REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fenechiu, revoltat pe conducerea partidului: „Voi, cei de la mare, ştiţi cum e când se scufundă barca”

Fenechiu, revoltat pe conducerea partidului: „Voi, cei de la mare, ştiţi cum e când se scufundă barca”

Replica API 19 septembrie 2014 | 00:21 256

Daniel Fenechiu

Voce cu greutate în cadrul PP-DD, fostul lider al deputaţilor partidului, avocatul Daniel Fenechiu, a declanşat o adevărată cruciadă pentru ruperea relaţiilor de prietenie cu PSD. Fenechiu consideră că partidul lui Dan Diaconescu a luat-o pe un drum greşit şi a venit momentul să ia atitudine. „Toate lucrurile merg bine, există nişte personaje cârcotaşe ca mine care nu înţeleg binele acesta. E singura problemă. Oamenii construiesc nişte chestii foarte solide, am înţeles că vor să ajungă în turul doi la prezidenţiale, construiesc un partid puternic, numai că eu sunt aşa mai sceptic şi mai cârcotaş, motiv pentru care nu pot fi atât de entuziast. (...) Lucrurile trebuie văzute în normalitatea românească. Nimic din tot ce am spus eu nu trebuie să te convingă că eu sunt cel care are dreptate.

Dacă la prezidenţiale Diaconescu o să ia 20%, înseamnă că eu am vorbit prostii. Dacă, însă, scorul va fi departe de asta şi va fi mai prost ca la europarlamentare, înseamnă că am fost vizionar”, a declarat Fenechiu, pentru „Replica”. Deputatul nu a ezitat să pună punctul pe „i” şi a declarat că principala cauză care a determinat poziţia sa o reprezintă PSD, partid cu care el nu poate colabora. „În ceea ce mă priveşte, cred că da. Eu cred că nu poţi să fii în colaborare cu unul care te dezintegrează. Adică, cred că nu e normal să fiu aliat cu unul care dă o ordonanţă care mă lasă fără consilieri, nu pot să colaborez cu acela care mi-a luat aproape toţi senatorii şi deputaţii care au plecat din partid şi care, în toate unităţile administrativ teritoriale, îşi bate joc de PP-DD. Dar, probabil că sunt eu exigent”, a mai spus Fenechiu. Liderii PP-DD dau ca sigură plecarea în viitorul apropiat al lui Fenechiu la alt partid, cel mai probabil din zona dreptei, însă deputatul nu a confirmat că va demisiona, dar nici nu este o variantă exclusă.

„În momentul când o să iau decizia să plec din PP-DD, eu fiind o persoană transparentă şi având o bună colaborare cu presa, o să anunţ. În momentul de faţă nu am de făcut nici un anunţ. Mi-am manifestat dezamăgirea faţă de direcţia în care merg lucrurile, dar, pe de altă parte, eu sunt capabil să înţeleg că pot să nu văd bine mersul lucrurilor. Poate că oamenii ăştia au dreptate şi eu sunt în disonanţă cu mersul lucrurilor. Timpul va stabili dacă mai avem un viitor comun sau mergem fiecare pe drumurile noastre. Eu cred că PP-DD poate foarte bine să ajungă un partid foarte puternic şi fără Fenechiu. Eu sunt unul singur”, a declarat Fenechiu, care îşi compară situaţia cu un marinar care încearcă să salveze o ambarcaţiune aflată în dificultate pe mare. „Voi, care staţi în zona mării ştiţi foarte bine, uneori când o ambarcaţiune se scufundă mai e câte unul ca mine care se apucă să strige. Nu „help”! Asta poate să strige oricine. Dar, să zică „hai să coborâm pânzele”, „hai să mărim viteza” sau „hai să ne purtăm într-un anumit fel”, ar putea salva barca. Dar, faptul că unul strigă în mijlocul mării şi nu-l ascultă nimeni nu înseamnă nimic altceva decât că a lansat un semnal. Nu e suficient un strigăt, chiar dacă e consecvent. Cei de la mare ştiu foarte bine treaba asta că de-aia există şi naufragii, nu din alt motiv”, a concluzionat Fenechiu, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108