REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FDA aprobă vaccinurile bivalente anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste de peste şase luni

FDA aprobă vaccinurile bivalente anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste de peste şase luni

A.F. 10 decembrie 2022 | 00:00 169

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat ca vaccinurile anti-COVID-19 bivalente produse de Moderna şi Pfizer-BioNTech, care vizează atât tulpina originală a noului coronavirus cât şi subvariantele de Omicron, să fie administrate copiilor cu vârste de peste şase luni, informează Reuters.

Autorizaţia emisă joi de FDA prevede ca vaccinul bivalent produs de Moderna să fie administrat ca doză booster copiilor cu vârste de la şase luni la cinci ani, la cel puţin două luni după vaccinarea iniţială, citează stiripesurse.ro.

Vaccinul actualizat produs de Pfizer-BioNTech va putea fi administrat ca cea de-a treia doză la copiii din grupa de vârstă şase luni - 4 ani care nu şi-au finalizat schema primară de vaccinare sau care nu au primit încă doza a treia, potrivit Agerpres.

Copiii care au finalizat schema iniţială de vaccinare cu trei doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech nu sunt deocamdată eligibili pentru a primi acest booster bivalent, a precizat agenţia americană.

FDA a adăugat că datele care sprijină utilizarea vaccinului bivalent Pfizer-BioNTech ca doză booster în această grupă de vârstă sunt aşteptate în luna ianuarie.

Vaccinurile destinate copiiilor cu vârste fragede din Statele Unite au fost autorizate abia în luna iunie a acestui an, o decizie care i-a transformat pe cei mici în cel mai recent grup populaţional devenit eligibil pentru vaccinare împotriva COVID-19.

Datele guvernamentale americane arată că doar 2,7% dintre copiii cu vârste sub 2 ani şi mai puţin de 5% dintre copiii din grupa 2-4 ani care sunt eligibili au finalizat schema primară de vaccinare până în data de 30 noiembrie.

Vaccinul pediatric dezvoltat de Moderna pentru copiii mai mici de şase ani este un ser în două doze de 25 de micrograme, administrate la o distanţă de patru săptămâni între ele. Vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii mai mici de cinci ani conţine trei doze cu concentraţie scăzută, administrate în decurs de 11 săptămâni.

În total, 39,7 milioane de persoane din Statele Unite au primit un booster bivalent până pe 30 noiembrie, potrivit datelor medicale publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614