REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Felicia Ovanesian: Vă promit că invit fosta administrație la următoarea sedință

Felicia Ovanesian: Vă promit că invit fosta administrație la următoarea sedință

V.R., A.V., A.L. 2 februarie 2023 | 11:57 1762

Administratorul public al orașului, Felicia Ovanesian, a organizat o conferință de presă, joi, 02 februarie 2023. Întâlnirea a avut loc în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ.

Felicia Ovanesian: Va promit ca invit fosta administratie la urmatoarea sedinta

Subiectul îl constituie activitatea CT BUS, dar au fost abordate și alte teme de interes.

Video:

În debutul conferinței, city-managerul Felicia Ovanesian a vorbit despre procedurile de achiziție pentru 2 unități de învățământ din Constanța, printre care și Grădinița Piticii, unde ar fi probleme cu dotările.

Felicia Ovanesian: Va promit ca invit fosta administratie la urmatoarea sedinta

O să vă dezamăgesc, dar nu am informațiile necesare ca sa va răspund. Cred totuși ca este un proiect mai vechi care nu aparține actualei administrații. Vă promit ca invit fosta administrație la următoarea ședință. Achizițiile, teoretic, ar trebui să fie făcute potrivit caietului de sarcini. Problema este ori în caietul de sarcini ori în implementarea efectiva. Eu vă mai spun si altceva. Inclusiv prestatorul vede ce i se cere in caietul de sarcini. Culpa este a celui care a elaborat caietul de sarcini. Daca este culpa prestatorului de serviciu, acesta trebuie tras la răspundere. Prestatorul ar fi trebuit sa isi dea seama ca cele necesare sunt pentru o gradină, o creșă, si ca nu ar fi nevoie într-o astfel de unitate de o "mașină de spălat pahare"., a spus Ovanesian.

S-a discutat și despre cazul bătrânei care a sunat la 112 că moare de frig în casă

În cadrul conferinței este prezentă și Monica Poptile, directorul general DGAS Constanța. ,,Vizita de ieri a celor 3 asistenți sociali nu a fost prima. În cursul zilei de 30 ianuarie, o echipă s-a deplasat în vederea gradului de vulnerabilitate în care aceasta le află, având în vedere vârstă înaintată a acesteia, s-a propus instituționalizarea într-un centru de vârstnici. Purtând discuții, aceasta și-a exprimat acordul fiind adusă în cadrul centrului de vârstnici. Bătrâna și exprimat și acordul, asistenții sociali au luat legătura cu Spitalul Județean de Urgență. Pe 1 februarie, când asistenții au fost să o ia pe bătrână, aceasta nu a mai dorit să vină într-un centru.”, a spus aceasta.

Video:

Noi i-am oferit o facilitate, dacă dorește să profite de ea... Ea nu a solicitat nimic, i s-a oferit și a spus da. Nu a solicitat dumneaei să fie internată. I-am oferit această posibilitate pe care a acceptat-o în primă fază. Știți câți bătrâni fără ajutor sunt în municipiul Constanța? Dacă nu pomenește cineva de ei, de unde vă așteptați să le știm? Eu, deși nu răspund de DGAS, eu am să socotesc că azi ne-ați adus la cunoștință această situație, și de azi voi avea o imagine de ansamblu asupra ei. Cu acordul domnului primar, o să efectuez periodic verificări suplimentare. Repet, cu acordul domnului primar, pentru că nu intră în atribuțiile mele și nu vreau să le depășesc. O să facem verificări suplimentare. Dacă a existat un comportament neadecvat al persoanelor care s-au deplasat, problema va fi dedusă persoanelor competente din primărie, respectiv comisia de disciplină.„ , a declarat Felicia Ovanesian, referitor la cazul bătrânei care a rămas singură pe lume.

Felicia Ovanesian: Va promit ca invit fosta administratie la urmatoarea sedinta

Vă reamintim că, o bătrână de 83 de ani din Constanța, rămasă singură pe lume, a sunat recent la serviciul de urgență 112 că moare de frig și de singurătate în casă. Cazul a fost adus în atenția opiniei publice de un constănțean care încearcă aproape zilnic să ajute femeia, alături de colegii săi de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema este ca ati arestat la domiciliu persoane cu dizabilitati care nu au comis nici o infractiune ,mias dori sa vina cineva sa va sudeze usa primariei cand sunteti la munca si sa nu mai puteti sa iesiti din primarie ca sa vedeti cum este sa te uiti pe ferstra si sa nu poti sa iesi .
0
0
cat castiga batrana si daca ii ajung banii de mancare si facturi ? sau nu va permite legea sa o ajutati cu bani sau nu este in atributiile dvs ? dgas sau primaria de ce nu a iesit cu un punct de vedere si o scurta informare daca cazul a devenit public ? inteleg ca batrana a ramas la fel cum era si inainte de a castiga putina notorietate; nesimtire si magarie atat din partea primariei cat si in primul rand a parlamentului care refuza sa-i ajute pe oamenii astia dar risipesc miliarde pe alte prostii
0
0
DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
2
0
Nu sunt buni administratori ce treaba avem noi cu ce patesc bucuresteni, sa ii intereseze devoras nu sa dea exemple negative, peste tot au facut dezastru
3
0
Ne luați de p****i? Cta în 2022 si 2023 trăiește un dezastru de oras in ruine si necivilizație, organizatorilor "inteligenți "!!! Nu va este rușine sa exterminați prin frig si mizerie o populație nevinovata care va are administratori? Duceti-va dracului și lăsați oameni capabili sa planifice gradele de stres și lipsuri, nu sa crapam noi la -2 °, 4 zile la rand, asta numai în Nomis Nord, după alte 5 zile de întreruperi de căldură și apa calda. Nu mai vorbesc ce preturi practicați și ce servicii oferiți...Jaleeeeee. Ia-ti explicațiile si bagati-le în fund, ca nu avem ce sa facem cu ele! Huooooo!
3
0
Caietul de sarcini era dictando sau cu patratele ?
4
0
vara 24/24 la inlocuirea tevilor de termoficare ca sa nu mai avem avarii inlantuite iarna si mariti temperaturile apei calde si caloriferelor magarilor !!!
6
0
Feliciu u un deliciu ! Doar pt cunoscatoare !
4
0
mai este si p******a asta!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108