REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

FCU Craiova, învingătoare în derby-ul orașului cu Universitatea

FCU Craiova, învingătoare în derby-ul orașului cu Universitatea

Victor ROTARU 4 decembrie 2022 | 00:00 675

FCU Craiova s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Universitatea Craiova, în derby-ul Băniei, care a fost încins în tribune și tranșat clar în teren de băieții lui Napoli, care obținuseră ultima victorie stagională la începutul lunii septembrie, cu Rapid.

Derby-ul de Bănie, al patrulea episod din ultimii doi ani dintre cele două echipe ale orașului Craiova, s-a consumat sâmbătă seara, pe Ion Oblemenco, cu echipa lui Mirel Rădoi din postura de formație gazdă.
Precedentele dueluri dintre cele două echipe s-au terminat în favoarea celor de la Universitatea Craiova, care au câștigat cele trei întâlniri directe.

Duelul din etapa a 19-a a SuperLigii le-a găsit pe cele două combatante pe poziții diferite în clasament: elevii lui Rădoi pe locul 4, cu 32 de puncte, elevii lui Nicolo Napoli pe 14, cu 16 puncte.

Partida din Bănie a fost în tribune mai încinsă și mai electrizantă decât pe teren, fiind bine cunoscută rivalitatea dintre cele două echipe.

Fanii celor două formații au creat spectacol pirotehnic în peluze, centralul Chivulete fiind nevoit să oprească de trei ori partida în primul sfert de oră. În minutul 22, după numeroase momente de pauză, arbitrul a decis să trimită cele două echipe la vestiare, întrucât galeriile au continuat să arunce torțe, petarde și artificii.

După aproximativ zece minute, când spiritele s-au liniștit în cele două galerii, partida de pe Oblemenco a fost reluată.

Cea dintâi ocazie le-a aparținut celor de la Universitatea Craiova, în minutul 26. Rivaldinho, aflat în poziție ideală, l-a pus la încercare pe Gurău, goalkeeper-ul debutant din poarta celor de la FCU. Tot Craiova lui Rădoi a fost echipa mai periculoasă a primei secvențe a jocului. Căpitanul Baiaram, în flancul stâng, a trimis un șut-centrare, dar Gurău s-a opus din nou deschiderii de scor.

După nouă minute adiționale dictate pentru prima parte, cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, scor 0-0.FCU Craiova, repriză secundă de vis în fața rivalei Universitatea

Începutul actului secund le-a aparținut băieților antrenați de Nicolo Napoli, care au dat cea dintâi lovitură în minutul 50. Baeten, servit perfect de Bauza, a deschis scorul cu o execuție imparabilă din interiorul careului, fără speranțe pentru Lazar.

Oltenii lui Rădoi, anesteziați de gol, nu au avut reacție și au mai primit o lovitură zece minute mai târziu, în minutul 60. George Ganea a finalizat din careul mic și a dublat avantajul oaspeților de la FCU.

Universitatea Craiova a ratat în minutul 82 șansa de a reveni în joc, căci șutul lui Vătăjelu, de la distanță, a trecut pe lângă poartă.

S-a terminat 2-0 pentru FCU Craiova, care obține prima victorie în fața rivalei din oraș și care, în urma acestui rezultat, urcă un loc în clasament, până pe poziția a 13-a.

De partea cealaltă, Craiova lui Rădoi rămâne pe 4, ratează șansa să urce pe podium, iar mai mult poate pierde și acest loc dacă FCSB câștigă cu Mioveni, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Craiolguța a s**t puța!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212