REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

FDA propune trecerea la vaccinarea anuală împotriva Covid-19

FDA propune trecerea la vaccinarea anuală împotriva Covid-19

Andreea VREJOIU 25 ianuarie 2023 | 00:00 243

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) propune folosirea vaccinurilor bivalente de la Pfizer și Moderna, actualizate împotriva subvariantelor omicron, pentru vaccinarea anuală anti-Covid.

FDA propune trecerea la vaccinarea anuala impotriva Covid-19

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Statele Unite a propus luni ca cea mai recentă doză actualizată de vaccin împotriva Covid-19 să fie utilizată anual pentru adulții sănătoși, similar campaniei de imunizare antigripală, propunându-și astfel să simplifice strategia de vaccinare a populației din SUA împotriva noului coronavirus, relatează Reuters.

FDA a cerut, de asemenea, grupului său de consilieri externi să ia în considerare utilizarea a două injecții de vaccin anti-Covid pe an pentru unii copii mici, adulți mai în vârstă și persoane cu imunitate compromisă.

Autoritatea de reglementare a propus o selecție de rutină a variantelor pentru actualizarea vaccinului, similar modului în care tulpinile pentru vaccinurile gripale sunt schimbate anual, în documentele de informare înaintea reuniunii comisiei sale care va avea loc joi.

FDA speră că programul anual de imunizare ar putea contribui la implementarea unui proces de vaccinare mai puțin complicat și la mai puține erori de administrare a serului, ceea ce ar putea duce la rate îmbunătățite de acoperire a vaccinului.

La rândul său administrația Biden a planificat o campanie de amplificare a vaccinului în fiecare sezon de toamnă.

În prezent, majoritatea americanilor trebuie să primească mai întâi două doze din vaccinul original Covid, la distanță de cel puțin trei până la patru săptămâni, în funcție de vaccin, urmate de o doză de rapel câteva luni mai târziu.

Dozele inițiale de vaccin Pfizer pentru copii și adulți implică trei injecții, a treia fiind serul bivalent actualizat, care trebuie administrat aproximativ două luni mai târziu.

Dacă panelul votează în favoarea propunerii, vaccinurile bivalente Pfizer și Moderna, care vizează atât omicron, cât și variantele originale, vor fi folosite în viitor pentru toate dozele de vaccin anti-Covid, și nu doar ca doze de rapel (boostere), potrivit FDA, conform 360medical.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212