REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

FC Farul - Steaua: 1-2 (1-1) în amicalul de lux de ieri

FC Farul - Steaua: 1-2 (1-1) în amicalul de lux de ieri

Replica API 1 martie 2012 | 00:00 342

"Rechinii" promit surprize

"Rechinii" promit surprize

Ieri la prânz, FC Farul a susţinut cel mai împortant meci amical din această iarnă: cel cu echipa Steaua Bucureşti. Iată echipele: FC Farul: George Curcă - Ionuţ Călin, Cosmin Stegaru, Lucian Dobre (min 45 - Ion Barbu) (cpt), Dino Eze - Nicolae Buzea, Ionuţ Pană - Andrei Neagoe, Petre Ivanovici, Denis Husein - Adrian Pătulea. Echipa Farului după minutul 60: Marius Toma (min 85 - Bogdan Cernat) - Costel Niţescu, Lucian Dobre, Valentin Sandu, Radu Sascău - Sorin Paraschiv, Enghin Amet (min 75 - Robert Stancioiu) - Nicola Berţi (min 75 - Constantin Coteanu), Robert Neagoe, Cosmin Miron (min 85 - Youssouf Kone) - Alexandru Paraschiv (min 75 - Vali Badea); Steaua Bucureşti: Răzvan Stanca - Dănănae Ovidiu, Martinovic Novak, Geraldo Alves, Paul Pârvulescu - Leandro Tatu, Andrei Prepeliţă, Mihai Raduţ, Florin Costea (cpt) - Raul Rusescu, Gabriel Machado. Au mai jucat: Eric Bicfalvi, Tibi Balan, Ştefan Nikolic, Alexandru Chipciu; Mihai Costea, Ionuţ Nastasie.

Fazele importante:

Min 11 - Corner Andrei Neagoe, cap Dino Eze peste poartă;

Min 16 - Şut Tatu respins de Curcă;

Min 18 - 1-0 Steaua: Raul Rusescu înscrie cu un şut din careu după o pasă excelentă a lui Tatu pentru Florin Costea;

Min 23 - Ivanovici şutează din apropiere, respinge Stanca cu piciorul;

Min 32 - Şutul lui Florin Costea este respins de George Curcă;

Min 35 - Farul - Steaua 1-1! Adrian Pătulea a transformat o lovitură de la 11 m, acordată după un fault al lui Martinovic asupra lui Pătulea.

Min 41 - Ivanovici şutează de la 16 m mult peste poartă;

Min 70 - Robert Neagoe şutează pe lângă poarta lui Stanca;

Min 73 - FC Farul - Steaua 1-2: Acţiune colectivă de atac a Stelei, Chipciu îi lasă lui Bălan care înscrie din careu;

Min 83 - Mihai Costea şutează din unghi, balonul este respins de Toma;

Min 90 - Vali Badea şutează din careu, balonul loveşte transversala;

Viorel Tănase: "Ne-am comportat bine cu o echipă de alt nivel"

"Ne-am propus un rezultat bun cu Steaua, tratez fiecare joc la victorie. Noi trebuie să ne jucăm partitura indiferent de adversar. Au avut un ritm bun şi am pus probleme Stelei. Vreau ca Farul să practice un fotbal total, ofensiv şi bine organizat. Am avut 3-4 situaţii clare de gol, Ivanovici, Dino Eze, Badea la final şi puteam scoate un rezultat de egalitate şi poate aveam mai multă incredere. Steaua este o echipă puternică, o echipă cu individualităţi, fac diferenţa uşor în joc. Dacă marcam la 1-1 poate alta era soarta partidei. Una peste alta a fost un joc util, un joc care mi-a demonstrat calităţile unor jucători în condiţii de stres şi cu o echipă de alt nivel şi cred că ne-am comportat bine. Mai avem probleme de pus la punct, de ordin tactic, dar se vede o creştere. Cine va respecta sarcina de joc, acela va juca titular. Ne-am asumat riscul să stricăm gazonul, dar este timp până la meciul cu Bacăul să-l refacem. Mă bucur că am avut mulţi spectatori, dar mă aştept la mai mulţi. Avem nevoie de public, ne-am propus ceva măreţ şi numai împreună cu al doisprezecelea jucător putem reuşi. Le mulţumesc spectatorilor pentru cum au susţinut echipa şi îi aştept în număr cât mai mare", a declarat Viorel Tănase la finalul amicalului cu Steaua.

