REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Federația Tinerilor din Constanța, în urma declarațiilor lui Liviu Dragnea: Descentralizarea trebuie făcută de îndată!

Federația Tinerilor din Constanța, în urma declarațiilor lui Liviu Dragnea: Descentralizarea trebuie făcută de îndată!

Replica API 27 martie 2018 | 00:47 418

Ca urmare a declarațiile făcute de domnul Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, cu privire la refuzul unor miniștri de a realiza descentralizarea, Federația Tinerilor din Constanța solicită public deblocarea imediată procesului de descentralizare.

„De asemenea, solicităm domnului Liviu Dragnea să informeze opinia publică dacă ministrului tineretului și sportului blochează procesul de descentralizare. Opinia Federației este că orice demnitar care blochează descentralizarea, prevăzută în Programul de guvernare dar și în Constituția României, ca principiu, trebuie revocat de îndată.

Reamintim că în anul 2017, Federația Tinerilor din Constanța a promovat realizarea procesului de descentralizare, aducând amendamente în acest sens la proiectul legii tinerilor, amendamente însă ignorate de conducerea ministerului de la acea dată. Din fericire, domnul Marius Dunca și doamna Gabriela Podașcă nu mai fac parte din conducerea ministerului.

Arătăm că din cauza lipsei descentralizării, Consiliul Județean Constanța nu poate da în funcțiune Centrul pentru tineret realizat prin fonduri europene pentru că nu dispune de personal de specialitate, iar cadrul legislativ este extrem de vag. Așadar, tinerii sunt cei care suferă din cauza lipsei descentralizării. Direcțiile județene pentru tineret trebuie trecute în subordinea consiliilor județene. Mai mult, pentru a consolida competența autorităților publice locale, acestea trebuie să primească patrimoniul care a aparținut UTC, care în acest moment este prost gestionat, în contra intereselor tinerilor”, au transmis printr-un comunicat cei de la FTC.

“Federația Tinerilor din Constanța susține fără echivoc procesul de descentralizare. Așteptăm măsuri concrete și suntem pregătiți să contribuim astfel încât acest proces să se realizeze cât mai bine. Nu acceptăm nicio scuză din partea demnitarilor pentru nerealizarea procesului de descentralizare.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai dureaza realizarea programului,pana prin 2040.
0
0
Mai duceti -va dracului dracului si lasati omul sa realizeze programul de guvernare promis!
2
3
Cine-l mai crede pe acest individ condamnat este dus bine cu pluta.
2
0
Multa mooie pentru taranul crescator de rosii Dracnea!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614