REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Felicia Ovanesian, conferință legată de activitatea Poliției Locale

Felicia Ovanesian, conferință legată de activitatea Poliției Locale

Valentina CAMARA 13 ianuarie 2023 | 00:00 3740

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și administratorul public al orașului, Felicia Ovanesian, au organizat joi, 12 ianuarie 2023, o conferință de presă.  

Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale, Doru Iordache și Felicia Ovanesian

Subiectul conferinței îl constituie activitățile Direcției Generale Poliția Locală Constanța, fiind abordate și alte teme de interes. Ionuț Dumitru a prezentat un rezumat al bilanțului activității poliției locale Constanța. Bilanțul în întregimea sa, e postat pe site-ul poliției.

În 2022, polițiștii locali au atins toate obiectivele dorite: activitățile de management, fluidizarea traficului rutier în zona unităților de învățământ, asigurarea funcțiilor zilnice, în special, la intrarea și ieșirea din unitatea de învățământ. În cursul anului 2022, un număr de 72 de polițiști locali au luat parte la cursurile de dezvoltare profesională. Poliția Locală pune accent pe protecția obiectivelor, curățenie, fluidizarea traficului.

În perioada sezonului estival s-au luat măsuri împotriva comerțului ambulant. Poliția locală dispune de 280 de posturi, dar își desfășoară activitatea cu 35% mai puțin decât e necesar. Ca și concluzii, la fel ca în anii anteriori, deficitul de personal este o problemă.”, a declarat șeful Poliției Locale.

Ionuț Dumitru a adăugat: „Raportându-ne la cele prezentate, considerăm că încrederea cetățenilor este în creștere. Suntem în slujba cetățenilor, le ascultăm doleanțele. Pe această cale vreau să transmit tuturor că interesul general primează asupra celui personal”. Cât despre cazul familiei cu dizabilități, Ionuț Dumitru a declarat: „În legătură cu acest caz, am emis chiar în ziua respectivă un punct de vedere. Îl consider destul de elocvent și reiese că legea nu a fost încălcată. Am luat acest caz ca un exemplu din care trebuie învățat. Am avut discuții cu întreg personalul. Sperăm ca aceste incidente să nu se mai producă. Este un incident regretabil. În momentul acesta, ancheta noastră internă nu este finalizată.”

Tot despre acest caz, Felicia Ovanesian a declarat: „Doar Confort Urban ar putea restitui suma. Că e vorba de suma de 500 de lei, fie de avertisment, reprezintă bani publici. Aceștia nu pot fi restituiți pentru că noi considerăm că... legea a fost respectată, din punct de vedere juridic. Despre atitudinea polițistului local nu ne putem pronunța.” Ea a mai spus: „Eu vă promit că o să îmi exprim cât se poate de franc opinia față de atitudinea polițistului local până când ancheta nu se încheie.
Primăria a luat legătura cu familia respectivă din aceeași seară
”. 

Cât despre incidentul cu mașina care a făcut drifturi în fața Poliției Locale, Ionuț Dumitru a declarat: „Într-adevăr, incidentul a avut loc la trecerea dintre ani. El nu s-a raportat la Rutieră, s-a raportat ierarhic, doar că prin lipsa de cunoaștere a identității acelui conducător, nu s-a putut acționa. De regulă, atunci când înaintăm către alte instituții, punem la dispoziție mijloace de probe. Polițistul local a pornit în urmărirea șoferului, numai că acesta a dispărut din raza vizuală.

Ionuț Dumitru a mai spus: „Au fost polițiști care au optat pentru o altă carieră, tot în ordine publică, sau care au plecat de tot din sistem. Majoritatea au părăsit sistemul pentru venituri mai mari. Noi putem să scoatem la concurs posturile care sunt bugetate. Anul trecut, timp de 6 luni, au fost sistate posturile pentru noi angajări. Eu, raportat la datele pe care le-am relatat, la situațiile mai puțin plăcute, consider că, per ansamblu, activitatea direcției este una bună. Noi suntem în slujba cetățeanului, chiar dacă avem situații mai puțin plăcute, fac parte din viața noastră.”

