REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
10.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Federaţia internaţională de tenis de masă a aprobat reintegrarea sportivilor din Rusia şi Belarus

Federaţia internaţională de tenis de masă a aprobat reintegrarea sportivilor din Rusia şi Belarus

A.F. 1 aprilie 2023 | 00:00 659

Federaţia internaţională de tenis de masă (ITTF) a anunţat joi că jucătorii din Rusia şi Belarus pot reveni în competiţiile sale cu statutul de neutri, fără însemne naţionale şi fără imn, la îndrumarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), transmite Reuters.

Federatia internationala de tenis de masa a aprobat reintegrarea sportivilor din Rusia si Belarus

CIO a emis, marţi, un set de recomandări pentru federaţiile sportive internaţionale care să permită reintegrarea în competiţii a sportivilor ruşi şi belaruşi, după excluderea lor din februarie 2022, ca urmare a invaziei din Ucraina.

IITF a precizat că sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la competiţiile internaţionale cel mai devreme din luna mai, dar nu pot concura la Campionatele Mondiale (20-28 mai), pentru că au ratat calificările.

''Tenisul de masă are o istorie lungă de a aduce oamenii împreună, chiar şi atunci când relaţiile politice au fost încordate. Poate construi punţi, ducând la o mai bună înţelegere între popoare şi deschide uşa pentru consolidarea păcii în moduri în care excluderea şi diviziunea nu o pot face. ITTF îşi reiterează apelul pentru pace şi fără echivoc condamnă războiul din Ucraina. Este solidar cu poporul ucrainean şi va continua să sprijine comunitatea de tenis de masă din Ucraina'', se arată în comunicatul ITTF, citează Agerpres.

A fost reamintit exemplul ''diplomaţiei ping-pong'' din 1971, când jucători de tenis de masă americani au călătorit în China pentru o serie de meciuri demonstrative care ai ajutat la relaxarea relaţiilor dintre cele două ţări.

O decizie similară a Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE) a provocat numeroase proteste, iar federaţia din Ucraina a anunţat că va boicota competiţiile în care participă sportivi ruşi şi belaruşi. Ţări ca Germania şi Danemarca şi au anulat anumite competiţii, pentru a evita participarea sportivilor din Rusia şi Belarus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515