REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Fata lui Șerbănescu de la ANR, în locul lui Răducu Popescu

Fata lui Șerbănescu de la ANR, în locul lui Răducu Popescu

Replica API 9 aprilie 2015 | 01:04 3196

Ironie politică în Consiliul Local

Ironie politică în Consiliul Local

Raluca Andreea Trandafir

Demisia neaşteptată a social-democratului Răducu Popescu din Consiliul Local Constanţa presupune, în mod normal, accederea în legislativul municipal a următorului candidat de pe lista cu care USL a câştigat alegerile din iunie 2012. Ironia politică face ca PSD să piardă astfel un loc în favoarea fostului aliat PNL, dar acest lucru nu va influenţa cu nimic majoritatea din Consiliul Local Constanţa. Dacă liberalii constănţeni nu vor decide altceva şi, în condiţiile în care PSD a anunţat deja că nu are nici o pretenţie asupra acestui loc eliberat prin demisia lui Răducu Popescu, atunci viitorul consilier local va fi Raluca Andreea Trandafir, de 35 de ani. Aparent, Raluca Andreea Trandafir nu mai are nici o legătură cu PNL şi intrase într-un fel de stand by, după includerea sa pe lista USL din 2012.

Răducu Popescu

Până atunci, însă, reuşise performanţa ca, în 2011, să fi fost aleasă în Biroul Naţional al Organizaţiei de femei a PNL. Absolventă a Facutăţii de Ştiinţe Economice, Raluca Andreea Trandafir este lector universitar doctor la Universitatea Ovidius, în cadrul Departamentului de Ştiinţe Administrative, Economice şi ale Comunicării din Facultatea de Drept. Soţul ei, Răzvan Gabriel Trandafir, este director în Autoritatea Navală Română (ANR), iar cei doi au împreună doi copii. Interesant este faptul că Raluca Andreea Trandafir face parte dintr-una din familiile politice ale Constanţei care-şi transmit posturile de ales local (meteahnă la prima vedere democratică) din tată-n fiu/ fiică (după model monarhic). Astfel, după exemple consacrate precum Constantin Matei- Radu Matei (consilieri locali PNL), Mircea Dobre- Mircea Titus Dobre (consilieri PSD local, respectiv judeţean, fiul devenind apoi deputat) etc, şi Raluca Andreea Trandafir moşteneşte calitatea de ales (sic!) de la tatăl său, fostul consilier local PNL şi director general ANR Valentin Şerbănescu. Soţii Trandafir sunt, fără doar şi poate, o familie avută. Potrivit declaraţiilor de avere, deţin trei terenuri intravilane în Cumpăna, Eforie Nord şi Constanţa, două apartamente şi o casă de locuit în Constanţa şi o casă de vacanţă în Eforie, bijuterii de 5.000 de euro, circa 65.000 de euro în conturi bancare, venituri salariale anuale cumulate de peste 100.000 lei de la Universitatea Ovidiu, respectiv ANR, la care s-au adăugat, anul trecut, 145.000 de euro din vânzarea unei case către Eugeniu Bogdan Drăgoi, project manager în cadrul GSP.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272