REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

FC Barcelona l-a demis pe antrenorul Ronald Koeman

FC Barcelona l-a demis pe antrenorul Ronald Koeman

Replica API 30 octombrie 2021 | 23:56 800

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona l-a demis pe antrenorul olandez Ronald Koeman, potrivit unui comunicat publicat în noaptea de miercuri spre joi, după înfrângerea cu 0-1 suferită în deplasare cu Rayo Vallecano, în La Liga, conform agerpres.ro.

''FC Barcelona l-a destituit în această noapte pe Ronald Koeman din funcţia de antrenor al primei echipe'', a anunţat clubul, precizând că preşedintele Joan Laporta i-a transmis, deja, antrenorului decizia luată.

Anunţul survine la trei zile după ce FC Barcelona a pierdut pe Camp Nou cu Real Madrid (1-2), în El Clasico, se află pe locul 9 în clasamentul La Liga şi riscă să fie eliminată din Liga Campionilor.

Criticat de mai multe săptămâni, Koeman a fost aproape de a fi demis la finalul lunii septembrie, când Barca a fost învinsă cu 3-0 de Bayern Munchen, pe Camp Nou, în prima etapă a Ligii Campionilor.

Tehnicianul batav a cerut atunci conducătorilor clubului să clarifice situaţia, iar preşedintele Laporta şi-a reafirmat susţinerea faţă de antrenor înaintea meciului cu Benfica din Champions League, pierdut şi acesta la scor de forfait.

Ca jucător, Ronald Koeman a condus-o pe FC Barcelona la câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 1992, marcând golul victoriei în finala cu Sampdoria de pe Wembley. Koeman a fost numit antrenor la Barca în vara anului 2020, în locul lui Quique Setien, care a fost demis după doar şase luni în funcţie.

Cu Koeman pe bancă, Barca a câştigat Copa del Rey în aprilie, dar a ocupat locul al treilea în sezonul trecut în La Liga, la şapte puncte de campioana Atletico Madrid şi a fost eliminată de PSG în optimile Ligii Campionilor.

Fostul mijlocaş Xavi Hernandez, care pregăteşte în prezent echipa qatariană Al-Sadd, este favorit să îl înlocuiască pe Koeman, însă actualul antrenor al echipei B a clubului, Sergi Barjuan, ar putea fi numit ca interimar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272