REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Fără sisteme de irigații, preoții sunt ''în prima linie'' pentru aducerea ploii

Fără sisteme de irigații, preoții sunt ''în prima linie'' pentru aducerea ploii

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 2853

Deși suntem în anul 2020, recoltele fermierilor încă stau la mâna naturii, în lipsa unor sisteme de irigații. În timp ce alte țări au avansat, România s-a mișcat în ritmul melcului și suntem în situația în care seceta ne poate creea cele mai grave probleme de până acum. Pe de-o parte fermierii acuză statul că nu a mișcat un deget pentru a-i ajuta, iar pe de altă parte statul spune că doar agricultorii care le solicită ajutorul pot beneficia de irigații.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, în județul Constanța, suprafața contractată pentru irigații, în anul 2020, este 40.594 hectare. În ceea ce privește suprafața deja amenajată ce poate fi irigată în prezent este de 286.884 de ha.

"ANIF încheie contracte cu fermierii, multianuale sau sezoniere, pentru suprafețele care urmează să fie irigate. Avem contractată pe o suprafață de 40.594 de ha, urmând ca fermierii să dea comandă de apă, în funcție de necesități. Am făcut apeluri către fermieri, comunicate și note interne către directorii de filiale pentru a promova acest lucru. Noi dispunem de o bază de irigat, însă contractele sunt încheiate la cererea fermierilor.", ne-au precizat reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.

În aceste condiții, ajutorul divin rămâne cea mai la îndemână variantă pentru cei mai mulți agricultori. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat personal o slujbă pentru ploaie și i-a îndemnat pe preoții din mediul rural să facă același lucru. Să meargă pe câmp și să oficieze slujbe speciale pentru ploaie, în speranța că vor reuși să evite lunile secetoase ce ar putea să afecteze puternic agricultura.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ceausescu a irigat toata tara si idiotii astia umbla cu icoane pe coclauri! Bai dementilor, in ce tara civilizata vedeti tzapii cu icoane pe camp?
0
0
ma gandesc ca teodosie a urmarit meteo la tv si a stiut cand sa alerge pe ogor pt rugaciune.
4
0
vine ploaia pe 2 3 4 mai...torentiala.Asa ca o sa vedem show pe 1 mai cu popi in camp fara umbrela si pe urma cu galosi....
3
0
Nu-ti sta bine cu dintii in gura mai rahat avortat?
1
5
Ajuta iesirea popilor la rugaciuni ca aghiazma la mort , dar escrocii astia se gindesc cum sa mai faca ceva bani , pina si tablaria masinii o boteaza.Sa lase straiele alea de drac si sa puna mina pe sapaa si la munca agricola cu ei , sunt peste 55.000 de paraziti , plus calugari si maicute ce ard gazul de pomana.
5
1
Ma uit cu tristete la idiotii care au vandut la fier vechi toate sistemele de irigatii ,Romania am lasat-o cu absolut tot ce era necesar,acum sunteti cu 150 de ani in urma.asa va trebuie popor de golani
6
1
Parca suntem in epoca de piatra , daca nu investim in sistemul de irigatii popii nu n-au cu ce sa ajute !
4
1
Ceva de Covid avem?
3
0
spagarul sef lipsea!
4
1
Stiam ca dansul paparudelelor aduce ploaia... se imbraca in paparude ilustrii conducatori? Ca de purtat se poarta... vezi fagabou,niculescu,vela,plavanis,ciolacu,costache , si lista poate continua
3
1
vremea tine cu vremurile. nimic nu e nou sub soare. istoria se razbuna pe cei ce nu o cunosc repetandu-se. 1947
5
0
Cand votezi nu trebuie sa o faci gandind ca ala votat e ca tine,ci mai destept decat ar visa altii. Noi am ales indivizi sa semene cu orice meltean,asa ca ne meritam soarta.
6
0
Oameni sau rugat la divinitate de la inceputul civilizatiei. Iar ptr noi Dumnezeau nea dat in ajutorul nostru tehnologia. El nea dat,nu nea bagat si in sac. Nea scapat de foametea care apare pe timp de seceta. Dar ce face omu. Isi baga toata pl in lucrarea lui si intreaba: Muieti is posnagi!
4
0
Ai dracu popi,din plictiseala asta cu carantina ce s-au gandit ei,cine suntem noi ma popimea sa ne facem de cap sau pulimea sa stam ca prosti in casa si vin cu tot felul de idei dastea care tin la sarmanele babe sau alti prosti care cred ca astia sunt sfinti si se inghesuie sa le pupe mainile.Nu ma oamenilor astia nu sunt sfinti ci oi imbracate in haine de lupi pentru ca Isus le-a dat porunca apostolilor zicanc:cel care vrea sa fie cel mai mare dintre voi sa fie servitorul celorlalti,pentru ca eu va trimit in lume sa serviti aproapele nu sa fiti voi serviti.
8
3
puneti mana pe sapa Tanasescu si cu Spagoveanu si pe tarla cu voi. Toti popii trebuie pusi la munca. De-a lungul istoriei popii s-au cotit mereu de munca. . . . si au preferat sa fie turnatori, legionari, pedofili si partzari !!!
14
3
ce vor sa pice din cer? mama cereasca? fara munca nu iese nimic, ati avut sistem de irigatii si l-ati vandut la fier vechi, altul nu mai vreti sa faceit, e mai usor sa faceti slujbe cu popii astia.V-ati bucurat ca ati scapat de Ceausescu si ati dat de nenorociri mult mai mari pribegind ca sclavii pe taramuri straine lasand pamanturile astea altora, asa va trebuie daca apreciati necinstea si desconsideati lucrurile bune facute de Ceausescu
11
2
Ai dreaq popi, n-au fraieri prin biserici acum si umbla disperati .. pe camp, prin munti, prin pesteri, maine or sa se duca pe mare sa se roage pentru Corina Martin .. Halal .. fimi-ar scarba de ei !!!
12
5
Cu atatia ciorditori tuciurii care fura tot ce este metal, este imposibil sa avem sistele de irigatii.
11
1
mai imbecil si putoare umana ca tine fanule sunt putini , precis tu cu munca esti certat ca si cu popi, dar o sa te ajute dracul cat de curand!
5
13
Ba imbecililor de popi asta este comportament de Evul Mediu!!! Iesiti dracului din pesteri si puneti mana la treaba nu la lalaieli in mijlocul campului!
19
6
Este mai ieftin sa te rogi dacat ca fiecare biserica sa doneze cate-o motopompa!
17
3
De la Adam si Eva populatia globului a ajuns la 2 miliarde de locuitori pana acum 100 de ani. In ultima suta de ani am ajuns la 8 miliarde. Pamantul este acelasi. De unde hrana pentru toti? Intotdeauna au fost ani secetosi, dar niciodata nu am fost asa multi.
12
2
biserica aduce ploaia! mare-i gradina Ta!
14
4
In Biblie, preocupari cu chemarea ploii avea Ilie. Este firesc sa existe astfel de preocupari si astazi la continuatorii lui.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272