REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Femeie din Constanţa, ŞANTAJATĂ şi AMENINŢATĂ cu ARMA de la serviciu, de către fostul iubit

Femeie din Constanţa, ŞANTAJATĂ şi AMENINŢATĂ cu ARMA de la serviciu, de către fostul iubit

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 366

O femeie din Constanța trece prin clipe inimaginabile, după ce fostul iubit o hărțuiește constant, o amenință cu moartea și o șantajează cu divulgarea unor imagini și filmulețe în ipostaze intime. Temerea este cu atât mai mare cu cât bărbatul deține și o armă.

A cerut ordin de protecție în instanță, dar judecătorii i-au respins cererea, pe motiv că nu sunt aplicabile prevederile Legii nr.217/2017. Mai exact, pentru că pârâtul nu este membru al familiei. Instanța de apel a trimis dosarul spre rejudecare, menționând faptul că Judecătoria, în mod eronat, s-a pronunțat prin respingererea cererii.

I.C. din Constanța a fost colegă de muncă cu bărbatul care astăzi îi stârnește teama de 12 ani. Întrucât era divorțată, femeia s-a implicat într-o relație cu individul, însă doar pentru 6 luni. În toamna anului 2018, femeia s-a împăcat cu fostul soț și s-au mutat împreună. Lucru ce nu a fost pe placul fostului iubit, care a început să o hărțuiască și o urmărească pe la geam.

Bărbatul a reușit să stârnească temerea fostei iubite, mai ales că deținea și o armă, prin prisma meseriei sale, acesta lucrând la o firmă de transport valori, amenințându-și fosta consoartă frecvent. Într-o zi, el a plecat cu arma de la muncă și i-a trimis poză acesteia de la el din bucătărie, amenințându-o că este în stare să omoare dacă renunță la el. I.C. spune că soțul ei este plecat la instruire, cu serviciul, și este lipsită de apărare.

A formulat și plângere la poliție împotriva lui, după ce acesta i-a dat foc la ușa de la apartament, pe data de 5 martie. Femeia nu a reușit să obțină în instanță ordinul de protecție, pe motiv că nu sunt aplicabile prevederile Legii nr.217/2017.

Pentru emiterea unui ordin de protecție, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții: să existe un act de violență, actul de violență să pună în pericol viața, integritatea fizică sau psihică sau libertatea persoanei; actul de violență să provină din partea unui membru al familiei. Ceea ce, în acest caz, nu se aplică.

Cererea de emitere a ordinului de protecție, trimisă spre rejudecare

Reclamanta a formulat recurs, iar Tribunalul a decis, pe 18 martie, să trimită dosarul la Judecătorie spre rejudecare, pe motiv că respingerea cererii de emitere a ordinului de protecție ca inadmisibilă este rezultatul unei greșite aplicări a dispozițiilor legale în materie în vigoare la data sesizării.

De precizat faptul că femeia și-a dat demisia de la fostul loc de muncă, iar individul și-a pierdut drepturile de angajat, fiind concediat în urmă cu câteva zile pentru că a refuzat să restituie arma.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
treaba cu trambitoiu
0
0
Chiar asa buna e ca dupa sase luni de "iubire" o cauti ca un turbat si o ameniti .Lasa ma femeia in pace multumestete cu cat ai primit de la ea mai mult nu se poate este femeie maritata.
5
0
Pai ma derbedeilor, daca era vorba de mamicuta voastra, nu mai erau curva, este? Dar cum voi sunteti niste primate onaniste, femeile "e curve tuate" si merita orice ca, deh, voi "e barbate" si puteti orice. Fi-mi-ar scarba de niste virgini cu valente de macho ca voi!
5
2
ale dracului curveee
3
4
Daca o relatie nu mai merge, pune-i punct si mergi mai departe ! Nu este greu sa gasesti o alta partenera !
5
0
inventiv individul a vazut ca nu foloseste arma asa ca a facut un improvment dar ce societate mai e si asta care-si lasa angajatii cu puscoacele acasa,normal ar fi sa le tina in seif la sediu si sa la distribuie la plecarea in misiune recuperandu-le la terminare
4
1
dupa ce i-a mancat banii, are dreptul sa treaca la altul ca sa manance si banii altuia, are dreptul sa-si traiasca viata cum vrea ea, daca-i place asa, a vazut ea cum e mai bine si face ce stie
3
5
Femeia asta are dreptul sa-si traiasca viata la fel ca si voi. Ce vreti sa spuneti ca voi n-ati parasit niciodata pe nimeni?
4
2
Dar ce credeai madam , dupa tavaleala vine si scadenta....rupi pistolul omului si dupa aia al lasi balta , nu-i frumos !
5
3
Si pentru care merite nu poate renunta la tine?
3
0
Nu ne da si noua nudurile ei?
5
4
Sa te impaci cu fosta e ca si cum ti-ai rascumpara vechea masina. Este la fel doar ca are mai multi km si este mai uzata.
18
1
S-a tavalit cat s-a tavalit cu handralaul ala si dupa ce i-a papat banii s-a gandit sa se impace cu fostul prost ...pardon, am vrut sa spun sot , care este plecat din localitate ... la instruire ! Boul munceste de-i sar ochii si curva il gadila la coaie pe vecinul !
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920