REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Mar., 25 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6771
21.1° Constanța Marți, 25 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6771
 

Farmacie din Constanţa, suspectată că vinde medicamente expirate

Farmacie din Constanţa, suspectată că vinde medicamente expirate

Replica API 2 august 2016 | 00:04 414

Mare atenţie când cumpăraţi medicamente, deoarece ele vă pot îmbolnavi şi mai tare! Un constănţean a sesizat cotidianul „Replica”, susţinând că a cumpărat din farmacia „Blue Farma Plus” un medicament expirat pe data de 1.07 a.c. Contactaţi de „Replica”, reprezentanţii „Blue Farma Plus” ne-au declarat că sunt sceptici în privinţa acestui caz, fiind prima dată când li se întamplă ca un client să reclame un medicament expirat, cumpărat de la ei din farmacie: „Vom verifica şi noi dacă medicamentul a fost cumpărat de la noi, în domeniul acesta este o competiţie mare şi oricine poate spune orice”.

Medicamentul suspect este „Refflor Forte”, recomandat în echilibrarea tulburărilor de tranzit intestinal, precum constipația sau diareea, în calmarea simptomelor sindromului de colon iritabil și în refacerea florei intestinale. Deși i-am informat pe cei de la „Blue Farma Plus” că avem imagini cu bonul fiscal și ambalajul produsului (seria + data expirarii), aceștia spun că oricine poate să spună orice, că există o competiție mare între farmacii și ca vom fi sunați de șefi peste câteva zile, pentru mai multe lămuriri. “Vom verifica și noi dacă medicamentul a fost cumpărat de la noi, în domeniul acesta este o competiție mare și oricine poate spune orice. Șefii sunt plecați în concediu weekend-ul acesta, vă vor contacta ei” ne-au declarat reprezentanții. Clientul s-a prezentat la farmacie cu produsul expirat, angajata de acolo cerandu-și scuze și oferind alte pastile, Linex, care sunt mai scumpe, diferența de bani fiind suportată de către ei. Între timp, oamenii pot să cumpere medicamente expirate și să nu fie la fel de inspirați precum constanțeanul care ne-a sesizat problema, farmacia fiind ultimul loc unde te-ai gândi că poți găsi produse care îți pun sănătatea în pericol.

Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41394763044
5/49
27402873311
joker
13628161016