Despre construcția spitalului prin PNRR, Felicia Ovanesian a spus: „Ne apucam de proiectare și la începutul lui 2024 ne apucăm de construit.” Tot despre spitalul mobil, consilierul Primăriei, Doru Iordache, a spus: „A fost în evaluare la ANAF, a trecut de evaluarea ANAF-ului și este în faza de analiză”.

Video:


         

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Factiva de cap acu taaare Da da la următoarele alegeri ve ti fi istorie Da una urita cu asa Nu Pin atunci mîncați hindel da da HINDEL si atiit
5
0
da-ti tu 2 palme nicule, esti mai analfabet ca aia care ies de la ore
2
1
Sa vina la SC 37...sa vedeți fluidizare...parcheaza mașinile care-si așteaptă grașii sa iasă de la școala, inclusiv în stația de autobuz..pe trecerea de pietoni..în curbă,pe trotuare,și zdreanta asta de șef poliție locala vorbește numai tâmpenii,despre fluidizare.. Veniți la prânz și seara la SC 37...și da-ti 100 amenzi celor care-si așteaptă analfabeții sa iasă de la cursuri,și dimineața când vin cu prostii la școala sunt în stare sa între cu masina in clasă, sa coboare direct în banca plozii inculti
12
1
A vazut-o cineva vreodată pe D-na Feliciu,cu vreun bărbat?? În afara de D-na notar,prietena sau prietenul ei cum o considera. care sunt împreună peste tot...a-ți vazut-o pe Feliciu în compania unui bărbat undeva???? Oare o fii .....sby??? Asta a ajuns sa ne conducă pe noi,care noi nu am votat-o...unii am votat pe prostul de chitac..dar ne conduce domnul feliciu. Cum dracului vine asta fraților...
7
2
Cand aduna mos chitac p******a de lumini de sarbatori? E vorba de risipa de bani cu consumul inutil de electricitate. Parandaratul sa fie oare de vina? Doua saptamani de p******a cu lumini pe strazi sunt suficiente
11
1
cu scuzele de rigoare dar cred ca trebuie desfiintata e o unealta a primarilor care o foloseste impotriva celor care nu sun cu ei la activitatile dumnealor sunt o rusine pentru societate si un rau la bunastarea societatii nu ii vad rostul acestei institutii care sunt in slujba celor care conduc si in defavoarea cetateanului.
9
0
Stie cineva cine e barbatul din dreapta, cel cu ochelari?
9
0
Vai de soarta noastra! Cimpanzei toti trei!
8
0
Bou'-Bălții,amiralu' contra,feliciu-meajera șefa și distrusul ăla care nu știe ce caută el în viața lui,au distrus orașul ăsta!Dar foarte bine, constănțenii merită cu vârf și îndesat să fie conduși de limbricii ăștia!
10
0
Doar pe domnul ovanesian îl vad în poza doamna chitac nu e!!!!!
15
0
Cameleonii …
6
0
Multa mooie in coor pe unde beti apa
8
0
Să vină și pe Lăpușneanu să fluidizeze traficul în zona Casei de Cultură, că e un haos total din cauza șanțurilor lui Moș Teacă...
15
0
Care fluidizare a traficului in zona unitatilor de invatamant? Treceti pe langa scoala nr.23 intre orele 11-12 cand termina cursurile cei din ciclul primar si o sa va convingeti! Si e doar un exemplu.A crescut increderea populatiei in Politia Locala? Basme! Au venit cu limbajul de lemn,parca prezinta raportul si realizarile ca pe vremea comunistilor! Oamenii astia traiesc in alta lume,paralela cu cea reala!
24
0
Povesti pentru coafeze, Feliciule!
24
0
Sa ne explice Ionut Dumitru de ce bate campii in legatura cu fluidizarea circulatiei, ca eu unul n-o vad. Poate circulatia este fluidizata in timpul noptii, cand nu circula masini. Sa ne explice Ionut Dumitru cum isi permite sa minta ca a fost respectata legea in cazul persoanelor cu handicap. Punctul lui de vedere "emis" a doua zi este exact punctul de vedere pe care l-ar fi "emis" si agentul care a efectuat operatiunea inteligenta, adica nu exista nicio diferenta de diensiune craniana intre cei doi si dupa cum se vede, nici la talie. Sa ne mai explice Ionut Dumitru de ce sunt atatea masini parcate aiurea la FIECARE colt de strada, dar el considera ca militia locala isi face datoria. Domnul Ovanezian sa ne explice de ce este orasul intr-un perpetuu santier, in care de fapt nu prea lucreaza nimeni. Si sa ne mai explice de ce societatea se numeste Confort Urban, cand de fapt ei sunt Disconfort Urban.
