REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FAZA a II-a de VACCINARE, o INCOMPETENȚĂ cu DIPLOMĂ

FAZA a II-a de VACCINARE, o INCOMPETENȚĂ cu DIPLOMĂ

Replica API 19 ianuarie 2021 | 23:35 3070

Faza a doua de vaccinare împotriva virusului Sars-Cov2 a debutat luni la Constanța. Pe lângă cei 480 de oameni programați să fie imunizați în prima zi, au fost și mulți care au mers la poarta spitalului implorând să fie trecuți pe listă. Aceștia au fost ignorați și trimiși la medical de familie… sau la rude, ceea ce ne face să credem că totul este doar o incompetență cu... diplomă! De ce? Pentru că există vârstnici care nu știu ce trebuie să facă, ei susținând că nu știu să folosească online-ul.

La Spitalul Militar Modular (Incinta Stadionul Portul), luni, 18 ianuarie, a debutat în județul Constanța faza a II-a a procesului de vaccinare. Vârsnicii s-au ținut de programări și au stat răbdători la coadă, în frig, chiar dacă temperatura nu depășea pragul de – 3 grade Celsius. „Am venit la vaccinare conform programării și, așa cum am spus, a funcționat foarte bine platforma și la înscriere, și la programare, și la localizarea spitalului. Ar fi bine să se vorbească mai mult despre persoanele care vor să se vaccineze și mai puțin despre cele care nu vor să se vaccineze. Uitați-vă câtă lume a fost programată în prima zi și cât de dornici sunt să se vaccineze. Această pedalare pe ideea că lumea nu vrea să se vaccineze face deservicii și populației și autorităților”, a declarat o constănțeancă.

Oameni plimbați între instituții pentru programare

Nu au lipsit nici cei supărați pe sistem, de data aceasta fiind vorba de faptul că nu știu cum să se programeze sau că nu o pot face singuri. Fiind în vârstă, mai mulți au declarat că nu știu să folosească online-ul însă, unii dintre ei au fost programați de medicul de familie, rude sau prin call center. Cei care nu sunt ajutați de nimeni, sunt plimbați între instituții pentru a se programa. „De unde să știu eu la anii mei să mă pricep cu online-ul lor cu tot. Doctora de familie m-a trimis la Primărie, am fost acolo și m-au trimis iar la doctora de familie, și uite așa. Am venit și aici să vedem care e treaba, dar mergem acasă, ce să facem dacă nu avem programare”, a declarat un bărbat de 80 de ani.

Șefa DSP: Medicul de familie are responsabilitatea să-i înscrie

Directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Schipor, i-a îndemnat pe cetățenii care nu au posibilitatea să se programeze singuri să meargă la medicul de familie pentru că acesta poartă responsabilitata de a-i înscrie. „Persoanele care nu se pot programa singure vor fi ajutate de nepoți, sau dacă nu, medicul de familie are responsabilitatea să-i înscrie. Acum este o ordonanță prin care medical de familie este remunerate, deci cred că ar trebui , având în vedere că pacienții sunt pe lista lui, să îi sprijie și să facă acest lucru. Aici sunt 8 fluxuri, se merge bine, avem 480 de programări. Mi-aș dori să funcționeze toate centrele de vaccinare. Totul este pregătit și noi așteptăm doar să ne dea startul. Avem promisiune de la Primărie că în la sfârșitul acestei săptămâni va fi gata și să-i dăm drumul. În acest moment sunt 18 fluxuri în 5 locații”, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Declarații de presă - Cristina Schipor:

„M-am vaccinat și îmi este foarte bine!”

O constănțeancă a ieșit încântată de faptul că s-a vaccinat și a spus că este de părere că oamenii responsabili trebuie să meargă să se imunizeze pentru că nu este nimic rău în acest lucru. „M-am vaccinat și îmi este foarte bine! Este cam greu cu statul afară în frig dar asta este. Astăzi este prima zi, toate se vor rezolva treptat, oamenii au extraordinar de multă voință, sunt foarte amabili. Am trecut și prin asta. Știam că o să ne vină rândul. Nu am avut niciun dubiu dacă să mă vaccinez sau nu. Dacă omul e responsabil se vaccinează. Pe programare îmi scria să mă duc la Spitalul Militar și m-am dus mai întâi acolo. La 10 am intrat și am mai stat pe acolo până să intrăm, grupuri, grupuri”, a declarat R. Voiculescu, 75 de ani.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt asta vaccinata... R. Voiculescu, 75 de ani, ce mai conteaza un vaccin la 75 de ani... ca moare acum ori peste 2 ani tot dracu ala e. ii dau zi doza mea !
0
1
treaba voastra daca vreti sa va vaccinati nici nu stiti ce o sa patiti nu imediat ci in timp in max 3-4 ani tot felul de boli o sa faceti treaba voastra...
3
13
O treaba facuta in cel mai pur stil romanesc!
13
1
Ce fac medicii de familie?O gasca de puturosi deprofesionalizati,nu mai fac nimic din profesia de medic, care nu mai stiu sa faca o injectie si au devenit sectretare care completeaza trimiteri Iau banii de pomana si incurca mai mult lucrurile Bani aruncati degeaba
22
3
La noi tot timpul se intimpla asa. Incompetenti, prostie, fuga de responsabilitate.
15
0
Sa va fie rusine! La Cernavoada au fost inghesuite 60 de persoane pe un hol micut timp de 3 ore! O asistenta la 180 de persoane! Rusine! Au expus batranii!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614