului de atribuire și stabilirea clasamentului ofertanților, Asocierea Asocierea Cub SRL (lider de asociere)- Vel Pitar - Velrom SRL a fost punctat ă cu 100 puncte. Dobroe& Fiii a formulat contestație și împotriva acestei decizii, ambele fiind admise de Consiliul Național al Contestațiilor, fapt pentru care licitația a fost anulată.

Deltalact SA Tulcea, acuzată de faptul că a distribuit elevilor din Ialomița iaurt stricat

Societatea Cub SRL consideră netemeinică și nelegală hotărârea CNSC, fiind dată cu încălcarea și/sau aplicarea greșită a normelor de drept material aplicabile speței și solicită modificarea ei în tot, cu consecința menținerii actelor emise de autoritatea contractantă, ca legale și temeinice.

De altfel, unul dintre motivele pentru care a fost admisă contestația societății Dobre&Fiii este că s-ar afla sub incidența prevederilor art.167, lit, g, din Legea nr.98/2016: “Autoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului cadru orice operator economic care se află în oric are dintre următoarele situații: g) operatorul economie și-a încălcat în mod grav sau repetat obligațiile principale ce-i reveneau în cadrul unui contract de achiziții publice, al unui contract de achiziții sectoriale sau al unui contract de concesiune încheiate anterior, iar aceste încălcări au dus la încetarea anticipată a respectivului contract, plata de daune-interese sau alte sancțiuni comparabile”.

Referitor la acest aspect, precizăm că firma Deltalact Tulcea a fost acuzată în nenumărate rânduri de faptul că distribuie elevilor din Ialomița lapte stricat. În 2015, de exemplu, mai mulți elevi din Fetești au ajuns la spital acuzând dureri de stomac după ce au băut din laptele produs la Tulcea. Acuzații asupra acestui producător au planat și în anul 2017.

În iulie a.c., contestația societății SC Cub SRL a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fac pipi atat pe dobre cat mai ales pe fii. s au inbogatit cu cntracte cu scoli. fii su a fost misnistru dar tot imberb incornorat este. ce sa zic, or muri copii de foame dupa cacaturile lor! hai sicktir je gurilor!
1
0
sa ii dai cornul tau si ,,laptele,, meu lu porcul si clovnul de la puscarie !!!
2
0
DIN SURSE SIGURE E FACATURA DE LA CJC. CA SA NU DEA BANI NICI ANUL ASTA PT PROGRAM. ECONOMIE PE SPATELE COPIILOR. TIPIC PSD CONSTANTA.
6
0
De fapt le producea Dobrogea. Dobre avea intrare.Bani cheltuiti cu dedicatie.
5
0
Eu sunt impotriva laptelui si a cornului in scoli. Sunt alimente foarte alterabile.
6
0
L-as invita pe domnul Dobre sa manance el asazisul corn pe care il da copiilor la scoala. Nici cainii nu il mananca
16
0
Guvernul sa ia cornul si placinta de la mine, de la Patis. Simpati, ca trebe sa mananca si copiii mei. Mai lasatil pe Dobre, ca o are mare.
3
3
sa dea laptele si cornul stricat lui dobr sa manance pana la pensie
15
1
Dobre@Fii e una dintre firmele care nenorocesc Constanta! Obliga angajatii sa voteze PSD! MUIE DOBRE
18
0
Si cat timp e plecat fii-tu la scoala, eu vin la tine si te fut, te muiesc, ma variez la tine-n gura... si dupa plec.
6
12
Ingrozitor de imoral, bolsevic, otravitor si gretos
2
0
Niste dobitoci, sa manance copiii lor asa ceva, copilul meu niciodata nu va manca, va avea pachetel chiar daca nu e normal ca el sa manance ceva bun iar restul copiilor sa manance stricaciuni.
13
0
S-au incaierat intre ei.Tipic bolsevic.
7
1
contesta licitatia , dar cu cornurile lor vechi si fara nici un gust ce fac......
18
1
dobre si fiii a uitat ce porcarii de cornuri trimiteau in scoli ? rumegus presat...nici animalele nu il mancau.
34
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218