26
1
Sunt politisti locali care au parasit sistemul, pentru ca au ajuns la concluzia ca nu sunt compatibili cu acesta, este foarte bine. Nu este bine cand alti poltisti locali care nu sunt compatibili cu sistemul se incapataneaza sa ramana in randurile Politiei Locale, aplicand legile si horararile eronat, dupa bunul lor plac. Este si cazul politistului local OLTEANU VALERIU un simplu aventurier in Politia Locala, care imparte amenzi fara numar cetatenilor pentru iarba, dar nu ia nicio masura impotriva molozului depozitat pe terenurile primariei de catre regii sau firme private. Rusine sa iti fie OLTEANU VALERIU ! Ar fi corect sa parasesti Politia Locala in cel mai scurt timp.
19
1
Fir-ți ai dracu de nenorociți cu politia voastra locala cu tot. Niște repetenți îmbracati în uniforme. E de vorbit despre ei, o zi întreagă și tot n-am isprăvi. Umblă pe străzi după masini parcate ,,neregulamentar,, să poată da amenzi, probabil au plan ca si celelalte autorități. Plan impus de mai marii primăriei, ăia care dau autorizații de construcție pentru blocuri cu 4,5 etaje între case prin cartiere, înacest fel punând în dificultate, retele de canalizare, de apă, locuri de parcare pentru riverani ( oameni care locuiesc de zeci de ani în acele locuri). E mult de vorbit. Concluzia : să vă duceți dracu cu politica voastra de rahat și cu managementul vostru haotic. Constanța e un șantier de la o margine, și o mizerie continua acum cu ploaia asta. Rusine sa va fie, mai dati si conferinte de presa ??? Aveți cu ce vă lăuda?????? Dracu vă mai voteaza
29
1
Fotografia articolului este reclamă la cartea lui John Kennedy Toole,,, Conjuratia imbecililor ". Ii ajută fețele. Mai ales pe matracuca aia de nu știe ce caută în viața ei. Cât despre semiretarzii de gardieni publici, la săpat șanțuri și adunat mizeria de pe străzi. Cam asta li se potrivește.
22
0
Mulți supărați pe aici foarte, supărați dar ce ați vrea mă să vă dea flori in loc de amenzi, să moară mama am 2 amenzi într-o singură lună dar plm am greșit am platit, recunosc că prima data mi-au dat avertisment. Lăsați mă lumea să-și facă treaba așa știți să postați pe parchez ca un bou mașinile parcate aiurea dar când îi amendează locala săriți de c*r in sus.
4
27
Ești amanta Feliciei și vrei sa ieși în fata? Marș în mm
14
1
Vreau sa transmit o ODĂ politiei locale Constanta: ODĂ va-n pla noastră de aroganți , ne pișhăm pe voi , vânătorilor de parcări !
29
0
Cea mai mare reusita a politiei locale este ca prin simpla existenta reuseste sa puna politia nationala intr-o lumina buna!
29
1
aceast servicu al politiei locale trebuie desfiintat vaneaza efectiv soferii prin poarcari doar doar or parca pe vreun loc nepermis in schimb la scoala 24 satu ori in masina si nu fac nimic pentru a fluidiza circulatia de obicei un el si o ea, iar cna dfac cev fac in sensul ca unul sta in fata tre=ceri de pietoni din fata scolii 24 altul la iesire spre avram inacu si zac uitandu se cum, din cauza a 5 - 6 masini parcate pe partea dreapta circulatia este paralizata cu orele. cand le spui de ce nu ridica acele masini se ratoiesc la tine si spun circula circula....in gandul meu le transmit cuviincios sa treaca mama lor daca poate in fiecare zi intre orele 7-8 am sau 12-13 pm daca poate sub 1 ora de scoala nr. 24.
22
0
wow ANONIMULE asa de curajos esti ca nici numele nu-ti scrii asa ca mai bine nu lua asa pe fiecare sa vezi cat dePRSTI ai fost
