REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Femeia decedată în urma exploziei de la Dorobanţu muncea „la negru”

Femeia decedată în urma exploziei de la Dorobanţu muncea „la negru”

Replica API 28 aprilie 2015 | 00:06 216

Poliţiştii, inspectorii ITM şi ISCIR au demarat ancheta

Poliţiştii, inspectorii ITM şi ISCIR au demarat ancheta

Ancheta continuă în cazul tragediei de la Dorobanţu, acolo unde o femeie şi-a pierdut viaţa după ce o centrală termică pe combustibil solid a explodat. Este vorba despre firma unchiului Simonei Halep, Constantin Arghir. Pe lângă poliţişti şi inspectori ITM, la faţa locului au ajuns şi reprezentanţii ISCIR, care vor stabili ce s-a întâmplat cu centrala termică. Totodată, trebuie să menţionăm că femeia fusese angajată de vineri, potrivit declaraţiilor contabilei, dar inspectorii ITM nu au găsit-o în Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor.

Ca prime informaţii, se pare că nu a funcţionat supapa de siguranţă de la cazanul centralei termice, acesta putând fi motivul tragediei. În plus, Maria Magdalena N. era proaspăt angajată în cadrul firmei, actele fiind întocmite de vineri, 24 aprilie, după cum a declarat contabila, însă ea nu a fost găsită în Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor. Postul pe care îl ocupa era de femeie de serviciu. Toate aceste aspecte vor fi clarificate în urma anchetei. „Inspectorii ITM au declanşat ancheta încă de sâmbătă, 25 aprilie anul curent, împreună cu criminaliştii. Inspectorul nostru a fost la faţa locului, a analizat situaţia, astăzi (luni, 27 aprilie anul curent) este acolo, ia declaraţii. Trebuie să stabilim ce s-a întâmplat. Duminică (26 aprilie anul curent) a fost la faţa locului şi ISCIR-ul, a făcut constatări şi am solicitat şi noi documentele. Ulterior, putem să avem nişte concluzii. La momentul acesta, eu, cel puţin, în ReviSal (Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor) nu am găsit-o pe angajată. Contabila a declarat că i-a făcut contract de muncă de vineri (24 aprilie), dar, probabil, că nu a transmis informaţiile în ReviSal, dar trebuie să ştim sigur aceste aspecte”, a declarat, pentru „Replica”, Marian Becheanu, inspector şef adjunct pe probleme de securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Constanţa. Reamintim că, sâmbătă, 25 aprilie, la orele dimineţii, o bubuitură puternică a alertat oamenii din Dorobanţu. Centrala termică din cadrul firmei unchiului Simonei Halep, Constantin Arghir, explodase, o femeie fiind prinsă sub dărâmături. Din nefericire, aceasta a murit pe loc. Oamenii legii au declanşat o anchetă. Din câte se pare, societatea comercială, respectiv Nicosti Prod SRL, se afla pe numele lui Nicia Arhir, vărul Simonei Halep şi fiul lui Constantin. Din păcate, tânărul s-a spânzurat în luna martie a acestui an, fiind, cel mai probabil, răpus de datorii la cămătari.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272