REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

FC Barcelona, ca și eliminată din Champions League

FC Barcelona, ca și eliminată din Champions League

Victor ROTARU 15 octombrie 2022 | 00:00 829

FC Barcelona a remizat cu Inter, scor 3-3, și este aproape de a rata calificarea în optimile Champions League pentru al doilea sezon consecutiv. Xavi a avut un discurs categoric la finalul meciul de pe Camp Nou, punctând că în această competiție este nepermis să se comită atâtea erori.Antrenorul catalanilor este conștient că e nevoie de o "minune" pentru calificare și se gândește doar la campionat.

FC Barcelona și Inter au oferit meciul sezonului, într-o seară nebună de Champions League. Catalanii aveau nevoie neapărată de victorie pentru a fi la mâna lor în perspectiva calificării în optimi și au făcut o primă repriză bună, intrând la pauză cu avantaj minim, după golul lui Dembele din minutul 40.
Partea secundă a fost una nebună, iar finalul de infarct. Barella a egalat în minutul 50, după o eroare uriașă a lui Pique, iar Laurato Martinez i-a adus pe oaspeți în avantaj în minutul 63. Lewandowski a reaprins speranțele în tabăra catalanilor în minutul 83, dar Gosens a marcat pentru 3-2 în minutul 89. Același Lewandowski a egalat din nou, în prelungiri, dar e foarte posibil ca punctul obținut de Barcelona să nu fie suficient pentru accederea în optimi.

Xavi: "Am plătit scump greșelile din apărare din partea a doua"


La finalul partidei, Xavi a fost vizibil supărat de rezultat și de jocul prestat de fotbaliștii săi. Antrenorul Barcelonei a subliniat că Liga Campionilor este o competiție dură, unde nu este permis să se comită atâtea greșeli câte au făcut elevii săi contra Interului. Barcelona nu mai depinde de ea în lupta pentru calificare, iar Xavi a subliniat că se gândește numai la campionat.


"Liga Campionilor este crudă cu noi. În a doua repriză am făcut multe greșeli. Liga Campionilor a fost crudă, începând de la Munchen, trecând pe la Milano, și la meciul de astăzi. Ar fi trebuit să continuăm jocul din prima repriză. Nu depindem de noi, situația este foarte grea.
Trebuie să mergem înainte și să schimbăm multe, pentru că Liga Campionilor a devenit foarte complicată.Am făcut prea multe erori. Fotbalul este un joc al erorilor. În prima repriză am făcut puține. Am intrat mulțumiți la pauză, dar am plătit scump greșelile din apărare din partea a doua. Asta ne-a costat. Vom schimba registrul de mâine și ne gândim doar la campionat. Este păcat", a spsu Xavi la finalul partidei, citat de AS.com.

Barcelona poate spera în continuare la optimi, dar șansele sunt infime. Calculul e simplu: catalanii trebuie să câștige duelurile cu Plzen și Bayern și să spere că Inter nu va câștiga niciuna dintre partidele cu aceleași formații. Există și posibilitatea ca Barcelona să meargă mai departe cu 4 puncte adunate din ultimele două jocuri, dar în acest scenariu Inter ar trebui să piardă ambele partide rămase. Acest lucru este aproape imposibil, mai ales că echipa lui Simone Inzaghi va întâlni pe teren propriu Viktoria Plzen, în runda următoare.

Așadar, Barcelona este la un pas să rateze pentru a 2-a oară la rând prezența în optimile Champions League, lucru care nu s-a mai întâmplat de peste două decenii. În sezoanele 1997-1998 și 1998-1999, catalanii părăseau cea mai importantă competiție intercluburi încă din faza grupelor.
Pentru echipa lui Xavi urmează primul El Clasico al sezonului, duminică, pe Bernabeu. Un succes în derby-ul cu Real Madrid ar îndulci puțin amărăciunea fanilor după dezamăgirea din Champions League, dar un eventual eșec ar transforma această săptămână într-una dintre cele mai negre din istoria clubului, potrivit eurosport,ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272