REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Femeie surprinsă de avalanșă în timp ce schia în munții Rodnei

Femeie surprinsă de avalanșă în timp ce schia în munții Rodnei

Georgiana BOGLEA 21 aprilie 2024 | 13:55 501

O schioare a fost surprinză de avalanșă, în timp ce cobora din vârful Munților Rodnei. Femeia a reușit să fie mai rapidă decât valul de zăpadă, care a ajuns-o din urmă, dar a scăpat cu viață.

Femeie surprinsa de avalansa in timp ce schia in muntii Rodnei

Schioarea a coborât duminică din Vârful Gărgălău (2.158 metri), Munţii Rodnei a fost surprinsă de avalanşă, dar a scăpat cu viaţă, a spus, duminică, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, citat de Agerpres.

Coborârea schioarei a fost filmată, iar în imagine se distinge uşor cum în urma sa se declanşează o avalanşă.

„În imaginile surprinse de un turist ieri (sâmbătă, 20 aprilie, n.r.) în "Y"-ul din Vârful Gărgălău, Munţii Rodnei, Maramureş, mai mulţi pasionaţi de schi de tură au trăit probabil aventura vieţii lor, aventură care se putea încheia tragic, dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă. În filmări se observa un schior care cobora şi imediat după el cum pleacă o avalanşă. La un moment dat acel schior - de fapt o schioare - fiindcă am înţeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin care a fost prinsă în avalanşă, acoperită de zăpadă şi târâtă până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut ca aceasta să poată ieşi teafără de sub zăpadă", a spus Dan Benga.

Potrivit acestuia, avalanşele se pot porni uşor pentru că există un strat nou de zăpadă suprapus peste stratul vechi, în urma ninsorilor din ultimele zile, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212