REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Federaţia internaţională de atletism a lansat un fond de susţinere a sportivilor

Federaţia internaţională de atletism a lansat un fond de susţinere a sportivilor

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 801

Federaţia internaţională de atletism (World Athletics), împreună cu Fundaţia internaţională a atletismului (IAF), a anunţat marţi că a lansat un fond în valoare de 500.000 de dolari, destinat susţinerii sportivilor profesionişti ce se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza pandemiei de coronavirus.

Preşedintele World Athletics, britanicul Sebastian Coe, care este şi în fruntea IAF, a declarat că fondul va fi folosit pentru ajutorarea atleţilor rămaşi în ultimele luni fără cea mai parte a veniturilor, după ce competiţiile au fost suspendate în urma pandemiei.

Fundaţia internaţională a atletismului, al cărei preşedinte de onoare este Prinţul Albert al II-lea de Monaco, a alocat sume din bugetul său pe anii 2020 şi 2021 pentru a-i sprijini pe sportivii aflaţi în dificultate.

"Sunt mereu în contact cu atleţii din lumea întreagă şi ştiu că mulţi întâmpină dificultăţi financiare ca urmare a anulării majorităţii competiţiilor sportive internaţionale în ultimele două luni", a afirmat Coe. "Sperăm că vom putea organiza cel puţin câteva competiţii mai târziu în acest an", a adăugat el.

Va fi nevoie de o reconfigurare a programului acestui sezon, după ce mai multe reuniuni din cadrul circuitului Diamond League au fost anulate.

Ideea acestui fond aparţine fostului mare atlet marocan Hicham El Guerrouj, campion olimpic în 2004 şi deţinător în continuare al recordului mondial în proba de 1.500 m, pe care l-a stabilit în 1998.

"Sunt încântat că Seb şi Federaţia internaţională au reacţionat atât de pozitiv la sugestia mea de a înfiinţa un fond pentru atleţi şi au făcut ca acest lucru să fie posibil cu ajutorul Fundaţiei internţionale a atletismului", a spus El Guerrouj.

"Suspendarea competiţiilor a avut un impact uriaş asupra multor atleţi profesionişti, fiindcă nu pot obţine premii în bani, aşa că sunt cu adevărat mulţumit că am găsit o modalitate de a-i sprijini", a continuat marocanul, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272