REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Felix STROE: Actuala COALIȚIE guvernamentală a EȘUAT lamentabil! Video!

Felix STROE: Actuala COALIȚIE guvernamentală a EȘUAT lamentabil! Video!

Replica API 8 aprilie 2021 | 22:18 3380

PSD Constanța a organizat o conferință de presă în cursul zilei de joi, 8 aprilie, pentru a aduce în discuție problemele de interes național, dar și de interes local. Aceștia au abordat teme de interes național, local, dar și două de interes regional. Totodată, PSD a vorbit și despre vânzarea companiilor românești, dar și despre actuala coaliție guvernamentală. La eveniment au participat deputații Cristina Dumitrache și Lucian Lungoci, dar și șeful PSD Constanța, senatorul Felix Stroe.

Parlamentarii PSD se opun vânzării acțiunilor Portului Constanța

Prima tema abordată de reprezentanții PSD a fost legată de vânzarea acțiunilor ale celor mai mari companii din Portul Constanța. Despre companiile de stat, Stroe spune: ”Nu este momentul să vinzi acțiuni active ale statului în momentul de față. Noi suntem ferm împotriva acestor activități! Aceste active vor fi vândute la prețuri derizorii. Președintele PSD a propus un amendament în plenul parlamentului la bugetul de stat de acordarea unui împrumut CEK Bank de 1,4 miliarde lei”.

„În ceea ce privește vânzarea companiilor românești, PSD e preocupat de această problemă. Scuza că sunt companii în insolvență nu ține. O întreprindere în insolvență are oportunitatea de a vinde niște active, un pachet de acțiuni pentru a procura cash flow-ul necesar” a mai declarat acesta.

O a doua problemă semnalată de PSD Constanța a fost legată de vânzarea terenurilor agricole către firme străine! ”Legea romană este asemănătoare cu cea din Franța, in proporție de 99%. Această lege, în Germania, Franța, Anglia, are niște proceduri foarte clare, astfel nu se pot vinde terenurile agricole.

Guvernanții vor sa faciliteze vânzarea terenurilor agricole către străinii. Acest sector al fermierilor români nu primește ajutorul pe care trebuie să-l primească. De aceea toate se scumpesc. Noi ne opunem ferm simplificării prevederilor legale, eliminării a acestor prevederi care sa faciliteze vânzarea acestor terenuri agricole! Inițiativa promovată Oroș, (ministrul Agriculturii) este dezvoltarea unei situații păguboase”, a spus Stroe.

Acest sector al fermierilor români nu primește ajutorul pe care trebuie să-l primească. De aceea toate se scumpesc. Noi ne opunem ferm simplificării prevederilor legale,care sa faciliteze vânzarea terenurilor agricole către cetățeni străini. Pentru că actuala lege respecta legislația UE și este asemănătoare celorlalte state europene”, a spus Stroe.

Stroe: Coaliția guvernamentală a eșuat

Felix Stroe a vorbit și despre coaliția guvernamentală, despre care spune că a eșuat lamentabil!

”După un an de guvernare a acestei coaliții, oamenii și-au dat seama ca au fost mințiți! Această coaliție nu funcționează și trebuie să plece de la guvernare până nu distruge România.”, a mai precizat senatorul.

PSD vrea ALEGERI ANTICIPATE

PSD susținute ideea de organizare a alegerilor anticipate și vorbește de modificarea Constituției. ”Se pregătește o moțiune de cenzură în acest sens. Trebuie să se modifice Constituția legal, prin Parlament. Trebuie să te bați pentru principiile pe care le promovezi. Nu vom face propuneri de modificare în contradicție cu Uniunea Europeană. Sunt șanse consistente să obținem modificarea Constituției. Încercăm să obținem acest lucru în acest an”, a mai spus Stroe.

Decizia administrației de a interzice vânzarea salamului

Deputatul Lucian Lungoci a luat cuvântul și a criticat decizia administrației locale din Constanța de a interzice vânzarea produselor la vrac, în Mamaia. ”Primăria și primarul nostru au anunțat ,, gata cu vânzarea salamului in Mamaia” și a apărut o polemică. Am discutat cu reprezentații Horeca și patronii acestor magazine din stațiunea Mamaia”, spune Lungoci.

De asemenea, acesta a susținut faptul că cetățenii români au fost mințiți de actuala guvernare. ,,Ministrul Oroș a încercat să distrugă fermierul român prin măsurile acestea. Nu știu dacă știți, dar, va fi interzisă comercializarea de miei în gospodării sau în piețe. Va fi posibilă tăierea doar în abatoare, deci vom cumpăra miei doar din supermarket.” a continuat acesta.

