REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Federația Patronatelor din Turismul Românesc adresează primarului Chițac o scrisoare deschisă

Federația Patronatelor din Turismul Românesc adresează primarului Chițac o scrisoare deschisă

Cristina BĂRBUCEANU 21 noiembrie 2022 | 00:00 841

Reprezentanții Federației Patronatelor au scris: 

„Subscrisa Federația Patronatelor din Turismul Romanesc (F.P.T.R.),  cu sediul în Strada Turturelelor nr.11A, bl. C, et.5, modulul 17, sector 3, București, CIF 8222096, înregistrata în  Registrul Asociațiilor si Fundațiilor sub nr.43/C/2005, este singura federație reprezentativă (atestată prin hotărâre de instanță, definitivă) la nivel de ramură turism, organizație reprezentativă la nivel național pentru sectorul turism conform Legii 62/2011 a Dialogului social, afiliată Confederației patronale UGIR.

In urma dezbaterilor publice din data de 20.09.2022 privind proiectul statutului de constituire a asociatiei Organizatia de Management al Destinatiei Mamaia – Constanta, directiile de specialitate ale Primariei Municipiului Constanta au propus Consiliului Local spre aprobare un proiect de statut fara sa tina cont de toate observatiile, conform legislatiei in domeniu, prezentate de Organizatia Patronala Mamaia Constanta, membru F.P.T.R. 

In aceste conditii s-au transmis catre Primariai Municipiului Constanta noi observatii prin nota din data de 25.10.2022, inregistrata sub nr.225171.

Va reamintim ca reprezentantii F.P.T.R. si cei ai Patronatelor de pe litoral au fost implicati in grupul de lucru constituit la nivelul  Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, pentru modificarea si completarea legislatiei  privind Organizatia de Management al Destinatiei (O,M.D.), in prezent, avand experienta necesara in aplicarea legislatiei privind constituirea acestor organizatii.

Consideram ca Statutul aprobat prin HCL nr 478/31.10.2022 contravine prevederilor legale in vigoare si din urmatoarele motive:
1). statutul O.M.D. se aproba de catre Adunarea Generala a Asociatilor  - membriii fondatori, Consiliul Local putand aproba prin Hotarare un proiect de statut;
2). sumele colectate din taxele speciale pentru promovare turistica nu pot fi considerate cotizatii anuale ale Primariei Municipiului Constanta la O.M.D. Mamaia – Constanta.
 
Va informam, ca statutul aprobat prin HCL nr. 478/31.10.2022 nu poate produce efecte, si nu este opozabil asociatilor Organizatiei de Management al Destinatiei Mamaia – Constanta, acesta urmand sa fie aprobat in urma dezbaterilor de Adunarea Genarala a Asociatilor, cu votul tuturor membrilor fondatori.

Organizatia de Management al Destinatiei Mamaia – Constanta, va fi infiintata in baza hotararii judecatoresti, instanta verificand legalitatea statutului si respectarea legislatiei de infiintare a Organizatiei de Management al Destinatiei locale.

Aprobarea Statutului prin HCL nr. 478/31.10.2022 si nu de catre Adunarea Generala a O.M.D. atrage nulitatea acestuia.

Pentru infiintarea Organizatiei de Management al Destinatiei sub forma de asociatie, este necesara vointa si votul tuturor membrilor fondatori, fiind obligatoriu si avizul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului. 
           
Consideram ca reprezentantii Primariei Municipiului Constanta in Consiliul Director al O.M.D. trebuie sa aiba cunostinte temeinice si experienta in domeniul turismului, in administratia publica si sa aplice intocmai si neconditionat legislatia specifica, nu sa impuna Adunarilor Generale ale Patronatelor locale un statut care contine grave incalcari ale legislatiei in domeniu.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba tarani inculti cipani,federatia bla bla,turistii si localnicii vor pomi,umbra,statiune,nu betoane ,bloc peste bloc,cipani!mergeti in varna parc 10 km si luati notite.ati facut din statiuni un saivan,dupa mintile voastre.piscine smirc uri clorinate,noroc de prostani bugetari care stau in ele cind marea e la 20 m.astia.s turistii vostri,tarani care maninca sunca si parizer,fac ciorbe in hotel!
2
0
"Mamaistii" fac turism de "balta ialomitena" si tarife de Monaco! Sa-i cazeze pe ucraineni pe banii proștilor (covidenia s-a extins) și pe consumul de praf alb ("retalerii" sunt originari din UA)!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212