12
2
ce barbati frumosi!//....
18
0
Toti cei ce comentati negativ la adresa acestei institutii ati fost si sanctionati, v as lua pe fiecare in parte sa vad cat de prsti ati fost cand ati avut ocazia
4
41
Obiectivul miliției locale este plasarea bugetului prin amenzi absurde !!!
25
1
Putin respect fata de institutia ce o reprezinta, fata de oamenii prezenti... O camasa, un sacou nu poate purta cucoana asta?!
21
1
Sa ne povesteasca Ovasian despre activitatea ei cand apara infractorii impotriva "abuzurilor" primarie!
30
0
Abureala ! Sa ii apere pe caschete, ca trebuie sa dea amenzi . Constantenii ...sa ii voteze si atat. Drepturi ioc !
25
0
Unde dracu ati gasit-o pe imbecila asta de Ovanesian?
34
1
cata coruptie intr o singura poza…
32
0
Lipsa crasa de profesionalism se vede clar si in cazul tatalui vitreg al Catalinei Ponor. Politia locala inloc sa isi ceara scuze ii apara pe cei doi politisti locali care defapt au fost agresorii si nu invers. Russsine! Politia locala, aceasta capusa a sistemului, trebuie sa dispara rapid.
30
1
De unde a ți tras voi concluzia ca crescut accederea an voi,de la peștii care și plantează fetitele pe varianta.Nu va e rușine ca va luați salariile degeaba,bugetari puturoși.De fapt voi bugetarii sunteți cancerul societății.
28
5
Bag de seama ca rusinea nu si mai are locul in primaria Cosntanta, cum sa spui ca a actionat legal magazia aia de ca cat, cand vezi femeia afara in carut cu un copil de 3 ani si sa vb asa, sa ai o aitudine de cioban ordinar,in loc sa chemi sa i aduci masina inapoi... Pulitia locala, care avertismente aveti pe 2022, jegosilor?
35
1
POLITIA LOCALA TREBUIE DESFIINTATA, DIN PACATE REPREZINTA DOAR INTERESUL POLITICULUI SI NU CETATEANUL, BATAIE DE JOC !!! RUSINE !!!
38
1
Nemernicii care-i numesc pe functii pe acesti militieni ,NU stiau ca fratii t**e faceau ce doreau in orasul nostru ?Ce facea Politia ,tinea de sase cand mafiotii t**e scoteau fetele la produs ?
24
3
Amenzi de la pensionari cu verdeață bilete de doi cinzeci autobuz și parcări în fața farmacii bancomate etc Primăria nu face parcări ei amenzi că nu ai unde parca Dacă în țări civilizate transportul cu autobuz e gratuit să circule mai lejer pe șosele Cinci șase persoane vânează autobuze în oraș pentru două trei persoane fără bilet zici că au prins mari infractori Înființare gardieni publici la școli licee instituții publice și bănci se pot scoate bani
20
2
Ar trebui sa-si dea toti demisia
31
0
mai bine ii intrebi pe militieni cum stau la capitolul spaga ! Spaga depaseste considerabil valoarea amenzilor !!!
26
0
Domnule Dumitru ne mințiți în continuare.Politistul primăriei a acționat fara sa gândească .Parcarea era fără plată. Doamna avea semnul international,daca polițistul se apleca puțin ,insa nu putea din cauza burții și se uita pe geam vedea că în masina exista dispozitiv pt pers handicapate.El a ridicat mașina imediat și a stat câteva ore până să vină proprietara mașinii să-i mai dea încă o amendă mare pt ca primăria să aibă bani pentru salariile sutelor de angajați ai poliției sale.Cetatenii percep politia primăriei că un organ de forță ,automat de dat amenzi.Eu nu am văzut o patrulă în locurile aglomerate.Toti stau in mașini și așteaptă să le mai pice cate un fraier să-l amendeze.Asteptam să ne informați care este norma de amenzi per polițist .Daca primăria este mulțumită de activitatea poliției pe care o păstorește sa știți că cetățenii va dau un calificativ nesatisfăcător.
44
3
p******i ca de obicei !
23
1
Au iesit repede sa le salveze imaginea! Ca doar isi pierd bucatica de avere de acolo.....
37
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468