În contextul procedurii de vaccinare, deputatul Cristina Dumitrache a declarat: ”Foarte mulți cetățeni sunt îngrijorați, întrebările nu sunt întâmpinate cu răspunsuri. Nu există o buna organizare, această pandemie ne afectează direct. Mi-aș dori transparență pentru că în cadrul coaliției, miniștrii se contrazic în declarații”.

”O altă promisiune pe care premierul încearcă să ne-o transmită este că de la 1 Iunie vom intra în normalitate. Ne promite ca se va constitui un Comitet Interministerial. Pare să fie o altă promisiune ca să țină spiritele liniștite”, a continuat Dumitrache.

Stroe, despre acuzațiile potrivit cărora este autorul moral pentru care Constanța nu s-a constituit parte civilă în dosarul Retrocedărilor

Stroe, despre declarațiile lui Chițac potrivit cărora ar fi principalul vinovat pentru faptul că municipiul Constanța nu s -a constituit parte civilă în dosarul Retrocedărilor, în ședința din 13 martie 2008.

”A fost o ședință cu respectarea legii. Să terminăm cu manipularea ieftină. Inclusiv secretarul CL a dat aviz. În orice litigiu, există două părți: procuratura, care anchetează problema, și partea anchetată. Stabilirea prejudiciului are două etape: constatarea procurorului privind prejudiciul. Se aduce la cunoștință celui care i se impută prejudiciul, iar cel din urmă spune că nu a comis niciun prejudiciu. Atunci, există un expert contabil autorizat, independent, nu ales, ci stabilit de instanță, face expertiza și cu acel document intră în instanță. Nici judecătorii nu judecă fără expertiză. Nu ni s-a prezentat un raport, o expertiză de către un expert nu ne puteam pronunța că este sau nu prejudiciu și am solicitat reluarea discuției pe un raport de expertiză. Aceasta a fost intervenția mea. Toți consilierii, inclusiv cei din PNL, au îmbrățișat această idee”, spune Stroe. Probabil că este stresat din cauza problemelor municipalității”, a completat Stroe.

Video

L.I., A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FELICITARI PSD.....SUCCES FELIX STROE
0
0
Am ajuns la concluzia ca PSD ul era copil pe langa astia .Sa va pape puscaria , cat mai repede.
0
0
Ai distrus psd
0
0
Porcul asta nu are chiar nicio jena? Are soriciul chiar atat de gros? Pacat ca generatia noua din PSD nu a fost in stare sa-l dea jos, mare pacat, sunt baieti destepti acolo. A distrus PSD Constanta!
4
0
CONCRET: CE A FACUT CRISTINA DUMITRACHE PTR JUDETUL CONSTANTA IN MULTIPLELE MANDATE DE PARLAMENTAR?
3
0
Hahahahhahahaha
0
0
de ce la restrictionati comentariile in functie de articol?
1
0
Hahahahhaaaaahahaaaaha
4
0
Hai, sa mori tu Stroe?!
7
1
un papagal care nu stie ce este cu el
8
1
a esuat ba stroe xa nu nai furati voi pesedeii ca nesimtitii,nu nai dati salarii imense la bugetari,platite de fraierii de privati si de impumuturi externe.Ia spune,casele alea in care stai sint luate din salariul de bugetar,nu.i asa?tu si gasca mazare.muriti ba!
19
4
din cauza hotilorde teapa ta a pierdut psd -ul asa ca mucles
20
0
ati facut voi pe dracu' !!!
24
0
tu obositule,vorbesti
24
1
dl. stroe F. ar fii bine sa te retragii iti ajunge cat ai adunat tu si prietenii taiii. gandestete la tine , daca te inbolnavetii din nou acum cu cv-19 nu este bine. dute pe mosia de la Buzau si o sa vezi ce liniste este acoolo.
22
0
Zdrente PSD-iste. Ati fost la guvernare si nu ati facut nimic ptr orasul nostru.
41
4
Judecati de valoare din partea unuia care practic a distrus tot ce insemna PSD-ul local.
27
1
Votati fratilor AUR
6
50
Domniile voastre - PSD prin modul de guvernare si comportament al membrilor ia-ti adus pe astia la guvernare si au ajuns si prin primarii. Se adauga la esuarea PSD. Clasa politica trebuie schimbata toata. Jalnic e ca nu se poate. Deci nasoala viata e in Ro.
35
5
Si sa venim noi la furat din nou
43
3
Dupa ce nu au dorit sa se constituie in parte civila privind recuperarea terenurilor praduite de gruparea mazarista, sub conducerea consilierului Stroe Felix la acea data, acum fac, ce? Serios?
52
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218