Mulţumim, Ion Barbu!

După o activitate de 12 ani la clubul Farul, Ion Barbu a jucat pentru ultima dată în tricoul Farului. Ion Barbu a fost felicitat de conducerea clubului pentru toată activitatea iar la pauză meciului amical cu Steaua a fost răsplatit cu o cupă şi buchete de flori, acestea fiind oferite de preşedintele Marcel Lică şi de Cristian Munteanu, fostul portar al Farului din primii ani ai lui Barbu la Constanţa şi de directorul sportiv Cosmin Siscu. De asemenea, Barbu a jucat în primele 10 minute din repriza secundă a meciului cu Steaua iar apoi a fost aclamat de toţi cei 5000 de spectatori prezenţi la partidă.

"Pe de o parte este un moment trist că m-am retras, dar pe de altă parte mă bucură mult susţinerea celor din tribună şi asta mă face să trec cu bine pentru momentele acestea mai grele. Vine o vreme pentru oricine să se lase. Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putinţă pentru FC Farul Constanţa. Voi continua activitatea de antrenor secund şi sper să am realizarile pe care le-am avut cu Farul în Liga 1. Farul este echipa mea de suflet şi sper să promoveze anul acesta. Atmosfera este foarte bună la echipă, s-au facut eforturi foarte mari din partea conducerii şi se fac în continuare", a declarat Ion Barbu.

Farul a scăpat de datoriile către foştii jucători

"Am terminat cu toate datoriile către foştii jucători ai clubului Farul. Ieri am făcut ultimele plăţi. La ora asta, FC Farul nu are datorii către foştii jucători, toate litigiile au fost plătite. Datoriile către terţi sunt trecute de către administratorul juridic în baza legii insolvenţei şi suntem la zi cu toate plăţiile şi acolo. Mai avem o restanţă doar catre stat. Am plătit până acum în jur de 1.400.000 Euro. În momentul ăsta, scăpând de datorii, au început şi învestiţiile în echipă şi ne vom concentra şi pe marketing şi vom veni şi cu alte surprize", a declarat Giani Nedelcu, patronul Farului. "În acest an, Farul nu este obligată să depună dosar de licenţiere, însă nu sunt probleme. Stingându-se datoria către foştii jucători, pentru care s-a făcut un efort uriaş de către domnul Nedelcu, s-a creat un entuziasm în rândul jucătorilor şi am dori să se transmită şi în oraş, la suporteri dar şi în rândul oamenilor de afaceri, care spuneau ca sunt probleme. Nu mai sunt probleme şi îi aşteptăm alături de noi. Pârtia este curată acum la Farul. Foştii jucători spun acum că Farul nu-i reprezintă. Când este greu se vede ca eşti farist. Nu este uşor să aduci jucători care au jucat în Liga Campionilor, este fără precedent în istoria clubului. Farul a făcut pregătirea la nivelul Ligii 1, am transferat jucători importanţi. Este un efort şi o lovitură de imagine să aducem Steaua în pregătire la Constanţa, iar condiţiile au fost foarte bune. Aşteptăm rezultate şi nu văd de ce să nu vină lumea să ne încurajeze în acest proiect, în condiţiile în care avem şi o stabilitate financiară. Două victorii legate te duc automat în primele 4 locuri", a declarat, la rândul lui, preşedintele Marcel Lică.

A.M.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272