1.7° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
1.7° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Fată de 15 ani, violată și apoi incendiată de propriul verișor

Andreea VREJOIU 15 octombrie 2022 | 16:26 2489

O fată de 15 ani din India se luptă să supraviețuiască după ce verișorul ei de 18 ani a violat-o, iar mai apoi i-a dat foc cand a aflat că a rămas însărcinată. Poliția din statul Uttar Pradesh a arestat luni un tânăr de 18 ani și pe mama lui, fiind suspectați de tentativă de omor, pentru că ar fi turnat kerosen asupra fetiței și ar fi incendiat-o când a aflat că era însărcinată, potrivit oficialilor de politie, transmite CNN.

„Medicii încearcă să o salveze, dar se poate să nu existe nicio șansă de supraviețuire”, a declarat joi mama fetiței pentru CNN.

Fata a suferit arsuri pe aproximativ 80% din corp, potrivit dr. S.P.Singh, inspector medical la Universitatea de Științe Medicale, care o tratează.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

În medie, India raportează un viol la fiecare 17 minute, conform ultimelor cifre guvernamentale, iar militanții spun că cazul fetei evidențiază cât de adânc înrădăcinate sunt valorile misogine și patriarhale în țară. Problema este exacerbată în India rurală, deoarece femeile rămân în mare parte needucate, iar stigmatizarea în jurul agresiunii sexuale este răspândită, spun ei.

Fata ar fi fost violată în urmă cu aproximativ trei luni de verișorul ei în vârstă de 18 ani, după care a rămas însărcinată, potrivit lui Kamlesh Kumar Dixit, un înalt oficial al poliției din Uttar Pradesh, și mama fetei.

„Deoarece aparținem aceleiași familii, am rezolvat problema”, a spus mama fetei, adăugând că acum dorește ca presupusul violator să fie spânzurat.

„Acest caz arată că fetele tinere sunt încă expuse riscului mare de violență sexuală. Adevărul este că aceste cazuri devin din ce în ce mai violente pentru că nu există responsabilitate pentru făptuitori. Oamenii continuă astfel de acte cu impunitate pentru că nu există teamă”, a declarat Jayna Kothari, avocat senior la Curtea Supremă a Indiei., conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011